kavouras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά... Εδω και λίγο καιρό έχω τον mac pro early 2008 και λυπάμαι να τον αφήνω ανοιχτό πολλά συνεχόμενα 24ωρα...Ο λόγος που μένει ανοιχτός είναι για download και seed σε torrent... Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ενα κατεβαστήρι το οποίο θα μένει μόνιμα ανοιχτό και ο mac να ανοίγει όταν χρειάζεται... Για κατεβαστήρι θα φτιάξω ενα πολύ φτηνό μηχανάκι με xp το οποίο θέλω να είναι το δυνατόν αθόρυβο και το δυνατόν με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και με το μικρότερο δυνατό μέγεθος... Έχετε καμιά πρόταση? Το κατεβαστήρι θέλω να το χειρίζομαι απο τον mac οπότε μάλλον η λύση είναι ενα remote software(πχ vnc ?)?..Δηλαδή θέλω με την ίδια οθόνη το ίδιο πληκτρολόγιο και mouse να το ελέγχω...Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση για αγορά συσκευής που μπαίνει σαν δίκτυο στο mac ή δεν ξέρω πως αλλιώς που δεν απαιτεί αγορά pc? Το router που χρησιμοποιώ είναι το ZYXEL 660HW..Μέσω αυτού θα γίνει η σύνδεση των δύο υπολογιστών?Έχω μπερδευτεί λιγάκι...
kavouras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Κάποια γνώμη παιδιά για το τι κατεβαστήρι χρησιμοποιείται γενικά και πως το χειρίζεστε?
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Θα σου πρότεινα το ASRock ION 330 ως οικονομικό, μικρό και (μάλλον) αθόρυβο. Επίσης άμα το βαρεθείς σαν κατεβαστήρι, ίσως το κάνεις HTPC μιας και παίζει και 1080p ταινίες. Χειρισμός μέσω VNC και είσαι μια χαρά. Βέβαια θα πρέπει να δώσεις κάποια λεφτά ακόμα εαν δεν σε καλύπτει ο 160/320GB δίσκος του ώστε να πάρεις κάποιον μεγαλύτερο.
Errik Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Κάποια γνώμη παιδιά για το τι κατεβαστήρι χρησιμοποιείται γενικά και πως το χειρίζεστε? Πιο πολύ εξαρτάται από το τι βολεύει εσένα. Επειδή έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς, η κάθε λύση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Έχω δοκιμάσει Win98 SE σε πανάρχαιο pc (p1 100Mhz με 16 MB μνήμη)-- Don't try this at home ούτε για αστείο... Έχω δοκιμάσει Linux σε πανάρχαιο pc (p1 100Mhz με 16 MB μνήμη)-- Don't try this at home, μόνο για εμπειρία - αστείο Linux σε λιγότερο πανάρχαιο πισι (p3 400Mhz με 64 ΜΒ μνήμη) Διαδοχικές αναβαμίσεις του παραπάνω με μνήμη (διαδοχικά μέχρι 384) και CPU (μέχρι 800MHz) Στο αναβαθμισμένο δοκίμασα windows Xp Τώρα προς το παρόν χρησιμοποιώ έναν δεύτερο υπολογιστή της τάξης C2D και πειραματίζομαι (αποτυχημένα προς το παρόν) με ένα media tank egreat. και πιο μελλοντικά θα χρησιμοποιήσω έναν home server τετραπύρηνο AMD. Με βάση τις παραπάνω εμπειρίες μου έχω να προτείνω - περιγράψω τα εξής 1)Αν έχεις εξοικείωση με linux στήσε έναν console client σε έναν P3 με 128 μνήμη και είσαι κομπλέ. Καλά καλά δεν χρειάζεσαι ανεμιστήρα και μπορείς να φτιάξεις και fanless τροφοδοτικό (~ 40 watt κατανάλωση ανάλογα με τους σκληρούς) 2)Αν όχι κάνε το ίδιο με win XP και P3 στα 733 τουλαχ με 192MB μνήμη τουλαχ και ετοιμάσου να τον κάνεις restart κάθε 3-4 μέρες (όλα τα κατεβαστήρια με linux, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών κάνουν restart κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα και μόνο... ακόμα και ο p1 που όταν έσβηνε λόγω ρεύματος ήθελε κανα τέταρτο να ανοίξει...) 3)Αν δεν βρίσκεις τέτοια πισια - δεν σε πειράζει να πληρώσεις λίγο παραπάνω για κάτι καλύτερο στήσε έναν amd με μια mobo με όλα ενσωματωμένα και βάλε λίγο μνήμη και τα σχετικά θα σου βγεί γύρω στα 100Ε αν έχεις και κάποια πράγματα παλιά... Απέφυγε κατά το δυνατόν P4, πολύ φασαρία, πολύ κατανάλωση... Edit: Οι atom είναι αρκετά καλές λύσεις, ειδικά με την ION πλατφόρμα αν το θες και για HTPC. Ωστόσο θα έχεις πρόβλημα αν θες να βάλεις πολλούς σκληρούς ήα άλλα περιφερειακά πάνω. Επίσης είναι κάπως πιο ακριβές σαν λύσεις (υπολόγιζε 200-300Ε)
kavouras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Παίδες ευχαριστώ για τις προτάσεις σας... Μάλλον θα πάω σε λύση με κάποιο φτηνό μεταχειρισμένο pc με ελάχιστους ή καθόλου (!) ανεμιστήρες..Κι αν καεί κάηκε! Το πιο βασικό που με απασχολεί είναι πως θα γίνει η σύνδεση μεταξύ mac και κατεβαστήρι.. Συνδέω απλά το mac σε μια ethernet του router και σε μια άλλη το κατεβαστήρι?Και μέσω vnc βλέπω και μεταφέρω αρχεία απο το κατεβαστήρι στον mac?Πχ αν θέλω να τρέξω μια ταινία και να τη δω απο το mac θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση μέσω του router ή πρέπει να τη μεταφέρω πρώτα στο σκληρό του mac? Επίσης μέσω του vnc φαντάζομαι δε χρειάζομαι ούτε πληκτρολόγιο,ποντίκι,οθόνη για το κατεβαστήρι..Όλα γίνονται απο τον mac...Σωστά? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέσω VNC (free έκδοση) δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία (για την έκδοση που πληρώνεις δεν ξέρω). Δεν χρειάζεται απαραίτητα να μεταφέρεις την ταινία στο Mac. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τον επεξεργαστή που θα έχει το κατεβαστήρι, μην φτάσει στα όριά του και δεν μπορεί να "stream-άρει" (δεν νομίζω κι όλας απλά ποτέ δεν ξέρεις). Πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη θα χρειαστείς μόνο στην αρχή για να κάνεις εγκατάσταση, μετά τα ξεχνάς. Η σύνδεση μεταξύ τους μπορεί να γίνει όπως είπες, αρκεί να ξέρεις να κάνεις όποια ρύθμιση μπορεί να χρειαστεί (αν δεν έχεις DHCP).
kavouras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα είναι πως χρειάζεται να μεταφέρω κάποια αρχεία που κατεβάζω στο mac όπως προγράμματα,μουσική κτλ...Αυτό πρέπει να το κάνω απευθείας χωρίς να βάζω φλασάκια κτλ,πιθανών μέσω δικτύου...Αλλα πως θα έχω και δίκτυο δύο,αφου οι ethernet θύρες θα χρησιμοποιούνται για το router-internet?
nick#18 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Aμα το router εχει πανω συνδεμενα και τα 2 pc σε 2 διαφορετικες ethernet ειναι και σα να τα συνδεεις και μεταξυ τους...οποτε αν ξερεις να στισεις το δικτυο καντο...
11demian111 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 κοιτα,κ εγω κατι τετοιο θελω να κανω αλλα με διαφορετικο hardware:dreambox με 40ρη σκληρο και προσβαση στα αρχεια worldwide...ζηταω πολλα?
nick#18 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μαλλον ναι....εγω μιλαω για local network...οχι για worldwide...
11demian111 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 f**k then...thx παντως για την αμεση απαντηση. no,wait,με ενα domain και λιγη δουλεια με αντιστοιχιση ip δεν γινεται κατι?
nick#18 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 να σου πω την αληθεια δεν εχω ιδεα απο dreambox
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μπορεί να τρέξει Samba το dreambox? Εαν ναι, με ένα απλό port forward θα έχεις την worldwide πρόσβασή σου.
Errik Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Με dynamicIP ρυθμισμένο στο ρούτερ, port forwarding μπορείς να έχεις πρόσβαση worldwide. To dreambox linux δεν τρέχει; Αν έχει ssh απλά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Εγώ προσπαθώ να κάνω τα πάντα με ένα egreat που έχω αλλά δεν έχει κονσόλα, ούτε μπορεί να μπει. Είμαι εγκλωβισμένος με το Torrent και τον Samba που δίνει η μαμά εταιρία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.