Προς το περιεχόμενο

Αντιγραφή μη διαδοχικών κελιών στο Excel;

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες τιμές σε μη διαδοχικά κελιά αλλά σε κελιά με κάποια λογική σειρά: π.χ. στο Α1, Α4, Α7, Α10, 13.

Θέλω να τα αντιγράψω π.χ. στα Β1,Β2,Β3 και μετά να σέρνω το "σταυρουδάκι" και να καταλαβαίνει τη σειρά αντιγραφής...γίνεται;

Ο σκοπός που θέλω να το κάνω αυτό είναι για να κάνω ένα γράφημα. Παρατήρησα ότι αν έχω πολλές τιμές σε μη διαδοχικά κελιά και τις διαλέξω μια μια (πατώντας το ctrl) δε μπορεί να διαλέξει πάνω από 15 περίπου τιμές! Ενώ αν είναι σε συνεχόμενα κελιά οι τιμές δεν υπάρχει πρόβλημα (δε με βολεύει να τις γράφω από την αρχή σε συνεχόμενα κελιά λόγω "πρακτικότητας).

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

συμπλήρωσε τα 2-3 πρώτα ΣΕΤ κελλιών με το χέρι

(ΠΧ. Β1 - Β4 - Β8 )

μετά επέλεξε τα (από B1 ως B8) και σύρε το σταυρουδάκι προς τα κάτω στη στήλη.

Αν σου τα συμπληρώσει τα αποκάτω έχει καλώς.

Αν όχι, φτιάξε ένα macro με loop που θα τα γεμίζει.

Πρέπει να σκαμπάζεις από VBA κατιτίς

Δημοσ.

Μπορείς απλά να βάλεις ένα φίλτρο στη στήλη με τα στοιχεία για να αφαιρέσεις τα κενά κελιά και μετά να τα κάνεις copy-paste.

Δημοσ.
συμπλήρωσε τα 2-3 πρώτα ΣΕΤ κελλιών με το χέρι

(ΠΧ. Β1 - Β4 - Β8 )

μετά επέλεξε τα (από B1 ως B8) και σύρε το σταυρουδάκι προς τα κάτω στη στήλη.

Αν σου τα συμπληρώσει τα αποκάτω έχει καλώς.

Αν όχι, φτιάξε ένα macro με loop που θα τα γεμίζει.

Πρέπει να σκαμπάζεις από VBA κατιτίς

Mε το σταυρουδάκι ενώ έχω διαλέξει C5,C8,C11,C14 αν το σύρω αυτό συμπληρώνει μετά με C9,C12,C15 :(

---------- Προσθήκη στις 23:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:59 ----------

Μπορείς απλά να βάλεις ένα φίλτρο στη στήλη με τα στοιχεία για να αφαιρέσεις τα κενά κελιά και μετά να τα κάνεις copy-paste.

Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς φίλε μου, αλλά δε θέλω να αφαιρέσω κενά κελιά...

π.χ. έχω στην 1η στήλη ημερομηνία και μετά τρεις σειρές οι οποίες αναφέρονται σε κάθε ημερομηνία. Θέλω να αντιγράψω κάπου π.χ. σε άλλο φύλο, τα στοιχεία της πρώτης σειράς κάθε ημερομηνίας.

Δημοσ.

Θέλεις να γράψεις εδώ έξι γραμμές από αυτό το excelάκι να δούμε τι εννοείς? Μπορεί να γίνεται με κάποιο φίλτρο απόκρυψης η όλη διαδικασία ή με την λειτουργία Group ή subtotals, εξαρτάται. Μπορεί και να μην γίνεται καθόλου.

Δημοσ.

Επισυνάπτω εικόνα από αυτό που θέλω...(παράδειγμα)

Ουσιαστικά θέλω σέρνοντας τα κελιά που έχω δεξιά στον πίνακα με τα μήλα να αντιγράφονται αυτόματα τα C8, C10, C12 (ανά 2 δηλαδή) και δίπλα τους τα D8, D10, D12 και E8, E10, E12 (η οριζόντια αντιγραφή είναι οk).

post-1059-129063052821_thumb.jpg

Δημοσ.
Επισυνάπτω εικόνα από αυτό που θέλω...(παράδειγμα)

Ουσιαστικά θέλω σέρνοντας τα κελιά που έχω δεξιά στον πίνακα με τα μήλα να αντιγράφονται αυτόματα τα C8, C10, C12 (ανά 2 δηλαδή) και δίπλα τους τα D8, D10, D12 και E8, E10, E12 (η οριζόντια αντιγραφή είναι οk).

Εμ το απλούστερο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνεις sort by και να γράψεις "Μήλα" ώστε να σου βγάλει πρώτα σε λίστα τα μήλα και να τα αντιγράψεις σε καινούριο sheet όπως θέλεις.

Αν δεν κάνεις δουλειά με αυτό, περίμενε μέχρι αύριο μεθαύριο να βρω κάτι σημειώσεις στο excel γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό που ζητάς γίνεται και μάλιστα πολύ εύκολα. Απλά αυτή τη στιγμή μου ξεφεύγει. Ουσιαστικά θα φιλτράρεις τις γραμμές και θα σου εμφανίζει μόνο αυτές που έχουν το χαρακτηριστικό που θέλεις, ώστε να τις αντιγράψεις σειριακά τη μια κάτω από την άλλη.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι πως ονομάζεται η διαδικασία Pivot Table, Group, μπορεί και να είναι καμιά άλλη. Αν δεν κάνεις δουλειά πες μου να ξαναψάξω.

Δημοσ.

Κοίτα το πιο απλό είναι αυτό που σου είπα εξαρχής, δηλαδή έστω ότι ο πίνακας είναι αυτός:

21080114.jpg

Για να πάρεις τα δεδομένα που θέλεις εσύ θα κάνεις απλώς Data -> Sort ανα κατηγορία και θα καταλήξεις σε αυτό:

53734816.jpg

Προσοχή ότι με την συγκεκριμένη μέθοδο, δεν διαλέγεις την ημερομηνία για να σε αφήσει το Excel να κάνεις Sort (και αυτό επειδή έχεις κάνει merge τα κελιά της ημερομηνίας), άρα το κάνεις μόνο προσωρινά για να αντιγράψεις τα δεδομένα που θέλεις και να κάνεις το γράφημα. ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ, αν παρατηρήσεις θα δεις ότι οι ημερομηνίες είναι ΛΑΘΟΣ! Ο τρόπος αυτός είναι για προσωρινή και μπακαλίστικη χρήση αν θέλεις κάτι στα γρήγορα.

----------------------------------------------------------------------------------

2) Ένας δεύτερος και πιο ορθόδοξος τρόπος που αφήνει τα στοιχεία ανέπαφα είναι μέσω Filter. Πας Data --> Filter και τα φιλτράρεις ανα κατηγορία. Μετά κάνεις το γράφημα που θέλεις από τις τιμές που μένουν.

πχ στο συγκεκριμένο παράδειγμα έβαλα τα πορτοκάλια

80343314.jpg

Αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο ή αν εγώ κατάλαβα κάτι λάθος let me know.

Έχε υπόψιν σου πως αν θέλεις να βγάλεις σύνολα ή να υπολογίσεις Μ.Ο και άλλα στατιστικά το excel κάνει παπάδες καθώς εκτός των τρόπων που σου έδειξα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις τα δεδομένα σου:

subtotal.jpg

pivotg.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...