million_voices Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Danos δεν θες να συζητησουμε ποιοι ειναι κατ'αρχας υπευθυνοι για αυτην την κατασταση ΔΕΝ ΘΕΣ και μην ρωτησεις τι εννοω,ξερεις τι εννοω
kgian Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 2854 εργαζόμενοι για 23 μουσεία και 22 αρχαιολογικούς χώρους μας κάνουν 63,4 άτομα ανα υπηρεσία. Υπερβολικό. Και αυτό γιατί έτσι δουλεύει το δημόσιο. Στο δικό μου οδοντιατρείο με την λογική του δημοσίου θα έπρεπε να δουλεύουν: 2 οδοντίατροι για να παίρνουν τα ρεπό τους και να καλύπτουν το αυξημένο ωράριο. 2 γραματείς, 2 βοηθοι, 2 καθαρίστριες, ένας τεχνικός μηχανημάτων. Αυτή την στιγμή δουλεύω μόνος μου και τα κάνω όλα αυτά. Και πάλι οριακά βγαίνει η ζωή. Ε, πόσο να αντέξει το κράτος με αυτή την υπερσπατάλη;
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 ναι οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε για το χρεος δεν φταιει οτι καταναλωνουμε πολυ περισσοτερα απο οσα παραγουμε (τα οποια εισαγουμε) δεν φταιει οτι παραγουμε αερα και κακο μαλιστα (υπηρεσιες) δεν φταιει οτι ειμαστε λαμογια δεν φταιει οτι ειμαστε στα @@ μας ολα Όλα αυτά που λες φταίνε αλλά επειδή: 1) το κράτος δεν μπορεί να μας βάλει όριο στο τι θα καταναλώνουμε και στο πόσα θα παράγουμε 2) το κράτος δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να παράγουμε ποιοτικές υπηρεσίες 3) το κράτος δεν μπορεί να μας αλλάξει τη νοοτροπία του "λαμογιού", καθώς είναι δικαίωμα του καθενός να κουβαλάει τα μυαλά που γουστάρει 4) το κράτος δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μην είμαστε στα @@ μας αυτά τα 4, σε συνδυασμό με το ότι δυστυχώς ΔΕΝ γίνεται να αυξηθούν άλλο οι εισφορές και οι φόροι (μακάρι να είχαμε κι άλλα λεφτά να τα δίναμε, ΕΑΝ έκαναν σωστή διαχείρηση και μας έβγαζαν από την κρίση) μας οδηγεί ασφαλώς στο συμπέρασμα ότι το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να κόψει τα έξοδα, να μεταθέσει δημόσιους υπαλλήλους σε θέσεις που να μην ξύνονται και να περικόψει τις όποιες περιττές δημόσιες θέσεις. Έχεις κάποια άλλη λύση; Έγω -χωρίς να είμαι οικονομολόγος- δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πρακτικότερο.
million_voices Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 προσωπικα θα ψηφιζα αμεσα και οποιονδηποτε φορολογουσε κανονικα (και εισεπρατε βεβαια τους φορους) απο εκκλησια τραπεζες μεγαλο κεφαλαιο
apd453 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 ναι οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε για το χρεος δεν φταιει οτι καταναλωνουμε πολυ περισσοτερα απο οσα παραγουμε (τα οποια εισαγουμε) δεν φταιει οτι παραγουμε αερα και κακο μαλιστα (υπηρεσιες) δεν φταιει οτι ειμαστε λαμογια δεν φταιει οτι ειμαστε στα @@ μας ολα Όταν πληρώνω κάποιον απαιτώ να μην με γράφει στα @δια του. Όπως όταν και εσύ πληρώνεις κάποιον απαιτείς να μην σε γράφει στα @δια του. Εγώ αν είμαι στα @δια μου δεν θα έχω να ταΐσω την οικογένεια μου ενώ ο δημόσιος υπάλληλος θα πάρει και πριμ παραγωγικότητας. Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν σωστά την δουλειά τους δεν υπήρχε ανάγκη τόσου μεγάλου αριθμού επαγγελματιών παροχής υπηρεσιών. Αν έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι σωστά τη δουλειά του δεν θα υπήρχαν τόσα λαμόγια. Αν έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι σωστά τη δουλειά τους δεν θα ήταν τόσοι στα @δια τους. Οπότε μπορεί να μην φταίνε για όλα οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε όμως για πολλά γιατί όχι απλά δεν παράγουν αυτά για τα οποία πληρώνονται αλλά είναι μια σοβαρή αιτία που δεν παράγουν και άλλα πολλά επαγγέλματα μαζί τους. Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλοί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Δεν θα τους πω και μπράβο όμως επειδή κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Λόγο της δουλειάς μου έχω πολλά πάρε δώσε με δημόσιο και ίσως (δεν ξέρω ειλικρινά) να μην είμαι και αντικειμενικός αλλά δεν την παλεύω άλλο. Βλέπω συνδικαλιστές και μου έρχεται να ξεράσω. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.
million_voices Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 αχ ναι και στον ιδιωτικο τομεα πληρωνεις αλλα και εκει στα @@ τους σε γραφουν (δες πχ τα απειρα θρεντ με τα παραπονα χρηστων για τις αλυσιδες eshop,πλαισιο κλπ κλπ) επιτελους καποτε πρεπει να αρχισουμε να παραδεχομαστε πραγματα και κυριως να ασχολουμαστε με τα κακως κειμενα το να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους δεν ειναι η λυση
apd453 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 αχ ναι και στον ιδιωτικο τομεα πληρωνεις αλλα και εκει στα @@ τους σε γραφουν (δες πχ τα απειρα θρεντ με τα παραπονα χρηστων για τις αλυσιδες eshop,πλαισιο κλπ κλπ) επιτελους καποτε πρεπει να αρχισουμε να παραδεχομαστε πραγματα και κυριως να ασχολουμαστε με τα κακως κειμενα το να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους δεν ειναι η λυση Ούτε πληρώνω τον υπάλληλο του πλαίσιο. Ούτε έχω υποχρέωση να αγοράσω από εκεί. Και στο κάτω κάτω αν την πάθω από το εν λόγο κατάστημα μία φορά δεν ξαναπάω. Μακάρι να ήταν δημόσιο σαν το πλαίσιο και e-shop.
million_voices Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 κοιτα και η ποιοτητα των υπηρεσιων και αγαθων (γενικως μιλωντας) στον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι και πολυ καλυτερη του δημοσιου και αυτους τους πληρωνεις και μαλιστα δεν μπορεις να ξεφυγεις κιολας γιατι στην εναρμονιση ειναι και αυτοι (ποιοτητας υπηρεσιων,after sales,εγγυησεις,χρονων παραδοσης κλπ) ειδικα οι μεγαλοι τεσπα το νοημα ηταν "μην χανουμε την μεγαλη εικονα"
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 προσωπικα θα ψηφιζα αμεσα και οποιονδηποτε φορολογουσε κανονικα (και εισεπρατε βεβαια τους φορους) απο εκκλησια τραπεζες μεγαλο κεφαλαιο Συμφωνώ, αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει. Είναι λύση αρπακόλα αυτή. Όπως το να αυξηθούν οι φόροι και τα όρια ηλικίας είναι εξίσου χαζή λύση. Γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η κάκιστη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται εδώ και 40 χρόνια (αν και κάτι μέσα μου, μου λέει ότι και παλιότερα τα ίδια σκ@τ@ ήταν). Και το δημοσιοϋπαλληλίκι είναι αιτία ΚΑΙ αποτέλεσμα αυτής της κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής. Αν αρθεί η μονιμότητα και φύγουν ορισμένοι που ΔΕΝ δουλεύουν ή τουλάχιστον αν μετατεθούν σε θέσεις που θα δουλέψουν, νομίζω το πρόβλημα θα βελτιωθεί αρκετά. κοιτα και η ποιοτητα των υπηρεσιων και αγαθων (γενικως μιλωντας) στον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι και πολυ καλυτερη του δημοσιου Σε άλλο νήμα έγραψα για την πιο πρόσφατη επίσκεψη μου στην εφορία. Λοιπόν, στο σταυρό που σου κάνω (παρόλο που δεν πιστεύω ) ΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, δεν έχω δει ανθρώπους/υπάλληλους/εργοδότες να περιφέρονται αριστερά και δεξιά εντελώς άσκοπα. Σου μιλάω ειλικρινά, αυτό το πράγμα δεν το έχω συναντήσει ούτε στο ΙΚΑ (που είναι μακράν η χειρότερη δημόσια υπηρεσία). Έλα πες μου, λοιπόν, γιατί να πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί να μην μας αδειάσουν την γωνιά και τα λεφτά που παίρνουν (εφόσον δεν χρειάζεται να τα παίρνουν αφού δεν προσφέρουν κάπου) να μην πάνε κάπου αλλού (ας πούμε στα ασφαλιστικά ταμεία ή στο δημόσιο έλλειμα);
million_voices Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 αδερφε στο δημοσιο δουλευω και ξερω απο πρωτο χερι για τι πραγμα μιλας ξερω επισης για την μασα που πεφτει και πως αναθετονται οι δουλειες ξερω ομως οτι και απεξω λαμογια ειμαστε,αρπα κολα και γενικως για το φεος αυτο σου λεω χρειαζομαστε αλλα μυαλα συνολικα αλλα δυστηχως πολυ χλωμο το βλεπω
nickarmy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 πάντως ποιο πολλά παράπονα ακούω να πηγαίνουν προς το δημόσιο και αρκετά λιγότερα απο τις υπηρεσίες που παρέχουν ιδιοτηκές εταιρίες όπως πλαισιο κτλ που προσωπικά δεν εχω αντιμετοπίση ποτέ πρόβλημα. Βέβαια και για το προηγούμενο ποστ μου δεν είπα οτι όλοι ειναι άχριστοι μάλιστα υπάρχουν αρκετοί εργατικοί αλλά χάνοντε στο σύνολο.
antreas18 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Να μας δωσουν τα λεφτα που μας χρωστανε οι Γερμανοι και να λυσουμε το προβλημα.
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 προσωπικα θα ψηφιζα αμεσα και οποιονδηποτε φορολογουσε κανονικα (και εισεπρατε βεβαια τους φορους) απο εκκλησια τραπεζες μεγαλο κεφαλαιο Το ότι κάποιοι απολαμβάνουν αφορολόγητο, σημαίνει ότι κάποιο "μεγάλο κεφάλαιο" πληρώνει τους φόρους τους (μαζί με τους Δημ. Υπαλλήλους!). Μη βλέπουμε μόνο τη μια όψη του νομίσματος... (και μη με πείτε υποστηρικτή του κεφαλαίου, αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα) Επίσης για πολλοστή φορά να πω ότι οι υπεράριθμοι δημόσιοι και μη υπάλληλοι πληρώνουν και τους περισσότερους φόρους. Οι εργατικοί ελ.επαγγελματίες είναι αυτοί που δεν πληρώνουν. (και όχι, δεν είμαι Δημ.Υπάλληλος.)
De@th L0rd Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Να μας δωσουν τα λεφτα που μας χρωστανε οι Γερμανοι και να λυσουμε το προβλημα. Xαχ χαχ κδφξκσδφκξσδλ
random Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 αν βγουμε απο εε αλλαζει κ το νομισμα ετσι? οποτε τι ξαναγυριζουμε στις δραχμες? ώπα! μισο γιατι κάτι ξέχασες. έτσι εύκολα θα καθαρίσεις; όλες οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες μετατρέπονται σε δραχμές. Νύχτερινές ώρες φυσικά, αλλα αφού ειδοποιηθούν μια βδομάδα νωρίτερα οι γνωστές καλές οικογένειες. .. και πριν ξημερώσει, πάρε και μια υποτίμηση 10-50% της δραχμής έναντι του ευρώ. και μετά...περάστε οσοι θέλετε για ανάληψη. Τα ρέστα δικά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.