kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Πιστεύω ότι μία μείωση μισθών 20% με την ευκαιρία της κρίσης θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει η ευρωπαϊκή ένωση. Ακόμα καλύτερα αν έκανε και άρση της μονιμότητας. Δεν φτάνει που δεν δουλεύουν ούτε τα μισά από τα λεφτά που παίρνουν κατά μέσο όρο, δε φτάνει που αντισυνταγματικά και αντικοινωνικά έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και κατά μέσο όρο παίρνουν περισσότερα λεφτά από αυτούς και έχουν και τη σιγουριά της μονιμότητας !!!! , από πάνω κάνουν και δεύτερες μαύρες δουλειές στον άπλετο ελεύθερο χρόνο που έχουν στερώντας από συμπολίτες τους το δικαίωμα της εργασίας, και κονομάνε και από τα μπαχτσήσια που απαιτούν από τον ταλαίπωρο έλληνα πολίτη. Και φυσικά η πιπίλα περί φορολογικών βαρών των μισθωτών υπάρχει γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται μισθωτοί , άσχετα αν τα "φορολογικά βάρη" τους βγαίνουν από τη μία τσέπη και μπαίνουν στην άλλη (του ελληνικού κράτους). Βγάλε τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους του δημοσίου από την εξίσωση και θα δεις ποιοι πραγματικά πληρώνουν το ελληνικό κράτος. Ή θα μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε 50-100 χιλιάδες ΤΟ ΠΟΛΥ , και θα πληρώνονται αδρά αλλά θα δουλεύουν και του σκοτωμού, ή θα παραμείνουν 1 εκατομύριο που είναι τώρα και θα μοιράζονται ότι λεφτά υπάρχουν. Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται γ.... την τρέλλα μου.
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Πιστεύω ότι μία μείωση μισθών 20% με την ευκαιρία της κρίσης θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει η ευρωπαϊκή ένωση.Ακόμα καλύτερα αν έκανε και άρση της μονιμότητας. Δεν φτάνει που δεν δουλεύουν ούτε τα μισά από τα λεφτά που παίρνουν κατά μέσο όρο, δε φτάνει που αντισυνταγματικά και αντικοινωνικά έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και κατά μέσο όρο παίρνουν περισσότερα λεφτά από αυτούς και έχουν και τη σιγουριά της μονιμότητας !!!! , από πάνω κάνουν και δεύτερες μαύρες δουλειές στον άπλετο ελεύθερο χρόνο που έχουν στερώντας από συμπολίτες τους το δικαίωμα της εργασίας, και κονομάνε και από τα μπαχτσήσια που απαιτούν από τον ταλαίπωρο έλληνα πολίτη. Και φυσικά η πιπίλα περί φορολογικών βαρών των μισθωτών υπάρχει γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται μισθωτοί , και τα φορολογικά βάρη βγαίνουν από τη μία τσέπη και μπαίνουν στην άλλη (του ελληνικού κράτους). Ή θα μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε 50-100 χιλιάδες ΤΟ ΠΟΛΥ , και θα πληρώνονται αδρά αλλά θα δουλεύουν και του σκοτωμού, ή θα παραμείνουν 1 εκατομύριο που είναι τώρα και θα μοιράζονται ότι λεφτά υπάρχουν. Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται γ.... την τρέλλα μου. Ώπα φίλε, ίσως έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Στην πραγματικότητα δεν φταίει τόσο ο δημ. υπάλληλος που δεν δουλεύει. Φταίει αυτός που διόρισε 100 για ένα πόστο που χρειάζονται 10. Επίσης μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι παλιότερα οδηγούσα βυτιοφόρο και έβγαζα αρκετά περισσότερα χρήματα από σήμερα. Διάλεξα το δημόσιο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αν είναι όμως να παίρνω και μισθό πείνας τότε γυρίζω πάλι στα φορτηγά. Τράβα εσύ στο δημόσιο. Δε μπορώ να ακούω συνεχώς για τον ιδιωτικό τομέα και πόσο χάλια μισθούς έχει κλπ. Τα μπουζούκια κάθε βράδυ γεμάτα είναι αλλά δε νομίζω να είναι μόνο δημ. υπάλληλοι μέσα. Εγώ ξέρω ότι όποιος είναι τίμιος, άξιος και εργατικός όπου και να βρίσκεται ανταμείβεται σε βάθος χρόνου. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να ζηλεύουν τους βολεμένους. Όταν όμως αυτοί μ@$$^^κίζον%$αν, οι βολεμένοι πιθανώς να έλιωναν στο διάβασμα και να μάζευαν προσόντα, ποιός ξέρει;
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Διάλεξα το δημόσιο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αν είναι όμως να παίρνω και μισθό πείνας τότε γυρίζω πάλι στα φορτηγά. Τράβα εσύ στο δημόσιο. Πρόκληση. Δε μπορώ να ακούω συνεχώς για τον ιδιωτικό τομέα και πόσο χάλια μισθούς έχει κλπ. Τα μπουζούκια κάθε βράδυ γεμάτα είναι αλλά δε νομίζω να είναι μόνο δημ. υπάλληλοι μέσα. Εγώ ξέρω ότι όποιος είναι τίμιος, άξιος και εργατικός όπου και να βρίσκεται ανταμείβεται σε βάθος χρόνου. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να ζηλεύουν τους βολεμένους. Όταν όμως αυτοί μ@$$^^κίζον%$αν, οι βολεμένοι πιθανώς να έλιωναν στο διάβασμα και να μάζευαν προσόντα, ποιός ξέρει; 1) Όταν μιλάς για μπουζούκια γενικοποιείς, όταν εσύ δεν θέλεις να βάζουμε σε ένα τσουβάλι όλους τους δημόσιους. 2) Όποιος είναι τίμιος, άξιος και εργατικός ανταμείβεται στο δημόσιο μόνο αν έχει μέσο. Επίσης μπορείς να ανταμειφθείς ακόμα κι αν δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω. Αν μιλάς γενικά να σου θυμίσω ότι Ιδιωτικός/Δημόσιος είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά ακόμα και στον ιδιωτικό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αφού έχεις περάσει από ιδιωτικό τομέα θα το ξέρεις. 3) Είσαι προσβλητικός. Η τεράστια πλειοψηφία του δημοσίου μπήκε σε εποχές που το ΑΣΕΠ δεν υπήρχε καν στην φαντασία σαν διαδικασία αντικειμενικής αξιολόγησης. Επίσης υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που μπορείς να μπεις βυσματικά. Moreover το λιώνω στο διάβασμα δεν μου λέει κάτι, κάποιος που βαράει σφραγίδες ή συμπληρώνει πρωτόκολλο δεν θέλω να ξέρει 7 ξένες γλώσες και να διαθέτει διδακτορικό για να παίρνει τα επιδόματα μόνο. Η θεωρείς ότι πολλοί "προσοντούχοι" θα συνέχιζαν την εκπαίδευση τους αν τα επιδόματα δεν λαμβάνονταν υπόψη?
teo64x Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 -δούλευε στο νοσοκομείο νοσηλευτής που είχε σκοτώσει 40 άτομα; Ποιός;
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 δούλευε στο νοσοκομείο νοσηλευτής[/b'] που είχε σκοτώσει 40 άτομα; Ποιός; Άσχετε. _______________ Καλό πάντως
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 1) Όταν μιλάς για μπουζούκια γενικοποιείς, όταν εσύ δεν θέλεις να βάζουμε σε ένα τσουβάλι όλους τους δημόσιους. Βάλτους. Ούτως ή άλλως τα ίδια λεφτά παίρνουμε όλοι και σε πληροφορώ ότι αν έχεις οικογένεια δεν φτάνουν για μπουζούκια πάνω από 1 φορά το χρόνο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει αυτό βέβαια. 3) Είσαι προσβλητικός. Η τεράστια πλειοψηφία του δημοσίου μπήκε σε εποχές που το ΑΣΕΠ δεν υπήρχε καν στην φαντασία σαν διαδικασία αντικειμενικής αξιολόγησης. Επίσης υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που μπορείς να μπεις βυσματικά. Εγώ μπήκα με ασεπ και σε πληροφορώ ότι ουκ ολίγες φορές έχω ακούσει να με αποκαλούν "βύσμα" κλπ. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία του κόσμου. Moreover το λιώνω στο διάβασμα δεν μου λέει κάτι, κάποιος που βαράει σφραγίδες ή συμπληρώνει πρωτόκολλο δεν θέλω να ξέρει 7 ξένες γλώσες και να διαθέτει διδακτορικό για να παίρνει τα επιδόματα μόνο. Η θεωρείς ότι πολλοί "προσοντούχοι" θα συνέχιζαν την εκπαίδευση τους αν τα επιδόματα δεν λαμβάνονταν υπόψη? Για να τα γράφεις αυτά μάλλον αγνοείς ότι οι ξένες γλώσσες δεν δίνουν επίδομα, το μεταπτυχιακό δίνει 25 ευρώ καθαρά το μήνα και το διδακτορικό 35 ευρώ. Πιστεύεις δηλαδή ότι αξίζει να σκιστείς 4-5-6 χρόνια για να πάρεις 35 ευρώ το μήνα; Φυσικά όσοι κυνηγούν προσόντα είναι για να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση με καλύτερα λεφτά, όχι την ίδια θέση με ένα άθλιο επίδομα παραπάνω. Ειλικρινά αν έδιναν καλύτερα λεφτά θα είχα πάρει κι εγώ μεταπτυχιακό. Δεν θα κατηγορήσω όμως κάποιον που σκίστηκε για να το πάρει ότι μου πήρε τη θέση που ζαχάρωνα ο παλιοτσάτσος το κ@λόβυσμα.
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Βάλτους. Ούτως ή άλλως τα ίδια λεφτά παίρνουμε όλοι και σε πληροφορώ ότι αν έχεις οικογένεια δεν φτάνουν για μπουζούκια πάνω από 1 φορά το χρόνο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει αυτό βέβαια... φυσικά και δεν ισχύει. Αφού ο μέσος νεαρός ιδιωτικός υπάλληλος δεν μπορεί με τον μισθό του να κάνει οικογένεια. Κάθεται στην μαμά ως τα... εχμ... ως τα... εεεε... ώσπου να πεθάνει η μαμά.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αντρέα πόσες ώρες δουλεύεις μέσο όρο την ημέρα?
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 μην ρωτάς τέτοια πράγματα. Κάποιοι θα δακρύσουνε.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Φίλε Αντρέα δεν έχει λογική αυτό που λες περί ευθυνών. Όταν εκτελώ πλημμελώς τα καθήκοντα μου δεν φταίει αυτός που με προσέλαβε. Φυσικά και η ευθύνη για αυτό είναι 100% δική μου. Το Δημόσιο δεν είναι Ίδρυμα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και δεν ισχύει απαλλαγή ευθυνών για κανένα δημόσιο υπάλληλο ούτε για άλλο έλληνα πολίτη που έχει σώας τας φρένας του. Σε πολλούς τομείς του δημοσίου η πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων είναι και κακούργημα. Ας μην συζητήσουμε για τις απιστίες, τους εκβιασμούς τη δωροληψία και τα λοιπά αδικήματα. Το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να είναι στη φυλακή αν υπήρχε νόμος και δικαιοσύνη. Αν στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είσαι προσεκτικός μια φορά, στον δημόσιο πρέπει να είσαι δέκα και να φροντίζεις να μην δίνεις δικαίωμα, όχι να ανήκεις σε μια ιδιότυπη Cosa Nostra όπου ισχύει ο νόμος της σιωπής. Κι εγώ ξέρω ΔΥ που δουλεύουν (όχι ότι σκοτώνονται αλλά δεν κωπροσκυλιάζουν κιόλας), αλλά το 90% λουφάρει του θανατά.Αυτοί για μένα είναι τα πραγματικά παράσιτα, περισσότερο και από αυτούς που έχουν επιχειρήσεις και φοροδιαφεύγουν, γιατί τουλάχιστον αυτοί δίνουν και ψωμί σε κόσμο και κινούν την αγορά. Τα 2/3 των δημοσίων υπαλλήλων δεν παράγει τίποτα, δεν προσφέρει τίποτα, και αποτελείται από τους πιο αναξιοπρεπείς και άχρηστους έλληνες. Αν εσύ ανήκεις στο 1/3 μαγκιά σου. Αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι δεν είναι μπαρούφες αυτά που λέω.
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αντρέα πόσες ώρες δουλεύεις μέσο όρο την ημέρα? Δουλεύω 19 διδακτικές ώρες την εβδομάδα (πιο πριν 21) συν τις εξωδιδακτικές εργασίες του σχολείου 4-5 ώρες συν 2 ώρες την εβδομάδα δέχομαι γονείς συν διαλείμματα συν κενές ώρες (οι οποίες συνήθως συνδυάζονται με κάτι από τα παραπάνω) κλπ. Πέρα από αυτά είναι η εργασία στο σπίτι που εκεί ο καθένας κάνει ανάλογα με τη συνείδηση του. Άλλος σχεδόν καθόλου και άλλος 2-5 ώρες ημερησίως. Για κάποιους που μπορεί να βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα ενδεικτικά να αναφέρω ότι δύο διδακτικές ώρες με "ζωηρά" παιδιά με κουράζουν περίπου όσο κουραζόμουν σε ένα οχτάωρο όταν δούλευα σε τράπεζα (όχι teller) και όσο 4 ώρες όταν δούλευα στα φορτηγά. Δηλαδή οι 19 διδακτικές ώρες την εβδομάδα με το ζόρι βγαίνουν θεωρώντας πάντα ότι κάνεις ευσυνείδητα τη δουλειά σου. Δουλειά γραφείου θα μπορούσα να κάνω και περισσότερες ώρες.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Επίσης όσον αφορά τη μείωση μισθών στο δημόσιο, είναι προφανές ότι αυτό θα πρέπει να γίνει για να μην χρεωκοπήσει η χώρα. Όταν σε μια επιχείρηση δουλεύουν 1 εκατομύριο άνθρωποι αλλά τα λεφτά φτάνουν για να πληρωθούν 500.000 δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Ή να μοιραστούν τα λεφτά σε όλους, ή να διώξουν αυτούς που δεν μπορούν να πληρώνουν. Και αφού το 2ο δεν μπορεί να γίνει στην περίπτωση μας λόγω μονιμότητας και επειδή δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να αξιολογήσει ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι όχι, τότε θα πρέπει να γίνει το πρώτο. Αλλιώς βαράμε κανόνι και δεν πληρώνεται κανένας ΔΥ (ακόμα καλύτερα) Τα περί διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι του κώλου, γιατί η διαφθορά υπάρχει σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου, από τον κλητήρα μέχρι τον πρόεδρο ενός οργανισμού. Ποιος να ελέγξει ποιον , αφού όλοι εκεί μέσα έχετε υποπέσει τουλάχιστον σε απείθεια για να μην πω σε απιστία, και όλοι έχετε προσπαθήσει παράνομα μέσω βυσμάτων και γνωστών να παρακάμψετε κανόνες και διαδικασίες, είτε για μεταθέσεις είτε για καλύτερη θέση...
andreasl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι δεν είναι μπαρούφες αυτά που λέω. Φίλε κι εγώ τσαντίζομαι συνεχώς με δημοσίους υπαλλήλους γιατί κι εγώ έχω τις ίδιες εμπειρίες που έχουν όλοι οι έλληνες στα νοσοκομεία και στις διάφορες υπηρεσίες. Δεν διαφωνώ μαζί σου και σε κάθε ευκαιρία τα χώνω. Αυτό που δε μ'αρέσει είναι που ο "έξυπνος" έλληνας αντί να διεκδικήσει το δημόσιο να του δίνει καλύτερες υπηρεσίες, φωνάζει γιατί δεν γίνεται μείωση των μισθών των Δ.Υ. Είστε με τα καλά σας; Αντί να φωνάξετε γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση και μέτρηση παραγωγικότητας, μισθός βάσει παραγωγικότητας κλπ που θα εξασφαλίζουν καλύτερες υπηρεσίες φωνάζετε για μειώσεις μισθών που με μαθηματική ακρίβεια θα σας εξασφαλίσουν χειρότερες υπηρεσίες. Αν εμένα αύριο μου μειώσουν το μισθό θα πω στα @@@@ μου, θα δουλέψω σύμφωνα με τα λεφτά που μου δίνουν. Αν όμως μου πουν πως θα πληρωθώ σύμφωνα με την απόδοση μου τότε θα προσπαθήσω να γίνω πιο παραγωγικός και θα έχω ένα επιπλέον κίνητρο. ΥΓ. Ας μη βιαστούν οι συνδικαλιστές να με σταυρώσουν, είμαι σίγουρος πως η μέτρηση της παραγωγικότητας μπορεί να γίνει και αξιοκρατικά, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Όταν λες εξωδιδακτικές ώρες? Τι κάνεις? Sorry κιόλας που ρωτάω αν θέλεις μην απαντάς. Δηλαδή δεν φεύγεις λίγο μετά το μάθημα? Μου φένεται λίγο υπερβολικο 90 λεπτά διδασκαλίας = 8 ώρες στην τράπεζα. ---------- Προσθήκη στις 16:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:03 ---------- Αντί να φωνάξετε γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση και μέτρηση παραγωγικότητας, μισθός βάσει παραγωγικότητας κλπ που θα εξασφαλίζουν καλύτερες υπηρεσίες φωνάζετε για μειώσεις μισθών που με μαθηματική ακρίβεια θα σας εξασφαλίσουν χειρότερες υπηρεσίες. Ποιός θα κάνει την αξιολόγηση?
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 ...Αν εμένα αύριο μου μειώσουν το μισθό θα πω στα @@@@ μου, θα δουλέψω σύμφωνα με τα λεφτά που μου δίνουν. Αν όμως μου πουν πως θα πληρωθώ σύμφωνα με την απόδοση μου τότε θα προσπαθήσω να γίνω πιο παραγωγικός και θα έχω ένα επιπλέον κίνητρο... υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να δουλεύεις πολύ, να πληρώνεσαι λίγο, και να κάνεις και καλά την δουλειά σου για να μην σε σουτάρουν. Το λέω αυτό γιατί αυτός είναι ο λόγος που όσοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι βρίζουν αυτούς που είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.