Προς το περιεχόμενο

xorg.conf πρόβλημα

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Ξεκινασω το live cd του backtrack 4 στο λαπτοπ(EasyNote LJ65-DT-100 ) με μια ATI mobility HD4570 και μολις ξεκιναω τον χ, παιρνω το παρακατω

zt6tr8.jpg

Αν δεν κανω λαθος,η επιλυση του θεματος εχεις να κανει με την τροποποιηση του xorg.conf και το"στρωσιμο"του ωστε να τα παει καλα με την οθονη και την καρτα του λαπτοπ.

Πως ακριβως το κανω το παραπανω μεσα απο την κονσολα?Υπαρχει καποιο πακετο που ισως με ενα apt-get να"δει"την ati σωστα και να παρει μπρος?

To ubuntu 9.10 που ειναι εγκατεστημενο στο ιδιο laptop,δουλευει κανονικοτατα απο το πρωτο boot(3d κλπ φυσικα,μετα απο εγκατασταση του proprietary).Mπορω να παρω το ιδιο xorf.conf απο το ubuntu με ενα paste και να κανω την δουλεια μου?

Edit

Και εχω και ενα υπεροχο προβλημα.Δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον χαρακτηρα | στο λαπτοπ.Το πληκρο που υποτιθεται ειναι ο συγκεκριμενος χαρακτηρας ειναι αντι να μου βγαζει το |, βγαζει <. Και το λεω αυτο, καθως διαβαζοντας αυτα περι Radeon Driver,οι εντολες που πρεπει να χρησιμοποιησω( πχ $ lspci -nn | grep VGA),κανουν χρηση αυτου,οπως και ενα script του nske το οποιο ειχε αναφερθει σε παλαιοτερο topic και αντιστοιχη περιπτωση και το οποιο θα ηταν χρησιμο για να ανεβασω το log του X στο pastebin.

Title fixed

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
μπερδεύτηκες νομίζω..

startx είναι το command οχι starx..

μήπως.. αυτό είναι όλο το πρόβλημα??

Μπορεί να μπερδεύτηκες..

Οντως η starx που εδωσα μετα ηταν λαθος οπως λεει φαινεται και στη φωτο(command not found).Αλλα αν δεις πιο πριν οπου εχει δωθει η startx,δεν ειναι αυτο το προβλημα δυστυχως.

Οντως η starx που εδωσα μετα ηταν λαθος οπως λεει φαινεται και στη φωτο(command not found).Αλλα αν δεις πιο πριν οπου εχει δωθει η startx,δεν ειναι αυτο το προβλημα δυστυχως.

Κάτσε γιατι και μενα μου κανει κατι σαπιλες τωρα και τα περνω

παω να κανω το κανω το vitual απο την αρχη στο VMware workstation και οταν παω

να πατησω finish λεει πως κατι με το συστημα..

Δεν με αφηνει να κανω το Backtrack τωρα..

• Moderators
Κάτσε γιατι και μενα μου κανει κατι σαπιλες τωρα και τα περνω

παω να κανω το κανω το vitual απο την αρχη στο VMware workstation και οταν παω

να πατησω finish λεει πως κατι με το συστημα..

Δεν με αφηνει να κανω το Backtrack τωρα..

Ας μην μπερδεψουμε virtual μηχανες σ αυτο το thread plz.Σε μενα λειτουργει κανονικα σε virtualbox + vmware και τις εικονικες καρτες τους.Αλλου ειναι το προβλημα μου.

Αν διαβάζω σωστά το κείμενο, το πρόβλημα είναι ότι στο xorg.conf δεν έχεις section για την οθόνη σου. Αν μπορείς, κάνε copy-paste το xorg.conf αρχείο.

Όσο για το "|" μήπως είναι κλειδωμένο το "Fn"?

• Moderators

Να πω καποια πραγματα που δοκιμασα.

Δοκιμασα για αρχη ενα dpkg-reconfigure xserver-xorg και στην συνεχεια driver "vesa" μεσα στο xorg.Τζιφος,μια απτα ιδια.

Ειπα τουλαχιστον να το κανω εγκατασταση σε ενα usb,να υπαρχει για τα υπολοιπα pc μου.Με το unetbootin μεσα απο ubuntu.

Με ενα restart για δοκιμη και χωρις να πειραξω κατι,startx και ο χ σηκωθηκε με αναλυση 800χ600.

Αφου επαιξα λιγα λεπτα χωρις να πειραξω καποια ρυθμιση,ακομα ενα restart και μου εβγαλε και παλι τα ιδια(no screen found κλπ).Δημιουργια του usb ακομα μια φορα με το unetbootin μεσα απο ubuntu,startx και παλι ο χ σηκωθηκε με 800χ600.Πηρα ενα copy ολο το φακελο του x και κατεβασα τον 9.12 driver για την ati.Εγκατασταση και reboot,ο x σηκωθηκε κανονικα με αναλυση 1600χ900 και απολυτα λειτουργικος(δεν δοκιμασα 3d και δεν μ απασχολει).Το ωραιο?Πριν λιγο ανοιξα το laptop,startx και ξανα "no screen found".#%@@$^@#%@!^$

δες εδω για το μήνυμα που σου βγάζει:

http://www.x.org/wiki/FAQErrorMessages#head-83b2f9b8c18db15e641ed9e0be8f9a8364001e5b

Ευχαριστω για το link.Μια ερωτηση μονο για το παρακατω

Please try to extend these ranges carefully until you get a working mode. Please note: on older monitors you need to be careful extending the ranges as it can be easily destroyed.
Ουσιαστικα θα ανεβαζω στο xorg.conf την αναλυση μεχρι να δω που σταματαει να δουλευει.Σωστα?

Δοκιμασε σαν root ("sudo -i" αν δεν εισαι ηδη root).

>X -configure
cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

και μετα ξανα startx.

Δεν επιασε δυστυχως.Μια απτα ιδια.Απο απορια,τι ακριβως κανει το συγκεκριμενο?

Όσο για το "|" μήπως είναι κλειδωμένο το "Fn"?

Οχι,δυστυχως:mad:

Το xorg.conf ειναι ένα αρχείο που περιέχει πληροφορίες για τα κάρτα γραφικών, ποντίκη, και πληκτρολόγιο.

Το αρχείο αυτό βρίσκεται στο φάκελο /etc/X11/. Κάνε post αυτό το αρχείο. Επίσης το αρχείο /var/log/Xorg.0.log θα σου πει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Λογικά, πρέπει στο xorg.conf αρχείο να λείπει το display section ή αν υπάρχει να έχει λάθος ρυθμίσεις.

• Moderators

Επίσης το αρχείο /var/log/Xorg.0.log θα σου πει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Το οποιο δεν μπορω να κανω save σε καποιο σκληρο/partition καθως δεν τους βλεπει το backtrack.Το εκανα copy στο ιδιο το usb stick,σε αλλα φακελο και στην συνεχεια μεσα απο το ubuntu πηγα να το παρω,αλλα δεν υπηρχε στο usb.Απ οτι φαινεται δεν ειναι saves persistent:rolleyes:

Και γι αυτο με χαλαει που δεν πιανει ο χαρακτηρας | καθως δεν μπορω να χρησιμοποιησω το script του nske και να ανεβασω το log στο pastebin.

Kαμια ιδεα για το πως να το παρω το log?

Το οποιο δεν μπορω να κανω save σε καποιο σκληρο/partition καθως δεν τους βλεπει το backtrack.Το εκανα copy στο ιδιο το usb stick,σε αλλα φακελο και στην συνεχεια μεσα απο το ubuntu πηγα να το παρω,αλλα δεν υπηρχε στο usb.Απ οτι φαινεται δεν ειναι saves persistent:rolleyes:

Και γι αυτο με χαλαει που δεν πιανει ο χαρακτηρας | καθως δεν μπορω να χρησιμοποιησω το script του nske και να ανεβασω το log στο pastebin.

Kαμια ιδεα για το πως να το παρω το log?

cat /var/log/Xorg.o.log >> arxeio

Αφού κάνεις mount το usb stick, στη συνέχει αντιγράφεις το αρχειο, και τέλος κάνεις unmount το usb. Αλλιώς, υπάρχει η πιθανότητα να μη γραφτεί τίποτα.

• Moderators
cat /var/log/Xorg.o.log >> arxeio

Οκ αλλα το προβλημα μου ειναι που θα το σωσω για να το παρω μετα.

Αφού κάνεις mount το usb stick, στη συνέχει αντιγράφεις το αρχειο, και τέλος κάνεις unmount το usb. Αλλιώς, υπάρχει η πιθανότητα να μη γραφτεί τίποτα.

Δεν μπορω να κανω unmount το usb,απ αυτο τρεχει το backtrack.Και οπως ειπα και πριν,δεν βλεπει καποιο σκληρο/partition του laptop για να το σωσω εκει.Ωραια πραγματα δηλαδη.

Οκ αλλα το προβλημα μου ειναι που θα το σωσω για να το παρω μετα.

Δεν μπορω να κανω unmount το usb,απ αυτο τρεχει το backtrack.Και οπως ειπα και πριν,δεν βλεπει καποιο σκληρο/partition του laptop για να το σωσω εκει.Ωραια πραγματα δηλαδη.

Λίγο δύσκολο να μη βλέπει το σκληρό δίσκο.

Αν μπορείς δώσε μου το output της εντολής

mount

καθώς και της εντολής

ls /dev/sd*

Λογικά, πρέπει εσύ να κάνεις mount τους σκληρούς δίσκους. Χωρίς πολύ σκέψη, δοκίμασε να τρέξεις

mount /dev/sda1 /mnt/disk

Έλεγξς ότι υπάρχει /mnt/disk φάκελος ή χρησιμοποιήσε κάποιον άλλο φάκελο

• Moderators
Λίγο δύσκολο να μη βλέπει το σκληρό δίσκο.

Αν μπορείς δώσε μου το output της εντολής

mount

καθώς και της εντολής

ls /dev/sd*

Λογικά, πρέπει εσύ να κάνεις mount τους σκληρούς δίσκους. Χωρίς πολύ σκέψη, δοκίμασε να τρέξεις

mount /dev/sda1 /mnt/disk

Έλεγξς ότι υπάρχει /mnt/disk φάκελος ή χρησιμοποιήσε κάποιον άλλο φάκελο

Kαι μολις βρηκα το παρακατω με τις ιδιες εντολες

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-238889.html

Eυχαριστω για την βοηθεια Vas77!

Επανερχομαι με log file ελπιζω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...