Προς το περιεχόμενο

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μια πονεμένη ιστορία

Wandex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΌΧι, να υπάρχει αξιολόγηση του Καθηγητή από τα παιδιά!!

Όπως γίνεται παντού!!

Ώπα φίλε, υπέπεσες σε πλάνη. Ο δημοφιλής καθηγητής ανάμεσα στα παιδιά είναι ο κακός καθηγητής. Αυτός που μοιράζει απλόχερα βαθμούς για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Αυτός που κρύβει τις απουσίες για να γίνει "φίλος" με τα παιδιά. Αυτός που λέει: σήμερα ας μην κάνουμε μάθημα, ας μιλήσουμε για το χθεσινό αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος σύμφωνα με τα παιδιά. Αυτόν θέλεις να αξιολογήσεις θετικά;

Δημοσ.
Τι είναι αυτά που ακούω θεέ μου;

Περιμένετε από εμένα να κατέβω σε απεργία για να διεκδικήσω καλύτερη παιδεία;

Να μείνω δηλαδή απλήρωτος, να μην έχω λεφτά να πληρώσω το νοίκι μου και να φάω, για να διεκδικήσω καλύτερη παιδεία για τα παιδιά σας;

Διεκδικώ καλύτερες εργασιακές συνθήκες για μένα όπως θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς.

Αν θέλετε καλύτερη παιδεία να κάνετε εσείς κάτι γι' αυτό, για τα παιδιά σας είναι άλλωστε. Και μπορείτε να κάνετε πολλά.

Εμένα για ποιόν με περάσατε, για το μ@$$^α της παρέας;

Τι μας λες τώρα? Σοβαρολογείς? Τί είναι το σχολείο που δουλεύεις χωράφι σου?

Όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος δουλεύεις για το δημόσιο καλό, δουλεύεις για όλους εμάς δεν δουλεύεις για την πάρτη σου φίλε ούτε για τους 300.

Αν θες να δουλέψεις για την πάρτι σου άνοιξε φροντιστήριο και κάνε όσες απεργίες θέλεις και πλήρωνε όσα λαμόγια θέλεις. Αυτό είναι το λάθος σας. Αυτό είναι που έχει εξοργίσει τους υπόλοιπους.

Μην χαλάς ότι έχουν κτίσει τα συνδικαλιστικά όργανα σου με ανακοινώσεις και πανό του τύπου «Δωρεάν παιδία» και τέτοιους παπάδες.

Από εσένα περιμένω να μάθω πια είναι τα λαμόγια όχι να πεις απλά ότι υπάρχουν λαμόγια. Αλλιώς είσαι συνένοχος και καλός έχεις την ρετσινιά επάνω σου.

Και εγώ σαν σωστός «εργοδότης» σου δεν θα θέλω ποτέ να σου κάνω αύξηση γιατί δουλεύεις για την πάρτη σου και όχι για το καλό της επιχείρησης.

Δημοσ.

Διόρθωση στον από πάνω, κατά τη γνώμη μου η τελευταία πρόταση πρέπει να αλλάξει κάπως:

Και γω σαν σωστός "εργοδότης", όχι δε θέλω να σου κάνω αύξηση, αλλά εφόσον δεν αποδίδεις τα δέοντα κατά την εργασία σου, θέλω να σε διώξω, για το καλό της επιχείρησης.

Δημοσ.
Διόρθωση στον από πάνω, κατά τη γνώμη μου η τελευταία πρόταση πρέπει να αλλάξει κάπως:

Και γω σαν σωστός "εργοδότης", όχι δε θέλω να σου κάνω αύξηση, αλλά εφόσον δεν αποδίδεις τα δέοντα κατά την εργασία σου, θέλω να σε διώξω, για το καλό της επιχείρησης.

Αμην και ποτε.

Δημοσ.

Κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά μου φαίνεται. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Υπάλληλος λέμε, όχι πολιτικός. Υπάλληλος όπως κι εσείς. Δουλεύω πρώτα για την πάρτη μου και για την οικογένεια μου, και ύστερα για την επιχείριση. Με τα λεφτά που παίρνω έχω τόσα προβλήματα να λύσω βιοποριστικού χαρακτήρα που δεν ασχολούμαι με αξίες και ιδανικά τόσο υψηλά. Άκου να ασχοληθώ με τα προβλήματα της παιδείας... Ας πάει κανένας κουστουμάτος να το κάνει αυτό. Εγώ κάνω ότι πρέπει να κάνω μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων μου. Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

Όσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι για κλωτσιές όλοι τους. Αυτοί που σκίζονται για τη δωρεάν παιδεία και το δημόσιο καλό, στο τέλος τα κάνουν πλακάκια με την εκάστωτε κυβέρνηση για να διεκδικήσουν μια καρέκλα. Ή γίνονται "εκπαιδευτικοί ερευνητές" στην εφημερίδα "τα νέα", φερέφωνα κάποιων εκδοτών και πολιτικών.

Επειδή τράβηξε πολύ η κουβέντα και βλέπω συνεχώς να έρχονται κάποιοι να βγάζουν λίγο μίσος και να φεύγουν αποχωρώ κι εγώ.

Πριν φύγω θα πω αυτό:

Αν μπορείτε να με διώξετε, κάντε το.

Εσείς πάλι μίζεροι, κακοπληρωμένοι και δυστυχισμένοι θα είστε.

Εγώ πάλι δεν ξέρω τι επάγγελμα θα ακολουθήσω αλλά με τα προσόντα που έχω σίγουρα κάπου καλά και προσοδοφόρα θα απασχοληθώ. Τρέμετε μόνο μήπως διασταυρώσουμε τα ξίφη μας σε κανένα job interview γιατί σας έφαγα...

Εύχομαι σε όλους όσους πιστεύουν πως πρέπει να μειωθεί ο μισθός των Δ.Υ. να παίρνουν για μια ζωή 700 ευρώ. Ούτε ευρώ παραπάνω. Θα κάνω και το αντίστοιχο τάμα για σιγουριά.

Και μέχρι να απολυθώ, αν έρθει το παιδί σας στο σχολείο που δουλεύω να με ειδοποιήσετε, έτσι; Θα του κάνω το special learning program. Αυτό που φυλάμε για τους καλούς πελάτες-εργοδότες. :lol: :lol:

Δημοσ.

Aν ο μισθος σου δεν προερχοταν απο -εμενα- και τον -αλλο- και την -αλλη- τοτε μπορεις να πεις οτι γουσταρεις. Απο τη στιγμη που εισαι εκει που εισαι και πληρωνεσαι απο τη -δικη- μου τσεπη μαλλον καταλαβαινεις οτι αυτα που λες ειναι βερεσε.

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε, δεν είναι ότι στρέφω τα βέλη μου προς εσένα, τουλάχιστον εγώ.

Αλλά για να σου πω κάτι:

Έστω ότι υπάρχει μια επιχείρηση που για κάποιο λόγο αντιμετωπίζει προβλήματα, και πρέπει να αρχίσεις τις περικοπές σε έξοδα και υπαλλήλους. Κόβει λοιπόν τα περιττά και από τους 100 π.χ. υπαλλήλους διώχνει τους 30, γιατί και από κει θα κερδίσει, και θεωρεί ότι οι υπόλοιποι 70 θα του βγάλουν τη δουλειά.

Πάμε τώρα στο δημόσιο. Έστω ότι αντιμετωπίζει πρόβληματα και πρέπει να κόψει...μπλα μπλα μπλα.

Βλέπεις καμιά διαφορά, πέραν της μονιμότητας;

Δημοσ.
Πριν φύγω θα πω αυτό:

Αν μπορείτε να με διώξετε, κάντε το.

Έτσι μπράβο. Τώρα μιλάς σαν Δημόσιος Υπάλληλος.

Εσείς πάλι μίζεροι, κακοπληρωμένοι και δυστυχισμένοι θα είστε.

Εγώ πάλι δεν ξέρω τι επάγγελμα θα ακολουθήσω αλλά με τα προσόντα που έχω σίγουρα κάπου καλά και προσοδοφόρα θα απασχοληθώ. Τρέμετε μόνο μήπως διασταυρώσουμε τα ξίφη μας σε κανένα job interview γιατί σας έφαγα...

Αν είχες προσόντα δεν θα πήγαινες για δάσκαλος με 1000 ευρώ. Οπότε άσε να τρέμουμε πρώτα αυτούς που μπορούν, μίζερε.

Δημοσ.
Κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά μου φαίνεται. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Υπάλληλος λέμε, όχι πολιτικός. Υπάλληλος όπως κι εσείς. Δουλεύω πρώτα για την πάρτη μου και για την οικογένεια μου, και ύστερα για την επιχείριση.

Και εγώ υπάλληλος είμαι ρε συ Αντρέα και εγώ έχω οικογένεια αλλά η επιχείρηση που δουλεύω αν πάει για φούντο με μαθηματική ακρίβεια θα την βοηθήσω και λίγο γιατί σέβομαι τα λεφτά που παίρνω και ας είναι και λίγα. Δεν θα την αφήνω να βουλιάζει και ζητάω και αύξηση από πάνω. Αν κλείσει ο πρώτος που θα μείνει χωρίς δουλειά εγώ θα είμαι όχι το boss. Στην ανάγκη θα δώσω και τον συνάδελφο που τα ξύνει τι να κάνουμε. Δεν θα κάνω και απεργία επειδή απολύθηκε όμως.

Και εγώ σαν καλός εργοδότης αν δω ότι νοιάζεσαι την επιχείρηση μου θα σου δώσω και την αύξηση (τι καλός που είμαι?).

Όσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι για κλωτσιές όλοι τους. Αυτοί που σκίζονται για τη δωρεάν παιδεία και το δημόσιο καλό, στο τέλος τα κάνουν πλακάκια με την εκάστωτε κυβέρνηση για να διεκδικήσουν μια καρέκλα. Ή γίνονται "εκπαιδευτικοί ερευνητές" στην εφημερίδα "τα νέα", φερέφωνα κάποιων εκδοτών και πολιτικών.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος. Αυτό που θα έπρεπε να λες από την αρχή θα έπρεπε να ήταν ότι "πρέπει όλοι μαζί να διώξουμε αυτά τα σκυλιά". Να γλυκαθούμε λίγο και εμείς. Και όχι απαντήσεις του τύπου "κάνε και εσύ απεργία".

Τουλάχιστον είσαι πιο σωστός από μία άλλη που σε άλλο topic εδώ και μέρες προσπαθεί μας πείσει ότι για το γεγονός ότι εν ώρα εργασίας γράφει στο forum το πρόβλημα βρίσκετε στην ελληνική κοινωνία. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

Δημοσ.
Έτσι μπράβο. Τώρα μιλάς σαν Δημόσιος Υπάλληλος.

Αν είχες προσόντα δεν θα πήγαινες για δάσκαλος με 1000 ευρώ. Οπότε άσε να τρέμουμε πρώτα αυτούς που μπορούν, μίζερε.

Χωρίς να θέλω να πάρα λόγο σε αυτό το "τρομακτικό" όπως φαίνεται flame , το να αποκαλείς τον άλλο μίζερο δεν είναι και ό,τι καλύτερο έτσι ? Και όσο για τον "Αν είχες προσόντα δεν θα πήγαινες για δάσκαλος με 1000 ευρώ." σε αυτό δεν πέφτει λόγος σε κανέναν , στον οποιοδίποτε δεν μπορείς να του πεις οτί πρέπει να κάνει αυτό που πληρώνει και όχι αυτό που ευχαριστιέται ο ίδιος να κάνει (+3 μήνες άδεια) .

Αλλά και αυτός εδώ πέρα "Εσείς πάλι μίζεροι, κακοπληρωμένοι και δυστυχισμένοι θα είστε." δήχνει το τρομερό επίπεδο του.

Υ.Γ μην ξεπεύτετε σε αυτό το σημείο , δεν αξίζει ...

Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να πάρα λόγο σε αυτό το "τρομακτικό" όπως φαίνεται flame , το να αποκαλείς τον άλλο μίζερο δεν είναι και ό,τι καλύτερο έτσι ? Και όσο για τον "Αν είχες προσόντα δεν θα πήγαινες για δάσκαλος με 1000 ευρώ." σε αυτό δεν πέφτει λόγος σε κανέναν , στον οποιοδίποτε δεν μπορείς να του πεις οτί πρέπει να κάνει αυτό που πληρώνει και όχι αυτό που ευχαριστιέται ο ίδιος να κάνει (+3 μήνες άδεια) .

Αλλά και αυτός εδώ πέρα "Εσείς πάλι μίζεροι, κακοπληρωμένοι και δυστυχισμένοι θα είστε." δήχνει το τρομερό επίπεδο του.

Το μίζερε ήταν άσχετο κερασάκι-απάντηση σε αυτή τη φράση που έβαλες παρένθεση, δεν είχα σκοπό. Ούτε στα υπόλοιπα αστεία είχα σκοπό να απαντήσω.

Αλλά το να σε απειλεί δάσκαλος πρώην οδηγός χωρίς μεταπτυχιακό ότι θα σε φάει σε job interview είναι εξοργιστικό αν μη τι άλλο.

Συμφωνώ με το υστερόγραφο αλλά εξεταστική είναι να μην ξεχαρμανιάσουμε λίγο?

Δημοσ.

Eγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι αυτος που ειναι εξω απο τον χορο μιλαει και συμπεριφερεται τοσο "ανετα" που καλιστα θα μπορουσε να μας μαθει ολους μας ενα-δυο πραγματακια.

Προκαλω οποιονδηποτε "δημοσιο" σαν και του λογου του να αλλαξουμε θεσεις. Να παρω εγω τη δουλεια του (και πληρωμη του + επιδοματα) και αυτος τη δικη μου (πληρωμη μου + επιδοματα οπου και εδω γελαμε) και να κανει ΤΑ ΙΔΙΑ που κανει ΤΩΡΑ στην κανονικη του "δουλεια". Ας ερθει μετα να μας πει πσο καιρο ψαχνετε για ψιχουλα και ποσο μακρια εχει φτασει κανοντας τον μαλακα οπως ολοι εμεις που -δεν- ειμαστε 100% προστατευμενοι και κατω απο τη στεγη του δημοσιου.

Δημοσ.

Δεν έγινε τίποτα, συζήτηση να γίνεται. Μια χαρά επίπεδο έχουν τα παιδιά. Σε άλλες συζητήσεις εδώ μέσα γράφτηκαν μπινελίκια, κόντεψαν να βγουν μαχαίρια πολλών megapixel από άτομα μάλιστα που το παίζουν ποιότητα ΑΑ και που περηφανεύονται για πτυχία και γνώσεις που θα ζήλευε και ο Αϊνστάιν (να είναι καλά το google).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...