karabouzouk... Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δουλεύω στο NetBeans και χρησιμοποιώ compiler από το cygwin σε windows (XP) λειτουργικό.. Ανακάληψα ότι τα .exe που φτιάχνω για το κάθε πρόγραμμα που γράφω δεν εκτελούνται σε υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο το cygwin.. Τι τρόποι υπάρχουν να ξεπεραστεί αυτό...?? Αν τα δοκιμάσω σε Linux λειτουργικό θα τρέξουν..?? Ευχαριστώ..?
jstark Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δουλεύω στο NetBeans και χρησιμοποιώ compiler από το cygwin σε windows (XP) λειτουργικό.. Ανακάληψα ότι τα .exe που φτιάχνω για το κάθε πρόγραμμα που γράφω δεν εκτελούνται σε υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο το cygwin.. Τι τρόποι υπάρχουν να ξεπεραστεί αυτό...?? Αν τα δοκιμάσω σε Linux λειτουργικό θα τρέξουν..?? Ευχαριστώ..? Νομίζω πριν μερικές εκδόσεις αν έκανες compile με --mno-cygwin τότε δε θα είχε το πρόγραμμα απαίτηση για εγκατεστημένο cygwin. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη αυτό το οption. Κατέβασε καλύτερα τον mingw.
karabouzouk... Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω πριν μερικές εκδόσεις αν έκανες compile με --mno-cygwin τότε δε θα είχε το πρόγραμμα απαίτηση για εγκατεστημένο cygwin. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη αυτό το οption. Κατέβασε καλύτερα τον mingw. Να σαι καλά φίλε, μετά από άπειρες προσπάθειες κατάφερα να το κάνω να δουλέψει με την εντολή που μου είπες...!! Βέβαια επειδή είχα χρησιμοποιήσει και μια βιβλιοθήκη που δεν υπήρχε για win32 βρήκα μία που προσομοίωνε την αντίστοιχη των linux και κατέληξα για να μην τα πολυλογώ με ένα .dll αρχείο που χρειάζεται για να τρέξει το εκτελέσιμό μου... Αυτό μπορώ να το ενσωματώσω κάπως στο πρόγραμμά μου ή απλα πρέπει να το έχω πάντα μαζί με το εκτελέσιμο για να δουλεύει..? Ευχαριστώ
jstark Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Να σαι καλά φίλε, μετά από άπειρες προσπάθειες κατάφερα να το κάνω να δουλέψει με την εντολή που μου είπες...!!Βέβαια επειδή είχα χρησιμοποιήσει και μια βιβλιοθήκη που δεν υπήρχε για win32 βρήκα μία που προσομοίωνε την αντίστοιχη των linux και κατέληξα για να μην τα πολυλογώ με ένα .dll αρχείο που χρειάζεται για να τρέξει το εκτελέσιμό μου... Αυτό μπορώ να το ενσωματώσω κάπως στο πρόγραμμά μου ή απλα πρέπει να το έχω πάντα μαζί με το εκτελέσιμο για να δουλεύει..? Ευχαριστώ Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα dll αρχείο εκτός από το δικό σου εκτελέσιμο, που έχει κάποιες κλάσεις/συναρτήσεις. Για να το ενσωματώσεις στο δικό σου εκτελέσιμο χρειάζεται (γενικά) να έχεις τον κώδικα της βιβλιοθήκης που χρησιμοποιείς, ώστε να τον προσθέσεις στον δικό σου. Ταλαιπωρία. Καλύτερα με το dll.
karabouzouk... Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα dll αρχείο εκτός από το δικό σου εκτελέσιμο, που έχει κάποιες κλάσεις/συναρτήσεις. Για να το ενσωματώσεις στο δικό σου εκτελέσιμο χρειάζεται (γενικά) να έχεις τον κώδικα της βιβλιοθήκης που χρησιμοποιείς, ώστε να τον προσθέσεις στον δικό σου. Ταλαιπωρία. Καλύτερα με το dll. Επειδή είναι καινούρια για μένα αυτά γι αυτό μπορέι να μην το εξήγησα καλά.. Πάντως αυτό εννοώ απλά νόμιζα μήπως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να κάνεις κάτι τέτοιο εύκολα..! Θα το αφίσω έτσι τελικα. Είναι και πιο σωστό απ ότι κατάλαβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.