CtrlFreak Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Ενδιαφέρομαι για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας μέσα από λογισμικό εκμάθησης γι'αυτό τον σκοπό. Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τέτοιου είδους προγράμματα και αν ναι έχει δει αποτέλεσμα?? Έχω βρει τα top 10 προγράμματα εδώ και το δεύτερο καλύτερο εδώ σε πολύ καλή τιμή. Αξίζει ή τσάμπα λεφτά και κόπος??
Garnele Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Τα προγράμματα αυτά δεν τα ξέρω καθόλου. Όμως, ένα από τα βασικά στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών που δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου είναι το προφορικό κομμάτι και το ακουστικό. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αν δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις απλά να γράφεις, δεν είναι αρκετό. Αν θέλεις να δοκιμάσεις λίγο να δεις πως την παλεύεις μόνος σου, έχει στο σάητ της deutsche welle δωρεάν μαθήματα γερμανικών. Βασικά πράγματα, αλλά θα δεις ότι και πάλι, αν δεν έχεις κάποιον καθηγητή να σε βοηθάει και να σε βάζει σε πρόγραμμα, θα γίνει σαν τη γυμναστική στο σπίτι. Εκτός αν τα προγράμματα αυτά έχουν κάποιας μορφής αφύπνιση, ξυπνητήρια, υπενθυμίσεις και τέτοια... =ρ Ο από πάνω είναι πολύ μπροστά και πολύ υπεύθυνο άτομο.-
CtrlFreak Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω πως το πρόγραμμα που έχω στο link έχει αναγνώριση φωνής για την σωστή προφορά και διαλόγους με ερωτήσεις κατανόησης. Έχω ήδη ένα πτυχίο στα γερμανικά το απλό, έχω όμως χρόνια να τα μιλήσω. Τα βασικά τα γνωρίζω παρόλα αυτά.
insomniaK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι εννοείς με το απλό, φαντάζομαι το γκρουντστούφε, θα σου μιλήσω ως κάτοχος του ουντεργκρουντστουφε. Έχεις κάποιες βασικές γνώσεις, που είναι πολύ σημαντικό και αυτό που σου λείπει είναι το λεξιλόγιο και οι γραμματικές και συντακτικές εξαιρέσεις. Και αν δεν τις μάθεις χέστηκες. Η συμβουλή μου είναι 1) να πας στο σάιτ που σου έδωσα παραπάνω και να ακούς ράδιο που έχει σε διάφορα επίπεδα, φτάνει μέχρι το Β1 (μιττελστούφε) και 2) κάνεις 2 ώρες την εβδομάδα στο σπίτι μάθημα μα κάποια κυράτσα στα προφορικά. Μόνο προφορικά, μη σε πλακώσει σε αηδίες του στυλ, έτσι γράφουμε σωστό γράμμα και έτσι τα χοχντόιτς και παπαριές τούμπανα (λες και τα μιλάει), να ζητήσεις να σου φέρνει εφημερίδες και να συζητάτε τα άρθρα και πάνω σε αυτά να σου επισημαίνει και κάποια γραμματικά και συντακτικά στοιχεία (5 λεπτά όχι παραπάνω). Η κοπελιά με το γερμανικό όνομα που σου απάντησε παραπάνω και που αναγνώρισε τη μεγαλειότητα μου (που εννοείται πως το αξίζω χοχοχοχο), έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη γερμανική κουλτούρα και γλώσσα και πηγαινοέρχεται στη Γερμανία γιατί έτσι της αρέσει ( όπως και καναδυό άλλοι από εδώ μέσα, δεν τους αναφέρω για να μη θιχτεί κανείς που θα ξεχάσω, τελευταία έχουν αδερφέψει, χοχοχο) και ουσιαστικά τα γερμανικά της τα έχει εκπαιδεύσει μέσα και από τα ταξίδια της στη Γερμανία, κάτι που στο προτείνω και εσένα, αν μπορείς. Σημείωση, έχω και τη μέθοδο pons, που είναι τελείως ντεπουτς. Το βάζω ως κατακλείδα μπας και σε πείσω, δοκίμασε εδώ, τσαμπέ είναι δε χάνεις τίποτα. Αυτα τα λίγα, από κάποιον που μετακόμισε στη Γερμανία χωρίς να ξέρει ούτε λέξη στα γερμανικά.
CtrlFreak Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Και 'γω για προετοιμασία θέλω για erasmus στην Γερμανία οπότε και με αυτά που ξέρω τώρα να πάω pro θα γυρίσω από εκεί αλλά είπα να μπω λίγο στο κλίμα. Το πτυχίο που έχω είναι το Zertifikat.
Garnele Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Το μίττελστούφε είναι το C1. Το Β1 είναι το τσερτιφικάτ, αυτό που έχεις εσύ. Βέβαια, μετά το τσερτιφικάτ έχει κάθε χρόνο εξετάσεις, πχ στο Β2 παίρνεις το πτυχίο "μπορείς να εργαστείς στη Γερμανία". Δεν ξέρω τι επίπεδο ζητάνε στο εράσμους, (λογικά το Β2 φαντάζομαι, το οποίο σκατούλες, είναι επανάληψη το τσερτιφικάτ με ΠΟΛΥ λεξιλόγιο. Αν δεν είσαι σε θεωρητική σχολή δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα). Αλλά σοβαρά αν είναι να πληρώσεις για πρόγραμμα καλύτερα πλήρωσε δυο ιδιαίτερα.
Kostas_xolargos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 καλη φαση να μπορεις να μαθεις την ξενη γλωσσα απο τον υπολογιστη σου.
Lucifer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Indeed, αν και η αποτελεσματικότερη μέθοδος αν ξέρεις τα βασικά παραμένει η προφορική τριβή και η ακρόαση rammstein μετά στίχων. 1
Garnele Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Παπάρια, τα περισσότερα τραγούδια έχουν αργκό και σύνταξη που δεν πολυχρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη. Ταινίες με γερμανικούς υπότιτλους ή χωρίς, ντοκυμαντέρ, ταξίδια, ταξίδια και καθηγητής. Προγράμματα και λοιπές βλακειούλες μόνο για σούμα και επανάληψη. Αυτό αν θες όντως να μάθεις, αν απλά χρειάζεσαι πέντε φράσεις για να λες ότι δεν θα πάρεις αυτόν τον δίσκο γιατί είναι γρατζουνισμένος, θέλω μια μπύρα ΧΩΡΙΣ ΣΠΡΑΗΤ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, τότε κλάην, υπάρχουν έτοιμες φράσεις. 1
CtrlFreak Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι επίπεδο ζητάνε στο εράσμους, (λογικά το Β2 φαντάζομαι, το οποίο σκατούλες, είναι επανάληψη το τσερτιφικάτ με ΠΟΛΥ λεξιλόγιο. Αν δεν είσαι σε θεωρητική σχολή δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα). Δεν νομίζω να ζητάνε κάποιου είδους πτυχίο αν και ισχύει ότι όποιος έχει ένα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει. Indeed, αν και η αποτελεσματικότερη μέθοδος αν ξέρεις τα βασικά παραμένει η προφορική τριβή και η ακρόαση rammstein μετά στίχων. Να 'ναι καλά το σταρ με τις ξένες ταινίες κάθε βράδυ τόσα χρόνια που μας έμαθε αγγλικά... Να 'βαζε και καμία γερμανική όμως...
Garnele Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δεν εννοώ πτυχίο, αλλά επίπεδο γνώσης. Δε ζητάνε πιστοποίηση, υποτίθεται ότι θα πρέπει να ξέρεις τόσο, όσο να περάσεις τα μαθήματα. Εκτός αν δίνεις και τίποτα εξετάσεις, αυτό παίζει από σχολή σε σχολή.
insomniaK Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Για την εγγραφή σε γερμανόφωνο τμήμα, γερμανικού πανεπιστημίου (σίγουρα για το Κίελο), πρέπει να έχεις την Β3 από φορέα που αναγνωρίζει το Πανεπιστήμιο.
Garnele Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Τι είναι Β3. Εγώ από Β2 πάω C1, είμαι τόσο τσακάλι ή κάνεις λάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα