_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Όπως γράφω και στον τίτλο, θέλω να δώσω ασήρματα ίντερνετ σε λαπτοπ στο σπίτι μου, χωρίς όμως να αλλάξω το μόντεμ - ρούτερ σε ασήρματο. Με κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Cards-Adapters/Netgear-Wireless-Usb-Adapter-Netgear-54-Mbps-WG111GE.htm θα μπορούσα να δώσω ίντερνετ ασήρματα από το pc κατευθίαν?
angmar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Το router σου υποστηρίζει wireless; Το εξάρτημα του λίνκ είναι για τη μεριά του λάπτοπ σε περίπτωση που αυτό δε διαθέτει ήδη wifi, πράγμα ψιλοσπάνιο.
_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Το ρούτερ μου δεν είναι ασήρματο και ψάχνω τρόπο να δώσω ασήρματα ίντερνετ μέσω του pc
mimidon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Με κάτι τέτοιο, όχι. Μόνη λύση είναι να βάλεις Wireless Router, ή Access Point... Αυτό που δίνεις είναι ασύρματη κάρτα δικτύου σε USB μορφή, που ήδη το φορητό σου θα έχει μέσα.
_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Οπότε μέσω του desktop μου δεν παίζει να δώσω ιντερνετ σε λαπτοπ ασήρματα. Αναγκαστικά πάω για αλλαγή μόντεμ.
_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μάλιστα. Και θα πρέπει τώρα να μιλήσω με την conn-x για να πάρω κάποιο συγκεκριμένο modem ή μπορώ να κάνω την δουλειά μου με οποιοδήποτε ασήρματο της αγοράς?
angmar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέσω του desktop μπορείς να κάνεις ένα ad-hoc δίκτυο. Θα κάνεις share τη σύνδεση από τη lan στη wifi του desktop και αφού συνδεθούν να βάλεις στο laptop το desktop σαν gateway, θεωρητικά θα λειτουργήσει , αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολη η ρύθμιση. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις router (που αυτό θα πρότεινα) δεν είναι ανάγκη να πάρεις από τον ΟΤΕ, οποιοδήποτε της αγοράς θα κάνει, αρκεί φυσικά να ταιριάζει στη γραμμή και να μπορέσεις να το ρυθμίσεις σωστά.
isay Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Με κάτι τέτοιο, όχι. Μόνη λύση είναι να βάλεις Wireless Router, ή Access Point... Αυτό που δίνεις είναι ασύρματη κάρτα δικτύου σε USB μορφή, που ήδη το φορητό σου θα έχει μέσα. Η σωστή απάντηση είναι αυτή που γράφει ο angmar στο #8. Αν έχεις wireless στικάκι, ναι γίνεται να δώσεις ιντερνετ στο φορητό. Η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη και περιγράφεται καλά ΕΔΩ. Τις ρυθμίσεις, τις κάνεις μια φορά. Βέβαια, αν θες να δίνεις μόνιμα σύνδεση, είναι μπελάς γιατί πρέπει να είναι ανοιχτό και το άλλο pc και γενικά θεωρώ ότι είναι πολύ φασαρία. Καλύτερα δώσε άλλα 20-30 ευρώ και πάρε ένα wireless router που να έχει και 3-4 θύρες ethernet (καλώδιο δικτύου). Δε χρειάζεται να πας στον οτε, το αγοράζεις από όπου θες και απλά περνάς τις ρυθμίσεις και φροντίζεις να κλειδώσεις το ασύρματο με WPA2
JimGer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Βασικά το modem σου τι συνδεση εχει με τον υπολογιστή σου?Αν εχει λαν τοτε πολυ ευκολα μπορεις να το κρατησεις ως μοντεμ και να παρεις απλα ενα ασυρματο ρουτερακι που δεν θα εχει μοντε μονο ρουτερ και ασυρματο.απο εκει θα συνδεσεις ενσυρματα το ντεσκτοπ και ασυρματα το λαπτοπ και οποια αλλη συσκευη θελεις
_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Βασικά το modem σου τι συνδεση εχει με τον υπολογιστή σου?Αν εχει λαν τοτε πολυ ευκολα μπορεις να το κρατησεις ως μοντεμ και να παρεις απλα ενα ασυρματο ρουτερακι που δεν θα εχει μοντε μονο ρουτερ και ασυρματο.απο εκει θα συνδεσεις ενσυρματα το ντεσκτοπ και ασυρματα το λαπτοπ και οποια αλλη συσκευη θελεις Το μοντεμ το έχω συνδέσει με ethernet με ένα switch και απο εκεί δίνω σε 2 desktop και στο playstation3. Υπάρχει σκέτο ρουτερ ασύρματο που να πάρει την θέση του switch πχ?
angmar Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει, κάτι σαν αυτά, είναι σκέτα router και μπορούν να αντικαταστήσουν το switch σου.
JimGer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 θα πρεπει βέβαι με το ρουτερ να κοιταξεις και το port forwording.... αν και λογικά το έχεις ήδη ρυθμίσει εφόσον δεν έχεις ήδη πρόβλημα με το switch...
_Drakos_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ παιδιά Θα πάω σε τέτοια λύση καλλίτερα γιατί με το μοντεμ που έχω δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και προτιμώ να συνέχισω να στιρίζομαι σε αυτό Οπότε πάω σε λύση ασύρματου ρούτερ
_Drakos_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Να υποθέσω ότι για οικιακή χρήση πάω για 54άρι ρούτερ έτσι? Δεν θα έχω κάνενα πρόβλημα με εμβέλεια κλπ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.