andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Όταν λες εξωδιδακτικές ώρες? Τι κάνεις? Sorry κιόλας που ρωτάω αν θέλεις μην απαντάς. Δηλαδή δεν φεύγεις λίγο μετά το μάθημα?Μου φένεται λίγο υπερβολικο 90 λεπτά διδασκαλίας = 8 ώρες στην τράπεζα. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες εργασίες (τρελλή γραφειοκρατεία κατά βάση) που ο καθένας αναλαμβάνει από 1-2-3 ανάλογα το ζόρι. Υπάρχουν και deadlines για τις περισσότερες κλπ. Όχι, δεν φεύγω λίγο μετά το μάθημα, φεύγω πολύ μετά το μάθημα. Για τα 90 λεπτά διδασκαλίας σε ζωηρά παιδιά μόνο αν το δοκιμάσεις ποτέ θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν δεν το δοκιμάσεις μπορείς απλά να φαντάζεσαι πως σε κοροιδεύω για να φανεί ότι δουλεύω σκληρά κλπ.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αν εμένα αύριο μου μειώσουν το μισθό θα πω στα @@@@ μου, θα δουλέψω σύμφωνα με τα λεφτά που μου δίνουν. Αν όμως μου πουν πως θα πληρωθώ σύμφωνα με την απόδοση μου τότε θα προσπαθήσω να γίνω πιο παραγωγικός και θα έχω ένα επιπλέον κίνητρο. Εσύ μπορεί ναι. Δεν σε ξέρω προσωπικά όποτε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν το γενικεύσουμε αυτό που λες όμως είναι τουλάχιστον για γέλια. Δες εφορίες, τελωνεία κπλ. Δεν θα με πείραζε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να δούλευε για αυτά που πληρώνεται και ας είναι λίγα όπως λες.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 ΥΓ. Ας μη βιαστούν οι συνδικαλιστές να με σταυρώσουν, είμαι σίγουρος πως η μέτρηση της παραγωγικότητας μπορεί να γίνει και αξιοκρατικά, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αυτό ακριβώς εννοώ Αντρέα. Η Ομερτά που υπάρχει δεν επιτρέπει αξιοκρατία κλπ. κλπ. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία ξεκινάει από μέσα. Τις μίζες τις κανονίζουν οι πολιτικοί σε συνεργασία με δημοσίους υπαλλήλους. Από εκεί και πέρα , εδώ και πολλά χρόνια τα κουκιά είναι μετρημένα. Με δανεικά πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις στο δημόσιο. Κάποια στιγμή τα δανεικά τελειώνουν και αρχίζει το πάρτυ. Και το πάρτυ άρχισε. ---------- Προσθήκη στις 16:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:13 ---------- Επίσης βγάζω έξω την πρωτοβάθμια και 2οβάθμια εκπαίδευση, γιατί αυτό είναι λειτούργημα και όχι δουλειά. Το να πλάθεις νέους ανθρώπους είναι ύψιστη υπηρεσία, και στις ηλικίες αυτές οι δάσκαλοι βλέπουν τα παιδιά περισσότερο από τους γονείς τους. Οι πλημμελείς δάσκαλοι - καθηγητές θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο γιατί υπονομεύουν το μέλλον των νέων παιδιών. Στα πανεπιστήμια αλλάζει το πράγμα. Εκεί γίνεται της αρπαχτής σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν πολλοί επίορκοι. (Συγγράμματα, δαπάνες, ερευνητικά κονδύλλια του κwλου κλπ.)
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να δουλεύεις πολύ, να πληρώνεσαι λίγο, και να κάνεις και καλά την δουλειά σου για να μην σε σουτάρουν.Το λέω αυτό γιατί αυτός είναι ο λόγος που όσοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι βρίζουν αυτούς που είναι. Όπως προείπα δεν ήμουν πάντα δημόσιος υπάλληλος. Ο στόχος μου στη ζωή είναι πάντα να διεκδικώ καλύτερη ποιότητα για μένα. Αν θεωρώ ότι παίρνω λίγα λεφτά να ζητάω περισσότερα, αν έχω άθλιες εργασιακές συνθήκες να ζητάω καλύτερες. Είναι ηλίθιο αντί να διεκδικείς πράγματα για σένα, να διεκδικείς να μειωθούν τα προνόμια από άλλους. Και ξέρεις γιατί είναι ηλίθιο; Γιατί εσύ θα είσαι πάντα καταπιεσμένος και χαμηλόμισθος. Ασχέτως τι θα κάνουν οι άλλοι. Ακόμη και όλοι οι Δ.Υ να έπαιρναν αύριο 50% λιγότερο μισθό εσύ πάλι 700 ευρώ θα έπαιρνες ελέω οικονομικής κρίσης. Ξυπνήστε ρε, αρχίστε να διεκδικείτε καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς. Μην τρώτε την καραμέλα της οικονομικής κρίσης που σας πρήζουν για να σας εκφοβίζουν ότι είστε αναλώσιμοι. Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας.
Sirtsourekas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 είναι κατάντια να παίρνει ένας καθηγητής 1000 ευρώ μισθό και να θεωρείτε προνομιούχος. επισης ειναι καταντια να να εχουμε τοσους ΔΥ και να υπαρχουν σχολεια χωρις δασκαλους/καθηγητες.
Wandex Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δεν καταλαβαίνω ορισμένα. Υπογράφεις μιά σύμβαση που λές ότι πιάνεις μια δουλειά και μετά σου έρχεται η θεία φώτιση και λες: "Α η δουλειά μου δεν αξίζει τόσα άρα πατάω φρένο." Δεν σε εμποδίζει κάποιος να πιάσεις άλλη δουλειά. Δηλαδή ξαφνικά τα κρεμάμε στον κόκκορα; (Δεν εννοώ τους καθηγητές) Andreas αν και δεν συμφωνώ με αυτά που λές για τους δασκάλους συμφωνώ με την αξιολόγηση. Κακό είναι δηλαδή να υπάρξει μία αξιολόγηση; Θέλω καλές υπηρεσίες. Θέλω αυτός που πληρώνεται με δημόσιο χρήμα να μην είναι τέλειος, ούτε να είναι βέγγος αλλά να ασκεί το επάγγελμα του, και όχι να αποφασίζει αυτός το πόσο θα δουλέυει κάθε μέρα ανάλογα αν ο Αρης είναι ανάδρομος. Τώρα ποιός θα την κάνει την αξιολόγηση είναι άλλο θέμα. Επίσης βγάζω έξω την πρωτοβάθμια και 2οβάθμια εκπαίδευση, γιατί αυτό είναι λειτούργημα και όχι δουλειά.Το να πλάθεις νέους ανθρώπους είναι ύψιστη υπηρεσία, και στις ηλικίες αυτές οι δάσκαλοι βλέπουν τα παιδιά περισσότερο από τους γονείς τους.Οι πλημμελείς δάσκαλοι - καθηγητές θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο γιατί υπονομεύουν το μέλλον των νέων παιδιών. Στα πανεπιστήμια αλλάζει το πράγμα. Εκεί γίνεται της αρπαχτής σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν πολλοί επίορκοι. (Συγγράμματα, δαπάνες, ερευνητικά κονδύλλια του κwλου κλπ.) Συμφωνώ Kfyros. Απλώς εεε εντάξει... δεν σκοτώνονται και οι δάσκαλοι και απο πάνω. Όποτε τυχαίνει να έχω εξωτερικές δουλειές συναντάω όποιον φίλο μου δάσκαλο έχω. "Παω να πάρω μαρούλια για το μεσημέρι". Είναι οι σημαντικότεροι πλάστες της κοινωνίας μας και ορισμένοι απο αυτούς απλώς βολεύτηκαν που είναι μόνιμοι.
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Όπως προείπα δεν ήμουν πάντα δημόσιος υπάλληλος. Ο στόχος μου στη ζωή είναι πάντα να διεκδικώ καλύτερη ποιότητα για μένα. Αν θεωρώ ότι παίρνω λίγα λεφτά να ζητάω περισσότερα, αν έχω άθλιες εργασιακές συνθήκες να ζητάω καλύτερες. Είναι ηλίθιο αντί να διεκδικείς πράγματα για σένα, να διεκδικείς να μειωθούν τα προνόμια από άλλους. Και ξέρεις γιατί είναι ηλίθιο; Γιατί εσύ θα είσαι πάντα καταπιεσμένος και χαμηλόμισθος. Ασχέτως τι θα κάνουν οι άλλοι. Ακόμη και όλοι οι Δ.Υ να έπαιρναν αύριο 50% λιγότερο μισθό εσύ πάλι 700 ευρώ θα έπαιρνες ελέω οικονομικής κρίσης. Ξυπνήστε ρε, αρχίστε να διεκδικείτε καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς. Μην τρώτε την καραμέλα της οικονομικής κρίσης που σας πρήζουν για να σας εκφοβίζουν ότι είστε αναλώσιμοι. Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας. ναι. Πες τα αυτά και στον ταμία στα καρφούρ. Θα χαρεί να τα ακούσει από κάποιον που πολύ άνετα κλειδώνει το σχολείο όταν του κόψουν το επιδοματάκι και γράφει στο πλακάτ "διεκδικούμε καλύτερη παιδεία".
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ε εντάξει δεν σκοτώνονται και οι δάσκαλοι και απο πάνω. Όποτε τυχαίνει να έχω εξωτερικές δουλειές συναντάω όποιον φίλο μου δάσκαλο έχω. "Παω να πάρω μαρούλια για το μεσημέρι". Τσέκαρε την αυθαίρετη στατιστική μου. ---------- Προσθήκη στις 16:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:29 ---------- ναι. Πες τα αυτά και στον ταμία στα καρφούρ. Θα χαρεί να τα ακούσει από κάποιον που πολύ άνετα κλειδώνει το σχολείο όταν του κόψουν το επιδοματάκι και γράφει στο πλακάτ "διεκδικούμε καλύτερη παιδεία". Θα φανώ υπερόπτης που θα το πω, αλλά με τον ταμία στο καρφούρ πιθανώς έχουμε μεγάλη διαφορά στα προσόντα εκτός από τις εργασιακές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση ας διεκδικήσει αυτός τα δίκια του κι εγώ τα δικά μου. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε και το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό.
Wandex Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Τσέκαρε την αυθαίρετη στατιστική μου. Την έχω διαβάσει. Περίπου έτσι είναι και συμφωνώ. Εγώ γενικολογώ λέγοντας ότι ένα 70% αποφασίζει και διατάζει. Θα φανώ υπερόπτης που θα το πω, αλλά με τον ταμία στο καρφούρ πιθανώς έχουμε μεγάλη διαφορά στα προσόντα εκτός από τις εργασιακές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση ας διεκδικήσει αυτός τα δίκια του κι εγώ τα δικά μου. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε και το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό.Εδώ χίλια συγνώμη αλλά Φάουλ. Δεν ξέρεις για πιό λόγο δουλεύει εκεί. Και εγώ έχω δουλέψει σε παρόμοια θέση με βαθμό πχ απολυτηρίου λυκείου 18,9 πτυχίο και μεταπτυχιακό. Τι διαφορά προσόντων βλέπεις με ένα φίλο μου δάσκαλο που διορίστηκε μόλις τώρα και έχει βαθμό λυκείου 12,5 και έβγαλε την σχολή σε 9 χρόνια και απλός είχε βύσμα και μπήκε αναπληρωτής; Βλέπεις κάτι αδικίες; Άσε που αν απεργήσω την έκατσα με απλά λόγια. Δεν ακούγεσαι υπερόπτης απλός τα χρήματα και η θέση δεν αναφέρουν και την ποιότητα της εργασίας που προσφέρει.
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Και εγώ έχω δουλέψει σε παρόμοια θέση με βαθμό πχ απολυτηρίου λυκείου 18,9 πτυχίο και μεταπτυχιακό. Κι εγώ έχω δουλέψει σε παρόμοια θέση και μάλλον χειρότερη. Αλλά αν έχεις προσόντα αργά ή γρήγορα βρίσκεις κάτι καλύτερο. Και στη συνέχεια διεκδικείς τα δίκια της τρέχουσας θέσης που έχεις, όχι αυτής που είχες στο ξεκίνημα ή σε μια οικονομική ανάγκη. Άσε που αν απεργήσω την έκατσα με απλά λόγια. Αυτή η λογική μας έχει καταστρέψει σαν χώρα.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Θα φανώ υπερόπτης που θα το πω, αλλά με τον ταμία στο καρφούρ πιθανώς έχουμε μεγάλη διαφορά στα προσόντα εκτός από τις εργασιακές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση ας διεκδικήσει αυτός τα δίκια του κι εγώ τα δικά μου. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε και το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό. Άσχετα από αυτά που γράφονται πραγματικά πιστεύω το τελευταίο που θα έπρεπε να γίνει είναι κοπούν κονδύλια από την παιδεία γενικός. Εκεί το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρουν τον μπούλο όλα τα λαμόγια. Το πρόβλημα είναι ποιός θα κρίνει αν είναι κάποιος λαμόγιο ή όχι. Πράγμα αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες. Οπότε μάλλον παίρνει όλους η μπάλα. Δυστυχώς ρε συ Αντρέα δεν έχουν περισσέψει και πολλά για πάρουμε και εμείς. Γιατί εμείς και απεργία να κάνουμε στην καλύτερη δεν θα πληρωθούμε (λέμε τώρα). Δηλαδή όταν δούλευες σε φορτηγό τι μπορούσες να κάνεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς σου? Αφού έπαιρνες περισσότερα λεφτά εκεί γιατί δεν προσπάθησες να έχεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας και είσαι μια χαρά? Πολύ εύκολα ξεχνάς ρε συ Αντρέα. Αν νομίζεις ότι παίρνεις λίγα και ότι δουλεύεις πολύ άσε την θέση σου σε κανέναν άλλο που δεν θα τον πείραζε ούτε ο μισθός ούτε τα ζωηρά παιδιά. Πίστεψε με πολλοί είναι που περιμένουν και είναι έτοιμοι να δουλέψουν και με μικρότερο μισθό. Δεν μπορεί οι βασικές αρχές του καπιταλισμού να εφαρμόζονται σε όλους εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορεί η παρέμβαση του κράτους για να «διορθώσει» ελαττώματα του συστήματος να γίνεται πάντα μόνο για να ικανοποιήσει τα θέλω αυτών που μπορούν και εκβιάζουν λόγο της θέσης που έχουν. Πολύ εύκολα ξεχνάς ρε συ Αντρέα. Κρίμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Για μένα η διεκδίκηση εμπεριέχει ρίσκο. Τι ρισκάρει ο εκ του νόμου μόνιμος και αμετακίνητος; Έχω ξαναγράψει σε άλλο thread για το αίσχος των πανεπιστημιακών μου "δασκάλων" το 92-93. Χώρισαν τη δουλειά τους σε ένα "τρίπτυχο" (διοικητικό, ερευνητικό, διδακτικό), "απείχαν" από το ένα σκέλος (το διδακτικό, φυσικά) συνέχιζαν κανονικά στα άλλα δύο, ο επίσης μονιμάς πρόεδρος του τμήματος δεν δέχτηκε να ονομάσει τους "απέχοντες", τσιμπούσαν κανονικά τους μισθούς τους και ταυτόχρονα πίεζαν την κυβέρνηση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, εκβιάζοντας μέσω των φοιτητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που πλήττονταν από την πατέντα της "αποχής". Αυτά για να μην ωραιοποιούμε τις "ιερές" απεργίες. Η απεργία είναι αγώνας. Με τα νώτα καλυμμένα από το απαράδεκτο καθεστώς της μονιμότητας, όλοι ξέρουν να "διεκδικούν".
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Άσχετα από αυτά που γράφονται πραγματικά πιστεύω το τελευταίο που θα έπρεπε να γίνει είναι κοπούν κονδύλια από την παιδεία γενικός. Στην παιδεία πηγαίνουν υπερβολικά πολλά λεφτά και γίνεται τρελλή κακοδιαχείριση αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, άσχετη. Δυστυχώς ρε συ Αντρέα δεν έχουν περισσέψει και πολλά για πάρουμε και εμείς. Γιατί εμείς και απεργία να κάνουμε στην καλύτερη δεν θα πληρωθούμε (λέμε τώρα). Δηλαδή όταν δούλευες σε φορτηγό τι μπορούσες να κάνεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς σου? Αφού έπαιρνες περισσότερα λεφτά εκεί γιατί δεν προσπάθησες να έχεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας και είσαι μια χαρά? Πολύ εύκολα ξεχνάς ρε συ Αντρέα. Εδώ φίλε θα σου απαντήσω ότι η οδήγηση φορτηγού έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα είναι η ηχορύπανση που δεν καλυτερεύει. Αν νομίζεις ότι παίρνεις λίγα και ότι δουλεύεις πολύ άσε την θέση σου σε κανέναν άλλο που δεν θα τον πείραζε ούτε ο μισθός ούτε τα ζωηρά παιδιά. Πίστεψε με πολύ είναι που περιμένουν και είναι έτοιμοι να δουλέψουν και με μικρότερο μισθό. Δεν μπορεί οι βασικές αρχές του καπιταλισμού να εφαρμόζονται σε όλους εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορεί η παρέμβαση του κράτους για να «διορθώσει» ελαττώματα του συστήματος να γίνεται πάντα μόνο για να ικανοποιήσει τα θέλω αυτών που μπορούν και εκβιάζουν λόγο της θέσης που έχουν. Πολύ εύκολα ξεχνάς ρε συ Αντρέα. Κρίμα. Εγώ πάντως θα ανησυχούσα να στείλω το παιδί μου σε ένα σχολείο που οι εργαζόμενοι πληρώνονται με το μικρότερο δυνατό μισθό μόνο και μόνο για να έχουν δουλειά και είναι κατά βάση δυστυχισμένοι και μίζεροι. Μάλλον θα προτιμούσα να πληρώνονται αξιοπρεπώς. Ομοίως και για όλα τα υπόλοιπα πόστα. Δεν θα ήθελα ο γιατρός που θα με εξετάσει να έχει στο μυαλό του πως πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας και πως να μην του κόψουν το ρεύμα. Αν εσύ ψήφισες καπιταλισμό, να τον λουστείς μόνος σου. Είναι αστείο να ψηφίζετε όλοι καπιταλιστικές κυβερνήσεις και μετά να διαμαρτύρεστε για ο,τιδήποτε. Έχω μελετήσει το ενδεχόμενο να φύγω μετανάστης κάποια στιγμή, μελέτησε το κι εσύ.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Και φυσικά στην Ελλάδα με την κατάχρηση της απεργίας έχει χαθεί η αξία της. Άσε που όταν απεργεί η ΑΔΕΔΥ ξεμπλοκάρουν κι οι δρόμοι και αυτοί που πραγματικά δουλεύουν μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα. Όλοι διεκδικούν για την πάρτη τους και στα αρχ... τους για το κοινωνικό σύνολο. Και μένα στα τρυφερά μου για αυτούς λοιπόν. Δεν μπορεί η αναισθησία και η γαϊδουριά να βαφτίζεται διεκδίκηση..
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 @kfyros: Ρε φίλε πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τη λογική σου. Δηλαδή τι περιμένεις, εμένα να έρθω και να διεκδικήσω τα δικά σου δικαιώματα; Η μήπως να μη διεκδικήσω εγώ τα δικά μου επειδή εσύ ανέχεσαι να σε κλωτσάνε, μην τυχόν και σου γλυτώσω καμιά κλωτσιά. Ξεκόλλα από τη μιζέρια και τη μισαλλοδοξία γιατί έχουμε πάρει την κάτω βόλτα. Υ.Γ. Επειδή πολλά ακούστηκαν για απεργίες ενδεικτικά αναφέρω πως στις απεργίες των εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων το ποσοστό συμμετοχής κυμαίνεται από 20-40%. Επειδή αναφέρατε ότι είναι βολεμένοι και δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Κλασικοί έλληνες, μιζέρια, γκρίνια και όταν έρθει η ώρα να διαμαρτυρηθείς λες "δε βαριέσαι".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.