Προς το περιεχόμενο

Μεταφορα WIN7 απο HDD σε SSD - Αδυνατη

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χαιρετω και μπαινω αμεσως στο ψητο.

Αγορασα εναν 80gb SSD της Intel,και προσπαθω ανεπιτυχως εδω και 3 μερες να μεταφερω τα win7 που εχω σε ενα 50gb partitiοn στον παλιο σκληρο δισκο.

εχω διαβασει απειρα tutorials,αλλα αποτελεσμα σχεδον μηδεν.και λεω σχεδον μηδεν διοτι ακομα και οταν καταφερα να τα μεταφερω,μου παρουσιαστηκαν αλλα προβληματα.Εξηγουμε:

1.Χρησιμοποιησα και το Acronis true magic 10 kai to Norton ghost magic 15,εκανα image τα παλια win και τα κανω restore στον ssd.Ολες οι απαραιτητες ρυθμισεις οπως mbr transfer,make active,make primary,transfer genuine activation ηταν επιλεγμενες.Γινεται το transfer,αλλα τα γουιντους δεν μπουταρουν μου βγαζουν σφαλμα οτι δεν βρισκουν τον bootmanager.

δοκιμασα να φτιαξω το mbr ειτε το Repair utility ton Windows cd,ειτε με τις επιλογες της bootrec.exe εντολης οπως διαβασα σε καποια φορουμ,τιποτα.δεν μπουταρουν και μου βγαζουν το ιδιο μηνυμα.

ομοιως το ιδιο αποτελεσμα,οταν δοκιμασα το Cloning DIsk utility tou Acronis true image.δεν μπουταρουν,bootmgr is missing,to repair αναποτελεσματικο.

2.Δοκιμασα αλλη μεθοδο.Εκανα fresh install ton win7 ston ssd,οποτε φτιαξανε mbr.μπουταρω με το hiren boot cd και με το Νορτον Ghost 11.5 φτιαχνω ενα νεο image,μετα το κανω restore στο fresh install ton win.μπουταρω τον ssd και τα win7 δουλευουν κανονικα.ετσι νομιζα,ελα ομως που ανακαλυπτω οτι δεν μπορω να κανω update τους nvidia display drivers η να μπουταρω σε safe mode !!!. δεν μου βγαινει καποιο εrror,απλως τα windows μου λενε οτι δεν μπηκαν οι νεοι drivers καθολου ενω αν δηλωσω να κανω reboot se safe mode,δεν γινεται,οταν bootaro μπαινω στα κανονικα windows.απιστευτες καταστασεις.

εχω κανει δεκαδες μεταφορες win χp kai vista απο hdd και hdd χωρις κανενα προβλημα.τετοιο προβλημα με τα win7 δεν εχω ξαναδει.

Eχει να προτεινει κανεις κανενα σωστο τροπο να μεταφερω τα win7 απο hdd se ssd? η ενα τροπο να λυσω το προβλημα με το bootmgr is missing error.διαφορετικα θα δοκιμασω το easy transfer ton 7,αλλα θελω να δοκιμασω πρωτα να κανω 1προς1 transfer.

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης σχετικά με το boot sector που παραμένει γραμμένο προφανώς μόνο στο παλιό 50gb Partition... δοκίμασε μήπως bootάρει αλλάζοντας από το bios την προτεραιότητα των δίσκων και βάζοντας πρώτο τον παλαιό δίσκο (που βρίσκεται και το ενεργό boot) και δεύτερο τον ssd!

Και εγώ άλλου το boot sector έχω και αλλού το λειτουργικό :o

κακώς βέβαια...αλλά με αυτό που σου λέω μου δουλεύει!

Δοκιμασε απο το Backup and Restore των Win7 να κανεις ενα Create a system image (οποτε ουσιαστικα κανεις οτι και με τα acronis ή norton) και επισης Create a system repair disk (για να μπουταρεις με αυτο) και ουσιαστικα κανε επαναφορα το συστημα σου αλλα πανω στον SSD.

Δεν το εχω δοκιμασει αλλα αφου το ψαχνεις.... δεν χανεις τιποτα... μονο χρονο.

Φιλικα

Κωστας

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Φαντάζομαι πως μετά από 20 μέρες θα χει βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αλλά just in case που κάποιος άλλος το χρειαστεί...

Με το acronis true image home 2010 έκανα αυτό ακριβώς που ζητείται.

- Βάζω τον SSD (postville 80) στο pc και κάνω firmware update

- Τσεκάρω το alignment απ τα win7 και ήταν σωστό όπως αναμενόταν

- Δημιουργώ image του system partition των Win7 το οποίο αποθηκεύω σε άλλον HDD

- Δημιουργώ bootable rescue disk απ το acronis

- Κλείνω το pc και αποσυνδέω τον δίσκο με το λειτουργικό (δεν ξέρω αν χρειάζεται αυτό το βήμα)

- Boot με το rescue disk και restore το image στον SSD

- Reboot κι όλα καλά με τα Win7 @ SSD χωρίς να χαλάσει το alignment

Τα γράφω επειδή googlάροντας έπεσα σε αρκετούς που είχαν θέμα μ αυτό το θέμα και με ψιλοδίσταζα να μπω στη διαδικασία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...