Nik0s Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 αιδια θελω να κανω αναβαθμιση το firmware της μητρικης μου και δεν μπορω. Δεν εχω floppy drive αλλα εχω και το φλασερ και το .bin της μητρικης. πως θα γινει? ουτε dvd thw mobo εχω. καπως πρεπει να βοοταρω σε dos mode.
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Αν η μητρική σου έχει κάποιο σύστημα live update, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό. Μια άλλη λύση είναι, αν έχεις ένα cd επανεγγραφής να τα γράψεις εκεί, και με ένα cd από win98 να κάνεις start with cdrom support. Θα σε αφήσει στην γραμμή εντολών, αλλάζεις το cd, και δίνεις dir για να δεις την εντολή. Μετά την δίνεις και κάνεις το flashing από εκεί. Μπορείς να κάνεις και ένα αρχείο .bat (π.χ. bios.bat) που να περιέχει την εντολή και τις παραμέτρους για το bios update και να εκτελέσεις αυτό το αρχείο στην γραμμή εντολών. EDIT: Μερικές φορές υπάρχει και το bios update σε μορφή iso για να το κάψεις σε cd. Δες στο site του κατασκευαστή.
Nik0s Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 MSI MS-6758 (FC478) i875 chipset μπορεις και εσυ σε παρακαλς να μου επις ποιο ειναι το τελευταιο firmware? αδεια dvd exv alla den exv Windows 98 7αρια εχω και apo cmd δεν το κανει. Πως θα γινει?!
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Κατέβασε το live update από msi.com.tw και θα σου προτίνει αυτό τι αναβαθμίσεις υπάρχουν για την μητρική σου.
Nik0s Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 den to kane γιατι εχω chrome αλλα και με explorer κατι χαζα erros διονει λεει δνε μπορει να γραψει τα αρχεια στον σκληρο. υπαρχει τροπος να ριξω ενα msdos floppy image se usb stick και αυτο να ξεκινησει σαν να ειναι δισκετα?
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Με τα στοιχεία που δίνεις ταιριάζουν 2 μοντέλα. 1) MSI 875P Neo-FISR (BIOS v3.6) 2) MSI 875P Neo-LSR/FIS2R (BIOS v2.4) Ανάλογα ποιά είναι η δική σου κατέβασε και το ανάλογο Firmware. EDIT: Ετοίμασα ένα boot iso με τα 2 αρχεία bios. BIOS BOOT DISK Αν το θέλεις, κατέβασέ το, αποσυμπίεσε το zip και κάψε το αρχείο iso σε ένα cd/dvd. Αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα, δοκίμασε με το Image Burn. Κάνε boot με το cd και επέλεξε start with cdrom support. Μόλις σε αφήσει, δώσε BIOS36 (η 1η με έκδοση v3.6) ή BIOS24 (η 2η με έκδοση v2.4), ανάλογα με το πια μητρική έχεις. Θα σου ζητήσει αν θέλεις να κάνεις backup το BIOS που έχεις, πες όχι γιατί δεν θα μπορέσει να γράψει στο CDROM. Πριν κάνεις το update σιγουρέψου για την μητρική, γιατί αν κάνεις λάθος μπορεί να μην σου δουλεύει μετά το pc. Αν δεν ταιριάζει κάποιο από αυτά, μπορείς να ανοίξεις το ISO με κάποιο πρόγραμμα, π.χ. UltraISO, PowerISO ή όποιο θέλεις και να βάλεις μέσα όποιο BIOS έχεις. Σώζεις και καις το νέο iso.
Nik0s Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω! Χτες παιδευομουν ολη μερα με 1002 τροπους και δεν μπορουσα να φλασαρω με τιποτα. Τελικα ειχα την πρωτη μητρικη αυτους ειχα κατεβασει και εγω. Μηπως φιλε μπορεις να με βοηθησεις και σε κατι αλλο? Προσπαθουσα χτες επισης ολη μερα να κανω ενα bootable usb stick αι δεν μπορω να και δοκιαμσω δια φορα προγραμματα. Για παραδειγμα αυτο μετα απο googling εχει πολλες επιλογες για διαφορα ειδιη βοοτ το οποιοδ εν μου επειαξε σε καναν. Η μητρικη μου ομως εχει μια πααρξενια ενω βοοταρει κνονικα ολες τις εκδοσεις των Windows εν βοοταρει τα 7 αρια με καμια κυβερνηση. δοκιμασε σε παρακαλω και συ αν εχεισ διαθεση και ορεξη και πες μου αν καταφερνεις με αυτο το app να φτιαξεις ενα bootable usb key key: http://www.datafilehost.com/download-3839c0ee.html forum: http://www.msfn.org/board/install-usb-winsetupfromusb-gui-t120444.html ;Η μπορει να εχει εσυ κανεναν πιο ωραιο τροπο. απλα τωρα εγω δεν ξερω μηπως η μητρικη μοου ειναι περιεργη(υποστηριζει ομως isb boot) ---------- Προσθήκη στις 13:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:59 ---------- αλλα για παραδειγμα δεν ειναι κουφο που δεν βοοταρει κανενα bootable windows 7 δισκακι ενω πχ τα vista α ξεκιναει μια χαρα?!
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Αν κάποιος άλλος έχει άποψη και έχει κάνει κάτι τέτοιο ας βοηθήσει. Η μητρική σου έχει τελευταίο firmware από το 2004, οπότε μην περιμένεις πολλές καινοτομίες. Μερικές φορές πρέπει να ενεργοποιήσεις το USB Legacy από το BIOS για να υποστηρίξει usb στο dos. Εν το μεταξύ, βρήκα τον παρακάτω οδηγό και δουλεύει μόνο σε VISTA και 7: bootable USB guide, here we assume that you are using either Vista or Windows 7 to create a bootable USB. 1. Insert your USB (4GB+ preferable) stick to the system and backup all the data from the USB as we are going to format the USB to make it as bootable. 2. Open elevated Command Prompt. To do this, type in CMD in Start menu search field and hit Ctrl + Shift + Enter. Alternatively, navigate to Start > All programs >Accessories > right click on Command Prompt and select run as administrator. 3. When the Command Prompt opens, enter the following command: DISKPART and hit enter. LIST DISK and hit enter. Once you enter the LIST DISK command, it will show the disk number of your USB drive. In the below image my USB drive disk no is Disk 1. 4. In this step you need to enter all the below commands one by one and hit enter. As these commands are self explanatory, you can easily guess what these commands do. SELECT DISK 1 (Replace DISK 1 with your disk number) CLEAN CREATE PARTITION PRIMARY SELECT PARTITION 1 ACTIVE FORMAT FS=NTFS (Format process may take few seconds) ASSIGN EXIT Don�t close the command prompt as we need to execute one more command at the next step. Just minimize it. 5. Insert your Windows DVD in the optical drive and note down the drive letter of the optical drive and USB media. Here I use �D� as my optical (DVD) drive letter and �H� as my USB drive letter. 6. Go back to command prompt and execute the following commands: D:CD BOOT and hit enter. Where �D� is your DVD drive letter. CD BOOT and hit enter to see the below message. BOOTSECT.EXE /NT60 H: (Where �H� is your USB drive letter) 7. Copy Windows DVD contents to USB. You are done with your bootable USB. You can now use this bootable USB as bootable DVD on any computer that comes with USB boot feature (most of the current motherboards support this feature). Note that this bootable USB guide will not work if you are trying to make a bootable USB on XP computer.
Nik0s Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Το εχω κανει καισ το σημειο BOOTSECT.EXE/NT60 H: δεν εκετελει την εντολη με επιτυχια.
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Άσε ένα κενό μετά το .EXE και πριν το /ΝΤ60 Βλέπω ότι είναι κολλημένο.
Nik0s Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Με κενο το εβαλα για να ξεχωριζει η ενολη απο την παραμετρο και δεν εγινε φιλε εσυ δοκιμασες το προγραμματακι αυτο που ισχυριζεται οτι κανει bootable usb stick και μαλιστα με πολλες επιλογες?
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Όχι, όπως είπα δεν το έχω δοκιμάσει, δεν είμαι σε vista αλλά σε xp και δεν μπορώ να το δω. Δεν μπορώ να το δοκιμάσω τώρα, αλλά θα το δω μάλλον αύριο ή μεθαύριο. EDIT: Βρήκα και ένα utility από την HP που λέει ότι κάνει τα στικάκια bootable. HP Drive Key Boot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.