Προς το περιεχόμενο

AMD overclocking

Drop_Dead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον AMD phenom II X4 940.

1) Πως ανεβαζω το ΗΤ Link ? (Μεσω BIOS ή AMD Overdrive)

2) Tα στοκ ειναι X15 o πολλαπλασιαστης και 200 το FSB.

Eγω για bench ειμαι με πολλαπλασιαστη 18.5 και 205 το FSB και εχω ταχυτητα 3.8GHZ.

Αλλα μολις παω να ανεβασω κατα 0.5 τον πολλαπλασιαστη (Χ19) ή κατα 1mhz μονο το fsb το συστημα τα παιζει και κρασαρει σχεδον απευθειας. Τι μπορω να κανω ?

3) Ποια η διαφορα μεταξυ ΝΒ VID και NB CORE ? Εγω ποιο πρεπει να ανεβαζω οταν κανω overclocking ?

Αυτα και συγγνωμη αν σας κουρασα :o

Δημοσ.

Nαι ξεχασα να πω. Η μητρικη ειναι σαπια xD :$

MA790X-UD4 της gigabite.

Σχετικα με τα ρευματα. Ολα τα εχω πειραξει τιποτα ομως παλι :/

Πρεπει λογο μοβο να μην σηκωνει πολυ OC. Τα ρευματα παντος τα χω 1.42 το Vcore , το ΝΒ core 1.45 και το ΝΒ Vid 1.175 . Υπαρχει βεβαια περιπτωση να νε και απο τις μνημες οι οποιες φτανουν μονο στα 820Mhz . Θελουν μηπως παραπανω ?

Δημοσ.

Ποιες μνήμες έχεις;

Το board σου μια χαρά είναι πάντως και έχει πολλές δυνατότητες μάλλον κάτι εσύ δεν κάνεις σωστά.

Δημοσ.

Μια χαρά μητρική και μια χαρά o/c.

Παίζει να θέλεις επιπλέον vcore και VDDA για παραπάνω / και δεν λέει.

Τις μνήμες άφησέ τες στα 800 και κυνήγα timings - δώσε και ότι γίνεται και στο HT και είσαι άρχοντας :-)

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας :-D

Exω κατι supertalent 800αρες. Aυτες αλλα σε 4 dimmaκια του ενος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552001

To HT δεν βρηκα απο που μπορω να το αλλαξω μεσω ΒΙΟS :/ Αλλα ειναι linked στο cpu fsb. Δηλαδη οσο ανεβαινει το fsb ανεβαινει αναλογα και το HT.

Tα timings των μνημων ειναι 5-5-5-15. Nα το αλλαξω ? Αν ναι ποσο ? Ρευμα να δωσω ? Επισης γινεται να πειραξω timings απο overdrive της ΑΜD ?:o

Δημοσ.

-Το ΗΤ συνήθως είναι με multi πάνω στο FSB.

-Δοκίμασε αν κάνουν 5-4-4-12 ή ακόμα και 4-4-4-12 με 2,2 volt.

-BIOS καλύτερα για τις μνήμες ( αλλά και από το AOD ή το memset γίνεται δουλειά)

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...