Προς το περιεχόμενο

ConvertXtoDVD δεν γεμίζει το DVD..

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα την έκδοση 3, αλλά και στην 4 βλέπω τα ίδια μου κάνει.. Βάζω 2 ταινίες να τις βάλει μαζί σε ένα DVD, και ενώ έχω βάλει την ρύθμιση για DVD5, μου το συμπιέζει περισσότερο, και το τελικό DVD πιάνει μόνο 3,63GB.. Έτσι όμως δεν χάνω σε ποιότητα αφού μου το κάνει με πιο χαμηλό bitrate;

Πέραν αυτού που είναι το βασικό μου πρόβλημα, μου έκανε εντύπωση που και με τον 4πύρηνο i7-860 (με 8GB μνήμης), που έκανε μισή ώρα να φτιάξει το DVD, ενώ περίμενα να γίνει πολύ πιο γρήγορα. Η cpu usage δεν ανέβαινε πάνω απο το 35%. Μήπως υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα σαν το ConvertXtoDVD, έτσι ημι-αυτόματο, να κάνει μόνο του τα μενού κλπ και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα καινούργια μηχανήματα;

EDIT: Επειδή το ξαναδοκίμασα για να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την ταχύτητα του encoding, έπιασε μέχρι 214fps (δεν το άφησα να τελειώσει, μου έλεγε πως ήθελε άλλα 37 λεπτά, απλά έδειχνε να σταθεροποιείται εκεί), και cpu usage 30%

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να γεμιζει το δισκάκι, εξαρτάται απο τη συμπίεση,τη διάρκεια της ταινίας και τη ρύθμιση που κάνεις στη κωδικοποίηση.

Μισή ώρα για δύο ταινίες είναι καλός χρόνος εάν είναι μεγάλης διάρκειας.

Στο δικό μου σύστημα με Q9550 στα 3,4 κάνει λίγο παραπάνω. Για πιο γρήγορα άλλαξε κωδικοποίηση από SP σε MP ή LP αλλά θα χάσεις σε ποιότητα. Στις ρυθμίσεις - επεξεργασία βίντεο όρισε 4 πυρήνες.

Δημοσ.

Πολύ σωστός.. Έβαλα 4 πυρήνες (δοκίμασα και με 8, μιας και μέσω του hyper-threading οι 4 πυρήνες γίνονται 8 threads) και βελτιώθηκε αρκετά..

Περίμενα να κάνει λιγότερο..

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Για το μέγεθος, πήγαινε στο μενού Ρυθμίσεις->Κωδικοποίηση και τσεκάρισε (αν δεν είναι ήδη) το Διπλό πέρασμα. Βάλε σαν μέγεθος Άλλο και γράψε 4470.

Καλά είναι να μην υπερβαίνεις στον σύνολο τις δύο με δυόμιση ώρες (για DVD5) γιατί μετά η συμπίεση θα είναι υπερβολικά υψηλή με αποτέλεσμα να χάνεις πολύ από την ποιότητα.

Αν βάλεις πάνω από 130 λεπτά, το πρόγραμμα πέφτει στο LP (από το SP).

Μπορείς να δεις τις επιλογές αν αφήσεις το ποντίκι πάνω στο Αυτόματα (Επιλογές κωδικοποίησης).

Δημοσ.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν με πολυενδιέφερε η ποιότητα, αφού είναι ασπρόμαυρες ταινίες.. Οπότε, βάζοντας 2, αφού είδα ότι με τις ρυθμίσεις στο αυτόματο τις έβγαζε στα 3,61GB, με αποδεκτή ποιότητα, έχωσα και 3η ταινία. Μια χαρά μου φάνηκε για την περίπτωση που το θέλω..

Διπλό πέρασμα έβαλα, απλά νόμιζα πως θα τα έκανε πιο γρήγορα. Μέχρι τώρα είχα έναν P4 στα 2,4GHz, οπότε τώρα με τον i7-860 νόμιζα θα το'κανε σε κανα 10λεπτο :D

Λογικά είναι ότι του έβαλα μεγάλης διάρκειας βίντεο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...