Προς το περιεχόμενο

απορίες για αγορά αμαξιου!

pontios16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά ήμουν πριν λίγες ώρες στην όπελ για να κλείσουμε με την θεία μου και τον άντρα της το insignia ... όλα μια χαρά που λέτε, όμως στο τέλος είδα πως αυτά τα καινούργια της opel δεν έχουν χειρόφρενο όπως όλα τα αμάξια! έχουν όμως ηλεκτρικό χειρόφρενο... λίγο πριν φτάσω στο σπίτι μου ήταν κάτω ένας παλιός μου γείτονας και δουλεύει στην express service και μου είπε πως δεν είναι καλά αυτά και μου έδωσε ένα παράδειγμα <<αν πας με π.χ. 100 χιλιόμετρα και ξαφνικά σου σβήσει το αυτοκίνητο π.χ. από βενζίνη τότε πιάνει αυτόματα το χειρόφρενο ή αν πάθουν κάτι τα ηλεκτρονικά του μέρη μπορεί ίσως να σου μείνει μπλοκαρισμένο το χειρόφρενο>> όμως πόσες είναι οι πιθανότητες να σου σβήσει ένα αμάξι (εκτός αν δεν έχει βενζίνη) στον δρόμο? :/ άντε πες τώρα είναι καινούργιο και ακόμα δεν έχει ούτε ένα πρόβλημα... μετά από χρόνια τι γίνετε όμως? ιδού η απορία :P ...

ας πει κάποιος που ξέρει πως δουλεύει αυτό το χειρόφρενο...

• Moderators
Δημοσ.

E αν δεν εχει manual χειροφρενο με ντιζα για να μπορεις να κανεις τα κοπλα σου δε λεει τι να λεμε τωρα το 'να 'τ άλλο...

(Ελεος ρε φιλε, εισαι η προσωποποιηση της παροιμίας "γάιδαρο μου χαριζαν και τον κοιταζα στα δοντια").

PS: Για Astra GTC πηγαινες, στο 4,8 μετρων Insignia, καταλληλο για 50ρηδες κατεληξες...

Δημοσ.
E αν δεν εχει manual χειροφρενο με ντιζα για να μπορεις να κανεις τα κοπλα σου δε λεει τι να λεμε τωρα το 'να 'τ άλλο...

(Ελεος ρε φιλε, εισαι η προσωποποιηση της παροιμίας "γάιδαρο μου χαριζαν και τον κοιταζα στα δοντια").

PS: Για Astra GTC πηγαινες, στο 4,8 μετρων Insignia, καταλληλο για 50ρηδες κατεληξες...

Λάθος είσαι... αστρα gtc θέλω, το ισιγκνια ο θείος μου το πήρε σήμερα... απλά σήμερα είδα πως έχει ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Δεν με πειράζει το ηλεκτρικό χειρόφρενο απλά ρωτάω αυτά τα πράγματα που μου είπε εκείνος αν είναι σωστά και δεύτερον αν αξίζει τέτιου είδους χειρόφρενο.

Α και δεν με νοιάζει πλέον τα χειρόφρενα στις στροφές :P παλιά τα έκανα αυτά και τελικά αυτό που αξίζει είναι η δύναμη στον δρόμο!χειροφρενιές τώρα κάνουν μόνο αυτοί που θέλουν να δείξουν "μαγκιά" (γαϊδουριά) στον κόσμο...λίγοι το κάνουν τώρα για άλλους λόγους.

Δημοσ.

Οχι μονο δεν θα αγοραζα αμαξι χωρις κανονικο χειροφρενο αλλά ουτε καν θα έμπαινα μέσα....

Πολύ ξενέρωμα...

Καλα εγω γενικα το αμαξι το θελω καπως απολιτιστο....χωρις abs κ τετοια....

Δημοσ.

Βγαίνει και με κανονικό χειρόφρενο από ότι είδα σε κάτι φωτογραφίες...όσο για το ABS μην λέμε και βλακείες αυτό χρειάζεται εκτός και αν προτιμάς να βγαίνεις εκτός τροχιάς και να τους χτυπάς όλους...αυτό που δεν πρόσεξα είναι αν βγαίνει και στην spor έκδοση με κανονικό χειρόφρενο, στην elegance το είδα εγώ.

Πάντως πιστεύω πως η gtc έκδοση θα είναι με κανονικό χειρόφρενο!

Δημοσ.
Λάθος είσαι... αστρα gtc θέλω, το ισιγκνια ο θείος μου το πήρε σήμερα... απλά σήμερα είδα πως έχει ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Δεν με πειράζει το ηλεκτρικό χειρόφρενο απλά ρωτάω αυτά τα πράγματα που μου είπε εκείνος αν είναι σωστά και δεύτερον αν αξίζει τέτοιου είδους χειρόφρενο.

Α και δεν με νοιάζει πλέον τα χειρόφρενα στις στροφές :P παλιά τα έκανα αυτά και τελικά αυτό που αξίζει είναι η δύναμη στον δρόμο!χειροφρενιές τώρα κάνουν μόνο αυτοί που θέλουν να δείξουν "μαγκιά" (γαϊδουριά) στον κόσμο...λίγοι το κάνουν τώρα για άλλους λόγους.

Το χειρόφρενο μετράει .Μπορεί να σου φανεί κουλό αλλά εγώ το χρησιμοποιώ π.χ όταν θέλω να κάνω αναστροφή στο δρόμο και δε βλέπω σε απόσταση αυτοκίνητα ,από το να κάνω μανούβρα και να προλάβει να έρθει κανείς, τραβάω ένα χειρόφρενο και γυρνάω από την άλλη . Βέβαια πρέπει να το προπονήσεις σε κανένα χωριό πρώτα όπως έκανα εγώ .

• Moderators
Δημοσ.

Και μετα απο λιγο καιρο ψαχνεις πού πηγαν τα λαστιχα σου :lol: :lol:

Ευτυχως εμενα δεν πιανει τοσο πολυ, πιανει οσο χρειαζεται για να ακινητοποιηθει το αμαξι με εμενα μεσα σε εναν μετριας κλισης δρομο, αλλα εν κινησει δεν ακινητοποιουνται οι πισω ροδες (ευτυχως ξαναλεω :P).

PS: Γιατι αμα ερθει κανεις τι? Θα γινεις ρεζιλι? Απλα θα περιμενουν μερικα δευτερολεπτα ή θα επιβραδυνουν λιγο, σιγα... Εκτος αν εννοεις αναστροφη σε καμια "εθνικη" οδο, εκει αλλαζει.

Δημοσ.

πρέπει να πας να σου σφίξουν το χειρόφρενο... όχι για να κάνεις παπαριές αλλά για να μην ψάχνεις το αυτοκίνητο καμιά μέρα που το παρκάρεις κάπου με κλίση...

Δημοσ.

Εγώ όταν παρκάρω βάζω πάντα και ταχύτητα 1η σε κατηφόρα και όπισθεν σε ανηφόρα...το χειρόφρενο στον δρόμο πιστεύω πως χρειάζεται μόνο αν πατήσει φρένο αυτός που είναι από μπροστά σου και σ' εσένα πιάσουν τα ABS τότε σηκώνεις χειρόφρενο για βοήθημα...

δεν μου είπατε όμως πως δουλεύει το ηλεκτρικό χειρόφρενο και αν αξίζει!

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Παιδιαααα!!! τι σας λεει το vw scirocco??? 1.4 160ps ?

Eνα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια του.

Δημοσ.
Παιδιαααα!!! τι σας λεει το vw scirocco??? 1.4 160ps ?

Αν υπαρχει το χρημα και δεν φοβασαι το υψηλο κοστος χρησης τοτε το χτυπας με κλειστα τα ματια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...