Προς το περιεχόμενο

Χτύπησε ο δίσκος ΠΑΛΙ - χτυπάω το κεφάλι μου ΠΑΛΙ

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν υπάρχει μηχάνημα σαν το UPS που να έχει μπαταρία που να επαναφορτίζεται αλλά να μην την χρησιμοποιεί για ώρα ανάγκης μόνο αλλά να είναι μόνιμη πηγή ενέργειας του υπολογιστή ώστε να έχουμε σταθερό και ασφαλές ρεύμα πάντα???

Ναι, τα online UPS, που όμως είναι πολύ ακριβά (αυτό είναι το φθηνότερο που βρήκα στο e-shop.gr).

Δες κι αυτό το διαφωτιστικό άρθρο.

Δημοσ.
Ναι, τα online UPS, που όμως είναι πολύ ακριβά (αυτό είναι το φθηνότερο που βρήκα στο e-shop.gr).

Δες κι αυτό το διαφωτιστικό άρθρο.

thanks πολύ ενδιαφέρον.

---------- Προσθήκη στις 13:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:46 ----------

το (full) scan τελείωσε και τον έβγαλε υγιή.

Αυτό τι σημαίνει? Ότι το hardware είναι καλά και το πρόβλημα οφειλόταν στο file system του που μάλλον είχε χαλάσει?? Δηλαδή μπορώ να τον εμπιστεύομαι?

Τώρα έβαλα να κάνει write zeros και μετά θα του χτυπήσω ένα format και μάλλον θα δουλεύει καλά.

Υπάρχει όμως περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα και σε ανύποπτο χρόνο να έχω τα ίδια??

(άσχετο, τώρα που κάνω το write zeros αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει αυτή η διαδικάσία και αν και σε τι διαφέρει από αυτό που κάνουν τα προγράμματα για fully data erase)

Δημοσ.
το (full) scan τελείωσε και τον έβγαλε υγιή.

Αυτό τι σημαίνει?

Δηλαδή μπορώ να τον εμπιστεύομαι?

ποιός δίσκος ειναι ; (μοντέλο , μεγεθος)

1. ειναι σε εγγύηση ακόμα;

2. αν ναι:

τρεξε το τεστ του κατασκευαστή, το αναλυτικό, όχι τα fast.

πχ. αν ειναι Seagate , το "Long Generic" test του Seatools

για WD το Data Lifeguard Diagnostic for Windows

αν βγαλει fail, να διεκδικήσεις άλλον, καινούριο.

αν δεν βγάλει fail : ειτε τον εμπιστεύεσαι, είτε πας στο βήμα 3.

--------------------------------------------------------------------------

3. αν ειναι εκτός εγγύησης, τον δοκιμάζεις με εξοντωτικά τεστ να δεις που το πάει,

δηλ. μπορει να βρεις ελλατώματα που το windows scandisk δεν δειχνει,

είτε να τον στρεσάρουν ωστε να βγουν στην επιφάνεια τα κρυφά προβλήματα.

πχ. Hard Disk Sentinel

http://www.hdsentinel.com/help/en/61_surfacetest.html

# Read + WRITE + read test (refresh data area)

# Reinitialize disk surface

(και τα 2 αυτα σβήνουν τα πάντα : γίνονται σε άδειο δισκο, ή με δεδομένα που εχεις ήδη σώσει)

αναλογα τα αποτελέσματα, και την ανεση του πορτοφολιου σου :

* τον εμπιστευεσαι,

* τον πετάς,

* ή τον εχεις για αρχεία που δεν θα τρελαθείς αν τα χάσεις (πχ game iso's, virtual machines, ταινίες της σειράς)

Δημοσ.
ποιός δίσκος ειναι ; (μοντέλο , μεγεθος)

1. ειναι σε εγγύηση ακόμα;

2. αν ναι:

τρεξε το τεστ του κατασκευαστή, το αναλυτικό, όχι τα fast.

πχ. αν ειναι Seagate , το "Long Generic" test του Seatools

για WD το Data Lifeguard Diagnostic for Windows

αν βγαλει fail, να διεκδικήσεις άλλον, καινούριο.

αν δεν βγάλει fail : ειτε τον εμπιστεύεσαι, είτε πας στο βήμα 3.

--------------------------------------------------------------------------

3. αν ειναι εκτός εγγύησης, τον δοκιμάζεις με εξοντωτικά τεστ να δεις που το πάει,

δηλ. μπορει να βρεις ελλατώματα που το windows scandisk δεν δειχνει,

είτε να τον στρεσάρουν ωστε να βγουν στην επιφάνεια τα κρυφά προβλήματα.

πχ. Hard Disk Sentinel

http://www.hdsentinel.com/help/en/61_surfacetest.html

# Read + WRITE + read test (refresh data area)

# Reinitialize disk surface

(και τα 2 αυτα σβήνουν τα πάντα : γίνονται σε άδειο δισκο, ή με δεδομένα που εχεις ήδη σώσει)

αναλογα τα αποτελέσματα, και την ανεση του πορτοφολιου σου :

* τον εμπιστευεσαι,

* τον πετάς,

* ή τον εχεις για αρχεία που δεν θα τρελαθείς αν τα χάσεις (πχ game iso's, virtual machines, ταινίες της σειράς)

1.Είμαι εντός εγγύησης, Western green 640 GB (εικόνα)

2.Όπως προανέφερα έτρεξα το utitily του κατασκευαστή, όχι το γρήγορο και μου τον έβγαλε υγιή. Μόλις έκανα και write zeros.

3.Αν τρέξω αυτά τα προγράμματα καλύτερου ελέγχου που λες και βρούν πρόβλημα θα μου τον αντικαταστήσουν την στιγμή που το utility της εταιρείας δεν βρίσκει?

post-55110-129063051745_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν το utility της εταιρείας τον έβγαλε ok, τότε ο δίσκος είναι Ok. Μην κυνηγάς φαντάσματα. Μόνη σου είπες ότι εκτός windows κατάφερες να αντιγράψεις τα αρχεία σου. Αλλού έχεις θέμα.

Δημοσ.
3.Αν τρέξω αυτά τα προγράμματα καλύτερου ελέγχου που λες και βρούν πρόβλημα θα μου τον αντικαταστήσουν την στιγμή που το utility της εταιρείας δεν βρίσκει?

όχι.

οι εταιρειες αναγνωρίζουν μόνο τα αποτελεσματα των δικών τους διαγνωστικών.

Yπάρχει μια μικρη περίπτωση, με τα ζοριλικια τεστ του sentinel να αποκαλυφθούν ελλατώματα που ακόμα δεν φαίνονται -ισως επειδη ο δισκος ειναι ακομα σχετικα καινουριος, αλλα μπορει να εμφανιστουν σε 2-4 χρονια νορμαλ χρήσης.

.. και μετα να ξανατρεξεις το WD test, και να τα διαγνώσει και αυτό.

αυτα αν θες να προκαλέσεις την τύχη σου για αντικατάσταση.

φυσικα υπάρχει και η περίπτωση, τα ζοριλικια τεστ να μην κανουν τίποτα, ο δισκος να ειναι "ταύρος", και απλά να χάσεις το χρόνο σου.

Οι πρωτες ενδείξεις δείχνουν οτι ο δισκος σου ειναι ΟΚ.

Δημοσ.
Αν το utility της εταιρείας τον έβγαλε ok, τότε ο δίσκος είναι Ok. Μην κυνηγάς φαντάσματα. Μόνη σου είπες ότι εκτός windows κατάφερες να αντιγράψεις τα αρχεία σου. Αλλού έχεις θέμα.

Να μην κυνηγάω φαντάσματα αλλά το πρόβλημα γιατί προέκυψε???

όχι.

οι εταιρειες αναγνωρίζουν μόνο τα αποτελεσματα των δικών τους διαγνωστικών.

Yπάρχει μια μικρη περίπτωση, με τα ζοριλικια τεστ του sentinel να αποκαλυφθούν ελλατώματα που ακόμα δεν φαίνονται -ισως επειδη ο δισκος ειναι ακομα σχετικα καινουριος, αλλα μπορει να εμφανιστουν σε 2-4 χρονια νορμαλ χρήσης.

.. και μετα να ξανατρεξεις το WD test, και να τα διαγνώσει και αυτό.

αυτα αν θες να προκαλέσεις την τύχη σου για αντικατάσταση.

φυσικα υπάρχει και η περίπτωση, τα ζοριλικια τεστ να μην κανουν τίποτα, ο δισκος να ειναι "ταύρος", και απλά να χάσεις το χρόνο σου.

Οι πρωτες ενδείξεις δείχνουν οτι ο δισκος σου ειναι ΟΚ.

Θα τον αφήσω έτσι.

Καμιά ιδέα για τον λόγο εμφάνισης του προβλήματος?

Δημοσ.

θα πρέπει να αναζητήσεις τις αιτίες στο software... Κάτι μπορεί να έχει στραβώσει στα win σου, κάποιο πρόβλημα με drivers, κάποιο malware κ.ο.κ. Ξαναγράφω : Εφόσον εκτός περιβάλλοντος win η πρόσβαση στο δίσκο γίνεται κανονικά, δεν έχεις hardware πρόβλημα, αλλά software.

Δημοσ.
θα πρέπει να αναζητήσεις τις αιτίες στο software... Κάτι μπορεί να έχει στραβώσει στα win σου, κάποιο πρόβλημα με drivers, κάποιο malware κ.ο.κ. Ξαναγράφω : Εφόσον εκτός περιβάλλοντος win η πρόσβαση στο δίσκο γίνεται κανονικά, δεν έχεις hardware πρόβλημα, αλλά software.

Μακάρι....

ο χρόνος θα δείξει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Να μην κυνηγάω φαντάσματα αλλά το πρόβλημα γιατί προέκυψε???

Καμιά ιδέα για τον λόγο εμφάνισης του προβλήματος?

Αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα για κάποιο διάστημα

Το πρόβήμα ήταν η Molex τροφοδοσία. Είχα βάλει έναν μετατροπέα molex to sata και είχε πρόβλημα στις επαφές με αποτέλεσμα μετά από λίγο χρονικό διάστημα να κάνει κάτι κουλά ο δίσκος ή οτι συνδεόταν με την εν λόγο τροφοδοσία. Τσέκαρε τις τροφοδοσίες ή αν έχεις βάλει κάποια επέκταση από μία σε 2 ή και 3 molex ή μετατροπέα σε sata.

Δημοσ.

εχω ακουσει πολλα προβληματα για τις ''πρασινες εκδοσεις'' της WD.καλυτερα να πας σε SEAGATE.εχω 4 δισκους της εταιρειας και δουλευουν αψογα . με πολλες ωρες χρησης . και γενικα δεν ακουω πολυ συχνα για βλαβες σε δισκους της SEAGATE

• Super Moderators
Δημοσ.
εχω ακουσει πολλα προβληματα για τις ''πρασινες εκδοσεις'' της WD.καλυτερα να πας σε SEAGATE.εχω 4 δισκους της εταιρειας και δουλευουν αψογα . με πολλες ωρες χρησης . και γενικα δεν ακουω πολυ συχνα για βλαβες σε δισκους της SEAGATE

δεν θες να δεις πόσοι εδώ αλλά και σε άλλα fora λένε ή έχουν εμπειρίες από το ακριβώς αντίθετο :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...