caveneo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Παρήγγειλα μέσω ebay πράγματα αξίας 1540 ευρώ (αλεξίσφαιρα), για κάτι φίλους μου. Μου δώσαν στην αρχή τα χρήματα, αλλά σήμερα με πήραν από το τελωνείο τηλέφωνο για να τους στείλω με φαξ τις αποδείξεις του Paypal και μου είπαν ότι θα μπει φόρος. Στην ερώτησή μου πόσο παραπάνω θα είναι γιατί δεν είναι για μένα και πρέπει να ζητήσω χρήματα από τους φίλους, ο κύριος που ήταν στη γραμμή μου είπε ότι υπολόγισε γύρω στο 250 ευρώ παραπάνω. Αλλά αυτό που μου προξένησε έκπληξη ήταν ότι είπε "είναι ανάλογα σε ποιον τελωνειακό θα πέσει η παραγγελία". Δεν υπάρχει στάνταρ φορολόγηση ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας; Όσο θέλει ο καθένας τελωνειακός βάζει; Παράξενο! Δεν υπάρχει κάποια σελίδα για το πόσο επιβαρύνεσαι και από ποιο ποσό και πάνω;
kosmasgr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Οχι Απλά θέλουν να ξέρουν την αξία αυτών που αγόρασες για να βάλουν τον φόρο. Από πού παρήγγειλες ? Ενα φιλαράκι μου πήρε body Kit για μηχανή αξίας 300 ευρώ και τον χρέωσαν άλλα τόσο τελωνείο ..
n!nj@ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 ωχχ . τελωνείο είπες ; πράγματα μεγάλης αξίας είπες ; είναι πολύ πιθανό να σε γαμ στους φόρους ... δε ξέρω αν ήταν καλό deal και πόσα λεφτά θα γλιτώσεις εν τέλει . τα έχεις παρει από μαγαζί ; έχουν τιμολόγιο πάνω ; γενικά έχεις αγοράσει ξανά από -bay ; hint : πολλοί πωλητές στέλνουν τα πράγματά τους με την επιγραφή "gift" ή τα στέλνουν έτσι ώστε να μη φαίνεται ότι είναι από μαγαζί ακριβώς για να γλιτώσεις πιθανούς φόρους. ο φόρος είναι ένα ποσοστό επί της αξίας του αντικειμένου , αν θυμάμαι σωστά , την οποία αξία την βρίσκουν στο τελωνείο από τους καταλόγους που έχουν. τι εννοείς , αλεξίσφαιρα ; τι σχεδιάζεις ;
Socratis_g Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 παρήγγειλα κάτι ΝΙΚΕ απο taiwan. ο πωλητής μου είπε I'll not shipping include the invoice and I'll mark the item for gift with low value for you. I think you can avoid the tax. Thanks Ι have a lot orders from Europe before. So I know there have expansive country tax, that's why I always mark gift with low value(about $40-50) for shipping. And I never heard my buyer been charge expansive tax before. Περιμένω να δω.... Αν με παρουνε τηλέφωνο απο τελωνείο μιλαμε θα είναι πολυ νταβατζήδες.
caveneo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ναι και τελικά πήρανε τηλέφωνο από το τελωνείο και μου είπαν να στείλω από το paypal τις αποδείξεις. Έχω κάνει 39 αγορές μέσω ebay αλλά ποτέ κάτι μεγάλης αξίας. Έστειλα τις αποδείξεις και τελικά ήρθε στα ΕΛΤΑ, 580€ φόρος και για τα 6 αλεξίσφαιρα. Αλλά πάλι βγαίνει κανά 150€ κάτω από την τιμή εδώ στην Ελλάδα, άρα όλοι είναι ευχαριστημένοι.
Mika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 happy hunting λοιπον με τα καινουρια αλεξισφαιρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.