Προς το περιεχόμενο

Περιεργο προβλημα με Windows 7

konefsta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικα γεια σας ,

αγορασα πριν κατι λιγες μερες ενα καινουργιο υπολογιστη,κουτι, και εγκατεστησα απο μονος μου τα windows 7 . αρχικα εγκατεστησα τα xp και μετα απο πανω τους τα 7 .

τα 7 ειναι τα προτοτυπα απο την MSDN επειδη ειμαι φοιτητης και ειναι τα profesional x86

το προβλημα ειναι ...

οταν χρησιμοποιο τον υπολογιστη οπως π.χ τωρα που γραφω στο ινσομνια ή οταν π.χ παιζω ενα παιχνιδι , ολα δουλευουν τελεια , χωρις κολληματα , και πολυ γρηγορα .

ΑΛΛΑ οταν αφησω τον υπολογιστη και λειψω καποιο χρονο , 30 λεπτα ή δεν ξέρω και εγώ ποσο τοτε τιποτα δεν δουλευει !!!

Δηλαδη βλεπω την οθονη κανονικα οπως την αφησα , αλλα το ποντικι δεν κινιτε τα κουμπια του πρηκτολογιου δεν δουλεωουν !!1 τπτ απολυτως !!

τι μπορει να φτεει ? εκανα update ολα τα drivers της μητρικης και της καρτας γραφικων οπως και των windows 7 .

η μονη λυση που εχω εγω υποψην ειναι να ξανακανω εγκατασταση τα windows 7 , αλλα θα ηθελα δευτερες γνωμες απο γνωστες !!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρονο σας .

κωτσιος

Δημοσ.

Κάτι με την εξοικονόμηση ενέργειας παίζει. Η οθόνη δηλαδή δεν μπαίνει σε αναμονή; Για δοκίμασε να πατήσεις το Start (δίπλα στο Ctrl) στο Keyboard.

Δημοσ.

οχι δεν εχω screensaver . δεν καταλαβα φιλε μου γιατι να πατησω start ? (οταν συμβαινει το προβλημα τιποτα δεν δουλευει ουτε το ctrl+alt+delete) και παταω reset αναγκαστηκα .

---------- Προσθήκη στις 22:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:44 ----------

τωρα που μου ειπες για εξοικονομιση ενεργειας πηγα να δω τις ρυθμισεις και απο balanced που ηταν το εβαλα στο high performance . επισης στα advance options tou balanced είχε κατι που ελεγε hybrid sleep (on) δεν ξερω τι ειναι αυτο .

Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα μου, οφειλόταν σε σκληρό εξωτερικό και λύθηκε ως εξής:

Control Panel>Hardware&Sound>Power Options>Edit Plan Settings>advanced>usb settings>usb selective suspend setting>disable

Kαλού-κακού, τσέκαρε αν έχεις auto hide την taskbar, οι περισσότεροι που παθαίνουν φριζ το λύνουν ενεργοποιώντας την taskbar.

Δημοσ.

το εκανα disable φιλε μου , εχω οντως ενα εξωτερικο σκληρο western digital ισως να φτεει . taskbar δεν ειναι στο autohide. θα το αφησω αθικτο καποιες ωρες να δουμε . ευχαριστω. αν δουλεψει θα ποσταρω εδω να το πω :)

Δημοσ.

Το προβλημα τελικα δεν λυθηκε . αυτη τη φορα μου κολλαει ακομα και οταν χρησιμοποιο τον υπολογιστη . καποια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει ? θα χρειαστει να ξανακανω εγκατασταση τα windows ?

υπαρχει η πιθανοτητα να εχει προβλημα καποιο απο τα hardware?

Δημοσ.

βρηκα στα power settings μια επιλογη που λεει turn off hard disk after 20 minutes εκτος απο αυτην του usb την εκανα disable και αυτη και αφησα ολο το βραδη ανοιχτο το pc και λειτουργει κανονικα . για να δουμε αν φτιαχτηκε οντως

---------- Προσθήκη στις 11:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:23 ----------

το εψαξα το θεμα και βρηκα κατι για το RACtask απο το task scheduler

για το οποιο λενε να το απενεργοποιησω .

επισης διαβασα και για να κοιταξω ποσα volt δινει στις RAM γιατι κοιταξα στο event viewer και ειχε critical errors = kerner-power και δεν ξερω τωρα τι σημαινει ακριβως αυτο .

καποια ιδεα ?? :-(

---------- Προσθήκη στις 12:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:52 ----------

δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο στο ολο θεμα αλλα σας λεω πληροφοριακα τι εχω στο κουτι :

cpu = intel core i5 2.66 ghz

μητρικη = gigabyte GA-P55-US3L

καρτα γραφικων = gigabyte GV-R577D5-1GD-B HD 5770 1giga

καρτα δικτυου = ASUS 54Mbps wireless pci adapter

τροφοδοτικο = coolermaster 520W

Δημοσ.

Δοκιμασε να πας στο System>Device Manager και ελεγξε την καρτελα Power Management ολων των συσκευων. Η επιλογη Allow the computer to turn off this device to save power καλο θα ηταν να ΜΗΝ ειναι επιλεγμενη αφου αντιμετωπιζεις αυτο το προβλημα. Δεν νομιζω να υπαρχει λογος να ξαναπερασεις τα Windows.

Το τροφοδοτικο το συστηματος σου ειναι μια χαρουλα επι την ευκαρια...software προβλημα θα ελεγχα προσωπικα...

Οσο για το hibernate οχι δεν επηρεαζει τπτ αλλο (ειναι απλα μια ευκολια που προσφερουν τα Windows που προσωπικα δεν την εχω χρησιμοποιησει πανω απο 2 φορες).

Δημοσ.

οσο αφορα power management πηγα στο power options PCI express-Link State Power Management και απο moderate power saving το αλλαξα σε off

ελενξα ολα τα υπολοιπα και δεν εχει κατι αλλο που να σχετιζεται με power saving εκτος απο αυτο που θα ηθελα την συμβουλη σας αν θα το αλλαξω .

Processor power management -

-minimum processor state = 5% (εχει επιλογη για αυξομειωση)

-system cooling policy = active(η αλλη επιλογη ειναι passive)

-maximum processor state = 100%(εχει επιλογη για αυξομειωση)

χρειαζετε να αλλαξω κατι απο αυτα τα 3 ?

οσο για το hibernate εχει επιλογη που λεει NEVER οποταν δεν θα χρειαστη να το κανω απο το command σωστα?

ευχαριστω

---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ----------

εκανα off το hibernate και απο το cmd για να ειμαι σιγουρος :-D

Δημοσ.

Κανε αυτο που γραφω στο post που σου εστειλα φιλε............ οχι δεν επηρεαζει τιποτα παρα μονο να γινει και πιο γρηγορο το pc σου, διοτι το hibernation τρωει τεραστιους πορους και πολυ αποθηκευση στο δισκο

Δημοσ.
Κανε αυτο που γραφω στο post που σου εστειλα φιλε............ οχι δεν επηρεαζει τιποτα παρα μονο να γινει και πιο γρηγορο το pc σου, διοτι το hibernation τρωει τεραστιους πορους και πολυ αποθηκευση στο δισκο

Ελαφρώς εκτός θέματος: Μου εξηγείς γιατί τρώει πόρους; Το μόνο που ξέρω είναι ότι τρώει χώρο στον σκληρό όση μνήμη έχεις εγκατεστημένη στον υπολογιστή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...