froulis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 καλημερα εχω 2 pc σε διαφορετικα δωματια και θελω να τα συνδεσω στο ιντερνετ. Το ένα έχει πως γίνεται να πάρει και το άλλο ; (θέλω να αποφύγω το ασύρματο...). Για πείττε καμιά ιδέα....Thanks.
Till Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Είτε ασύρματο, είτε καλώδιο, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές...
StavrosD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις homeplug adapters, αλλά μην περιμένεις την ταχύτητα του Gigabit Ethernet.
tarantules Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Ένα switch στο δωμάτιο που έχει internet (router) και συνδέεις με καλώδιο RJ45 το switch με το pc του άλλου δωματίου. Εαν έχεις router με πάνω από 1 θέσεις ethernet , τότε έχει ενσωματωμένο switch οπότε δεν χρειάζεται ούτε η αγορά επιπλέον switch
froulis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 [/color]Η λύση που πρτοείνεις tarantules μου φαίνεται η καλύτερη. Μόνο μια ερώτηση, το switch μπαίνει πριν το router? Και κάτι άλλο, για να έχουν ιντερνετ και τα δυο pc πρέπει κάποιο απο τα δύο να είναι ανοιχτό οπωσδήποτε?
tarantules Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δεν υπάρχει πριν ή μετά.Απότι κατάλαβα έχει μια υποδοχή ethernet το router σου έτσι? Ε σε αυτή την υποδοχή θα συνδέσεις ένα καλώδιο ethernet και την άλλη άκρη του θα την τοποθετήσεις σε μια οποιαδήποτε ελεύθερη θέση του switch. Από ΟΛΕΣ τις άλλες θύρες ethernet του switch σου θα φεύγουν καλώδια ethernet προς τα pc που θες να έχεις internet.Στην περιπτωσή σου άλλες 2 θύρες.Μια για το κάθε pc.Δηλαδή συνολο θα έχει το switch 3 κατειλλημένες θέσεις. Πάρε ένα των 8 θέσεων ή των 5 για να έχεις και άλλες θύρες ελεύθερες για μελλοντικές συνδέσεις. Για να έχεις internet και στα 2 pc ε λογικό δεν είναι να είναι αναμένα?
froulis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση. Φυσικά και για να εχω internet πρεπει να ειναι ανοιχτο το pc. Αυτό που ρωτάω είναι το εξής: Μπορεί να έιναι το ένα pc ανοιχτο και να μπαίνει στο internet ενώ το άλλο να είναι κλειστό; Ή μήπως πρέπει το ένα να είναι οπωσδήποτε ανοιχτό για να πάρει και το άλλο internet;
tarantules Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Όχι.Από τη στιγμή που το router σου και το switch είναι ανοιχτά , δεν σε απασχολεί ποιο pc θα έχεις ανοιχτό.Όποιο και να ανοίξεις θα έχει internet κανονικά άσχετα εαν το άλλο είναι σβηστό.Μαλον το μπερδευεις με το παλιό ICS (Internet Connection Sharing) που χρειαζόταν να είναι πάντα ανοιχτό το pc που παρείχε το net για να μπορούν να μπουν και τα υπόλοιπα. Στην περίπτωσή σου είναι απλά τα πράγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.