Προς το περιεχόμενο

Τι καρτα γραφικων εχω?

onasdiss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω ενα laptop toshiba satellite A300.εχω windows vista 32 bit και προσφατα εκανα update σε ολους τους drivers με το drivers genius pro.Ολοι οι drivers εγκατασταθηκαν μια χαρα αλλα αντιμετωπιζω προβλημα με την καρτα γραφικων.Δεν ξερω τι update εκανε στην καρτα γραφικων,αλλα τα μισα παιχνιδια δεν τα παιζει και τα αλλα μισα η ποιοτητα εικονας ειναι χαλια.Πως μπορω να το κανω uninstall,και που μπορω να βρω τι καρτα εχω για να κανω το σωστο update?

Δημοσ.

Νομίζω το προγραμματάκι Gpu-z θα σε βοηθήσει να δεις όλες τις πληροφορίες σχετικώς με την κάρτα γραφικών σου.

http://www.techpowerup.com/gpuz/

http://www.techpowerup.com/downloads/1709/mirrors.php

Θες να κάνεις απεγκατάσταση το drivers genius pro ή τους οδηγούς που εγκαταστάθηκαν για την κάρτα γραφικών από αυτό;

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να κάνω απεγκατάσταση μόνο την κάρτα γραφικών και να βρω τι κάρτα έχω για να κάνω τι σωστό update.Τώρα αν αυτό δεν γίνετε θα βγάλω τελείως το drivers genius pro.Αν το βγάλω θα σβήσει και οτι update εχει κάνει ?

Δημοσ.
θα βγάλω τελείως το drivers genius pro.Αν το βγάλω θα σβήσει και οτι update εχει κάνει ?

Όχι, λογικά δεν θα πειραχτεί τίποτα από τα updates.

Με το προγραμματάκι που σου παρέθεσα από πάνω θα δεις αν η κάρτα γραφικών σου είναι Ati, Nvidia, ή Intel και μετά από τον πίνακα ελέγχου(control panel) απεγκαθηστάς και τους οδηγους(drivers) της κάρτας γραφικών και το genius pro.

Στην συνέχεια και αφού πρώτα έχεις κατεβάσει τους σωστούς οδηγούς της κάρτας, απλά τους εγκαθιστάς.

Δημοσ.

Απλά το τρέχεις.

Θα σου εμφανίσει ένα παράθυρο, πάνω-πάνω θα λέει name και δεξιά του θα σου έχει το όνομα της κάρτας.Για δες το και επικόλλησε το μας εδώ.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά λέει mobile intel® 4 series express chipset family.

Αυτή είναι η κάρτα γραφικών? και μετά στον πίνακα ελέγχου που ακριβως την βγάζω?

Δημοσ.

Λοιπόν, εδώ είναι οι πιο πρόσφατοι οδηγοί για την κάρτα σου.

http://downloadcenter.intel.com/download.aspx?url=/18524/a08/Win7Vista_15165.exe&DwnldId=18524&lang=eng

Για δοκίμασε να τους εγκαταστήσεις πάνω από τους παλιούς..δεν είναι και ότι πιο σωστό αλλά δεν θα γίνει και κανά κακό.Λογικά θα χρειαστεί επανεκκίνηση.

Δημοσ.

Πάντως, για τα παιχνίδια που λες ότι δεν σου τα παίζει και η ποιότητα είναι χάλια, ίσως να μην οφείλονται οι drivers αλλά η ίδια η κάρτα γραφικών εάν δεν μπορεί να τα σηκώσει.

Δημοσ.

Πριν κάνω τα update δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα παιχνίδια γι'αυτό λέω οτι φταίει το update.Tώρα το κάνω εγκατάσταση και θα σου πω τι έγινε.

---------- Προσθήκη στις 20:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:08 ----------

Την εγκατέστησα και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση αλλά όχι εντελώς.Οπότε μάλλον θα πρέπει σιγά σιγά να κάνω καμια αναβάθμιση.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Δυστηχως δεν μπορεις να αναβαθμισεις καρτα γραφικων σε λαπτοπ.

Υ.Γ Και οντως οι ενσωματενες intel ειναι οι απολυτως χειροτερες για games..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...