Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε X3D!

panoramix222000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω 3 αντικείμενα στην σειρά και τα οποία το καθένα έχει έναν touchSensor θα γίνονται click και θα μετακινούνται! Πάμε στην περίπτωση όταν έχουμε κάνει click σε ένα αντικείμενο και έχει μετακινηθεί από την θέση του, κάνοντας click σε ένα από τα άλλα δύο αντικείμενα θέλουμε να μετακινηθεί, αλλά πρώτα να έχει έρθει στην θέση του αυτό που είχε μετακινηθεί αρχικά! Το πρόβλημα μου είναι πώς θα καταλαβαίνω από ποιο από τα άλλα δύο αντικείμενα έχει γίνει! Τα λέω λίγο μπερδέμενα! Έχω κολλήσει σε αυτό!

Ευχαριστώ για την προσοχής σας!

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά η λογική είναι η ίδια με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα λογικά.

Λοιπόν θα χρησιμοποιήσεις μια global μεταβλητή (ώστε να μπορείς να την βλέπεις από τις ανάλογες 3 συναρτήσεις όταν επιλέγεται κάποιο αντικείμενο) και όταν επιλέγει ο χρήστης ένα αντικείμενο αρχικά θα κάνεις έναν έλεγχο αν η μεταβλητή αυτή αναφέρεται κάπου και αν δεν αναφέρεται θα περνάς στην μεταβλητή αυτή το όνομα με το οποίο αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν η μεταβλητή αναφέρεται κάπου τότε επαναφέρεις στην θέση του το στοιχείο που αναφέρεται και μετά της δίνεις νέα τιμή (την τιμή του νέου αντικειμένου αναφοράς).

Ελπίζω να κατάλαβες τις εννοώ και να μην σε μπέρδεψα :P

Δημοσ.
Δεν έχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά η λογική είναι η ίδια με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα λογικά.

Λοιπόν θα χρησιμοποιήσεις μια global μεταβλητή (ώστε να μπορείς να την βλέπεις από τις ανάλογες 3 συναρτήσεις όταν επιλέγεται κάποιο αντικείμενο) και όταν επιλέγει ο χρήστης ένα αντικείμενο αρχικά θα κάνεις έναν έλεγχο αν η μεταβλητή αυτή αναφέρεται κάπου και αν δεν αναφέρεται θα περνάς στην μεταβλητή αυτή το όνομα με το οποίο αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν η μεταβλητή αναφέρεται κάπου τότε επαναφέρεις στην θέση του το στοιχείο που αναφέρεται και μετά της δίνεις νέα τιμή (την τιμή του νέου αντικειμένου αναφοράς).

Ελπίζω να κατάλαβες τις εννοώ και να μην σε μπέρδεψα :P

Σε ευχαριστώ για την απάντηση καταβαίνω τις εννοείς! Αλλά το θέμα πώς μέσα στα μπορείς να βλέπεις τις global μεταβλητές μέσα στο script! Γιατί στο script περνάω είδη μια τιμή! Δεν ξέρω πώς γίνετε να περάσω και δεύτερη, αν γίνετε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...