Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδή με λίγα λόγια είτε ψηφίζω είτε όχι δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω. Και πότε έχω δικαίωμα λοιπόν? Όταν ψηφίζεις προφανώς και μπορείς να γκρινιάζεις (το δικαίωμα το έχεις ούτως ή άλλως), όταν όμως απέχεις από τη διαδικασία είναι λίγο άκυρο να φωνάζεις μιας και επέλεξες να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα!
Erwdios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μη μασάτε με τους τρομολάγνους της αμερικανικής παραφιλολογίας και παραοικονομίας. Όταν και αν η Ελλάδα φτάσει σε σημείο να πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα εκποιηθεί το 1/100 της εκκλησιαστικής περιουσίας και θα βγούμε κι από πάνω, θα δανείζουμε και σε κάτι Πορτογαλίες, Πολωνίες κλπ. Απλώς η όλη βαβούρα γίνεται, επειδή είμαστε μ@λάκες και τόσα χρόνια τους παρουσιάζουμε ότι στοιχεία γουστάρουμε. Τώρα λοιπόν που βγήκαν τα άπλυτα μας στη φόρα, μας πηδ@νε κανονικά και με το νόμο με τις υποβαθμίσεις και αυξάνουν το spread. Αυτός ήταν και ο στόχος, μυρίστηκαν τα όρνια οι Εβραίοι ετοιμοθάνατο ζώο και έσκασαν από πάνω να το σώσουν με το αζημίωτο. Τραγικοποιούν και την κατάσταση με κάτι "αργούς θανάτους" για να αυξήσουν και το επιτόκιο δανεισμού κι εμείς τους φιλάμε και τα χέρια. Μια ζωή ραγιάδες και υποτελείς σε αυτή τη "χώρα". Περαστικά μας και Heil στο δικομματισμό.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Έτσι ήταν ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από αυτούς που εμείς επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν! Όταν ψηφίζω δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι γιατί εγώ τους ψήφισα. ---------- Προσθήκη στις 12:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:11 ---------- Όταν ψηφίζεις προφανώς και μπορείς να γκρινιάζεις (το δικαίωμα το έχεις ούτως ή άλλως), όταν όμως απέχεις από τη διαδικασία είναι λίγο άκυρο να φωνάζεις μιας και επέλεξες να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα! Όταν δεν ψηφίζω επίσης δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι γιατί άφησα άλλους να ψηφίσουν για μένα. Τελικά όταν ψηφίζω μπορώ να διαμαρτύρομαι ή όχι με μπέρδεψες.
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Όταν ψηφίζω δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι γιατί εγώ τους ψήφισα. Μην το ψάχνεις δεν ξεφεύγεις από πουθενά. 1) Αν ψηφίσεις τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, αυτοί τα έκαναν έτσι. 2) Αν ψηφίσεις τα άλλα 4 μικρά κόμματα δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, αυτά είναι κόμματα διαμαρτυρίας και όχι σοβαρά κόμματα διακυβέρνησης. 3) Αν ψηφίσεις λευκό ή άκυρο δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, η ψήφος σου δεν μετράει 4) Αν ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα χωρίς παρουσία στη βουλή δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, η ψήφος σου δεν μετράει 5) Αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, γιατί άφησες να αποφασίσουν άλλοι.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μην το ψάχνεις δεν ξεφεύγεις από πουθενά. 1) Αν ψηφίσεις τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, αυτοί τα έκαναν έτσι. 2) Αν ψηφίσεις τα άλλα 4 μικρά κόμματα δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, αυτά είναι κόμματα διαμαρτυρίας και όχι σοβαρά κόμματα διακυβέρνησης. 3) Αν ψηφίσεις λευκό ή άκυρο δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, η ψήφος σου δεν μετράει 4) Αν ψηφίσεις κάποιο μικρό κόμμα χωρίς παρουσία στη βουλή δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, η ψήφος σου δεν μετράει 5) Αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς, γιατί άφησες να αποφασίσουν άλλοι. Μπούρδες! Με τέτοιες δικαιολογίες βολεύονται πολλοί!
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μπούρδες! Με τέτοιες δικαιολογίες βολεύονται πολλοί! Η πληθώρα επιχειρημάτων στο ποστ και η σοβαρότητα αυτού με άφησαν ακόμα μια φορά άφωνο. Μπορείς να μου πεις με ποιο από τα 1/2/3/4/5 διαφωνείς?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το "μπούρδες" δε συνιστά επιχείρημα. Κατά τα λοιπά, όμως, συμφωνώ ότι κάποιος που συστηματικά δε συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες, αφαιρεί δύναμη από τη φωνή του, έναντι του (αμφίβολης αξίας) αποτελέσματος που θα μπορούσε να έχει ένα σημαντικό ποσοστό αποχής.
million_voices Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 η συνειδητη αποχη δινει χωρο στο καινουργιο η εστω προσπαθει η αποχη απο αδιαφορια η αηδια ειναι λαθος,κατανοητο αλλα λαθος
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Η πληθώρα επιχειρημάτων στο ποστ και η σοβαρότητα αυτού με άφησαν ακόμα μια φορά άφωνο. Μπορείς να μου πεις με ποιο από τα 1/2/3/4/5 διαφωνείς? Διαφωνώ με την κοινή φράση "δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς" σε κάθε ένα από τα 5!
Praetorianos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Διαφωνώ με την κοινή φράση "δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς" σε κάθε ένα από τα 5! Αλήθεια? ......... Εαν δεν ξαναψήφισες από τότε, δεν μπορείς να γκρινιάζεις ταυτόχρονα για το σύστημα κλπ κλπ κλπ!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Αλήθεια? ......... Να διαβάζετε προσεκτικότερα το τι γράφω! Δεν μπορώ να σας το εξηγώ για ώρες μετά! Είπα πως το δικαίωμα να γκρινιάζει κάποιος το έχει by default! Απλά είναι λίγο άκυρο να φωνάζει ενώ δεν συμμετέχει σε καμία διαδικασία! Αυτά!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα δικαιώματος (το διατυπώνει άλλωστε ο ίδιος ο billdanos στο μήνυμα #121). Αν αντιλαμβάνομαι σωστά το σκεπτικό του, λέει ότι κάποιος που συστηματικά δε συμμετέχει, είναι περίεργο να διαμαρτύρεται για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το σύστημα στο οποίο δε συμμετέχει. Αντίλογος μπορεί να υπάρξει, αλλά δε νομίζω ότι τίθεται από κανένα θέμα "δικαιώματος". edit: με πρόλαβε ο ίδιος ο billdanos.
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 έτσι πως με κάνετε θα πάω την επόμενη φορά να ψηφίζω Βεργή για να μην αφαιρώ και την φωνή μου. Δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω απλός δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να με καλύπτει. Δηλαδή να πάω να ψηφίσω κάποιον με τον οποίο δεν συμφωνώ?
jimarass Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 ΤΟ θέμα το ξεκίνησαν σίγουρα οι Γερμανοί και καλά κάνουν. Θέλουν δυνατή Ευρωζώνη, σε αντίθεση με αυτούς που πια δεν την ελέγχουν (δες Αγγλάκια). Επομένως πρέπει να τρομάξουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Ωστόσο φωνάζουν στο σαμάρι (Ελλάδα) για να ακούσει και το γαιδούρι (Πορτο, Ιταλία, Ισπανία) Μη σας πω ότι οτ παρακάλεσε ο Παπανδρέου, ώστε να είναι πιο εύκολο μετά το κράξιμο να περάσουν τα μέτρα που πρέπει...... Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν παίζει , αφού θα αποτελούσε άμεση απόδειξη πως το ευρώ δεν βοηθά παρά μόνο τις ισχυρές οικονομίες και επομένως ότι θα ήταν αποτυχία. ΕΠίσης, το ευρώ αποτελεί ένα βασικό βήμα για την περαιτέρω πολιτική ένωση, αφού προσφέρει ένα δρόμο εξίσωσης των οικονομικών διαφορών των μελών και το πιο σημαντικό, αναπτύσει την ευρωπαική συνείδηση που είναι ίσως ως παράγοντας ψυχολογίας πολύ πιο σημαντικός από 100 προυπολογισμούς Γερμανίας..... Η Γερμανία και η Γαλλία και η Αγγλία και η Σουδία κ.τ.λ. χωρίς την Ευρώπη πως θα ανταγωνιστουν στο μέλλον τις ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Βραζιλίες κ.τ.λ., Είδατε τι έγινε με την Ισλανδία. χώρες με τρελό πλυθησμό, ανάπτυξη και κεφάλαια? Με τα 9 εκατ των Σουηδών ????? Εδώ ολόκληρη η Ευρώπη, πλην Ρωσίας, είναι ήδη μικρή σε μέγεθος, αν και σε ΑΕΠ είναι πρώτη.....
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 έτσι πως με κάνετε θα πάω την επόμενη φορά να ψηφίζω Βεργή για να μην αφαιρώ και την φωνή μου. Δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω απλός δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να με καλύπτει. Δηλαδή να πάω να ψηφίσω κάποιον με τον οποίο δεν συμφωνώ? Αν ενημερωθείς για το πρόγραμμα του Βεργή και δεις ότι σε καλύπτει, προφανώς και να τον ψηφίσεις! Από την άλλη στην περίπτωση που κανείς δεν σε εκφράζει και πάλι μπορείς να απέχεις από τη διαδικασία αλλά μετά όταν θα φωνάζεις, δεν θα είναι "κάπως" μιας και άφησες τους άλλους να εκλέξουν την κυβέρνηση που ήθελαν??? ---------- Προσθήκη στις 13:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:13 ---------- ΤΟ θέμα το ξεκίνησαν σίγουρα οι Γερμανοί και καλά κάνουν. Θέλουν δυνατή Ευρωζώνη, σε αντίθεση με αυτούς που πια δεν την ελέγχουν (δες Αγγλάκια). Επομένως πρέπει να τρομάξουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Ωστόσο φωνάζουν στο σαμάρι (Ελλάδα) για να ακούσει και το γαιδούρι (Πορτο, Ιταλία, Ισπανία) Μη σας πω ότι οτ παρακάλεσε ο Παπανδρέου, ώστε να είναι πιο εύκολο μετά το κράξιμο να περάσουν τα μέτρα που πρέπει...... Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν παίζει , αφού θα αποτελούσε άμεση απόδειξη πως το ευρώ δεν βοηθά παρά μόνο τις ισχυρές οικονομίες και επομένως ότι θα ήταν αποτυχία. ΕΠίσης, το ευρώ αποτελεί ένα βασικό βήμα για την περαιτέρω πολιτική ένωση, αφού προσφέρει ένα δρόμο εξίσωσης των οικονομικών διαφορών των μελών και το πιο σημαντικό, αναπτύσει την ευρωπαική συνείδηση που είναι ίσως ως παράγοντας ψυχολογίας πολύ πιο σημαντικός από 100 προυπολογισμούς Γερμανίας..... Να και μια φορά που συμφωνούμε εμείς οι 2!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.