Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Mybook

spunakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια εχω τον mybook 1ΤΒ και μου εβγαλε σε μια φαση οτι για να τον ανοιξω θελει φορματ ο δισκος.Και ειπα να βαλω κανα προγραμματακι να σηκωσω οτι αρχεια μπορω και μετα να τον κανω φορματ(αν ξερει κανεις κανα καλο μπορει να μου το πει)

αλλα πριν προλαβω τωρα δεν τον αναγνωριζουν καν τα windowsαν και αναβει κανονικα

επεισης το συστημα ζοριζεται πολυ οταν τον συνδεω κρασαρουν τα windows και οταν παω στη διαχειριση δισκων δεν μου βγαζει τπτ ενω οταν δεν τον εχω συνδεμενο λειτουργουν ολα καλα.ξερει κανεις τπτ ?ευχαριστω

Δημοσ.

Πρώτον, τον αποσυνδέεις, κρατάς πατημένο το [shift] και τον ξανασυνδέεις (έτσι αποτρέπεις το autorun που δεν ξέρουμε αν έχει τσιμπήσει κανέναν ιό ή απλά κολλάει το software της wd).

Δεύτερον ανοίγεις το My Computer και γράφεις με το χέρι το γράμμα του δίσκου (π.χ. E:\) στη γραμμή διευθύνσεων και πατάς [enter].

Αν δεν δεις τα περιεχόμενα προχωράς στα παρακάτω:

Τον συνδέεις σε άλλο pc, κάνει τα ίδια; Αν ναι, τον βγάζεις από το κουτί του και τον βάζεις εσωτερικό (μπορεί να είσαι τυχερός και να κάηκε ο controller ενώ ο δίσκος είναι άθικτος).

Αν πάλι δεν δεις περιεχόμενα, σου λέει πως θέλει format κ.λ.π. τότε:

α) Βρίσκεις δίσκο με ελεύθερο χώρο όσο τα δεδομένα που έχει ο χαλασμένος

β) κατεβάζεις το file scavenger (ή αν ξέρεις άλλο αντίστοιχο καλό) και το βάζεις να δουλέψει για να δεις τι μπορεί να σώσει και του ζητάς να κάνει recover εκείνη τη στιγμή (αν ο δίσκος είναι χαλασμένος δεν ξέρεις αν θα δουλέψει δεύτερη φορά). Αυτό το δοκιμάζεις άσχετα με το αν αν μέσα από τα windows ή ακόμα κι από το bios βλέπεις ή δεν βλέπεις το δίσκο.

Αυτά, καλή τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...