Προς το περιεχόμενο

Financial times "Αναγκη εξοδου της Ελλαδας απο την Ευρωζωνη"

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Danos δεν θες να συζητησουμε ποιοι ειναι κατ'αρχας υπευθυνοι για αυτην την κατασταση

ΔΕΝ ΘΕΣ και μην ρωτησεις τι εννοω,ξερεις τι εννοω

Εγώ και εσύ! Πάντα οι διάφορες ηγεσίες, οι πολιτικές, οι αρπαχτές, τα βολέματα κλπ κλπ αντιπροσωπεύουν εμάς τους ίδιους και τις νοοτροπίες μας!

B)

Δημοσ.
ώπα! μισο γιατι κάτι ξέχασες. έτσι εύκολα θα καθαρίσεις;

όλες οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες μετατρέπονται σε δραχμές.

Νύχτερινές ώρες φυσικά,

αλλα αφού ειδοποιηθούν μια βδομάδα νωρίτερα οι γνωστές καλές οικογένειες.

.. και πριν ξημερώσει, πάρε και μια υποτίμηση 10-50% της δραχμής έναντι του ευρώ.

και μετά...περάστε οσοι θέλετε για ανάληψη.

Τα ρέστα δικά σας.

αμα γινει αυτο που υπονοεις θα πεσουνε ολοι να τους φανε..οχι πως ειναι αγγελουδια...αλλα...

δν παιζει πιστευω.μ ακουγεται παρατραβηγμενο..

Δημοσ.

Πωπω ΓΑΛΑΞΙΑΣ το θρεντ.

Η Ελλάδα (το Ελληνικό κράτος, για να μη ξεχνιόμαστε), μπήκε με το ΣΤΑΝΙΟ στην ΕΕ, έκατσε ρε παιδί μου στο παράθυρο και φώναξε "λοιπόν, ή με παίζετε και 'μένα, ή πηδάω".

Σκιαγμένοι από την προοπτική μιας Ελλάδας πολτοποιημένης στο πεζοδρόμιο, οι Ευρωπαίοι μεγαλοτσιφλικάδες, προκειμένου να αποφύγουν το σκάνδαλο, την πήραν μέσα σαν τον λαθρομετανάστη της ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑΣ ΣΑΝΤ στο σχετικό της θρεντ.

Και τώρα, χρόνια μετά, άπλυτη και βρωμιάρα, κόμπος στο χτένι των Μεγαλοεταίρων, διακινδυνεύει να την πετάξουν όξω σαν τον Βασιλάκη Καΐλα.

Ναι.

Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου, σημειώσατε 2, διότι είναι στημένο ΚΑΙ αυτό.

Δημοσ.

Σε καμία Ελλάδα δεν "χάρισαν" καμία ΕΕ. Ξέρουν ποιους βάζουν αυτοί μέσα και επίσης ξέρουν πολύ καλά τι οφέλη πρόκειται να έχουν.

Δημοσ.

[/color]να γίνει ξανά το Ναύπλιο. Μπας και πάρει κανα πρωράθλημα ο Παναργειακός

Κι εσύ από δω κάτω είσαι;

Δημοσ.

Εμ.

Πολιτικοοικονομικά (κι όποιος καταλαβαίνει την ΕΕ απλά σαν επιχείριση με συνεταίρους, δεν ξέρει τί του γίνεται).

Και όπως και στην Αθηναϊκή Συμμαχία δεν πετάγανε έξω πόλεις, έτσι και στην ΕΕ.

Κι όποιος έχει την εντύπωση ότι "απλά είμαστε ρεμάλια και δεν παράγουμε/εξάγουμε-για να 'μαστε ανταγωνιστικοί", είναι στην κοσμάρα του.

Κι όποιος νομίζει πως η Αργεντινή έχει πολιτικο-οικονομικά καμμία σχέση με την Ελλάδα, ροχαλίζει κι όλας.

Κι όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ΠΡΩΤΑ θα διαλύσουν την ΕΕ Γερμανο-Γάλλοι, πριν από οποιαδήποτε "αποπομπή χώρας-μέλους", τσάμπα τυραννιέται.

Δημοσ.
κοιτα και η ποιοτητα των υπηρεσιων και αγαθων (γενικως μιλωντας) στον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι και πολυ καλυτερη του δημοσιου

και αυτους τους πληρωνεις και μαλιστα δεν μπορεις να ξεφυγεις κιολας γιατι στην εναρμονιση ειναι και αυτοι (ποιοτητας υπηρεσιων,after sales,εγγυησεις,χρονων παραδοσης κλπ) ειδικα οι μεγαλοι

τεσπα το νοημα ηταν "μην χανουμε την μεγαλη εικονα"

Δεν πιστευω οτι γινεται να συγκριθουν ετσι απλα ο ιδιωτικος με τον δημοσιο τομεα.

Κατ' αρχην γιατι στον ιδιωτικο μπορεις να πας στο διευθυντη-ιδιοκτητη, και ο "κακος" υπαλληλος να παρει ποδι. Αν παραπονεθω στον διευθυντη της εφοριας, (και τυχει να ειμαι και κανενας ελ. επαγγελματιας), ποια πιστευεις οτι θα ειναι η συνεχεια;

Επισης αν πουμε οτι στον ιδιωτικο το ψαρι βρωμαει απ' το κεφαλι, και σε καποια επιχειρηση φταιει για την κακη κατασταση ακομη και ο ιδιοκτητης, τοτε λες, να παει στο διαολο και πας στο απεναντι μαγαζι. Στην εφορια τι θα κανεις; Θα τους πεις "παιδια δεν σας γουσταρω και δεν ξαναρχομαι σε εσας, θα παω σε αλλη εφορια;

Δημοσ.
ναι οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε για το χρεος

δεν φταιει οτι καταναλωνουμε πολυ περισσοτερα απο οσα παραγουμε (τα οποια εισαγουμε)

δεν φταιει οτι παραγουμε αερα και κακο μαλιστα (υπηρεσιες)

δεν φταιει οτι ειμαστε λαμογια

δεν φταιει οτι ειμαστε στα @@ μας ολα

Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αναίσθητοι σε αυτή τη χώρα κι αυτό αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Δημοτικός υπάλληλος μας έστειλε χτες μία επιστολή' date=' η προσεκτική ανάγνωση της οποίας μπορεί να προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα σε όλους. Διάλογος χρειάζεται και αυστηρή αυτοκριτική απ’ όλους μας.

«Είμαι δημόσιος υπάλληλος (δημοτικός) και σας πληροφορώ ότι ο μισθός μου, μαζί με τα επιδόματα προσεγγίζει τα 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο κλητήρας του Δήμου μας, με 12 χρόνια προϋπηρεσία στον Δήμο, παίρνει 1.750 ευρώ καθαρά μαζί με τα επιδόματα.

Όταν λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι παίρνουν 1.000 ευρώ το μήνα μισθό, είναι αλήθεια. Αλλά χωρίς τα πάσης φύσεως επιδόματα που σε καμία υπηρεσία του δημοσίου δεν είναι κάτω από 600 ευρώ. Φυσικά όλα αυτά χωρίς τις πλασματικές υπερωρίες και τα επιδόματα που σε πολλές υπηρεσίες δίνονται, με τοπικές αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων.

[b']Αυτό που μου κάνει εντύπωση τα 9 χρόνια που είμαι στο Δήμο (με ΑΣΕΠ) είναι ότι όποιος μπορεί να εκβιάσει παίρνει πάντα αυτό που θέλει, και αυτοί που μπορούν να εκβιάσουν είναι πάντα οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Το πιο μεγάλο ψέμα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν τα τελευταία 10 χρόνια αυξήσεις της τάξεως του 1,5-2% το χρόνο. Αυτό είναι αλήθεια για το βασικό μισθό, όμως τα επιδόματά μου έχουν μια μέση αύξηση 6-7% το χρόνο, δηλαδή διπλασιάζονται κάθε οκτώ χρόνια περίπου...[/b]

Δεν είναι περίεργο ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει φτάσει τα 21 δισ. ευρώ για το δημόσιο, ένα υπέρογκο πραγματικά ποσό (χωρίς τις ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα).

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που δουλεύουν στην καθαριότητα (αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια) είναι αυτοί που διαμαρτύρονται περισσότερο, αλλά κι αυτοί που παίρνουν τα πιο πολλά, αναλογικά με την εκπαίδευσή τους!

Ένας εργάτης καθαριότητας σε απορριμματοφόρο παίρνει περίπου 1.600 ευρώ καθαρά. Το ωράριο τους δε, είναι περίπου 3 ώρες την ημέρα: 05:00 - 08:00. Μόλις τελειώσουν τα δρομολόγια, δύο ανά απορριμματοφόρο, πάνε σπίτι τους (οκτώ η ώρα το πρωί). Φυσικά οι περισσότεροι (αυτοί που έχουν μυαλό και είναι ελάχιστα νοικοκύρηδες) κάνουν και δεύτερη δουλειά, σε οικοδομικές εργασίες κυρίως...

Και φυσικά είναι οι ίδιοι οι οποίοι σε μια απεργία θα βγουν μπροστά και θα φωνάζουν απελπισμένοι για τους πενιχρούς μισθούς. Για τους μισθούς των υπουργείων, εκτελωνιστών, εφοριακών, υπολογίστε ένα 30% παραπάνω (για την ίδια κατηγορία εκπαίδευσης).

Συμπέρασμα:

α) Αυτοί που φωνάζουν στο Δημόσιο, είναι αυτοί που δουλεύουν λιγότερο (βαριούνται και θέλουν ένα νόημα στη ζωή τους).

β) Η μεγαλύτερη δαπάνη για το κράτος είναι αυτή της μισθοδοσίας των Δ.Υ. (Προϋπολογισμός: Δαπάνες για δημόσια έργα 6 δισ. ευρώ, δαπάνες για μισθοδοσία 21 δισ. ευρώ).

γ) Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα αν δεν αποφασιστεί να κοπεί, έστω και ελάχιστα, το ύψος των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Π. Π.

Δημόσιος (Δημοτικός) υπάλληλος»

Πηγή

Το χάος των επιδομάτων

Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα που θα έλυνε διά παντός το πρόβλημα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του, λόγω του πλήθους των επιδομάτων που καταβάλλονται σήμερα.

Σήμερα, στο δημόσιο τομέα καταβάλλονται περίπου 40 επιδόματα, σε 26 γενικές κατηγορίες υπαλλήλων, ανάλογα με τη θέση, την ειδικότητα, την περιοχή (παραμεθόριος) που υπηρετούν τα έτη υπηρεσίας κ.λπ. Ταυτόχρονα, σε ορισμένα υπουργεία, υπάρχουν και οι ειδικοί λογαριασμοί, εντός ή εκτός προϋπολογισμού, από τους οποίους καταβάλλονται ειδικά επιδόματα σε διοικητικά στελέχη και σε ορισμένους υπαλλήλους, συνθέτοντας την εικόνα χάους του μισθολογίου.

Ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί κατά μέσο όρο περίπου το 50% – 70% των συνολικών αποδοχών. Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά σε επιδόματα.

Ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει ενσωμάτωση στο βασικό μισθό του πλήθους των επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλων των κατηγοριών, κάτι που είναι απαγορευτικό, σύμφωνα με παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Επίσης, μία άλλη παράμετρος είναι ο τεράστιος, αναλογικά με το μέγεθος της χώρας, αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου είναι αποκαλυπτικά καθώς στις 30 Ιουνίου 2008, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανήλθε σε 506.680 άτομα.

Πηγή

Η Ελλάδα απασχολεί σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα 506.000 δημόσιους υπαλλήλους (δεν περιλαμβάνονται εκείνοι των ΔΕΚΟ), η μισθοδοσία των οποίων απαιτεί ετησίως 25,2 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού (τα χρειαζούμενα δηλαδή για να λειτουργήσει το κράτος) ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια το ήμισυ (47%) των κρατικών δαπανών καλύπτει την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ισοτιμία

Το να λες ότι σαν χώρα είμαστε μπουρδέλο είναι κατανοητό. Το να λες ότι δεν παράγουμε τίποτα είναι σωστό. Το να λες ότι οι Δημόσιοι πάλι δεν φταίνε είναι εξοργιστικό όμως.

Αν φανταστείς ότι το 50%, πάει σε μισθοδοσία και παροχές δημοσίων υπαλλήλων ενώ είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία αυτών περισσεύουν μπορείς και με μαθηματικά δημοτικού να καταλάβεις ότι και ο δημόσιος τομέας ευθύνεται για το έλλειμα. Αν συμπεριλάβεις σε αυτά ότι έχουν το αβαντάζ της μονιμότητας βλέπεις αμέσως αμέσως σε τι αδιέξοδο βρισκόμαστε.

Πως μετά εγώ να κατηγορήσω τον ελεύθερο επαγγελματία που την μια μέρα δουλεύει, την άλλη όχι για φοροδιαφυγή όταν μου δείχνει τους ξύστες που κάθονται και πληρώνονται (ακριβά), βρέξει χιονίσει? Ε μετά θα μου δείξει και ο ξύστης των κλέφτη και πάμε πάλι από την αρχή.

Δεν είμαι κ@υλωμέν0ς με τους Δημόσιους ούτε με τους Ιδιωτικούς, άνθρωποι είναι καθένας κοιτάει την πάρτη του. Όσοι είναι έξω ζητάνε να μπούνε μέσα και όσοι είναι μέσα ζητάνε να αποκλειστούν οι απ' έξω, με αρκετές ευτυχώς εξαιρέσεις ακόμα. Όταν όμως κανείς δεν κάνει κάτι και βολεύεται στο "ναι αλλά και η άλλη πλευρά" ε γάμησε τα μετά κάτσε να συννενοηθείς. Εδώ καράβια χάνονται και προχθές πάλι η ΓΣΕΕ ζητούσε αύξηση μισθών 8%, οι της Βουλής απειλούσαν με απεργία, οι stagers έκαναν απεργία, οι του ΟΛΠ τσέπωσαν την αποζημιωσάρα και πήγαν σπίτια τους, οι του ΟΣΕ βαδίζουν στον δρόμο που χάραξαν οι ΟΤΕτζίδες, οι της Ολυμπιακής και αρκετοί άλλοι ενώ την ίδια στιγμή ο οργανισμός τους έχει έλλειμα 12 δις.

Και θα 'ρθω εγώ μετά σαν νέος το φελέκι μου μέσα να ζητήσω δουλειά και θα έχω ένα χρέος 220 δις στην πλάτη και θα δουλεύω και σαν τον σκύλο 12 ώρες μπας και πάρω σύνταξη στα 85 αν είμαι κωλόφαρδος φυσικά. Αλλιώς θα πρέπει να ψάξω μέσον ή να ζητάω από τους γονείς για να τα βγάλω πέρα. Και στα κανάλια θα συνεχίσουν οι μεν να αλληλοκατηγορούνται με τους δε για το ποιος έφτασε την κατάσταση εδώ.

Είναι τόσα πολλά που συμβαίνουν μέσα στη μούρη των νέων σήμερα που πρέπει να διατηρείς σε μη νορμαλ πλαίσια την λογική σου για να επιβιώσεις. Γιατί αν τα βάλεις κάτω και δεις τι παραλογισμός και τι γνώμες ακούγονται και γίνονται πιστευτές ως σοβαρές θα αυτοκτονήσεις.

Για να πώ και κάτι ontopic στα π@π@ρ1@ μου τον γράφω τον κύριο που μιλάει για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Όχι γιατί είναι αδύνατον αλλά γιατί η αξιοπιστία οποιουδήποτε καραγκιοζάκου που δουλεύει για πάρτη του ΔΝΤ ειδικά αυτή την στιγμή είναι μηδαμινή. Ναι έχουμε τεράστιο έλλειματα, ναι οι Ευρωπαίοι μας αποκαλούν PIGS μαζί με Portugal, Italy, Spain αλλά όχι και να μας απειλούν οι Financial Times..

Θα γούσταραν πολύ βέβαια να μας αναλάβει το ΔΝΤ και να γίνει η Ευρώπη κωλ0χανείο και το ευρώ κωλόχαρτο έτσι χάλια που τα κατάφεραν οι ίδιοι αλλά ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας βοηθήσει να μην φτάσουμε εκεί. Κι ας αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, σαν πως τόσα χρόνια που την είχαμε εμείς καλύτερα την κάναμε? Τουλάχιστον εκτός από πρακτικά να αναλάβουν κι επίσημα την διαχείριση να δω ποιοι θα μας κουνιούνται μετά.

Δημοσ.

1.βαλαν χωρες οπως βουλγαρια,ρουμανια και καποια στιγμη τουρκια και λενε οτι τους φταιει η Ελλαδα?

ωραια κριτηρια εχουν.

2.ενταξει εγω -κακως-δεν εφαγα τιποτα απο ευρωπαικο κονδυλι-κοινοτικα πλαισια κτλ.δεν μου προσφερε τιποτα η ε.ε. περα απο καποιους δρομους/εργα που φτιαχτηκαν.

3.δεν μας ειπαν τι κερδιζουν απο εμας ομως.τι αγοραστικη αξια εχουμε σε προιοντα αλλων χωρων π.χ. αγορες γερμανικων-ιταλικων αυτοκ. ή γενικοτερα προιοντα.

4.τα λεφτα θα τα στειλω αλλου .ολο και καποια τραπεζα εξωτερικου θα τα δεχτει;P

δανειο ετσι κ αλλιως δεν θα δωσουν σε κανεναν μικρομεσαιο οποτε ας πανε στο εξωτερικο.αν πανε μετα για υποτιμηση δραχμης κτλ ε αλλαζω κ χωρα ας μεινουν οσοι θελουν με την ελλαδα που φτιαξαν...

5.το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε εδω και πολλα χρονια κρατος να περιορισει λιγο τις μλκς.

6.οι νεοι και γενικοτερα που κραζουν ας ψηφισουν και κατι αλλο απο τα 2 κομματα και μετα ας μιλησουν οτι θελουν αλλαγες.

Περα απο τις παραπανω βλακειες που απανταω σε μερικα ποστ, ενα ειναι το συμπερασμα. κοροιδευουν τα προβατα και φτιαχνουν κλιμα για να πατωσει αυριο το χρηματιστηριο...

το παιχνιδι ειναι γνωστο...

οι εντολες να σηκωσουν μετοχες θα δοθουν πριν ανοιξει χρηματιστηριο και οταν κατρακυλησει αρκετα θα ξαναγορασουν και θα κερδισουν την διαφορα οταν μια νεα δηλωση καποιου πονηρου κυκλοφορησει στα δελτια ειδησεων καθε χωρας οτι η Ελλαδα τα φτιαξε ολα,φτιαχνει το ελλειμα σε γοργους ρυθμους κτλ:P

Δημοσ.
1.βαλαν χωρες οπως βουλγαρια,ρουμανια και καποια στιγμη τουρκια και λενε οτι τους φταιει η Ελλαδα?

Δε μιλάμε για ΕΕ, μιλάμε για Ευρωζώνη.

Δημοσ.
Εγώ και εσύ! Πάντα οι διάφορες ηγεσίες, οι πολιτικές, οι αρπαχτές, τα βολέματα κλπ κλπ αντιπροσωπεύουν εμάς τους ίδιους και τις νοοτροπίες μας!

B)

ακριβως μαν

@pretorianos

καλο ειναι να διαβαζουμε ολα τα ποστ πριν αρχισουμε να γραφουμε,δεν βγαζω το δημοσιο πουθενα απεξω ισα ισα

για τα επιδοματα που λες ναι αλλα δεν ειναι παντου οπως τα παρουσιαζεις

τεσπα οκ αφου βρηκαμε τον ενοχο και ολα τα αλλα καλως ας κοιμηθουμε ησυχοι

Δημοσ.
αμα γινει αυτο που υπονοεις θα πεσουνε ολοι να τους φανε..δν παιζει πιστευω.μ ακουγεται παρατραβηγμενο..

Μάλλον γεννήθηκες χτες. ποιός θα πέσει να φάει ποιόν; Αστεία πράγματα.

το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε 100%, αλλα σίγουρα ειναι πιό πιθανό αύριο να συμβούν πράγματα παρόμοια με όσα έχουν συμβεί και στο παρελθόν,

παρά πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί.

Τους Αργεντινούς πολιτικούς, που έκαναν τα ίδια, δεν τους "έφαγε" κανείς.

οι μισοι αποσυρθηκαν απο την σκηνή με τις παχυλες καταθέσεις που είχαν εγκαιρως βγαλει στο εξωτερικό, και οι άλλοι μισοι ειναι ακόμα στο παιχνίδι. Παιζουν ακόμα μπάλα ειτε στο 1ο, ειτε στο 2ο κόμμα.

Το ίδιο δείχνει και η πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Εκτός απο μερικούς -ελαχιστότατους- πρωταγωνιστές της 7ετίας, δεν ξέρω κανέναν άλλο να έχει πληρώσει. Και ειδικά για οικονομικά θέματα: κανένας.

Και τώρα, χρόνια μετά, άπλυτη και βρωμιάρα, κόμπος στο χτένι των Μεγαλοεταίρων, διακινδυνεύει να την πετάξουν όξω σαν τον Βασιλάκη Καΐλα.

Δεν θα μας διώξουν. ουτε απείλησε κανεις οτι θα.

Η σχετική αρθογραφία υποννοεί οτι θα φτάσουν τα πράγματα σε κάποιο σημείο, που η εξοδός μας θα εμφανίζεται προτιμότερη απο την παραμονή μας (σε βραχυ/μεσοπρόθεσμο ορίζοντα). Δηλαδή θα ζητήσουμε μόνοι μας να φύγουμε.

...στα π@π@ρ1@ μου τον γράφω τον κύριο που μιλάει για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. ....αλλά όχι και να μας απειλούν οι Financial Times..

Η σχετική αρθογραφία υποννοεί οτι ....θα ζητήσουμε μόνοι μας να φύγουμε.

Απλά σου λένε οτι εχεις μόλυνση στο ένα πόδι. και δεν αποδέχεσαι οτι πρέπει να κοπεί. Οτι τα ψευτοφάρμακα/ημίμετρα που θα λάβεις απο τους ψευτογιατρούς που εμπιστεύεσαι, απλά θα καθυστερήσουν την εξάπλωση στο 2ο κατα 2 χρόνια. Και οταν καταλάβεις -με μολυσμένο και το δευτερο- οτι πας για οριστικό ψόφο, εσυ που δεν ηθελες να κοπέι το ενα, τότε θα παρακαλάς να σου κόψουν και τα 2.

το παραπάνω διαβάζεται με 2 τρόπους:

α) όποιος εχει 1 πόδι, ειναι άτυχος, αλλα σε καλύτερη μοιρα απο οποιον δεν έχει κανένα, και απο τον πεθαμένο

β) άλλαξε γιατρό, ή ανάγκασε τον ψευτογιατρό σου -αν τον αγαπας τόοοσο πια- να σου δώσει κανονικά φάρμακα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...