Sirtsourekas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 εσυ δυστυχως δεν κανεις συζητηση αλλα χλευαζεις μια κατηγορια εργαζομενων, και το χειροτερο ,τα επιχειρηματα που εχεις δεν ισχυουν. δεν ανακαλυψαμε στην ελλαδα 4ωρο και 3 μηνες διακοπες αλλα υπαρχει και σε αλλα κρατη. ( για τους καθηγητες ) εαν ομως θελεις να κανουμε συζητηση πανω στο τελευταιο ερωτημα σου οκ. εκτος εαν τa flame post εγιναν νομιμα και δεν το εμαθα εγω ο "νεος"
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δεν έχω προσβάλλει κανέναν προσωπικά, εκτός από αυτούς που με προσέβαλλαν πρώτοι Sirtsourekas. Εσύ είσαι ένας από αυτούς που με προσέβαλλε προσωπικά. τα επιχειρηματα που εχεις δεν ισχυουν. δεν ανακαλυψαμε στην ελλαδα 4ωρο και 3 μηνες διακοπες αλλα υπαρχει και σε αλλα κρατη." Όχι πάλι...
andreasl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 πάντως κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Κατάλαβα το πως αντιμετωπίζεις τους δασκάλους Δεν περίμενα τίποτε παραπάνω από κάποιον που τελείωσε το λύκειο και πήγε να σπουδάσει στο Δημοτικό και πραγματικά έμεινα άφωνος. Δεν έτυχε να γνωρίσω ποτέ κανένα που να μιλάει τόσο απαξιωτικά για οποιονδήποτε κλάδο (εκτός ίσως από τις πόρνες), πόσο μάλλον για αυτούς που μορφώνουν τα παιδιά του. Εδώ κάπου το χέσ@#με το θέμα, το χρήμα και το κόμπλεξ δεν κρύβονται με τίποτε. Και μιλάμε για μεγάλο, ατέλειωτο, ελεεινό, ξιπασμένο, τελειωμένο ΚΟΜΠΛΕΞ...
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ και πάλι για τους χαρακτηρισμούς andreasl, και ναι έχω παραδεχτεί πολλές φορές ότι θεωρώ τους δασκάλους καλομαθημένο εργασιακό κλάδο. Το έχουμε αναλύσει εδώ μέσα πολλές φορές και δεν θα αντέξω την νιοστή + 1. Πω πω, βλέπω είδες και το εκκαθαριστικό μου ανάμεσα στα άλλα. Δεν είναι κόμπλεξ πίστεψέ με, είναι δόσεις οργής που μου ξεφεύγουν όταν βλέπω την ανάγκη που έχουν κάποιοι για επιβεβαίωση. (οι δάσκαλοι στην προκειμένη). (ναι εμείς δουλεύουμε! ναι αξίζουμε περισσότερα! κι έτσι.) Αυτό λοιπόν, που εγώ θεωρώ θράσος, είναι που με ενοχλεί. Κατά τα άλλα, το δικαίωμα διεκδίκησης για κάτι καλύτερο το έχει ο καθένας και είναι φυσικά θεμιτό, απλά πιστεύω ότι άλλοι κλάδοι έχουν προτεραιότητα. Με το να χαρακτηρίζεις τις απόψεις μου όπως συνηθίζεις, δεν τις αντικρούεις. Το επίπεδο της σχολής του παιδαγωγικού οφείλει να είναι υψηλότερο αν θέλουμε καλύτερους "δασκάλους για τα παιδιά μας". Τα ωμά λόγια σας τρομάζουν απ' ότι φαίνεται. Θεωρώ το επίπεδο της σχολής αστείο σε μια περίοδο που το επίπεδο των εισακτέων είναι υψηλό.
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Εδώ κάπου το χέσ@#με το θέμα, Πολύ πριν, κάπου μεταξύ μιζέριας και μαγκιάς αν θυμάσαι. το χρήμα και το κόμπλεξ δεν κρύβονται με τίποτε. Και μιλάμε για μεγάλο, ατέλειωτο, ελεεινό, ξιπασμένο, τελειωμένο ΚΟΜΠΛΕΞ... Indeed: Αν μπορείτε να με διώξετε, κάντε το.Εσείς πάλι μίζεροι, κακοπληρωμένοι και δυστυχισμένοι θα είστε. Εγώ πάλι δεν ξέρω τι επάγγελμα θα ακολουθήσω αλλά με τα προσόντα που έχω σίγουρα κάπου καλά και προσοδοφόρα θα απασχοληθώ. Τρέμετε μόνο μήπως διασταυρώσουμε τα ξίφη μας σε κανένα job interview γιατί σας έφαγα... Εύχομαι σε όλους όσους πιστεύουν πως πρέπει να μειωθεί ο μισθός των Δ.Υ. να παίρνουν για μια ζωή 700 ευρώ. Ούτε ευρώ παραπάνω. Θα κάνω και το αντίστοιχο τάμα για σιγουριά. Κι όλο μάλιστα πηγάζει από το underlined κομμάτι. :lol: άκου τρέμετε..
Ethnikos14 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τους δημοτικούς υπάλληλους!Μεγάλη πληγή...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 εκτος εαν τa flame post εγιναν νομιμα και δεν το εμαθα εγω ο "νεος" Αν κάποιος, "νέος" ή "παλιός" (όροι που όχι μόνο δεν υφίστανται, αλλά αποθαρρύνονται ενεργά στην κοινότητα του insomnia) θεωρεί ότι κάποιος χρήστης επιχειρεί να εκτροχιάσει την κατάσταση ή να προκαλέσει, στέλνει report και αποφεύγει κάθε διάλογο με το μέλος που θεωρεί ότι δημιουργεί πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς την αποστολή report, οι δημόσιες καταγγελίες περί flame, πέραν του ότι δε συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ροή της συζήτησης (αν υποτεθεί ότι πράγματι υφίσταται πρόβλημα) δημιουργούν αυτές πρόβλημα, καθώς πέραν του ότι μπορούν να εκληφθούν ως απόπειρα να προκαταληφθεί η κρίση της συντονιστικής ομάδας, ενέχουν σοβαρό κίνδυνο η συζήτηση να επικεντρωθεί στο κατά πόσο η όποια τοποθέτηση αποτελλεί flame και έτσι να ανακοπεί η ροή του νήματος. Το θέμα προφανώς είναι ευαίσθητο. Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να γίνει ένας κατά το δυνατόν ουσιαστικός διάλογος, έχοντας κατά νου ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει ο κίνδυνος να συναντήσουμε ανθρώπους που διαφωνούν με την "αντικειμενικά" και "αποδεδειγμένα" σωστή άποψή μας. Ευχαριστώ.
jimarass Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ώπα φίλε, υπέπεσες σε πλάνη. Ο δημοφιλής καθηγητής ανάμεσα στα παιδιά είναι ο κακός καθηγητής. Αυτός που μοιράζει απλόχερα βαθμούς για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Αυτός που κρύβει τις απουσίες για να γίνει "φίλος" με τα παιδιά. Αυτός που λέει: σήμερα ας μην κάνουμε μάθημα, ας μιλήσουμε για το χθεσινό αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος σύμφωνα με τα παιδιά. Αυτόν θέλεις να αξιολογήσεις θετικά; Καλή δικαιολογία, αλλά αν ξέρεις από εκπαίδευση σε άλλες χώρες ή στον ιδιωτικό τομέα, η αξιολόγηση γίνεται από αυτούς που παρακολουθούν. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό και συγκεκριμένα ερωτήματα με παραδείγματα. Το σύστημα αυτό δουλεύει!!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 δεν είναι λίγο μάταιο να συζητάμε για τους δημόσιους και την εργασία που (θα έπρεπε να) προσφέρουν τη στιγμή που οι υπουργοί ομολογούν πως δεν ξέρουν καν πόσοι είναι? για να μή πάμε στα δύσκολα, πού βρίσκονται και αν κάτι κάνουν δλδ. οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι ένας κλάδος μόνο προνομιούχων. οι στρατιωτικοί είναι ένας άλλος. οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικά είναι λάθος σε όλα, λάθος διορισμένοι, λάθος τοποθετημένοι, λάθος μαθημένοι και γενικά με λάθος νοοτροπία. τέλος. αρκεί να δει κανείς πόσο διαφορετικό είναι ένα άτομο με το που διορίζεται στο δημόσιο και πόσο έχει αλλάξει μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά απ΄την ταχύρρυθμη ''εκπαίδευση'' που του προσφέρουν (δωρεάν) οι παλιότεροι. μπαίνει κάποιος κανονικός άνθρωπος, με κάποια (λίγη έστω) όρεξη για δουλειά και μετατρέπεται σε αηδιασμένο και αηδιαστικό wannabe λαμόγιο έτοιμο για τα πάντα προκειμένου να καθήσει για καφέ και να φύγει στα ζούλα. για όπου. και σας λέω ότι όσο κανείς δε φοβάται κανέναν, όλοι κάνουν ό,τι θέλουν, διοίκηση δεν υπάρχει και τη νύφη την πληρώνουν μόνο οι ελάχιστοι που είναι ευσυνείδητοι (ή μαλάκες) και τ΄ακούνε επειδή είναι εκεί, θα συνεχίζουμε την κατηφόρα.
Pytzamarama Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Οι δημοσιοι υπαλληλοι μαζι με τους συνταξιουχους δημοσιους ειναι περι τα 1.4 εκατομυρια σε μια χωρα που χρειαζεται ~70.000. Εχουμε τους περισοτερους δασκαλους/καθηγητες και αστυνομικους ανα "κεφαλι" στην ΕΕ παρολα αυτα εχουμε αθλια παιδεια και αστυνομευση. Ο φιλος andreasl ποσταρει εκ του ασφαλους για διεκδικησεις και λοιπα "αγωνιστικα" και μαλιστα μεταξυ 12:00 και 16:00 που οι περισσοτεροι δουλευουν. Αλλα ας μην λεμε και χαζομαριτσες,οι περισοτεροι γουσταρουν θελουν να ειναι σε φαση andreasl. Το κρατος εχει φτασει στον πατο λογω γιγαντοποιησης του δημοσιου τομεα. Λογω αυτου υπαρχουν χρεη (για τους μισθους), γραφειοκρατια (για να δικαιολογηθει ο αριθμος τους), μιζες και σαπιλα (για το κατιτις παραπανω), ελλειψη "συμπονιας για το κρατος (φοροδιαφυγη κτλ - πως να εισαι κυριος απεναντι στο κρατος οταν το μωρακι της ιδ. υπαλληλου θα βυζαξει 3 μηνες και της δημοσιας 1 χρονο και με απεριοριστη ανευ αποδοχων - οταν οι δημοσιοι παιδικοι σταθμοι σχολανε 3:45 ενω οι ιδιωτικοι υπαλληλοι σχολανε 17:00 και αλλα χιλιαδες παραδειγματα)
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 πως και δεν εχει αναφερει κανεις τους στρατιωτικους; καταναλωνουν το μεγαλυτερο μερος του ΑΕΠ και ειναι το πλεον αντιπαραγωγικο κομματι του δημοσιου τομεα..
De@th L0rd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 πως και δεν εχει αναφερει κανεις τους στρατιωτικους; καταναλωνουν το μεγαλυτερο μερος του ΑΕΠ και ειναι το πλεον αντιπαραγωγικο κομματι του δημοσιου τομεα.. Μακριά από το στρατό!Ποιός θα μας προφυλάξει αν μπούνε οι τούιρκ?
andreasl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ο φιλος andreasl ποσταρει εκ του ασφαλους για διεκδικησεις και λοιπα "αγωνιστικα" και μαλιστα μεταξυ 12:00 και 16:00 που οι περισσοτεροι δουλευουν. Το συγκεκριμένο μήνυμα του Pytzamarama είναι μεγάλη κακία και δείχνει πόσο προκατειλημμένοι είναι μερικοί έναντι των Δ.Υ. Απαντώ: Όταν είσαι στο νοσοκομείο έχεις απεριόριστο χρόνο για σκότωμα, τόσο που μπορείς να συζητάς με ανθρώπους (αυτούς που "δουλεύουν") που έχουν κάποια στερεότυπα στο μυαλό τους και δεν πρόκειται να τα αλλάξουν και που ψάχνουν ευκαιρία να πιαστούν από κάπου για να εκτοξεύσουν κακίες. Αν τελικά φτιάξατε άλλο ένα νήμα για να βρίσετε χωρίς να ξέρετε γιατί, επειδή κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα για τις προσωπικές σας αποτυχίες, τι να πω... Υπάρχουν πάντα και οι ψυχολόγοι που ίσως σας βοηθήσουν πραγματικά.
Pytzamarama Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μα η χολη βρισκεται στα δικα σου ποστς. Ισα ισα ειχα παρει ελαφρως το μερος σου...κακως οπως αποδειχθηκε μετα το ακατανοητο τελικο ποσταρισμα σου. Μην στεκεσαι εκει ομως.Κοιτα τα επομενα που γραφω. Με ενα μεσο IQ ειτε θα τα δεχθεις ειτε θα τα αντικρουσεις με "sane" επιχειρηματολογια Θα εχεις ακουσει τα περι βεβιασμενων συμπερασματων και ποιες καταστασεις χαρακτηριζουν,ε?
sugata Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Κοίτα andreasl, για μένα το ζήτημα δεν είναι τι γινόταν ή τι γίνεται. Είναι τι θα γίνει. Όταν έχεις πλεόνασμα υπαλλήλων, ιδιωτικών ή δημόσιων (δεν παίζει σημασία σε ποια μεριά βρίσκεται η "επιχείρηση"), οι οποίοι είτε δεν παράγουν το έργο που τους αντιστοιχεί, είτε απλά δεν χρειάζονται, πρέπει κάτι να κάνεις, σαν επιχείρηση πάντα. Αν εσύ κάνεις καλά τη δουλειά σου στον τομέα που βρίσκεσαι, εγώ γιατί να μην σε κρατήσω; Θέλω όμως και θα έπρεπε να διώξω αυτούς που α) δεν μου χρειάζονται πραγματικά, β) αυτούς που τα ξύνουν όλη μέρα (και όχι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας, όπως κάνεις εσύ τώρα, κάτι που έχει μια λογική, σε όποια δουλειά κι αν είσαι κάποια στιγμή θα προλάβεις να τα ξύσεις και λίγο). Θεωρητικά μιλώντας, αν στον τομέα που βρίσκεσαι εσύ, μειωνόταν το προσωπικό, θα υπήρχε χώρος για μια καλή αύξηση και σε σένα, και στους συναδέλφους σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.