Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για γραφείο

mikee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα pc για γραφείο(δεν θα βλέπω ταινίες, δεν χρησιμοποιώ βαριά προγράμματα γραφικών, δεν θα παίζω παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρει πια το overclocking) και χρειάζομαι τη βοήθεια των ειδικών :-D

Το ποσό που θέλω να ξοδέψω είναι 850€-900€ με οθόνη και λειτουργικό Win7:

-Οθόνη γύρω στις 21'' με 22 '' (αν υπάρχει κάποια σε 16:10 ή κάποια που να πλησιάζει το 4:3 ακόμα καλύτερα)

-4 γίγα μνήμη

-σκληρό γύρω στα 500 γίγα

-απλό αλλά σταθερό κουτί και καλό ανεμιστήρα (γιατί με ενοχλεί ο υπερβολικός θόρυβος)

-μέτρια κάρτα γραφικών (η χρήση του υπολογιστή θα είναι για γραφείο-autocad 2d, οπότε δεν χρειάζομαι μάλλον κάτι ιδιαίτερο)

-dvdrw

-win7 [θα έχω πρόβλημα με παλιές εφαρμογές (π.χ.4Μ-adapt, παλιό office) αν είναι 64 μπιτα?]

Θα παρακαλούσα η πρόταση σας να είναι από το Πλαίσιο (μακριά από e-shop...).

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

magicalsnap201001151521.png

προσπαθησα να ειναι οσο το δυνατο αθορυβο εξου και η ψυκτρα επεξεργαστη, ,τροφοδοτικο που ρυθμιζει στροφες και μια απλη καρτα γραφικων..

Για τα windows 7 μπορεις να παρεις ενα τηλ να ρωτησεις αν υπαρχει συμβατοτητα...;)

Δημοσ.

+1 στη σύνθεση του ColdFusion.

Όσο για τις εφαρμογές, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με τα 64bit αφού όσες εφαρμογές είναι 32bit τρέχουν εξίσου καλά.

Δημοσ.

η καρτα γραφικων λιγο τα χαλαει. και δεν πρεπει να ειναι και αθορυβη. ισως η 240 ειναι πιο αποδοτικη και ησυχη.

Δημοσ.
η καρτα γραφικων λιγο τα χαλαει. και δεν πρεπει να ειναι και αθορυβη. ισως η 240 ειναι πιο αποδοτικη και ησυχη.

καλυτερα την 250 λογο cuda.....

Δημοσ.

Δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένη σύνθεση αλλά μόνο εμένα μου φαίνονται τα ~600€ πολλά χρήματα για υπολογιστή γραφείου (αφαίρεσα τιμή οθόνης+Win7);

Αν ήταν θα δυνατόν, θα προσπαθούσα να στριμώξω κάποιον SSD ή έστω μια καλή οθόνη (κλασσικά κάποια Dell που όμως δεν υπάρχει στο Πλαίσιο).

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει το AutoCAD 2D και ποιες τεχνολογίες απ τις νέες κάρτες εκμεταλλεύεται. Αναλόγως της απάντησης μπορεί να επέλεγα την onboard ή μια επιπέδου GT210.

καλυτερα την 250 λογο cuda.....

Ποια εφαρμογή του εκμεταλλεύεται το CUDA (δεν το γνωρίζω); Η GT240 δηλ. δεν το υποστηρίζει;

Δημοσ.

coldfusion η ψυκτρα που δινεις ισως να εμποδιζει στις μνημες στη συγκεκριμενη μητρικη (επειδη μπαινει οριζοντια και οχι καθετα). εκτος αν το εχεις ψαξει και ξερεις διαφορετικα

Δημοσ.
coldfusion η ψυκτρα που δινεις ισως να εμποδιζει στις μνημες στη συγκεκριμενη μητρικη (επειδη μπαινει οριζοντια και οχι καθετα). εκτος αν το εχεις ψαξει και ξερεις διαφορετικα

coolern.jpg

001gy0.jpg

Δημοσ.

στο πανω μηχανακι νομιζω οτι ειναι κομμενη η γωνια που καλυπτει τις μνημες?

το κατω μηχανακι ειναι ή Ιντελ ή εχει βαλει βαση για να αλλαζει τη κατευθυνση της ψυκτρας.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πήγα στο Πλαίσιο και μου είπαν ότι 400w τροφοδοτικό είναι λίγο για cpu amd 955 & κάρτα γραφικών 250, και πρέπει να ψάξω για τροφοδοτικό > 550W.

Επίσης,η ψύκτρα είναι λίγο τεράστια (την είδα στις παραπάνω φωτο και τρόμαξα).

Μπορούμε να βάλουμε κάποια μικρότερη για να χωράει στα σίγουρα?

Δημοσ.

η ψυκτρα ειναι απο τις καλυτερες/αθορυβες(μαζι) για αυτο και ειναι μεγαλη. αν πας σε amd συστηματακι ισως να εχεις θεμα με τις μνημες. αν καταφερω να κανω την αναβαθμιση αυτη τη βδομαδα θα σου πω... αλλιως πες μου εσυ :P

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πήγα στο Πλαίσιο και μου είπαν ότι 400w τροφοδοτικό είναι λίγο για cpu amd 955 & κάρτα γραφικών 250, και πρέπει να ψάξω για τροφοδοτικό > 550W.

Επίσης,η ψύκτρα είναι λίγο τεράστια (την είδα στις παραπάνω φωτο και τρόμαξα).

Μπορούμε να βάλουμε κάποια μικρότερη για να χωράει στα σίγουρα?

Άσε τι σου λένε στο πλαίσιο... Δεν παίζει τόσο ρόλο η ονομαστική ισχύς στο τροφοδοτικό, όσο η ποιότητα. Γι' αυτό και κάποιες μάρκες τροφοδοτικών είναι ακριβότερες από κάποιες άλλες.

Π.χ. Corsair 450W VS L&C 450W.

Με ένα 400αρι της Corsair είσαι καλυμμένος για την GT240.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...