w4tt4n4b3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Θέλουμε να χτίσουμε ένα pc το οποίο δε θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια, ούτε για video encoding ή επεξεργασία εικόνας, αλλά για εφαρμογές ιντερνετ, γραφείου και HD video. Μπορεί να κάνουμε και κάποιο edit σε κανένα βίντεο ή κάποια ελαφριάς μορφής επεξεργασία αλλά δε θα είναι ο πρωταρχικός σκοπός αυτός. Θέλουμε να είναι όσον το δυνατόν πιο αθόρυβο και λιγότερο ενεργοβόρο. Θέλουμε το ποσό χωρίς φπα να μην είναι πάνω από 600-700 ευρώ χωρίς την οθόνη... Να μην ψάχνουμε για αναβάθμιση μετά από 2-3 χρόνια... Από κάτω επισυνάπτω 1-2 συστήματα που έφτιαξα εγώ... Το ένα είναι AMD με μητρική που έχει ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών και το άλλο είναι Intel based με Αsus μητρικη με NFORCE 750I SLI... Τα φώτα σας και τις προτάσεις σας, σας παρακαλώ, γιατί το υπάρχον laptop πάει για απόσυρση και χρειαζόμαστε άμεσα το σύστημα... Ευχαριστω... Καντε κλικ πανω στις εικόνες για να είναι ευδιάκριτα τα μέρη του συστήματος...
JIMBOAthens Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Στην Intel σύνθεση γιατί s775 socket? s1156 και i5...
phanispal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Και οι 2 λάθος επιλογές, ειδικά η πρώτη που θα συνιστούσα να τη διαγράψεις απ' το μυαλό σου. Και από ενεργειακής απόψης αλλά και θορύβου.
w4tt4n4b3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Έχετε να προτείνετε κάποια επιλογή απο πλευράς επεξεργαστή, μητρικής, κάρτας γραφικών και μνημών;
moldovan20 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Αν και είναι φρέσκο το προϊόν πιστεύω για τη δουλειά σου θα είναι ότι πρέπει .
w4tt4n4b3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την πρόταση... Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να αγοράσω έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή. Ίσως οι 4πύρηνοι να μην είναι τόσο φιλικοί ενεργειακοί όσο οι Core i3 ή i5 αλλά λόγω απόδοσης μακραίνουν τον χρονικό ορίζοντας της μελλοντικής αναβάθμισης... Επίσης σκέφτομαι έναν ssd 40gb για την εγκατάσταση του λειτουργικού...
ColdFusion Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την πρόταση...Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να αγοράσω έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή. Ίσως οι 4πύρηνοι να μην είναι τόσο φιλικοί ενεργειακοί όσο οι Core i3 ή i5 αλλά λόγω απόδοσης μακραίνουν τον χρονικό ορίζοντας της μελλοντικής αναβάθμισης... Επίσης σκέφτομαι έναν ssd 40gb για την εγκατάσταση του λειτουργικού... Μια συνθεση με τα κριτηρια που ζητησες
w4tt4n4b3 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Είναι fanless μητρική και κάρτα γραφικών; Επίσης έχω ακούσει ότι τα enermax τροφοδοτικά είναι αρκετά αθόρυβα χωρίς ομως συμβιβασμούς στην ποιότητα της ψύξης...
ColdFusion Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστώ για την πρόταση.Είναι fanless μητρική και κάρτα γραφικών; Επίσης έχω ακούσει ότι τα enermax τροφοδοτικά είναι αρκετά αθόρυβα χωρίς ομως συμβιβασμούς στην ποιότητα της ψύξης... μπες στη σελιδα του πλαισιου και αφου βρεις τα προιοντα που σου προτεινα, διαβασε τα χαρακτηριστηκα τους , ετσι θα εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα ..........
M@ROUD@S Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ωραια η συνθεση του coldfusion αλλα νομιζω οτι ο επεξεργαστης ειναι υπερβολη για τις δουλειες που θα κανει το pc οποτε μπορεις να πας σε αυτον με αυτη τη μητρικη και να γλυτωσεις και 80 ευρω Στα υπολοιπα δεν θα αλλαζα τιποτα...
stelios_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 αν θες ενα τελειως αθοριβο τροφοδοτικο μπορεις να πας και εδω : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverstone-Fanless-300W-SST-ST30NF.htm αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σου κραταει το μηχανιμα με τροφοδοτικο 300 watt
JimGer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Εγώ ακριβώς για τις δουλειές που το θέλεις και τα λεφτά που δίνεις+ εμφανιση mac mini.Όλα σε ενα νοικοκυρεμένα.Και μετά σε φθηνότερο αλλά λίγο μεγαλύτερο και ίσως πιο θορυβώδες nettop
Ghost_Dog Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 ο ανθρωπος ειπε οτι το θελει για hd video.Τα μακ δεν υποστηριζουν hd ασε που ειναι και πανακριβο για αυτα που δινει
JimGer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Έχει 9400 πάνω και αν θέλει βάζει και 7 και παίζει hd hardware acceleration.Επειδή είπε για 600-700 ευρώ.Αν έλεγε 400 θα έλεγα nettop.Άσε που το μακ μινι νομίζω θα μπορέσει να παιξει και 1080ρ μρ τον επεξεργαστή του
SpyrosR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Οποιοσδήποτε σύγχρονος επεξεργαστής είναι ικανός γι αυτές τις δουλειές. Οπότε μη ψάχνεσαι και πολύ. Παθητικής ψύξης VGA οπωσδήποτε. Την TRUE BLACK 120 πάνω στη CPU σου, όποια και αν διαλέξεις. Enermax MODU82+ PSU. Τελείως αθόρυβα τροφοδοτικά. Και φυσικά SSD αντί HDD. Στην περίπτωση που δε σου φτάνει ο χώρος προσθέτεις κι έναν HDD για laptop με κάποιο bracket (των 2,5''). Αν βάλεις μικρή CPU η ψύκτρα αυτή την τρέχει τελείως passive! Αλλιώς παίρνεις και έναν αθόρυβο ανεμιστήρα 12άρη και τον βάζεις πάνω της. Θόρυβος; Μηδέν. Τέτοιο σύστημα είναι της υπογραφής μου, και δεν ακούγεται τ-ί-π-ο-τ-α. Κυριολεκτικά αθόρυβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.