Προς το περιεχόμενο

Sony Optiarc + DVD+R Double Layer

alpanex21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτά είμαι λίγο noob οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Έχω 2 πανομοιότυπα Sony Optiarc AD-7191S και σήμερα επιχείρησα να γράψω σε ένα intenso dvd+r dl. Συγκεκριμένα ήθελα να πετάξω μέσα έναν φάκελο Video_TS με ~7 GB stuff...

Βάζοντας το blank dvd στο πρώτο drive και επιχειρώντας με nero express (αρκετά παλιό υποθέτω, το 8.1.1.0) η εγγραφή ξεκίνησε, αλλά σύντομα το πέταξε έξω με error στο power calibration. Με ένα γρήγορο googlάρισμα είδα κάτι post ότι το laser θέλει μεγαλύτερη ισχύ για να γράψει σε double layer (όσο αληθινό ή ψεύτικο αν είναι αυτό) κι ότι μπορεί κάτι να χει στραβώσει στο drive λόγω παλαιότητας..

Οπότε, και επειδή μου χει κάνει κάτι νερά αν θυμάμαι παλιά, το βάζω στο 2ο... Όλα πάνε καλά, burning 1st layer...2nd layer...complete...

Το ξαναβάζω μέσα...αλλά δε διαβάζουν τίποτα...σα να μην έχω δισκάκι μέσα καν. Θέλει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία να γράψεις τα αρχεία και το κάνω εγώ λάθος-δεν ξέρω τι μου γίνεται, ή κάτι τα χει παίξει;

Δημοσ.

Και λάθος να το έγραψε - κάτι θα έπρεπε να βλέπεις στο root...

-καθάρισμα τα drives

-άλλη μάρκα media

-latest nero

-latest firmware

ξεκίνααΑ :-)

Δημοσ.
Με ένα γρήγορο googlάρισμα είδα κάτι post ότι το laser θέλει μεγαλύτερη ισχύ για να γράψει σε double layer (όσο αληθινό ή ψεύτικο αν είναι αυτό) κι ότι μπορεί κάτι να χει στραβώσει στο drive λόγω παλαιότητας..

Μια χαρά αληθινό είναι, και είναι σε γενικές γραμμές ο λόγος αποτυχίας εγγραφής ή και ανάγνωσης. Τώρα τί ακριβώς φταίει - μπορεί τα drive να είναι ολίγον μουφέ από κατασκευής. Μπορεί με τον καιρό να χειροτερεύουν (μιλάμε πάντα για την laser δέσμη και την ισχύ "διείσδυσής" της, και την "απαιτητικότητα" ενός dl disk. Παρόμοια φάση, drive να μπορεί να γράψει/διαβάσει CD, αλλά όχι πλέον DVD). Μπορεί να συνδράμει σε αυτό και η ποιότητα των δισκακίων (εδώ κολλάει το "άλλη μάρκα media"). Μπορεί να έχουν στομώσει κι οι κεφαλές - δε θέλει και πολύ άλλωστε (εδώ κολλάει το "καθάρισμα").

Ένα firmware update επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και γενικά για τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι το ζήτημα, ούτε και φυσικά η λύση.

Τα ίδια και με το πρόγραμμα αντιγραφής - αλλά δε χάνεις παρά ένα ακόμα δισκάκι, δοκιμάζοντας εγγραφή με άλλο.

Δημοσ.

φιλε μου ειχα το ιδιο προβλημα με το ad-7240s. δε μπορουσε να γραψει διπλης στρωσης. με 1 πρωτη ματια ολοι ελεγαν για ισχυ του λειζερ. εχουν δικιο. εκανα 2 firmware ενημερωσεις (απο 1.00 σε 1.01 ,1.02) αλλα δεν εστρωσε. οταν το προβλημα ειναι των κυκλωματων και των ηλεκρονικων μερων τοτε τι να σου κανει το firmware; η λυση ηταν rma. τωρα για τον αλλο εγγραφεα που ενω το εγραψε δεν το διαβαζει δε τρεχει μια. μη σε απασχολει. ενα αλλο δισκακι δοκιμασε και θα δεις πως εισαι ενταξει. μη σου πω πως ακομα και την ιδια μαρκα να δοκιμασεις παλι ενταξει θα εισαι. απλως εκανε ο οδηγος ενα miswrite. το εχω παθει και εγω με ενα liteon ihas-322 και απλως ξαναδοκιμασα το ιδιο δισκακι (ιδια μαρκα εννοω) και το εγραψε κανονικοτατα.πιθανων το δισκακι ηταν προβληματικο. ειναι και το πιο πιθανο.

Δημοσ.

Παιδιά, το τελευταίο firmware έχω...χωρίς να δω τις απαντήσεις σας από χτες έκαψα επιτυχώς 2 double layer με το imgburn αντί του nero... άρα υποθέτω ότι κάτι έφταιγε στις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα ή και την ταχύτητα, γιατί με το imgburn το έκαψα στα 2,4χ...

Anyway και το έγραψε και το διαβάζει και όλα κυριλέ.. Ευχαριστώ άπαντες για τις αμεσότατες συμβουλές σας :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...