Προς το περιεχόμενο

malware + linux

n!nj@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ,

λοιπόν είμαι χθες σε ένα σάιτ με παιχνίδια (flyordie ) , το οποίο θεωρείται γενικά ασφαλής ιστοσελίδα -αν εξαιρέσουμε τα πιθανά spyware κλπ.

εκεί που παίζω λοιπόν ξαφνικά με πεταει έξω από το δωμάτιο και εμφανίζεται μία ιστοσελίδα που λέει ότι έχετε κολλήσει ιο , αν δεν κατεβάσετε το anti -virus αυτό θα καταστραφείτε, η κυρία Κουλα που δε το κατέβασε κάηκε το σπίτι της , ο κύριος Γιώργος έσπασε το πόδι του κλπ.

και αρχίζει να κατεβάζει κάτι μόνο του οπότε βγαίνω από το σάιτ.

μετά γυρίζω το κεφάλι μου και βλέπω ένα πράσινο δρ.. σόρυ ήθελα να δω αν με προσέχετε.

χρησιμοποιώ ubuntu και δεν έχω καποιο αντι-virus αντι - troyan κλπ.

έχει μολυθεί το πι.σι ? να τρέξω κανένα σκαν ον-λάιν ; γενικώς ανησυχώ γιατί σκέφτομαι το εξής : αν συνδέσω τους εξωτερικούς δίσκους με το πι.σι. και μετά αυτούς με άλλα πι.σι. που τρέχουν windows , μήπως μολυθούν και αυτά και γίνει καμία καταστροφή ; αυτά ...

ευχαριστώ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοητα μηνύματα που βγαζουν ενα popup με τη βοηθεια του javascript. Αγνοησε τα.

τα αγνοώ , αλλά το ότι κατεβάζει (ή μάλλον φαίνεται να κατεβάζει ) κάτι μόνο του ;

είναι σίγουρα ασφαλές απλώς να τα αγνοήσω ;

Αυτο που θα κατεβασει, προφανως .exe, σβηστο.

θα σου φανεί χαζό , αλλά (αν όντως κατέβασε κάτι ) πως το βρίσκω ;

όταν κατεβάζει κατι φαίνεται στη λιστα με τα downloads , αυτό το συγκεκριμένο δε ξέρω που το πήγε. μήπως δεν κατέβασε τίποτα τελικά ;

επίσης πως ξέρουμε ότι αυτό το .εχε δεν έτρεξε κάτι στον υπολογιστή ;

Θα το βρεις στο φακελο που εχεις ορισει να γινονται οι ληψεις του ff, αλλα για να μην εχει κατι στη λιστα, δεν θα κατεβασε τιποτα.

Και να ετρεξε κατι το .exe, θα το εκανε μεσω wine σιγουρα, αν εχεις, οποτε η αλλαγη δεν ειναι system-wide.

Αν στον browser σου έχεις συγκεκριμένο folder που κάνεις download τα αρχεία , ρίξε μια ματιά εκεί . Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό που είδες να <κατεβαίνει> να ήταν ουσιαστικά ένα animated gif ;P . Αν όντως κατέβηκε κάτι (και ήταν .exe) πάλι δεν διατρέχεις κάποιο κίνδυνο για το σύστημα σου ....

Συγνώμη για το λίγο εκτός θέματος, αλλά επειδή άρχισα να ασχολούμαι με το Linux, είχα την εντύπωση πως δεν έχει πρόβλημα ιδιαίτερο η εκάστοτε έκδοση που χρησιμοποιήται, για μόλυνση από ιό. Ισχύει αυτό; Ή είναι απαραίτητη η χρήση antivirus;

Συγνώμη για το λίγο εκτός θέματος, αλλά επειδή άρχισα να ασχολούμαι με το Linux, είχα την εντύπωση πως δεν έχει πρόβλημα ιδιαίτερο η εκάστοτε έκδοση που χρησιμοποιήται, για μόλυνση από ιό. Ισχύει αυτό; Ή είναι απαραίτητη η χρήση antivirus;

Ε και σε windows δεν χρειαζεται εδώ που τα λέμε...

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με τα windows, μιας που εκεί οι ιοι είναι χιλιάδες, ενώ στο linux μετριούνται στα δάχτυλα. Καλό θα είναι πάντως να έχεις ένα antivirus μήηηπως και χρειαστεί (εξάλλου, όσα antivirus έχω δει για linux δεν έχουν live scan).

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με τα windows, μιας που εκεί οι ιοι είναι χιλιάδες

Μαλλον γυρω στο εκατομμυριο!

---------- Προσθήκη στις 13:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:45 ----------

Αμα πιασουμε ιους και στο linux την κατσαμε!Εδω φιλοι μου σκανε 60αρια ευρω στα kaspersky και βλεπουν εμενα χωρις antivirus και απορουν με το λινουξ!Και ετσι θέλω να παραμείνει!

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν σοβαροί ιοί για το Linux. Ο κάθε χρήστης μπορεί να στήσει το σύστημά του με χίλιους-δυο διαφορετικούς τρόπους, οπότε ο ιός δε θα μπορεί να διαδοθεί. Για αυτό δεν υπάρχουν ιοί για το Linux.

n!nj@, όχι μόνο μπορείς να αγνοήσεις αυτό το μήνυμα, αλλά καλό ειναι να αρχίσεις σιγά-σιγά να το διασκεδάζεις που είσαι στο Linux. Κανένα .exe αρχείο δεν μπορεί να κάνει κακό στο Linux. Όχι όμως και η εντολη "rm -rf *" :-)

n!nj@, όχι μόνο μπορείς να αγνοήσεις αυτό το μήνυμα, αλλά καλό ειναι να αρχίσεις σιγά-σιγά να το διασκεδάζεις που είσαι στο Linux. Κανένα .exe αρχείο δεν μπορεί να κάνει κακό στο Linux. Όχι όμως και η εντολη "rm -rf *" :-)

Και αυτή όταν είσαι στο "/" :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...