annakihlia Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Παιδια εχω ενα προβλημα.Εχω μια εργασια στην sql οπου πρεπει να γραψω ενα αρχειο java με το οποιο να διαγραφω/τροποποιω καποιους πινακες που εχω δημιουργησει στον sql server.Το προτυπο παραδειγμα,που μας δινει ο καθηγητης για να μας βοηθησει ειναι το εξης: import java.io.*; import java.text.*; import java.util.*; import java.sql.*; public class example { public static void main(String args[]) { Connection dbcon; String url = "jdbc:odbc:employeedb"; Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); dbcon = DriverManager.getConnection(url,“sa", ""); Statement stmt; ResultSet rs; int rec_counter; String SSN = “230102211”; String Name = “John Johnson”; int Salary = 4301; int DeptCode = 312; stmt = dbcon.createStatement(); rs = stmt.executeQuery("SELECT * FROM Employee WHERE SSN=‘"+SSN+”’”); rec_counter=0; while (rs.next()) { rec_counter++; if (rec_counter==1) break; } rs.close(); if (rec_counter!=0) // SSN already exists System.out.println("Code already exists. Try again."); else // create new item stmt.executeUpdate("INSERT INTO Employee VALUES (‘“ + SSN + “’,’” + Name + ”’,” + Salary+”,” + DeptCode + ”)”); stmt.close(); dbcon.close(); } } Εγω θα αλλαξω τις μεταβλητες και θα βαλω τις δικες μου,αλλα επειδη δε μας εξηγει τι ακριβως ειναι το καθενα απο τα παραπανω εχω ενα προβλημα: κατα τη συνδεση του sql server με τη java εχω βαλει ενα ονομα(ergasia) και δε ξερω που πρεπει να το βαλω τωρα για να κληθει η συνδεση.Οποιος ασχολειται με αυτα και γνωριζει ας μου απαντησει γιατι θα τρελαθω.
virxen75 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 σωστή διαδικασία ========================= > import java.sql.*; public class connectJDBCDatabase { public connectJDBCDatabase(String connectName){ Connection conn=null; Statement stmt=null; try { // βήμα πρώτο:φορτώνουμε τον JDBC driver. Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); String url = "jdbc:odbc:"+connectName; // βήμα 2ο εγκαθιδρύουμε την σύνδεση με την βάση conn = DriverManager.getConnection(url,"",""); System.out.println("Σύνδεση επιτυχής."); } catch (Exception e) { System.out.println("error="+e); System.out.println("Δεν έγινε σύνδεση."); System.exit(1); } try { stmt = conn.createStatement();//δημιουργούμε το statement } catch (SQLException ex) { System.out.println("error="+ex); } //εντολές sql try { ResultSet rs1 = stmt.executeQuery("SELECT * FROM Employee");//το αποτέλεσμα της SELECT βρίσκεται στο rs1 while (rs1.next()){//όσο έχει εγγραφές πήγαινε στην επόμενη String SSN=rs1.getString("SSN");//διάβασε το πεδίο SSN (σαν κείμενο) από τον πίνακα του αποτελέσματος της SELECT System.out.println("SSN="+SSN);//τύπωσε αυτό που διάβασες } rs1.close(); } catch (SQLException ex) { System.out.println("error="+ex); } stmt.close(); conn.close(); } public static void main(String args[]){ new connectJDBCDatabase("onomaBashs"); } } σημείωση το όνομα "onomaBashs" είναι αυτό που έχεις συνδέσει την βάση σου(πίνακας ελέγχου...) και όχι το όνομα της.
annakihlia Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Σε ευχαριστω αλλα εχω μια ερωτηση.Τι ειναι το connectName?
virxen75 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 [ame= ]http://www.youtube.com/watch?v=iXkGMu70HuM[/ame] δεν φαίνεται καλά αλλά στο περίπου θα καταλάβεις. με την διαδικασία συτή ορίζεις μία σύνδεση jdbc με την βάση σου. το όνομα μέσω του οποίου γίνεται η σύνδεση αυτή είναι το connectName είναι το employeedb που έχεις στο παράδειγμα του καθηγητή σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.