kapodistrias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδιά αυτοί που δεν ξέρουν δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα.Μπαίνουν κάθε βράδυ στο facebooκ και τέλος.Δεν κάνουν τίποτα άλλο.
johnbond Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το ποσο φακελωμένοι έχουμε γίνει είναι τρομακτικό..Είναι χαρακτηριστικό οτι με ένα search του username σας στο google,ειδικά αν έχετε το ίδιο σε πολλά forums βγάζει κανονικό φάκελο του τι κάνετε..Εγώ το είδα και τρόμαξα. Όσο για το facebook εγώ έσβησα τις πιο πολλές φωτογραφίες μου και έχω αλλάξει και το επίθετο μου αλλά δεν το έχουν δεχτεί ακόμη..Αν δεν το δεχτούν θα κλείσω το λογαριασμό μου..Έλεος..Μα να φακελονόμαστε μόνοι μας;
vasilisga Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το ποσο φακελωμένοι έχουμε γίνει είναι τρομακτικό..Είναι χαρακτηριστικό οτι με ένα search του username σας στο google,ειδικά αν έχετε το ίδιο σε πολλά forums βγάζει κανονικό φάκελο του τι κάνετε..Εγώ το είδα και τρόμαξα. Όσο για το facebook εγώ έσβησα τις πιο πολλές φωτογραφίες μου και έχω αλλάξει και το επίθετο μου αλλά δεν το έχουν δεχτεί ακόμη..Αν δεν το δεχτούν θα κλείσω το λογαριασμό μου..Έλεος..Μα να φακελονόμαστε μόνοι μας; και να τον κλεισεις τα στοιχεια σου εχουν ηδη περαστει στο συστημα...
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το ποσο φακελωμένοι έχουμε γίνει είναι τρομακτικό..Είναι χαρακτηριστικό οτι με ένα search του username σας στο google,ειδικά αν έχετε το ίδιο σε πολλά forums βγάζει κανονικό φάκελο του τι κάνετε..Εγώ το είδα και τρόμαξα. Ε, εντάξει, σε αυτό η μόνη λύση είναι να.... πάψουμε να υπάρχουμε! Κι εμένα με ξέρουν στη γειτονιά, πρέπει να τους σβήσω κάπως τη μνήμη
opera Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μην ανησυχείτε άδικα ένα τίποτα είμαστε και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί μας πολυ σημασία δίνετε, σιγά τα μυστικά που κρύβουμε ρε . έτσι κι αλλιώς τα ξέρουνε όλα.
skrats Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 είναι γνωστό οτι το FB(I) book παρακολουθείται απο την ΣΙΑ ...ΜΙΑ... ΛΙΑ... Αυτόματο... οικιοθελές και χωρίς κανέναν κόπο ...φακέλωμα όσων χρησιμοποιούν ιντερνετ... τι λένε... τι γουστάρουν ... τι ποστάρουν... ποιοι είναι συγγενείς/ φίλοι με ποιούς... Α ξέχασα... και αυτό το φόρουμ παρακολουθείται... όλοι μας... ολοι σας... παντού και πάντα
npapak Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ειναι μεχρι να αρχισει να γινεται σε ολες τισ χωρες του κοσμου αυτο που γινεται στην Αμερικη. Θα κοιτανε απο την δουλεια σου και απο οπου αλλου εχεις υποχρεωσεις το προφιλ στο facebook για να δουν αν σε απολυσουν γιατι βγηκες εξω ενω ειχες αναρωτικη...
nuxx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Θα το γραψω για μια ακομα φορα ενα χρονο μετα.... .... The Truth About Facebook [ame]http://www.youtube.com/watch?v=B37wW9CGWyY[/ame] edit: Αρχιστε τωρα... ."Λιακοπουλος" κλπ.
Human Soul Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Θα το γραψω για μια ακομα φορα ενα χρονο μετα........ The Truth About Facebook http://www.youtube.com/watch?v=B37wW9CGWyY edit: Αρχιστε τωρα... ."Λιακοπουλος" κλπ. Απλά ανατρίχιασα..
sugata Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μμμ.. για να δούμε χωρίς facebook... Λοιπόν: έχω μια πιστωτική κάρτα, με την οποία έχω αγοράσει κάποια πράγματα. Άρα ήδη γνωρίζουν, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, για τι χρησιμοποιώ τα λεφτά μου. Έχω ένα λογαριασμό σε τράπεζα, άρα ξέρουν ήδη όλα τα προσωπικά στοιχεία μου. Το ίδιο και η εφορία το ταμείο μου. Αυτοί οι τρείς επίσης ξέρουν αν χρωστάω, τι χρωστάω, και τι λεφτά έχω και βγάζω, και τι δουλειά κάνω, αν έχω δικό μου μεταφορικό μέσο ή όχι, αν έχω περιουσία ή όχι. Έχω λογαριασμό σε δυο μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων πληροφορικής, άρα από τις αγορές μου ξέρουν συνήθως τι ψωνίζω. Πηγαίνω από συγκεκριμένα καταστήματα για να ψωνίζω ρούχα και παπούτσια, στα οποία, επειδή πλέον με ξέρουν, γνωρίζουν και το γούστο μου. Έχω ένα λογαριασμό κινητού και ένα σταθερού τηλεφώνου, όπου καταγράφονται αναλυτικά οι κλήσεις και τα μηνύματα μου. Σ' όλα τα παραπάνω η φάτσα μου καταγράφεται συνήθως από κάμερες ασφαλείας. Με το φέσιμπουκ. - ποστάρω ένα video από το youtube στο προφίλ μου, - παίζω κανένα παιχνιδάκι να περάσει η ώρα, - ανεβάζω καμιά φωτό από το προχτεσινό πάρτυ - κάνω καμάκι στην Τούλα, τον ανεκπλήρωτο παιδικό μου έρωτα. Crash Test: Οι κρατικές και λοιπές ιδιωτικές υπηρεσίες τσι χώρας μου γνωρίζουν αυτά που θέλουν να γνωρίζουν για μένα, και είναι ευχαριστημένες. Το Facebook γνωρίζει, εκτός από το όνομα μου, τι μουσική μου αρέσει, τι γαμάτες φώτο που βγάζω στα πάρτυ, ότι η Τούλα ακόμα δεν μου έκατσε, τους "φίλους" μου, και ότι είμαι γαμάουα παίχτης στο Treasure Madness. Και είναι ευχαριστημένο. Ανατρίχιασα τρις.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ναι απλά εγώ δεν νιώθω άνετα να ξέρω ότι θησαυρίζω διαφημιστικές εταιρίες.Τα περισσότερα testakia,quizakia,skatoulakia που κάνουν στο facebook μπορούν εύκολα να συλλεχτούν και να βγουν συμπεράσματα για τους καταναλωτές της Έλλαδας π.χ. Με τσατίζει το πόσο εύκολα έχει περαστεί αυτό και το ότι κανείς δεν έχει πάρει πρέφα τι παίζετε από πίσω και όλοι το βλέπουν αγαθότατα! Αυτό μου τη σπάει και μένα.Ναι και μετά απορούν πως τα καταφέρνει και τους εξαπατεί καθημερινά το σύστημα.Ά ρε στατιστική,η επιστήμη των "θεών" !
De@th L0rd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Για ποιο απο ολα αυτα χρειαζομαι το facebook για να τα μαθω , αν θελω πραγματικα να σου κανω κακο? Υπάρχει ένα ρητό που λέει :" Φύλαγε τα ρούχα σου,για να έχεις τα μισά" Όταν πας και πετάς ότι προσωπικό δεδομένο έχεις κ δεν έχεις και βάζεις και άλλους εν αγνοία τους σε αυτό το τρυπάκι δεν είναι κ ότι καλύτερο.Βέβαια απ'οτι βλέπω το facebook έχει γίνει εξάρτηση σαν το τσιγάρο.Μόλις το θίξεις θα πεταχτούν αρκετοί να εκλογικεύσουν πράγματα που στο παρελθόν δε θα τα έκαναν ποτέ,όσο μαλακία κι αν είναι. Με λίγα λόγια δίνετε ένα ακόμη μέσο στις πολυεθνικές να σας χειραγωγούν κ με βαρβάτες στατιστικές κιόλας. Δείτε το Idiocracy. Για 'κει βαδίζει αυτό το group ανθρώπων.Καλά κάνετε κι έχετε fb , μη γίνεστε όμως κ τόσο φανατικοί υπερασπιστές λες και παίρνετε ποσοστά...Ούτε να σας πληρώνανε ρε γμτ... (Δεν είναι προσωπικό,απλά απάντηση στη ρητορική ερώτηση.)
SilverCloak Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Έχω πεθάνει στα γέλια!!!!! Μπήκα και εγώ για να κράξω τους ανίδεους που ανεβάζουν τα δεδομένα τους στο facebook και βλέπω ότι ό,τι είχα να πω έχει ξεπεραστεί 100 φορές!! Μπράβο! Το πιο ωραίο όμως είναι ότι ως συνήθως, η αφορμή ήταν μια "φήμη" που πλασαρίστηκε σαν είδηση. Μιας και είστε... aware, συνιστώ ανάγνωση "Γενιά Χ-Net" του Cory Doctorow. Η λύση: http://suicidemachine.org/ Κορυφαίο!!!! Να υποθέσω ότι τους δίνεις pass κτλ ε? Μήπως θέλουν και αυτοί το master key του fb? sugata, σωστά αυτά που λες. Εάν ζεις μέσα στο σύστημα, τότε είσαι φακελωμένος. Μπορείς όμως να μην έχεις πιστωτική, να πηγαίνεις σε διαφορετικό μαγαζί να ψωνίζεις κάθε φορά και να ελπίζεις ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει το απαραίτητο intergration συστημάτων πληροφοριών (καταραμένε τειrεsια) ώστε να έχει σημασία η μισθοδοσία σου και η δήλωση σου στην εφορία. Και ότι το κράτος δεν θα πουλήσει τις πληροφορίες σου σε ιδιωτικές εταιρίες. Άλλο το δημόσιο, άλλο ο ιδιώτης. Απαντώ σε εσένα σαν σκεπτικό και όχι σαν άτομο. Σαν άτομο έχω να σου πω... καλή τύχη με την Τούλα ! Πάντως, μη λέμε βλακείες, το social networking, ήταν το όνειρο της άρχουσας τάξης since forever. 1984, κάποια χρόνια μετά. Το facebook είχε απλά την ευτυχία να είναι το πιο επιτυχημένο. Δεν πειράζει. Έτσι πρέπει. Ας συνεχίσουμε να καθόμαστε σπίτι πίσω από το πληκτρολόγιο. Μας αξίζει.
sugata Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Βασικά το σκεπτικό πάει και πιο πίσω, έτσι; Τότε που ας πούμε δεν ήταν τόσο εύκολο αυτό το intergration, αλλά υπήρχε. Π.χ. ας πούμε προ ολίγων δεκαετιών το φακέλωμα του στρατού, βάση πολιτικών πεποιθήσεων. Το οποίο υφίσταται ακόμη, απλά δε δίνεται η δέουσα σημασία, όπως παλιότερα. Το κλειδί σ' αυτό που μου λες είναι το "ελπίζεις". Δυστυχώς θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι τίποτα απ' όσα ανάφερα δε συμβαίνει. Ίσως στην Ελλάδα να μην είναι τόσο ανεπτυγμένο, όσο σε χώρες του εξωτερικού. Σκέψου όμως κι αυτό: πλέον φακελώνεσαι επειδή μπορεί να θέλεις να πας στο γήπεδο. Για ψυχαγωγία δηλαδή πας, και είσαι κομπλέ. Πλήρη στοιχεία. Δεν πιστεύω ότι το fb είναι αθώο, προς Θεού. Εν γνώση μου επί παραδείγματει, αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουν ασχοληθεί για οποιονδήποτε λόγο οι υπάλληλοι/moderάτορες/αντμινάτορες του FB μαζί μου, και να έχουν μάθει ότι η Τούλα με φτύνει κάθε μέρα στο chat. Ανεξάρτητα από το αν το φακέλωμα είναι εικονικό ή απτό, γνώμη μου είναι ότι δεν είναι αποφευκτέο. Και το λέω με βάση το πιστεύω μου ότι από την σύσταση των πρώτων κοινωνιών - ομάδων του ανθρώπου, το φακέλωμα υφίστατο, ακόμη κι αν ήταν προφορικής μορφής. Τώρα σίγουρα έχει γίνει πιο εύκολο και μπορεί να αποθηκευτεί για πάσα μελλοντική χρήση. Ε, κατά μια άποψη, στο πρόγραμμα ήταν κι αυτό. Με έψησες για βιβλίο. ενδιαφέρον φαίνεται από το review. Τενκ (όχι κάτε) γιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα