Προς το περιεχόμενο

WD15EARS, τι ξερετε για αυτον το δισκο?

cabdik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τυχαια, ειδα αυτο το μοντελο της WD και μου αρεσαν τα χαρακτηριστικα του, αλλα δεν βρισκω τεστ-reviews. ειναι καλος? αξιζει τον κοπο?

Δημοσ.

Πιο λιανά αντι να γραφει τα αρχεία σου ο δίσκος σε μικρα κομματακια των 0.5KB και να υπολογίζει για αυτά parity error bits θα γραφει 4ΚΒ (8 φορές μεγαλύτερα). Η χασούρα του χρήστη είναι στα αρχεία < 4ΚΒ που σπαταλας χώρο. Το κέρδος καλύτερο error rate (θεωρητικά πιο αξιόπιστοι δίσκοι) αφού θα χρησιμοποιουν οι δίσκοι περισσότερη πληροφορία για τη θεση του track πάνω στον δίσκο κλπκλπ. Μην ξεχνάμε πως όσο αυξάνεται η πυκνότητα των δεδομένων τόσο πιο δύσκολο είναι η σωστή τοποθέτηση των κεφαλών στο σωστό σημείο. επίσης θα έχεις και μεγαλύτερα transfer rates (όχι σε αυτή την γενια όμως που για λόγους συμβατότητας εμφανίζει στο λειτουργικο ότι έχει sector των 512Β και άρα χάνει ταχύτητα απο την εσωτερική μετάφραση σε 4KB sector).

ΥΓ to 4KB sector θα επιτρέψει στην WD να φτιάξει πιο εύκολα μεγάλους > 2ΤΒ δίσκους και είναι μονόδρομος σε βάθος χρόνου.

• Super Moderators
Δημοσ.
1ο 1.5TB=95-100€

2ο 64ΜΒ cache!!

3o 7200RPM και οχι 5400 που ειναι συνηθως οι green.

μεγιστη καταναλωση 6w.

αυτααααα...!!!

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=772

που είδες 7200rpm? αφού γράφει το κλασικό IntelliPower/IntelliSeek...

Δημοσ.
που είδες 7200rpm? αφού γράφει το κλασικό IntelliPower/IntelliSeek...

δεν μπορω να σου πω οτι δεν παραξενευτηκα κι εγω λιγο, αφου ειναι green. απλα ειδα σε καποια site να τον δινουν σαν 7200, οπως εδω

http://www.prokoo.com/product_info.php?cPath=3_59_163&products_id=3703.

ghostrip, πολυ καλη η επεξηγηση σου. ευχαριστω.

• Super Moderators
Δημοσ.

βλακίες των sites κλασικά...από την στιγμή που το official της WD λέει αυτά που ανέφερα είναι "5400-7200rpm", δλδ 5400rpm :P

Δημοσ.

Για χρήση σε Vista / Win7 είναι μια χαρά. Στα XP (και στα 2K, 2K3, WHS που δεν καταλαβαίνουν απο 4KB sectors ) χρειάζεται να τρέχεις το πρόγραμμα της WD (WD Align) σύμφωνα με όσα ξέρω (δεν είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου δίσκου). Δες πινακάκι http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3691&p=2. Κοινώς ότι πέρασαν οι χρήστες των SSD με το alignment (oi SSD είναι 4ΚΒ απο φυσικού τους) θα το περάσουν και οι χρήστες των παραδοσιακών σκληρών δίσκων.

Δημοσ.
βλακίες των sites κλασικά...από την στιγμή που το official της WD λέει αυτά που ανέφερα είναι "5400-7200rpm", δλδ 5400rpm :P

thresh

αυτό ομως δεν το έχω καταλάβει. είναι μόνιμα 5400?

ή "αυξομειωνεται"?

Δημοσ.

εμενα μου προεκυψε σημερα αναγκη για αμεσο backup (καποιος δικος μου εκανε μ@λ@κί@ και προσπαθω τωρα να βρω λύση) και πρεπει να παραγγείλω δισκο αποψε (μέσα στην επόμενη ωρα ουσιαστικά, για να τον εχω αύριο), να τον προτιμησω (WESTERN DIGITAL WD15EARS 1.5TB CAVIAR GREEN SATA2) εναντι του SEAGATE BARRACUDA LP ST31500541AS 1.5TB SATA2 ..

Απο e-shop θα παραγγείλω.. τον θελω μονο για backup/storage και αυτη τη στιγμη θα δουλευτει σε WinXP...

Θα μπλέξω με ειδικες διαδικασίες που είπε και ο ghostrip ή θα μπορεσω να κανω το backup μου αυριο, ευκολα και γρήγορα??

Τι λέτε???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...