Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μου την είπες Απλά εκνευρίζομαι όταν διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από την Κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τα κόμματα κλπ κλπ κλπ λες και είναι κάτι ξένο!
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μα είμαστε ΓΑΜΑΤΟΙ!!!! Αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ των υπαλλήλων του ΟΤΕΤο Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1419/2009 απόφαση του έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται στους υπαλλήλους του ΟΤΕ οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠΟΤΕ). Με το Ν. 3655/2008 το ΤΑΠΟΤΕ αφού συγχωνεύθηκε με άλλα Ταμεία, μετονομάστηκε σε Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΚΕΤΩ). Το ΣτΕ αναφέρει στην απόφαση του, ότι η επιβολή ανώτατου ορίου στο εφάπαξ βοήθημα που θέτει ο Ν. 2084/1992 είναι αντισυνταγματικό, καθώς είναι σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της ισότητας :lol: (άρθρο 4) και στην υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για την ασφάλιση των εργαζομένων (άρθρο 22). Διευκρινίζεται στη δικαστική απόφαση ότι το εφάπαξ που χορηγεί το ΤΑΠΟΤΕ έχει αμιγώς ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού καταβάλλεται από κεφάλαιο που σχηματίζεται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών. Πηγή Συμφωνώ με τον teo, μην την πέφτετε του million_voicies, τουλάχιστον έχει το θάρρος και βγαίνει και το λέει. Ας υπάρχει και μια άλλη άποψη στο forum από το να ακούγεται κράξιμο μόνο.
apd453 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Απλά εκνευρίζομαι όταν διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από την Κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τα κόμματα κλπ κλπ κλπ λες και είναι κάτι ξένο! Προσωπικά έχω ψηφίσει μία φορά στα 19 μου σε δημοτικές και πίστεψε με έχουν γίνει αρκετές φορές εκλογές από τότε. ---------- Προσθήκη στις 21:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ---------- Μα είμαστε ΓΑΜΑΤΟΙ!!!! Συμφωνώ με τον teo, μην την πέφτετε του million_voicies, τουλάχιστον έχει το θάρρος και βγαίνει και το λέει. Ας υπάρχει και μια άλλη άποψη στο forum από το να ακούγεται κράξιμο μόνο. Πάντως μέχρι τώρα δικαιώνομαι.
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 S&P: Junk η Ελλάδα εάν φύγει από το ευρώ Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα πέσει στην κατηγορία junk' date=' εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, προειδοποιεί ο αναλυτής της Standard & Poor's, Moritz Kraemer, με άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα. [b']Πάντως, ο Kraemer εκτιμά ότι καμία από τις 16 χώρες της Ευρωζώνης δεν θα αποχωρήσει από την ένωση, καθώς το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι σαφώς υψηλότερο από τα πιθανά οφέλη.[/b] «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor's, η ελληνική αξιολόγηση θα έπεφτε σε μία τυχόν έξοδο κατά περίπου τέσσερις βαθμίδες και επομένως θα διαμορφωνόταν στη μη επενδυτική κατηγορία (junk)», έγραψε ο αναλυτής. Αντίθετα, εάν η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ιταλία αποχωρούσαν από το ευρώ, η υποβάθμιση της αξιολόγησής τους δεν θα έπεφτε πάνω από 2 ή 3 βαθμίδες. Ακόμα χειρότερα θα ήταν τα πράγματα εάν η χώρα αυτή αποφάσιζε να εκφράσει το δημόσιο χρέος της στο νέο νόμισμα, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία. Πηγή ............................ Μέρκελ: Τα προβλήματα της Ελλάδας πιέζουν το ευρώ Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για την επίδραση του ελλείμματος της Ελλάδας στο ευρώ, λέγοντας πως το νόμισμα αντιμετωπίζει μια “πολύ δύσκολη περίοδο.” “Το ελληνικό παράδειγμα μπορεί να μας βάλει υπό εξαιρετικά μεγάλη πίεση,” δήλωσε σε ένα κλειστό φόρουμ της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το Bloomberg. “Ποιος μπορεί να πει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να προχωρήσει σε αναμόρφωση του ασφαλιστικού; Δε νομίζω πως θα τους αρέσει να τους δίνει οδηγίες η Γερμανία,” τόνισε, προσθέτοντας οτι “οι Γερμανοί βουλευτές δε θα ήθελαν να τους λέει η Ελλάδα τι θα κάνουν.” “Έτσι, το ευρώ είναι σε μια δύσκολη περίοδο για τα επόμενα χρόνια,” ανέφερε. Πηγή Χαρίζουν από 138.000 ευρώ σε συνταξιούχους της Ο.Α. Η Ολυµπιακή άλλαξε σελίδα και «πετάει» ξανά από ιδιώτες' date=' αλλά το... µακροσκελές και κοστοβόρο «κεφάλαιό» της δεν έχει κλείσει ακόµη για το κράτος. Αντίθετα, ο κρατικός Προϋπολογισµός[b'] καλείται να επωµιστεί επιπλέον περί τα 65 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση «εκκρεµοτήτων» όχι µόνο µε τους εργαζοµένους, αλλά και µε τους επί χρόνια συνταξιούχους του πρώην κρατικού αεροµεταφορέα. [/b] [...]προβλέπεται ότι 260 ιπτάµενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυµπιακής Αεροπορίας (υπεύθυνοι πληρώµατος, εκπαιδευτές µε 10.000 ώρες πτήσεις) που την περίοδο 2003-2004 συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, θα λάβουν τις ίδιες ευνοϊκές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις µε όσους αποχωρούν τώρα και κυρίως την προσαύξηση ενσήµων κατά 100% (µε όριο τα 10.500). Η δαπάνη για την αναπροσαρµογή αυτών των συντάξεων έχει εκτιµηθεί από το Γενικό Λογιστήριο στα περίπου 36 εκατ. ευρώ, χωρίς να αναφέρεται αν το προσωπικό αυτό είχε προσφύγει νοµικά ή διεκδικήσει αυτές τις παροχές. Και αυτό, όταν το «πακέτο» των ασφαλιστικών και εργασιακών παροχών που έλαβαν ως «αποζηµίωση» µετά την αποκρατικοποίηση, οι περίπου 8.000 εργαζόµενοι της Ο.Α. ανήλθε στο ποσό του 1,3 δισ. ευρώ. Μια δεύτερη ρύθµιση αφορά την αναγνώριση ως χρόνου ασφάλισης για το τακτικό προσωπικό της περιόδου που τυχόν απασχολείτο ως εποχικό, ο οποίος και προσαυξάνεται κατά 50% εφόσον έχουν καταβληθεί οι προβλεπόµενες αυξηµένες εισφορές του κλάδου σύνταξης. Όσοι από το τακτικό προσωπικό υπήρξαν ιπτάµενοι συνοδοί ή φροντιστές, δικαιούνται επιπλέον προσαύξηση κατά 50% του χρόνου ασφάλισής τους και για όσο διάστηµα υπηρέτησαν ως εποχικό προσωπικό. Αυτές οι δύο ρυθµίσεις έχουν αποτιµηθεί συνολικά στα 25 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερο ποσό σύνταξης αναµένεται να λάβει το προσωπικό της Olympic Catering µε µια σειρά τροποποιήσεων του ισχύοντος νόµου του 2008, οι οποίες «κοστολογούνται» στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρόνια της στρατιωτικής θητείας λαµβάνονται υπόψη για τον υπολογισµό της σύνταξης µετά τη θεµελίωση του σχετικού δικαιώµατος. [...]Νοµικά έχουν κινηθεί πλέον οι περίπου 850 συµβασιούχοι υπάλληλοι της Ολυµπιακής για τη µετάταξή τους στο Δηµόσιο, οι οποίοι µέσω ΑΣΕΠ είχαν φτάσει να «µετρούν» 10-15 ή και περισσότερες ανανεώσεις συµβάσεων. [...]Τι προβλέπει ο νόµος του 2008 για το προσωπικό της Ολυµπιακής Μόνιµο προσωπικό - Εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης (αποζηµίωση απόλυσης) από τον ΟΑΕΔ. - Δυνατότητα µετάταξης σε Δηµόσιο και ΔΕΚΟ και µηνιαίο συµπλήρωµα 500 ευρώ σε περίπτωση µισθολογικών διαφορών. - Προσαύξηση ενσήµων 50%. - Ειδικό επίδοµα για όσους αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τοµέα και παραµείνουν άνεργοι για 12 µήνες. Πιλότοι - Για όσους συνταξιοδοτηθούν, επιπλέον ειδικό βοήθηµα για 1-6 χρόνια, ώστε να λαµβάνουν συνολικά το 75% των τακτικών τους αποδοχών. - Για όσους παραµείνουν στην αγορά εργασίας και δεν βρουν απασχόληση, 4 χρόνια κάλυψη µέρους των αποδοχών τους. Ιπτάμενοι συνοδοί-φροντιστές - Επιπλέον προσαύξηση ενσήµων 50%. Εποχικοί - Επίδοµα ανεργίας για 6 µήνες, προσαυξηµένο κατά 50%. - Για άλλους 6 µήνες, ποσό ίσο µε το επίδοµα ανεργίας του ΟΑΕΔ (414 ευρώ). - Μοριοδότηση προϋπηρεσίας σε ποσοστό 50%. - 20% των θέσεων που προκηρύσσονται από το υπουργείο Μεταφορών και τους εποπτευόµενους φορείς θα καλύπτονται από πρώην εποχικούς της Ολυµπιακής. - Πρόγραµµα επιχορήγησης µε 30.000 ευρώ ανά άτοµο για δηµιουργία νέας επιχείρησης. - Επιδότηση για 3 χρόνια των ιδιωτικών εταιρειών που θα τους προσλάβουν. Κόστος προγράµµατος: 1,298 εκατ. ευρώ Τι θα προβλέπει επιπλέον η νέα τροπολογία - Οι 260 ιπτάµενοι συνοδοί και φροντιστές που συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα µε το νόµο 3185/2003 θα υπάγονται στις ίδιες ευνοϊκές ρυθµίσεις του 2008. - Αναγνώριση ως χρόνου ασφάλισης για το τακτικό προσωπικό και του διαστήµατος που τυχόν υπηρέτησε ως εποχικό µε προσαύξηση 50% των ενσήµων. - Επιπλέον προσαύξηση 50% των ενσήµων (δηλαδή 100%) στην περίπτωση που το παραπάνω προσωπικό υπηρέτησε µε την ειδικότητα ιπτάµενου συνοδού ή φροντιστή. - Επιπλέον ευνοϊκές ρυθµίσεις για το προσωπικό της Olympic Catering. - Απαιτήσεις των εργαζοµένων µε σύµβαση εργασίας ορισµένου ή αορίστου χρόνου που αφορούν µη χορήγηση αδείας 2009 και δώρου Χριστουγέννων αποτελούν δαπάνες εκκαθάρισης και καταβάλλονται από τον εκκαθαριστή. - Η προσαύξηση του 50% υπολογίζεται και επί του χρόνου πραγµατικής απασχόλησης και ασφάλισης πέραν των 300 ηµερών κατ’ έτος και µέχρι τα 10.500 ένσηµα τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική σύνταξη. - Καλύπτονται οι 181 εποχικοί υπάλληλοι οι οποίοι για διάστηµα 1-14 µέρες δεν συµπληρώνουν τις 150 µέρες εργασίας εντός των ετών 2008 και 2009 και δεν δικαιούνται επίδοµα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Κόστος προγράµµατος: 65 εκατ. ευρώ Πηγή Σόρρυ για το μέγεθος του post έκοψα όσο μπορούσα.
million_voices Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Πες το πιο νωρίς ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος, είναι δυνατόν να συγκρίνεις τους υπαλλήλους των αλυσίδων τύπου Πλαίσιο , που πληρώνονται με βασικούς και σήμερα είναι και αύριο δεν είναι; Το έχετε βρει όλοι να κατηγορείτε τον κάθε υπάλληλο για την ατελή εκπαίδευση του. Στο internet cafe που δούλευα είχα τον κάθε τυχαίο στις γιορτές που γινόταν πανικός από κόσμο να μου παραπονιέται ότι δεν τον εξυπηρετώ γρήγορα κ.λ.π. ( καλά εννοείται διαλλείμματα και τέτοια ούτε για αστείο που για δημοσίους είναι αυτονόητα) που προφανώς δε ξέρει τι σημαίνει δουλειά και τι σημαίνει υπο-στελέχωση και τι σημαίνει να είσαι ένας υπάλληλος ανά βάρδια και να κάνεις και οποιαδήποτε άλλη δουλειά άσχετη από αυτή της σύμβασης και τους έλεγα " βλέπετε δεύτερο άτομο πουθενά, βλέπετε να κάθομαι μήπως,"( πιο ευγενικά και καθωςπρεπει τα έλεγα). Άσε που πολλοί πιστεύανε ότι ως υπάλληλος πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα ας πούμε, λες και η εισαγωγική εκπαίδευση λίγων ημερών σε κάνει παντογνώστη. Όπως έχει ήδη ειπωθεί στο Πλαίσιο και σε κάθε κατάστημα μπορείς απλά να μη πας. Τους δημόσιους υπαλλήλους δεν τους αποφεύγεις, τους πληρώνεις και απο πάνω για τη φοβερή εξυπηρέτηση, δεν έχεις δικαίωμα αξιολόγησης τους, δεν έχεις δικαίωμα να καθορίσεις τι μισθούς θα παίρνουν, είσαι ένας εργοδότης που όχι απλά πληρώνει αλλά έχει και ζημία αντί για κέρδος από τους υπαλλήλους -αφεντικά του. Αν έλεγε το Δημόσιο π.χ. στους υπαλλήλους γραφείου του δημοσίου" επειδή δεν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε συνεργείο καθαρισμού να έρχεται συχνά, τις μισές μέρες θα καθαρίζετε εσείς την υπηρεσία σας" και διάφορα άλλα που υφίστανται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πόσες μέρες θα βγαίνανε να απεργήσουνε; Μία παραγγελία που έκανα από το Πλαίσιο χτες παρεπιμπτόντως σήμερα την παρέλαβα κιόλας. Τα λεφτά επιστροφής φόρου ( προερχόμενα από παρακρατήσεις φόρων) αρχικά πήγανε να μας τα φάνε ( ένα μικρό λαθάκι μωρέ αντί να για επιστροφή μας στείλανε να πληρώσουμε) τα περιμένουμε ακόμα ( που ήταν λάθος της εφορίας και όχι δικό μας) γιατί όπως είπε και ο υπάλληλος πνίγεται στη δουλειά και μη τον πολυζαλίζουμε κιόλας, θα έρθει ειδοποίηση όποτε δεήσει να το κοιτάξει. μετά προσπαθούσε να βγάλει πρόβλημα στη δήλωση εκεί που δεν υπήρχε ( δε δίνουμε φακελάκια , για αυτό). Ποιά ιδιωτική επιχείρηση θα σου έλεγε " περίμενε μερικούς μήνες για να σε εξυπηρετήσω; Αυτό είναι το πιο πρόσφατο πρόβλημα μας οικογενειακώς με δημόσιες υπηρεσίες, από προβλήματα άλλο τίποτα. Να μιλάει ο δημόσιος υπάλληλος( και ας είναι η εξαίρεση του κανόνα) για λαμόγια είναι τουλάχιστον ειρωνικό. μαλιστα οποτε εξ ορισμου επειδη ειμαι δημοσιος υπαλληλος ειμαι λαμογιο ενω εσυ επειδη δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα εισαι αψογη η δικαιολογημενη ειμαστε σοβαροι? καταλαβαινω την οργη σας γιατι τα ιδια τραβαω και εγω στις αλλες υπηρεσιες αλλα η αυθαιρετη γενικευση ειναι καφριλα για να μην πω τπτ χειροτερο ---------- Προσθήκη στις 22:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:37 ---------- Προσωπικά έχω ψηφίσει μία φορά στα 19 μου σε δημοτικές και πίστεψε με έχουν γίνει αρκετές φορές εκλογές από τότε. ---------- Προσθήκη στις 21:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ---------- Πάντως μέχρι τώρα δικαιώνομαι. καλα εσυ κουβαλας χοντρο κομπλεξ ---------- Προσθήκη στις 22:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:47 ---------- Ποτέ δεν πέταξα μπιχτίτσες, ευθέως έθεσα τα ερωτήματα μου και τις όποιες διαφωνίες μου με το αιώνιο "μην πυροβολάτε τους Δημόσιους, άλλοι σας κλέβουν". ακόμα κι αν δεν αναφέρεσαι σε μένα θέλω να το ξεκαθαρίσω Στα υπόλοιπα σε πρόλαβα. "Προέβλεψα" αυτό που γίνεται πάντα, οι δημόσιοι κατηγορούν τους ιδιωτικούς ότι φοροδιαφεύγουν, κλέβουν και πάντα τους αναγκάζουν να γίνονται παράνομοι ενώ εκείνοι είναι άσπιλοι και αθώοι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες λένε ότι τα κάνουν όλα καλά αλλά αναγκάζονται να τα κρύβουν (φοροδιαφυγή) γιατί όταν παίρνει φακελάκι ο εφοριακός, ο μηχανικός στην πολεοδομία, ο κρατικός γιατρός για να κάνει μια επέμβαση, δεν βγαίνει αλλιώς. Χώρια που δεν ανέχονται να πληρώνουν ξύστες να κάθονται και να μην μπορεί να τους κουνήσει κανείς από την θέση τους (λένε. Εγώ θα μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά σε λίγα χρονάκια). Όπως βλέπεις φαύλος κύκλος. Κι αν παρατήρησες δεν είπα φταίει το Δημόσιο και όλοι οι δημόσιοι, ανέφερα συγκεκριμένες περιπτώσεις που φαίνεται κατάφωρα η αδικία. Διαφωνείς σε κάποιο από αυτά (ΟΣΕ, πρόωρες, επιδόματα πχ)? Αν πάλι θέλεις να το γενικοποιήσεις ότι μιλάω για όλους προκειμένου να αποφύγεις να τοποθετηθείς μου φαίνεται ότι άκρη δεν θα βγάλουμε οπότε το αφήνουμε εδώ. ρε συ αν διαβασεις αυτα που γραφω θα δεις οτι δεν λεω οτι το δημοσιο οπως λειτουργει δεν ειναι καρκινωμα,ειναι και παραειναι απλα το προβλημα βρισκεται στην Ελληνικη κοινωνια γενικοτερα και στον Ιδιωτικο τομεα ενα καρο απατεωνιες και λαμογιες γινονται το ζητημα ειναι να μην ψαχνουμε για αποδιοπομπαιους τραγους και να δουμε με ειλικρινια τι κανει ο καθενας απο το μετεριζι του χλωμο βεβαια αλλα τουλαχιστον οχι κυνηγι μαγισσων τεσπα εγω τελος απο αυτο το θρεντ γιατι με την προκαταληψη που υπαρχει εχω βαρεθει να αδικουμαι και να μην μπορω να κανω τπτ για αυτο ps το πως λειτουργει το δημοσιο ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα νομοθεσιας και δεν βλεπω κανεναν πολιτικο να κανει κατι για αυτο παρολο που μπορουν υποκρισια κυριοι οπως υποκρισια ειναι να λες φταινε οι πολιτικοι ενω τους ψηφιζεις τα ιδια και τα ιδια
Teaser Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 μαλιστα οποτε εξ ορισμου επειδη ειμαι δημοσιος υπαλληλος ειμαι λαμογιο ενω εσυ επειδη δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα εισαι αψογη η δικαιολογημενη ειμαστε σοβαροι? Καταλαβαίνω την οργή σου και έχεις απόλυτο δίκαιο. Ρε κουφάλες δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμόγια, βρωμιάρηδες και χαραμοφάιδες. Απλά είναι πάρα πολλοί. Άπαξ και μπήκε κάποιος στο δημόσιο τελείωσε, μπήκε, δεν θα τον φάμε. Άλλο είναι να λες "δεν θέλουμε άλλους δημοσίους υπαλλήλους" και άλλο είναι την λες σε έναν δημόσιο υπάλληλο επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος.
chill Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Άρα υποθετω πως δεν ζεις στην Ελλάδα ε? Γιατί υπο φυσιολογικές συνθήκες, κάποιος με μια τέτοια άποψη δεν θα ήταν λογικό να ζούσε εδώ! Αυτούς τους πολιτικούς τους ψηφίζεις όμως φαντάζομαι γιατί έχουμε Δημοκρατία και η εκάστοτε κυβέρνηση εκφράζει τη βούληση της πλειοψηφίας, σωστά? Υποθέτεις λάθος, ζω ακόμα στην Ελλάδα. Το ότι ζω εδώ, συνεπάγεται αυτόματα πως ψηφίζω ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας και πως πιστεύω ότι μου λέει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ?
Evgenios1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μωρε ξυλωμα θελουν ολλοι τους. Και να μπουν σε μαυρη λιστα να μην ξαναδουλεψουν ποτε στο δημοσιο. Αν ειναι δυνατον να λεμε "... υπαρχουν και υπαλληλοι που κανουν τη δουλεια τους..".... ζοριζεσαι? πας σπιτακι σου
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 ps το πως λειτουργει το δημοσιο ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα νομοθεσιας και δεν βλεπω κανεναν πολιτικο να κανει κατι για αυτο παρολο που μπορουν QFT Αυτό ζητάμε οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι. Να αρθεί η ασυλία της μονιμότητας και όποιος δεν δουλεύει να πάει σπιτάκι του. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο. Άλλο είναι να λες "δεν θέλουμε άλλους δημοσίους υπαλλήλους" και άλλο είναι την λες σε έναν δημόσιο υπάλληλο επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος. Έχεις δίκιο, αλλά δημιουργείται αυτόματα αρνητική προδιάθεση. Είτε γιατί θα υπάρχουν άτομα που σκίστηκαν να διαβάσουν για ΑΣΕΠ και πήραν πούλο (ενώ κάποιοι άλλοι θα διορίστηκαν δια της βυσματικής οδού) είτε γιατί θα υπάρχουν άτομα που έχουν κουραστεί από τη διαρκή γραφειοκρατία του δημοσίου. Για αυτό ίσως να βρίσκουν έναν και τον λιθοβολούν. Από την άλλη σκέψου να μίλαγες με έναν μπάτσο ή με έναν παπά. Δεν θα ήσουν a priori προκατειλλημένος;
ippo00 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 QFTΑυτό ζητάμε οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι. Να αρθεί η ασυλία της μονιμότητας και όποιος δεν δουλεύει να πάει σπιτάκι του. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο. Το πρόβλημα θα ήταν ότι κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση θα απολύεται κόσμος...
pournaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το πρόβλημα θα ήταν ότι κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση θα απολύεται κόσμος... Ειμαστε 16 χωρες στην ευρωζωνη, και απο ολες αυτες μονο εμεις εχουμε τοσο χοντρο προβλημα με το δημοσιο. Ενα μαμημενο μοντελο απο τις αλλες χωρες που λειτουργουν τοσα χρονια μια χαρα, δεν μπορουμε να παρουμε; Οταν ειναι για φορολογιες και οτι αλλο επιβαρυνει τον πολιτη, μια χαρα ξεπατικωνουν οτι εχουν οι αλλες χωρες, οταν ειναι ομως να χασουν οι 300 τα δαγκωτα που πηραν απο τους βολεμενους, τοτε τριζει η καρεκλα και οι εξυγιανσεις πανε περιπατο.
Humphrey Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ειμαστε 16 χωρες στην ευρωζωνη, και απο ολες αυτες μονο εμεις εχουμε τοσο χοντρο προβλημα με το δημοσιο. Ενα μαμημενο μοντελο απο τις αλλες χωρες που λειτουργουν τοσα χρονια μια χαρα, δεν μπορουμε να παρουμε; Μετα απο 115 post επιτέλους το είπε κάποιος...
frenzy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Έχεις δίκιο, αλλά δημιουργείται αυτόματα αρνητική προδιάθεση. Από την άλλη σκέψου να μίλαγες με έναν μπάτσο ή με έναν παπά. Δεν θα ήσουν a priori προκατειλλημένος; Συμβαίνει κάθε μέρα σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά δεν σημαίνει πως είναι σωστό συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα που έχει ο καθένας με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ανήκει σε άλλο θρεντ, το πλήθος των ΔΥ (που είναι όντως το πρόβλημα) δεν είναι δικό τους φταίξιμο. Ειμαστε 16 χωρες στην ευρωζωνη, και απο ολες αυτες μονο εμεις εχουμε τοσο χοντρο προβλημα με το δημοσιο. Ενα μαμημενο μοντελο απο τις αλλες χωρες που λειτουργουν τοσα χρονια μια χαρα, δεν μπορουμε να παρουμε; Οταν ειναι για φορολογιες και οτι αλλο επιβαρυνει τον πολιτη, μια χαρα ξεπατικωνουν οτι εχουν οι αλλες χωρες, οταν ειναι ομως να χασουν οι 300 τα δαγκωτα που πηραν απο τους βολεμενους, τοτε τριζει η καρεκλα και οι εξυγιανσεις πανε περιπατο. Εδώ είναι το πρόβλημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Προσωπικά έχω ψηφίσει μία φορά στα 19 μου σε δημοτικές και πίστεψε με έχουν γίνει αρκετές φορές εκλογές από τότε. Εαν δεν ξαναψήφισες από τότε, δεν μπορείς να γκρινιάζεις ταυτόχρονα για το σύστημα κλπ κλπ κλπ! Υποθέτεις λάθος, ζω ακόμα στην Ελλάδα. Το ότι ζω εδώ, συνεπάγεται αυτόματα πως ψηφίζω ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας και πως πιστεύω ότι μου λέει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ? Το ότι ζεις εδώ και ψηφίζεις ό,τι νομίζεις πως σε εκφράζει, πάει να πει πως δέχεσαι την Δημοκρατία και αναγνωρίζεις κάθε φορά το εκλογικό αποτέλεσμα. ---------- Προσθήκη στις 11:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:34 ---------- Ειμαστε 16 χωρες στην ευρωζωνη, και απο ολες αυτες μονο εμεις εχουμε τοσο χοντρο προβλημα με το δημοσιο. Ενα μαμημενο μοντελο απο τις αλλες χωρες που λειτουργουν τοσα χρονια μια χαρα, δεν μπορουμε να παρουμε; Οταν ειναι για φορολογιες και οτι αλλο επιβαρυνει τον πολιτη, μια χαρα ξεπατικωνουν οτι εχουν οι αλλες χωρες, οταν ειναι ομως να χασουν οι 300 τα δαγκωτα που πηραν απο τους βολεμενους, τοτε τριζει η καρεκλα και οι εξυγιανσεις πανε περιπατο. Οι άλλες χώρες ευτυχώς δεν έβλεπαν το δημόσιο όπως το βλέπουμε εμείς: άντε να βολευτούμε να αράξουμε έχοντας έναν ικανοποιητικό μισθό χωρίς τρεχάματα, άγχος κλπ!
apd453 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Εαν δεν ξαναψήφισες από τότε, δεν μπορείς να γκρινιάζεις ταυτόχρονα για το σύστημα κλπ κλπ κλπ! Δηλαδή με λίγα λόγια είτε ψηφίζω είτε όχι δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω. Και πότε έχω δικαίωμα λοιπόν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.