Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά σελίδας από το pc μου σε server

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχουμε στήσει ένα forum στον υπολογιστή μου, χρησιμοποιώντας τον Wampserver και PHPbb.

Το forum δουλεύει κανονικότατα με server το pc μου.

Η απορία μου είναι, αν θέλω να το μεταφέρω για να στηθεί σε κανονικό server, ποιες διαδικασίες πρέπει να γίνουν? Ο φίλος μου που έστησε τις βάσεις κλπ έχει πάει φαντάρος κι εγώ δυστυχώς είμαι άσχετος από προγραμματισμό και τέτοια.

Έστω λοιπόν ότι έχουμε αγοράσει domain και έχουμε βρει υπηρεσία server... Πώς μετά μεταφέρονται τα αρχεία του forum στον υπολογιστή του server? Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε paths? Θα πρέπει να γραφτεί κάποιος κώδικας?

... Θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου ή θα χρειαστώ κάποιον που γνωρίζει?

Δημοσ.

Για να έχεις Wamp θα πρέπει να έχεις και το phpmyadmin. Θα κάνεις login με τα στοιχεία σου και θα πάρεις ένα backup της βάσης με το forum.

Όταν αγοράσεις κάποιο χώρο, απλά θα πρέπει να "ανεβάσεις" τα αρχεία που έχεις στον υπολογιστή σου στον εκάστοτε server μέσω FTP (συνήθως).

Εφόσον δημιουργήσεις έναν καινούριο χρήστη στην βάση SQL του server, θα κάνεις restore το backup σου. Έπειτα στο configuration του forum θα πρέπει να δώσεις τα στοιχεία του καινούριου χρήστη (μπορείς να δώσεις ίδιο username και password για να γλιτώσεις αυτή την διαδικασία). Λογικά μετά όλα θα είναι κομπλέ. Δεν θα χρειαστεί να γράψεις καμία γραμμή κώδικα.

Τώρα όσον αφορά τα paths, δεν γνωρίζω άμα το phpBB "παίζει" με absolute paths (του τύπου 'c:\wamp\www\phpbb'). Άμα είναι έτσι, τότε θα χρειαστεί να τα αλλάξεις χειροκίνητα, αλλιώς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αφού έχει φτιαχτεί με phpBB, λογικά δε θα χρειαστεί να αλλάξεις paths.

Αν έχεις προσθέσει δικά σου script, τότε πρέπει να τα ελένξεις.(πέραν των λειτουργιών του phpBB).

Μόνο την σύνδεση με τη βάση MySQL, πρέπει να αλλάξεις(ή βάλε τα ίδια username και password).

Δεν έχω δουλέψει το παραπάνω script αλλά νομίζω έτσι θα δουλέψει.

Ούτως ή άλλως πάρε ένα χώρο κάπου χωρίς χρέωση και δοκίμασε να το ανεβάσεις.

Δημοσ.

Έστω λοιπόν ότι έχουμε αγοράσει domain και έχουμε βρει υπηρεσία server... Πώς μετά μεταφέρονται τα αρχεία του forum στον υπολογιστή του server? Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε paths? Θα πρέπει να γραφτεί κάποιος κώδικας?

... Θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου ή θα χρειαστώ κάποιον που γνωρίζει?

αφου φερεις αρχικα ολα τα αρχεια με ενα ftp client και κανεις import την βαση σου μεσω phpmyadmin οπως ειπε ο φιλος παραπανω θα κανεις αλλαγες στο config.php σε path αναλογα τον server που θα πας.

αν ειναι linux π.χ. τοτε το path στο configuration.php θα πρεπει να ειναι της μορφης

/home/username/public_html αλλιως σε win θα πρεπει να τα δωσεις μεσα στο /httpdocs

Δημοσ.

Γεια σας και πάλι...

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Κατά δεύτερον, έφτιαξα έναν τσάμπα server και προσπάθησα να κάνω αυτά που λέτε...

Μετέφερα λοιπόν το φάκελο της PHPbb στον server και έφτιαξα μια νέα βάση sql από το control panel. Μετά πήγα στο δικό μου phpMyAdmin και έκανα export τη βάση μου και έπειτα την έκανα import στο phpMyAdmin του server. Ούτε που ξέρω αν το έκανα σωστά, νομίζω πάντως ότι την έχει πάρει...

To site μου βγάζει αυτό το μήνυμα:

General Error

SQL ERROR [ mysqli ]

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) [1045]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Τι κάνω τώρα? Προφανώς πρέπει να αλλάξω κάτι με το "root"και το "localhost". Πώς γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις τα στοχεία μέσα από το config.php τι ενόω? όταν έκανες install μέσα από το localhost σου έβαλες ( δηλαδή ο φίλος σου ) για στοιχεια μονο τι "Database" και το username "root" αυτά θα πρέπει να αλλάξεις μέσα από το αρχείο που σου είπα και μετά με ένα refresh ( θα ελέγξεις άμα τα έχεις κάνει όλα σωστά ) θα είσαι κομπλέ και έτοιμος για χρήση :)

Δημοσ.

Το δοκίμασα αυτό που λες, αλλά κάπου κολλάει το πράγμα...

Να και ο κώδικας:

<?php

// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file

// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysqli';

$dbhost = '(η ip του site μου)';

$dbport = '...';

$dbname = '(το όνομα της database που έφτιαξα στο control panel του server)';

$dbuser = '(εδώ έβαλα το Username της database)';

$dbpasswd = '(το pass της database μου)';

$table_prefix = 'phpbb_';

$acm_type = 'file';

$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);

// @define('DEBUG', true);

// @define('DEBUG_EXTRA', true);

?>

Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος?

Σημείωση: Στο $dbport όταν βάζω κάποιους τυχαίους αριθμούς μου βγάζει μηνύματα λάθους. Όταν του βάζω 80, φορτώνει για ώρα σαν να κατεβάζει και μετά το πολύ να μου βγάλει μια λευκή οθόνη. Αυτό τι σημαίνει?

(φοβάμαι πάντως ότι έχω κάνει κάποια μλκία με τη database)

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος δοκίμασε :

>$dbhost = 'localhost'

; - Καλύτερα localhost παρά IP

>$dbport = '3306';

- Είναι η default port της mySQL

>$dbname = '...';

- Μήπως η βάση σου έχει όνομα username_to_onoma_pou_ebales

Για παράδειγμα αν έχεις γραφτεί στο site σαν "panahs" και έχεις φτιάξει την βάση "forum" τότε δοκίμασε "panahs_forum"

Δημοσ.

Θα μας τρελάνεις στο τέλος μου φαίνεται :P

Καταρχάς όταν έκανες install ξανά την Database έβαλες το ίδιο name ? γιατί μέσα σε .txt αρχείο έχει το name πάλι τις αποθηκευμένης Database και άμα βάλεις άλλο όνομα πρέπει να το αλλάξεις και από εκεί μέσα...

Το άλλο είναι μέσα από το config.php είδα ότι λογικά τα έχεις κάνει σωστά μήπως προσπαθείς να αλλάξεις κανένα path ? δηλαδή από http://www.yoursite.gr/index.php προσπαθείς να το κανεις έτσι http://www.yoursite.gr/mysite/index.php άμα προσπαθείς να κανεις αυτό πρέπει να το αλλάξεις μέσα από το config.php αλλα δεν νομίζω γιατί μας λες ότι το error είναι Access Denied έλεγξε πάλι τα στοιχεια σου άμα είναι σωστά άλλη περίπτωση να ξέρεις και λύση δεν υπάρχει μονο αυτά τα δυο παίζουν ρολο.

Δημοσ.

Δε θέλω να σε τρελάνω :-), απλά είμαι σίγουρος πως κάποια μαλακιούλα έχει παιχτεί με τη sql και απλά επειδή είμαι noob δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω...

Θα κοιτάξω αυτό που λες τώρα...

---------- Προσθήκη στις 05:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:43 ----------

EDIT:

Λοιπόν νομίζω πως ξεπέρασα το συγκεκριμένο πρόβλημα, τελικά έβαζα λάθος το host.

Τώρα όμως προέκυψε ένα μάλλον σοβαρότερο πρόβλημα!

Μου έβγαλε μήνυμα:

General Error

Could not get style data

Φοβάμαι πως φταίει η έκδοση της PHP...:fear:

To δικό μου έχει 5.3.0

και ο server έχει 5.2.10

Μπορώ να κάνω downgrade ή θέλει όλα από την αρχή???

Έχει σημασία τι έκδοση PHP χρησιμοποιεί ο υπολογιστής μου και τι ο server ή έχει να κάνει μόνο με την PHPbb (3.0.6)?

Δημοσ.

Τελικά νομίζω πως τα κατάφερα:

Μετά από πολλές δοκιμές και επανεγκατάσταση από την αρχή της PHPbb, κατέληξα στο ότι δεν είχα βάλει τα σωστά permissions.

Είναι μάλλον noob το λάθος μου, αλλά είμαι εντελώς αρχάριος. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα και το βρήκα! Συγγνώμη αν σας ταλαιπώρησα με τις εκνευριστικές μου ερωτήσεις.

Δημοσ.

Για αυτό δεν σου απάντησα κιόλας στο τελευταίο σου post σε αφίσα για να σε δω τι μπορείς να κανεις και να καταλάβεις ότι όλα είναι ένας κύκλος ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...