Προς το περιεχόμενο

Long bootimes for Win98SE

crAss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω κανένα πρόβλημα από την εγκατάσταση των Win98SE που χρησιμοποιώ από τη στιγμή που ο υπολογιστής μπει στα windows. Για αυτό και δεν έχω κάνει topic ως τώρα.

Μπορώ να δεχθώ ότι έχω πολλές συσκευές, ότι έχω αναγκαστεί να ρυθμίσω τα IRQ μόνος από το BIOS για να καταφέρω να τις κάνω να λειτουργούν όλες μαζί αρμονικά. Αλλά τα σχεδόν 2 λεπτά που κάνει για την εκκίνηση έχουν αρχίσει να μου φαίνονται υπερβολικά πολλά όταν το max σε 1 λεπτό είμαι μέσα στα ΧΡ. Α, μόνο το linux κάνει σχεδόν όση ώρα κάνουν τα 98 (Redhat 7.2 με KDE 3).

Α, είναι ενδιαφέρον να πω ότι όταν κάνω επανεκκίνηση μόνο των windows (Shift+Restart) ο χρόνος είναι μερικά δευτερόλεπτα απολύτως λογικός.

Τόσο καιρό δεν τα έχω πειράξει μόνο και μόνο επειδή από τη στιγμή που θα φορτώσουν είναι ταχύτητατα και δεν κολλάνε...

Το μηχάνημα είναι

CPU: AMD Athlon XP1800+@1800

RAM: 256 MB Crucial DDR PC2100

MB: Gigabyte 7DXR+ (AMD 761+Via 686B)

Από τη μητρική έχω ενεργοποιημένα τα έξτρα

USB 2 controller

Promise RAID 133 conroller

HD: Western Digital 40BB (on the the RAID)

DVDROM: Hitachi GD 2500 BX

CDRW: Cyberdrive 32x

VGA: Asus v6800 Deluxe (nvidia geforce 256 DDR)

modem: Connexant HSF 56k internal

Sound: Aureal Vortex 2

Όλα τα ports της μητρικής ενεργοποιημένα (παράλληλη, σειριακή, USB)

Το BIOS έχει αρκετά επιθετικές ρυθμίσεις για τη μνήμη αλλά ακόμα και όταν το μηχάνημα είναι τελείως ακλοκάριστο πάλι τους ίδιους χρόνους κάνει για να ξεκινήσει...

Έχει κανένας να προτείνει κάτι?

crAss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον είναι από τις πολλές συσκευές που έχεις επάνω (εγγραφές στη registry), και αν έχεις boot loader

και από αυτό. Δοκίμασε να μπεις msconfig και πέτα ότι άχρηστο φορτώνει (ιδίως το scan registry).

Βγάλε ότι άχρηστο φορτώνει στο Start / Programs Startup όπως office, εκτυπωτές adobe gamma loader

(αν έχεις photoshop επάνω) scanners κτλ. Μετά δοκίμασε restart σε καθαρό dos και δώσε την εντολή scanreg/fix.

Βγάλε από το bios τις ρυθμίσεις για να ψάχνει:

1. Καινούριες συσκευές στους ide controllers

2. Floppy

3. Tο μέτρημα της μνήμης

4. Antivirus sto mbr

Βάλε το τελευταίο bios.

Ένας άλλος παράγοντας είναι οι πολλές εγκατεστημένες

γραματοσειρές στο σύστημα. (Θεωρητικά 500+).

Με αυτά θα βελτιωθούν αισθητά οι χρόνοι σου.

sc

Όλα αυτά τα έχω ήδη κάνει...

Για αυτό και έγραψα το μύνημα μπας και έχει κανένας τίποτε παραπάνω να προτείνει...

Εξάλλου το χρόνο τον μετράω από τη στιγμή που θα πατήσω για αυτό στο δεύτερο boot loader.

(Ο πρώτος το Grub σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε linux και windows με προστασία με κωδικό της επιλογής windows. Μετά φορτώνει ο boot loader των ΧΡ όπου και υπάρχει η επιλογή για ΧΡ ή για Win98SE...)

Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...