_Drakos_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν, αγόρασα ένα netgear router έκανα τις συνδέσεις και την εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν έχω ίντερνετ. Για κάποιο λόγο κάπου μπλοκάρει η σύδεση μόντεμ με ρούτερ.... Καμία βοήθεια?? Οι λυχνίες του ρούτερ ανάβουν κανονικά σαν να λειτουργεί σωστά. Κάτι όμως μου μπλοκάρει το ίντερνετ Να προσθέσω ότι το μπλοκάρισμα που μου δείχνει το ιστορικό του μόντεμ ειναι το παρακάτω: FIREWALL icmp check (1 of 1): Protocol: ICMP Src ip: 192.168.1.254 Dst ip: 192.168.1.64 Type: Echo Reply Code: 0
euklidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 http://www.techspot.com/news/36784-connectify-turns-windows-7-laptops-into-wifi-hotspots.html Βαζεις αυτο το προγραμμα σε ενα pc που εχει ασυρματη καρτα δυκτιου και το κανεις access point
_Drakos_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Αυτό δεν παίζει γιατί ασύρματη κάρτα έχει μόνο το νετμπουκ.... Με το φτωχό μου μυαλό και με τα λίγα που ξέρω, φαντάζομαι ότι το ρούτερ έχει κάποιο firewall ενσωματομένο το οποίο με πλοκάρει. Η κάνω λάθος? ---------- Προσθήκη στις 19:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:47 ---------- Καμία βοήθεια ρε παιδια?
_Drakos_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ξέρει κανένας τίποτα για το πρόβλημα? Να προσθέσω ότι όταν έχω συνδεδεμένο το ρούτερ μπάινω στις σελίδες ρυθμίσεων και του ρούτερ και του μόντεμ. Άρα υπάρχει ο υπολογιστής τα βλέπει. Δεν μπορώ όμως να ανοίξω καμία σελίδα ιντερνετ.
_Drakos_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Εχθές υπήρξε μία πρόοδος στην προσπάθεια μου να καταφέρω να ρυθμίσω το ρούτερ. Μέσω του command των windows έκανα ping στο http://www.google.gr και μου γύρησε την IP. Βέβαια με το ρούτερ συνδεδεμένο δεν το άνοιξε ο firefox αλλά το δοκίμασα χωρίς το ρούτερ και όντως άνοιξε η σελίδα του google. Άρα με συνδεδεμένο το ρούτερ υπάρχει επικοινωνία προς τα έξω αλλά για κάποιο λόγο δεν ανοίγει ο browser και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με online εφαρμογές (games κλπ). Καμία ιδέα?
random Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 στις ιδιοτητες IP4 της καρτας δικτυου του υπολογιστη έχεις δηλωσει καποια ip για gateway? (αν δεν εχεις δηλωσει, βλεπει μονος του καποια με το dhcp.) gateway ειναι η συσκευη (ειτε pc , ειτε μοντεμ ) που μεσολαβει μεταξυ σου και του ιντερνετ. εκει πρεπει να βαλεις την ip του μοντεμ (αν εχεις απευθειας επικοινωνια, δηλ ping μεταξυ pc->modem). αν όχι, βαλε gateway toy pc την ip του ρουτερ, και gateway toy ρουτερ την ip του μοντεμ.
_Drakos_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 στις ιδιοτητες IP4 της καρτας δικτυου του υπολογιστη έχεις δηλωσει καποια ip για gateway? (αν δεν εχεις δηλωσει, βλεπει μονος του καποια με το dhcp.) gateway ειναι η συσκευη (ειτε pc , ειτε μοντεμ ) που μεσολαβει μεταξυ σου και του ιντερνετ. εκει πρεπει να βαλεις την ip του μοντεμ (αν εχεις απευθειας επικοινωνια, δηλ ping μεταξυ pc->modem). αν όχι, βαλε gateway toy pc την ip του ρουτερ, και gateway toy ρουτερ την ip του μοντεμ. Δεν είμαι σπίτι να το τσεκάρω αλλά έχω την εντύπωση ότι αν επιλέξω να βάλω χειροκίνητα την gateway θα πρέπει να βάλω και τα dns χειροκίνητα. Έχω την εντύπωση ότι η gateway πάει πακέτο με κάτι άλλο συγχρόνως δηλαδή. To απόγευμα που θα πάω σπίτι θα το τσεκάρω
StavrosD Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Όπως γράφω και στον τίτλο, θέλω να δώσω ασήρματα ίντερνετ σε λαπτοπ στο σπίτι μου, χωρίς όμως να αλλάξω το μόντεμ - ρούτερ σε ασήρματο. Με κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Cards-Adapters/Netgear-Wireless-Usb-Adapter-Netgear-54-Mbps-WG111GE.htm θα μπορούσα να δώσω ίντερνετ ασήρματα από το pc κατευθίαν? Μπορείς και με αυτό, αλλά είναι ταλαιπωρία η ρύθμιση. Πρέπει να ενεργοποιήσεις το internet connection sharing των windows, να ανοίξεις το port στο firewall, και να περάσεις και στατικό IP. Καλύτερα να πάρεις ένα Access point, ξεκκινάνε από 17.5€ (+ μεταφορικά). Το συνδέεις στο router με ethernet, και όποιος συνδεθεί στο access point έχει πρόσβαση στο δίκτυο.
_Drakos_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μπορείς και με αυτό, αλλά είναι ταλαιπωρία η ρύθμιση. Πρέπει να ενεργοποιήσεις το internet connection sharing των windows, να ανοίξεις το port στο firewall, και να περάσεις και στατικό IP. Καλύτερα να πάρεις ένα Access point, ξεκκινάνε από 17.5€ (+ μεταφορικά). Το συνδέεις στο router με ethernet, και όποιος συνδεθεί στο access point έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Η αγορά έχει γίνει φίλε Στάυρο. Αγόρασα ένα ασύρματο ρούτερ, σκέτο, netgear. Διάβασε λίγο το θέμα. Έχω κολλήσει με τις ρυθμίσεις τώρα.
StavrosD Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ουπς! βιάστηκα να απαντήσω. Ποιό μοντέλο πήρες;
_Drakos_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ουπς! βιάστηκα να απαντήσω. Ποιό μοντέλο πήρες; Αυτό εδώ πήρα http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Routers/Netgear-Wireless-Router-54-Mbps-WGR614IS.htm
_Drakos_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Τελικά δεν έχω καταφέρει να λύσω το πρόβλημα.... Μάλλον θα φύγει από το παράθυρο το ρούτερ και θα πάω να πάρω καμιά 15αριά μέτρα ένα ethernet να τελιώνουμε.
_Drakos_ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 To πρόβλημα λύθηκε. Έβαλα στο Basic settings του ρούτερ στις ρυθμίσεις Internet, static IP και δήλωσα τα στοιχεία του modem. Δηλαδή: Internet IP------> modem IP Subnet mask--------> modem subnet mask Internet gateway------> modem gateway Και δούλεψε κανονικά Ουσιαστικά λοιπόν το ρούτερ σαν ιντερνετ βλέπει την συσκευή που είναι πίσω από αυτό και όχι το κανονικό ίντερνετ. Μου πήρε 10 μέρες ψαξίματος αλλα τα κατάφερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.