Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νεο κατάστημα πληροφορικής

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Σκέφτομαι να ανοίξω ένα κατάστημα πληροφορικής και θα θελα να ακούσω γνώμες να το κάνω ή οχι?αξίζει η προσπάθεια η πάω για φούντο???

:rolleyes:

Δημοσ.
Καλησπέρα

Σκέφτομαι να ανοίξω ένα κατάστημα πληροφορικής και θα θελα να ακούσω γνώμες να το κάνω ή οχι?αξίζει η προσπάθεια η πάω για φούντο???

:rolleyes:

Τι παραπάνω θα έχει το κατάστημα σου σε σχέση με τις αλυσίδες, ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερο after- sales support , ποιά θα είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης σου;

Λεφτά για το ανοίξεις το κατάστημα έχεις, έχεις πάρει κάποιο δάνειο για την επιχείρηση ( δίνονται δύσκολα δάνεια από το 2008 και μετά) , έχεις λάβει υπόψη σου σε πόσο καιρό θα κάνεις απόσβεση, τι φόρους θα πληρώνεις, τι ωράρια θα έχεις ( ξεχνάς τι σημαίνει ελεύθερος χρόνος) , το χαράτσι του ΟΑΕΕ κ.λ.π. Είχες κάποιο κατάστημα στο παρελθόν ή έστω κάποιος στενός σου συγγενής ή καλός φίλος είχε κατάστημα, γνωρίζεις τι γραφειοκρατία υπάρχει για μία επιχείρηση στην Ελλάδα;

Θα σε συμβούλευα να ψάξεις για άλλο είδους κατάστημα όχι πληροφορικής , να σκεφτείς σε τι νομική μορφή θα το ανοίξεις και πολλά πολλά άλλα που χρειάζεται να ψάξεις για να ανοίξεις ένα μαγαζί. Εγώ θα έλεγα κατηγορηματικά όχι για κατάστημα πληροφορικής και γενικά όχι σε άνοιγμα καταστήματος και γενικά σε επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω οικονομικών συγκυριών , γραφειοκρατίας και λόγω φορολογικού καθεστώτος. Για να μη κλαις τα λεφτά σου κάτσε να περάσουν 3 χρονάκια τουλάχιστον να δούμε πώς θα είναι η οικονομία ως τότε. Ναι ξέρω τα στατιστικά ανεργίας είναι πολύ υψηλά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να ανοίξει κάποιος μία επιχείρηση στην Ελλάδα και να μην πάει να την ανοίξει σε κάποια άλλη χώρα. Δε μιλάω για μεγάλες Α.Ε., μιλάω για τις οικογενειακές , μικρές επιχειρήσεις με νομική μορφή προσωπικής εταιρείας με μικρά κεφάλαια.

Δημοσ.

Το λινεμποριο νομιζω αργοπεθαίνει. Το οποιο χρημα υπάρχει σημερα ειναι στις υπηρεσίες.

Μπορεις να ανοιξει μαγαζι που να πουλάει υπηρεσίες και οχι εξοπλισμο.

Δημοσ.

μακριααααααα απο αυτο το ειδος!

ανοιξε κατι αλλο οπως

σουβλατζιδικο, βρωμικο, καφετερια, club, τυροπιταδικο, πιτσαρια, μινι μαρκετ, ρουχαδικο κ.α.

καμια σχεση ομως με ηλεκτρονικα ειδη.

Δημοσ.
μακριααααααα απο αυτο το ειδος!

ανοιξε κατι αλλο οπως

σουβλατζιδικο, βρωμικο, καφετερια, club, τυροπιταδικο, πιτσαρια, μινι μαρκετ, ρουχαδικο κ.α.

καμια σχεση ομως με ηλεκτρονικα ειδη.

καλά το ξεκίνησες...του ρουχάδικο τι το ήθελες????? :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

συμφωνώ με τους παραπάνω....μακριά...........εκτός και άν είσαι ήδη υπάλληλος σε κάποιο κατάστημα π.χ. στην επαρχία.,,και ανοίξεις δικό σου και τσιμπίσεις πελατεία απο το πρών αφεντικό σου....έτσι κάτι θα κάνεις...

Υ.γ. εμένα κάποτε έτσι μου την κάνανε την ζημιά...αλλά παραδέχομαι πω0ς δουλεύει η μέθοδος....:lol:

Δημοσ.

Μην κανεις το λαθος φιλε. Μακρια απο οτιδηποτε θα σε βαλει σε αμεση κοντρα με μεγαλοαλυσιδες που εξυπηρετουν και μεσω ιντερνετ ολη την Ελλαδα και παρεχουν και το "κυρος" (λολ) του μεγαλου καταστηματος και συνεπως "αξιοπιστιας".

Ανοιξε κατι κυριως παραχη υπηρεσιων και φυσικα κατι με ειδη πρωτης αναγκης. Θα εχεις τα "σωστα" αποτελεσματα με πολυ λιγοτερο ανταγωνισμο και φυσικα αρκετα λιγοτερα προβληματα.

Δημοσ.

κρεπατζιδικο!

ενας γνωστος μου εχει και πουλαει 100κρεπες/ωρα!

τι γιατρος, δικηγορος, επιστημονας μου λετε μετα.... εχει βαλει τους υπαλληλους και χεζεται στο χρημα.

αυτα ειναι!

Δημοσ.

Ξέχνα το. Εδώ άλλοι κλείνουν (λέγε με shop21 που το 'χε κι ολόκληρος Λαμπράκης) κι εσύ θα το ανοίξεις; Μα είμαστε σοβαροί;

Δημοσ.

Μπορω να πώ οτι κανεις δν είναι θετικός στην ιδέα, όλοι λέτε οτι υπάρχουν οι "μεγαλοκαρχαρίες" αλλά αν το σκεφτείς στον Βόλο που είμαι εγώ πέρα απο κανα 2 μεγάλα δεν υπάρχει και τίποτα άλλο τόσο "καρχαριάτο" απο αλυσίδες και τέτοια δηλαδή

Δημοσ.
Μπορω να πώ οτι κανεις δν είναι θετικός στην ιδέα, όλοι λέτε οτι υπάρχουν οι "μεγαλοκαρχαρίες" αλλά αν το σκεφτείς στον Βόλο που είμαι εγώ πέρα απο κανα 2 μεγάλα δεν υπάρχει και τίποτα άλλο τόσο "καρχαριάτο" απο αλυσίδες και τέτοια δηλαδή

Μέχρι σήμερα. Αύριο?

Δημοσ.

Ναι αλλά αυτά δεν σου προσφέρουν και υπηρεσίες...

Μόνο θα αγοράσεις απο εκει.

Αντε καλά το E-shop που υπάρχει ναι Πλαίσιο δεν υπάρχει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...