Προς το περιεχόμενο

Υλοποίηση για να ακούω ραδιόφωνο από το Internet

diamond_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΣΤΟΧΟΣ: Θέλω να ακούει ο πατέρας μου ραδιόφωνο από το Internet.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Ένας παλιός υπολογιστής που τρέχει κάποια διανομή linux (και συνδέεται wifi με το Ιντερνετ), ηχεία.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ: Θέλω ο πατέρας μου να πατάει το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής και να ανοίξει χωρίς κωδικούς ο υπολογιστής και να συνδέεται με ενα σταθμό. Όταν θέλει να το κλείσει, να πατάει το κουμπί του ρεύματος και να κλείνει κατευθείαν.

Δεν θέλω να έχει οθόνη, πληκτρολόγιο και mouse. Είναι ένας συγκεκριμένος σταθμός που παιζει από το Internet αλλά δύσκολα τον πιάνει στο απλό ραδιόφωνό του. Όπως γνωρίζετε, από το Internet μόνο αν δεν έχει bandwith ή κομμένο δεν παίζει.

Έχω ψάξει στο Internet για WiFi ραδιόφωνο και τα πιο φθηνά κοστίζουν 70Ε. Μιας και έχω τον "βασικό" εξοπλισμό, γιατί να τα ξοδέψω; Δείτε ένα παράδειγμα για το puppy.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν έχω γνώσεις με scripts κλπ που λέει αυτός. Αν μου δώσετε οδηγίες, μπορώ να το κάνω όμως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χρησιμοποίησε το puppy

στο directory startup που έχει είναι γι' αυτή τη δουλειά

δηλαδή με το που ξεκινάει, τρέχει τα scripts που βρίσκονται εκεί

οπότε αφού βρείς τα "ειδικά" του σταθμού

το πιό πιθανό είναι να έχεις σετάρει το xine να φορτώνει την διεύθυνση του σταθμού

και μάλλον θα ακούς μουσική

όταν κλείνεις το pc, το puppy σώζει πρώτα κάποιες ρυθμίσεις και μετά κάνει shutdown

κάτι παρόμοιο θα σου γάψει ο firewalker που θα τρέχει με το ξεκίνημα του υπολογιστή και ουσιαστικά θα είναι για κάθε διανομή Linux

firewalker server server server server server server server server server

.

κάτι παρόμοιο θα σου γάψει ο firewalker που θα τρέχει με το ξεκίνημα του υπολογιστή και ουσιαστικά θα είναι για κάθε διανομή Linux

firewalker server server server server server server server server server

.

Ακριβώς. Λογικά θα χρειαστείς μία minimal διανομή αφού είναι πιθανόν να μην χρειαστείς ούτε καν τον X server.

Πες μας τον σταθμό για να δούμε αν παίζει με τους συνήθεις τρόπους (mplayer κ.τ.λ.), αν είναι akamai και άλλα.

Ο Σταθμός παίζει. Τον έχω βρεί και τον έχω σώσει και σε pls αρχείο και παίζει με το VLC.

Μάλλον πρέπει να παίξω με το puppy λίγο παραπάνω (βγάλανε και edupuppel τα αλάνια. Μπράβο τους).

Πατώντας του κουμπί να κλείσει, θα κλείσει μόνο του πιστεύω, έτσι;

diamond_gr

δες κι αυτό

What is the GeeXboX ...

http://geexbox.org/en/start.html

- MPEG 1/2 movies (MPG files, VCDs, DVDs ...)

- MPEG 4 movies (DivX, XviD, H.264 ...)

- RealMedia and Windows Media movies.

- OggMedia streams

- Matroska streams

- Audio streams like : MP3, Ogg/Vorbis, WAV (AudioCD), AC3, DTS, MusePack (MPC), FLAC ...

- Network streams : WebRadio and WebTV through SHOUTcast.

- Watching analog TV and digital DVB

- Playing analog Radio streams.

- Playing files from your local network (LAN) through remote NFS, Samba (i.e. Windows) or UPnP shares.

You may think that such a thing requires a new generation computer ;-) That's where you're wrong !! An old P2-400 with 64 MB of RAM will be quite powerful enough to let the magic play. Also, the GeeXboX ISO only takes about 16 MB on disc. And of course, the whole thing can be managed by a either a keyboard, a remote controller or a joystick, thanks to its full OSD (On Screen Display) Menu.

http://geexbox.org/en/downloads.html

.

diamond_gr

δες κι αυτό

What is the GeeXboX ...

http://geexbox.org/en/start.html

http://geexbox.org/en/downloads.html

.

Πολύ καλό φαίνεται και αυτό. Θα το δοκιμάσω με την 1η ευκαιρία.

Λογικά αν έχει drivers καρτών γραφικών, θα είναι η τέλεια λύση για media center.

Σαν μικρή υπάρχει και η tinycore

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...