katerina_a_86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Η γκαντεμιά αγγίζει τέτοια όρια που είναι αστείο πλέον. Για 800η φορά μου χαλάει δίσκος, κάτι πρέπει να παίζει με το ρεύμα δεν εξηγείται αλλιώς.:devil: Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι αν και είμαι τυπική στο backup πλέον, την πάτησα πάλι. Πριν λίγες μέρες έσβησα προσωρινά κάποια αρχεία backup γιατί χρειάζομουν αποθηκευτικό χώρο για να ανακτήσω τα αρχεία κάποιου άλλου ατόμου. Πάω σήμερα να ξανακάνω το backup και ξαφνικά ο ένας δίσκος κολλάει και σέρνεται. Έκανα scan με το HDtune και μου βγαλε ματωμένα αποτελέσματα. Προσπαθώ να αντιγράψω αλλά κολλάει το σύστημα μόλις πλησιάσω τον δίσκο. Καμιά ιδέα για το πως μπορώ να σώσω τα αρχεία? Κανένα software για τετοιες περιπτώσεις? Help!!!!
pcos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 μα πως τα καταφερνεις ετσι? τι δισκος ειναι? δοκιμασες να τον βαλεις σαν εξωτερικο με usb μηπως γινει κανα θαυμα?
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 μα πως τα καταφερνεις ετσι? τι δισκος ειναι? δοκιμασες να τον βαλεις σαν εξωτερικο με usb μηπως γινει κανα θαυμα? Ρε δεν ξέρω γιατί χαλάνε ανά 6μηνο, το κακό είναι ότι χαλάνε όταν δεν πρέπει. Δοκιμάζω τώρα εκτός windows, προς το παρόν η αντιγραφή τρέχει. ---------- Προσθήκη στις 01:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:27 ---------- Υπάρχει περίπτωση να μην έχει χαλάσει και αν τον κάνω ένα write zeros να στρώσει?
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Έχω σώσει σχεδόν το 95% των αρχείων και σε 30 λεπτά θα σωθούν και τα υπόλοιπα. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μου? format και έλεγχος?
Merdock Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 OMG πάλι πρόβλημα με το PC;Βουντού του κάνεις; UPS έχεις;Μήπως έγινε καμιά διακοπή ρεύματος/πτώση τάσης;
phanispal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Κι εγώ προς τροφοδοτικό και αυξομειώσεις τάσεων μεριά θα κοιτούσα. Οι πιθανότητες να πέφτεις σε ελατωματικούς δίσκους με τέτοια συνέπεια, είναι απλά αμελητέες.
pcos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 οχι απλα φορματ. να τον σβησεις τελειως με fdisk και βαλε να τον τσεκαρει το αυθεντικο utility του κατασκευαστη, που μαλλον θα υπαρχει στο hirens boot cd. εγγυηση εχει?
blacksuede Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 το συμπέρασμα είναι να μην χρησιμοποιείς το δικό σου δίσκο για backup άλλων, δεν φταίει η ατυχία η δική σου, η αρνητική αύρα των άλλων φταίει!!!χαχαχαχαααα πέρα από την πλάκα πάρε ένα ups ή άλλαξε τροφοδοτικό το ρεύμα είναι ζαβό
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 OMG πάλι πρόβλημα με το PC;Βουντού του κάνεις; UPS έχεις;Μήπως έγινε καμιά διακοπή ρεύματος/πτώση τάσης; Τι να πω, θα του έχουν κάνει μάγια σίγουρα. UPS δεν έχω, τι κάνει το UPS ακριβώς? μήπως τροφοδοτικό να τσεκάρεις; Πως να τσεκάρω το τροφοδοτικό? Κι εγώ προς τροφοδοτικό και αυξομειώσεις τάσεων μεριά θα κοιτούσα. Οι πιθανότητες να πέφτεις σε ελατωματικούς δίσκους με τέτοια συνέπεια, είναι απλά αμελητέες. Πως να τα ελέγξω αυτά? οχι απλα φορματ. να τον σβησεις τελειως με fdisk και βαλε να τον τσεκαρει το αυθεντικο utility του κατασκευαστη, που μαλλον θα υπαρχει στο hirens boot cd. εγγυηση εχει? Τι σημαίνει "να τον σβησεις τελειως με fdisk", write zeros? το συμπέρασμα είναι να μην χρησιμοποιείς το δικό σου δίσκο για backup άλλων, δεν φταίει η ατυχία η δική σου, η αρνητική αύρα των άλλων φταίει!!!χαχαχαχαααα πέρα από την πλάκα πάρε ένα ups ή άλλαξε τροφοδοτικό το ρεύμα είναι ζαβό Ειπα να κάνω ένα καλό και την πατησα... Το UPS αυτό που κάνει δεν είναι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην κλείσει το pc απότομα? Δεν μου χρησιμεύει, έχει να συμβεί 3 χρόνια αυτό. Εγώ χρειάζομαι κάτι που να μου παρέχει πάντα σταθερή τάση. Το UPS το κάνει αυτό?
d3m0n Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Εγώ χρειάζομαι κάτι που να μου παρέχει πάντα σταθερή τάση. Το UPS το κάνει αυτό? Όχι,ένα καλό τροφοδοτικό θα σου προσφέρει σταθερές και σωστές τάσεις στο hardware σου.
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δεν υπάρχει μηχάνημα σαν το UPS που να έχει μπαταρία που να επαναφορτίζεται αλλά να μην την χρησιμοποιεί για ώρα ανάγκης μόνο αλλά να είναι μόνιμη πηγή ενέργειας του υπολογιστή ώστε να έχουμε σταθερό και ασφαλές ρεύμα πάντα??? ---------- Προσθήκη στις 01:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:54 ---------- Τον δίσκο τώρα τι άλλο να τον κάνω εκτός από format?
linuxovios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δοκιμάζω τώρα εκτός windows, προς το παρόν η αντιγραφή τρέχει. Μήπως αυτό είναι ένδειξη ότι ο δίσκος είναι ok και ότι κάτι δεν πάει καλά με τα win σου ? Πάντως πρέπει να τσεκάρεις το δίσκο με το αντίστοιχο utility του κατασκευαστή. Το κατεβάζεις (το iso να προτιμήσεις), το καις σε cd, εκκινείς με αυτό και τσεκάρεις το δίσκο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.