Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νεο κατάστημα πληροφορικής

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεμα χρονου ειναι φιλος εκτος και αν εχεις βαλει στοχο μεγιστο χρονικο οριο ζωης της επιχειρησης 10 χρονια (πολλα λεω αλλα με πιανεις). Το μαγαζι θα το κανεις σαν βημα ζωης ή "οτι αρπαξει ο κωλος μας"? Αν εχεις σκοπο να ζησεις μονιμα απο αυτο το μαγαζι τοτε σε λαθος κατευθυνση κοιτας ειδικα αν εισαι και μονος σου.

Δημοσ.
Θεμα χρονου ειναι φιλος εκτος και αν εχεις βαλει στοχο μεγιστο χρονικο οριο ζωης της επιχειρησης 10 χρονια (πολλα λεω αλλα με πιανεις). Το μαγαζι θα το κανεις σαν βημα ζωης ή "οτι αρπαξει ο κωλος μας"? Αν εχεις σκοπο να ζησεις μονιμα απο αυτο το μαγαζι τοτε σε λαθος κατευθυνση κοιτας ειδικα αν εισαι και μονος σου.

ναι εχεις δικιο αλλα και τα αλλα που λεμε δε πανε πισω.

σουβλατζιδικα, κρεπατζιδικα κτλ, μπορει να βγαζουν λεφτα αλλα δεν ειναι βημα ζωης.

οτι προλαβουμε ειναι. ποσα χρονια χεζεται στο χρημα ενας σουβλατζης?

γενικα ολα σκατα ειναι.... δεν ξερω κατι που να το κανει καποιος σαν βημα ζωης.

Δημοσ.

Για το μαγαζι με τα ηλεκτρονικα μιλησα. Για τα αλλα μια χαρα το πας οσα χρονια θελεις αν εισαι καλος και ωραιος και αποκτησεις και μονιμη πελατεια που "γουσταρει" το φαγητο σου. Εξαλου και σε αντιθεση με τα ηλεκτρονικα αν κατι δεν παει καλα εχεις και εναν Εκτορα Μποτρινι να σε βοηθησει σε μια φαση δυσκολιας (!!!).

Δημοσ.

εγω παλι θα σου λεγα να το κανεις αν εχεις κατα νου πως τα λευτα τα έχει το service και απο αυτο να περιμένεις παραδάκι και μπολικο και όχι τοσο απο την πώληση

Δημοσ.

έχεις σκεφτή να μπείς σε αλησίδα πχ eshop point

Να σου πώ και την άποψή μου, δυστιχός δεν θα αγόραζα απο το κατάστημα τις γειτονιάς ακόμα και αν είχε λίγο χαμηλότερες τιμες απο αυτες τον μεγάλων λόγο αρκετών παραγόντων,όπως αν κλίσει το κατάστημα όπου τα αγόρασες άντε να τρέχεις στην αντιπροσωπία.

Βέβαια όπως προαναφέρθηκε τα <μικροκατασστηματα> κερδίζουν πολλά στις επισκευές και στα ανταλακτηκα κτλ

Δημοσ.

Δύσκολα τα πράγματα, στην γειτονία μου έχουμε έναν ο οποίος έβγαζε υποτίθεται προσφορές και μετά ανακάλυπτες πως δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ και σε ξενέρωνε, μετά εξελίχτηκε στο να γράφει προγράμματα και παιχνίδια και τώρα στο να βγάζει φωτοτυπίες!

Δημοσ.
Δύσκολα τα πράγματα, στην γειτονία μου έχουμε έναν ο οποίος έβγαζε υποτίθεται προσφορές και μετά ανακάλυπτες πως δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ και σε ξενέρωνε, μετά εξελίχτηκε στο να γράφει προγράμματα και παιχνίδια και τώρα στο να βγάζει φωτοτυπίες!

άμα είναι να κάνω κάτι με service και καμια υπηρεσία και καταλήξω να βγάζω φωτοτυπίες καλύτερα να το πουλούσα πρίν φτάσω σε αυτή την κατάσταση.

• Moderators
Δημοσ.

Τι αρχικό κεφάλαιο διαθέτεις;

Σε ρωτάω γιατί βασικά, η καλύτερη λύση από όλες είναι να προσεγγίσεις κάποιον μεγάλο και να αγοράσεις το franchise του. Εεε, όταν λέω μεγάλο δεν εννοώ Πλαίσια, e-shops και δεν συμμαζεύται... Εννοώ μεγάλο μεγάλο, fnac π.χ. ή κάποια άλλη σχετική πολυεθνική. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι χρειάζονται ΠΑΡΑ πολλά λεφτά στην αρχή, αλλά σε βάθος χρόνου θα έχεις καλύτερο κέρδος, μεγαλύτερη σταθερότητα λόγω ονόματος και λιγότερη ζημιά αν κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.
Τι αρχικό κεφάλαιο διαθέτεις;

Σε ρωτάω γιατί βασικά, η καλύτερη λύση από όλες είναι να προσεγγίσεις κάποιον μεγάλο και να αγοράσεις το franchise του. Εεε, όταν λέω μεγάλο δεν εννοώ Πλαίσια, e-shops και δεν συμμαζεύται... Εννοώ μεγάλο μεγάλο, fnac π.χ. ή κάποια άλλη σχετική πολυεθνική. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι χρειάζονται ΠΑΡΑ πολλά λεφτά στην αρχή, αλλά σε βάθος χρόνου θα έχεις καλύτερο κέρδος, μεγαλύτερη σταθερότητα λόγω ονόματος και λιγότερη ζημιά αν κάτι δεν πάει καλά.

Ρε δεν παίζει ο άνθρωπος να μπορεί να ανοίξει franchise του fnac στο Βόλο μάλιστα, ούτε καμιάς πολυεθνικής μην λέμε ότι θέλουμε. Κανα πλαίσιο ή eshop αλλά και πάλι μπορεί να μπαίνει μέσα αν δεν προσέξει αρκετά.

Δημοσ.

ναι.....σαν βολιώτης....ας πώ και εγώ την άποψή μου....λοιπόν....υπάρχουν.....Public , Multirama , Κωτσοβολος κατάστημα του e-shop και του U.gr αν δεν κάνω λάθος....επίσης...δεκάδες , μικρα μεν ιστορικα δε ,μαγαζιά πληροφορικής που έχουν περάσει απο πατεράδες σε γιους...(κάνε μια βόλτα στην Σπυρίδη -και όχι μονο- και θα καταλάβεις τι εννοω) τα οποία έχουν μια στρωμένη πελατεία και ένα κάποιο όνομα...δεν λέω πως είναι όλοι τους καλοί...αλλά ο βολιώτης είτε είναι για υπολογιστές...είτε για τσίχλες...άν κολλήσουν σε ένα μαγαζί δεν φεύγουν....αυτο είναι ΣΤΑΝΤΑΡ!!!!!!

Και κάτι βασικότατο για την αγορά του Βόλου....έχουμε δυστυχώς....σε 25 λεπτά την Λάρισα...με Media Mark κλπ κλπ κλπ.....

Τώρα για να κάνεις συνεργασία με μεγαλες αλυσίδες θές κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα....εεε...αν τα έχεις......άλλο θέμα....

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ευκολότερο να βρει κανείς προσφορές και χαμηλότερες τιμές σε παιχνίδια λ.χ. σε καταστήματα γειτονιάς παρά σε αλυσίδες. Κι αυτό γιατί πλακώνονται στις παραεισαγωγές παρακάμπτοντας την αντιπροσωπεία/εισαγωγέα με αποτέλεσμα να πουλάνε (γιατί δεν υπάρχουν μεσάζοντες) τα παιχνίδια των 60€, 50€. Οπότε που θα πας να αγοράσεις το original παιχνιδάκι σου;

Δημοσ.

Μπα δεν εχω τοσο μεγάλο κεφάλαιο για να παρω franchise. Το κεφάλαιο μου είναι τόσο για να μπορέσω να έχω πληρωμένα τα ενοίκια 1ος Χρόνου και λίγο παραπάνω και να μπορέσω να πάρω "5 - 10" βασικά πράγματα για να κάνω αρχή.

Βασικά πράγματα = πράγματα άμεσης ανάγκης, Μελανάκια και άλλα που απο τώρα "ζμπρώχνω"...

Δημοσ.

άρα πάς να γίνεις ουσιαστικά..."μικρό ψάρι" σωστά???

ναι εκτός απο τα νοίκια μην ξεχνάς...

-Φ.Π.Α.

-Ρεύμα - ΟΤΕ

-Τ.Ε.Β.Ε.

κ.α............

Αφού ήδη το κάνεις γιατί δεν συνεχίζεις έτσι....??? Αφού δεν πας για να κάνεις την διαφορά....!!

Δημοσ.
άρα πάς να γίνεις ουσιαστικά..."μικρό ψάρι" σωστά???

ναι εκτός απο τα νοίκια μην ξεχνάς...

-Φ.Π.Α.

-Ρεύμα - ΟΤΕ

-Τ.Ε.Β.Ε.

κ.α............

Αφού ήδη το κάνεις γιατί δεν συνεχίζεις έτσι....??? Αφού δεν πας για να κάνεις την διαφορά....!!

Για πόσο καιρό μπορεί κάποιοσ να είναι με μαυρα λεφτά?? Δεν μπορώ να κάνω νέους πελάτες εύκολα. Πρέπει να είναι φίλος πελάτη και να είμαι σίγουροσ.Μια στραβή και θα μετά.....

Σίγουρα δεν είναι και μικρό πράγμα ΤΕΒΕ ΦΠΑ ΚΛΠ ΚΛΠ... (αυτό είναι που με τρομάζει στην υπόθεση αυτή) αλλά....

Δημοσ.

Τα βασικά πριν ανοίξεις μια επιχείρηση:

Να δεις ποιος έχει την αντιπροσωπεία των ειδών που θέλεις να πουλάς. (το πιθανότερο είναι σε πάρα πολλά από αυτά τα είδη που σε ενδιαφέρουν οι αντιπρόσωποι να είναι plaisio, e-shop, myltirama κλπ. Οι ίδιοι δηλαδή που τα πουλάνε και λιανική).

Μετά είναι να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους για να ρωτήσεις σε τι τιμές θα τα αγοράζεις εσύ.

Να βρεις μεγαλέμπορους τέτοιον ειδών για να δεις και από εκεί πόσο θα τα αγοράσεις (σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να τα πάρεις φθηνότερα από την αντιπροσωπία)

Να βρεις τι τιμές πουλάνε τα ίδια προϊόντα τα υπόλοιπα καταστήματα του είδους.

Να υπολογίσεις τα έξοδα σου: ΤΕΒΕ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΡΕΥΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΛΟΓΙΣΤΗ κλπ (μέσα στα έξοδα θα βάλεις και το μισθό που θα έπαιρνες αν δούλευες αλλού)

Να κάνεις μια έρευνα αγοράς (εν δυνάμει πελάτες κλπ).

Να έχεις λεφτά στην άκρη γιατί σίγουρα δεν περιμένουν όλοι πελάτες να ανοίξεις για τρέξουν να σε κάνουν τζίρο.

Όταν τα κάνεις όλα αυτά και δεν έχεις απογοητευτεί το ανοίγεις το μαγαζί σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...