Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογια!

derizio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα! Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι το αγνοω τελειως αυτο το θεμα.

Μου εχουν δωσει να φτιαξω ενα pc το οποιο εχει επανω ενα σκληρο και 2 cd-rom. To προβλημα του ειναι οτι κανει restart συνεχεια. Ομως...... αυτο που αντιμετωπιζω και αγνοω τελειως ειναι οτι αν ξεσυνδεσεις ενα απο τα cd-rom ας πουμε ή και τα 2 και να αφησεις μονο τον σκληρο το pc δεν κανει boot.

Μονο οταν ειναι ολα συνδεδεμενα ξεκιναει και παει το restart συννεφο!

Πως αλλαζει αυτο με την συνδεσμολογια? Δηλαδη να ξεκιναει με οτι του εχει συνδεδεμενο, πχ μονο τον δισκο ή τον δισκο και ενα cd? Αυτο τι σοι ρυθμιση ειναι? Μητρικης? ειναι θεμα τροφοδοτικου? τι στο καλο ειναι? Πρωτη φορα το βρισκω μπροστα μου.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλημέρα και σε σένα. Αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό για τα restart είναι πως το τροφοδοτικό δεν δίνει αρκετό ρεύμα για όλες τις συσκευές.

Τώρα όσον αφορά την συνδεσμολογία, θα πρέπει να μου πεις τι είδους σύνδεση είναι οι συσκευές (sata, eide) καθώς αν είναι eide θα πρέπει συνδέοντας μόνο τον δίσκο να φροντίσεις να βάλεις και τα jumpers του στην κατάλληλη θέση ενώ αν είναι sata η σύνδεση θα πρέπει να δηλωθεί στην μητρική ως πρώτο boot device ο σκληρός δίσκος.

Δημοσ.

Οι συσκευες ειναι eide και αυτο με τα jumpers το εχω κανει ηδη, οπως και το να ρυθμισω στο bios να κανει first boot ο σκληρος. Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Ωχ! αυτο δεν το ξερω...πρεπει να το δω οταν παω σπιτι γιατι τωρα ειμαι δουλεια. Το μονο που θυμαμαι ειναι gigabyte αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο το ξερω, απλως το αναφερω. Κοιταξα και εγω το bios αλλα δεν βρηκα καποια ρυθμιση...δεν κατλαβαινω γιατι συμβαινει αυτο. Εκανα και επαναφορα των ρυθμισεων του bios και εκανα και ενα reset ρυθμισεων του bios που βρηκα σε ενα πεδιο...αλλα τιποτα! Σημερα θα παρω τροφοδοτικο μπας και δημιουργει και αυτο κανενα θεμα και το βραδυ θα γραψω και τον τυπο της μητρικης.

Ευχαριστω πολυ zx1234r

Δημοσ.

Κάποια bios έχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε τύπο συσκευής. Για παράδειγμα το δικό μου bios (asus crosshair III formula) έχει επιλογή DVD-DRIVES όπου αν έχω παραπάνω απο 2, πάω και δηλώνω ποιό είναι πρώτο και ποιό δεύτερο. Το ίδιο και με τους δίσκους. Αν έχω 4, πάω στο αντίστοιχο section και δηλώνω ποιός απο τους 4 είναι ο πρώτος, ποιός είναι ο δεύτερος και ούτω καθ'εξής. Δες μήπως έχει κάτι παρόμοιο και το δικό σου. Πριν πάρεις καινούργιο τροφοδοτικό καλύτερα δοκίμασε πρώτα να λειτουργήσεις το pc με ένα dvd και έναν δίσκο και δες αν συνεχίζει τα reboot. Κατα 80% φταίει το τροφοδοτικό αλλά καλύτερα να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Με ενα δισκο και ενα cdrom δεν ανοιγει. Το λαμπακι αναβει φυσικα στο tower αλλα δεν φορτωνει τιποτα. Φορτωνει μονο οταν ειναι ολα συνδεδεμενα.

---------- Προσθήκη στις 15:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:39 ----------

Μιλησα και με ενα τεχνικο και η αποψη του ειναι οτι μαλλον εχει προβλημα η μητρικη για το οτι δεν ανοιγει αν δεν ειναι συνδεδεμενα ολα. δεν εξηγειται αυτο μου ειπε...πρεπει να υπαρχει προβλημα!

Δημοσ.
Μιλησα και με ενα τεχνικο και η αποψη του ειναι οτι μαλλον εχει προβλημα η μητρικη για το οτι δεν ανοιγει αν δεν ειναι συνδεδεμενα ολα. δεν εξηγειται αυτο μου ειπε...πρεπει να υπαρχει προβλημα!

Δεν εμφανίζει καθόλου το BIOS όταν είναι συνδεδεμένος μόνο ο δίσκος, ή απλά δεν ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα;

Δε μου μοιάζει για πρόβλημα μητρικής όπως το περιγράφεις. Όταν μια μητρική έχει πρόβλημα, δεν ανάβει καθόλου, όχι της βάζεις ένα cd-rom και παίζει.

EDIT: Αν απλά δεν αναγνωρίζει το σκληρό δίσκο (όταν είναι μόνο αυτός συνδεδεμένος) και ο δίσκος είναι western digital, τότε δοκίμασε να του βγάλεις εντελώς το jumper (του master-slave) και να δεις αν ξεκινάει.

Δημοσ.

Αν δεν ειναι ολα συνδεδεμενα δεν εμφανιζει τιποτα, ανβει το λαμπακι του tower αλλα φαντασου ουτε η οθονη δεν αναβει. οταν τα ξανασυνδεσεις ανοιγει μεχρι να βαρεσει restart απο μονο του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...