Προς το περιεχόμενο

windows 7, 3gb usablle από 4gb με 64bito

Locke_John

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

ο τίτλος νομιζω τα λέει όλα.

έχω laptop 3ετιας, με windows7 εδω και μερικους μηνες και ειμαι ευχαριστημενος πολύ.

ομως, του εχω την εκδοση windows7 professional 64 bit, και από τα 4 gb μνημης που του εχω βαλει, εμφανιζει ως usable μονο τα 3.

παραθετω εικόνα

3gbyte.jpg

κανεις ιδεα? τι συμβαινει? η καρτα γραφικων, ειναι η geforce 7600 256mb δικής της μνημης.

(αν οι διαχειριστες κρινουν σκοπιμο, ας μεταφερουν το μηνυμα στο topic windows 7)

Δημοσ.

Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή πρέπει να γράφει στην οθόνη press <ταδε> key to enter BIOS setup ή κάτι τέτοιο (συνήθως πρέπει να πατήσεις το DEL).

Αφού το κάνεις αυτό, εμφανίζεται μια οθόνη με διάφορα menu. Το καθένα απ αυτά σου εμφανίζει κάποιες επιλογές όταν το πατήσεις. Κάπου εκεί θα πρέπει να βρίσκεται το Memory Remap. Για μεγαλύτερη σιγουριά, δες το manual της μητρικής. Θα πρέπει να αναφέρει τις επιλογές που σου παρέχει το BIOS.

Δημοσ.

οκ καταλαβα τι εννοεις.εχω επεμβει αλλες φορες για αλλαγη της σειρας boot

δεν υπαρχει καποιος κινδυνος κανοντας το αυτο ετσι?

Δημοσ.
Να δούμε, θα βρεθεί η πολυπόθητη επιλογή; Γιατί εδώ δεν έχω βρει κάτι...

ουτε εγω βρηκα κατι.δε πειραζει, συντομα παει προς αντικατασταση το μηχανημα, και θα δωριστει.προκειται για toshiba satellite A100 3ετιας .

Δημοσ.

Κρίμα... Βάζω και εγώ, γεμάτος όρεξη, τα 64μπιτα επτάρια αντικαθιστώντας 32μπιτα Vista αλλά δεν βλέπει όλη την μνήμη...

Παρ' όλα αυτά κέρδισα ένα πολύ πιο γρήγορο λειτουργικό σε σχέση με πριν!!!

Δημοσ.

Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με λάπτοπ 4ετίας,και ψάχνοντας βρήκα ότι ήταν περιορισμός του chipset και ήταν μόνο τα 3 gb usable.

το δικό μου φορούσε Mobile Intel 945PM Express

Δημοσ.

λίγο off-topic: έχετε βρει οδηγούς της προκοπής για το πληκτρολόγιο του Α100? Τα hotkeys και φυσικά τα πλήκτρα multimedia της Toshiba δεν μου δουλεύουν. Μικρό το κακό αλλα αν δούλευαν κι αυτά πραγματικά θα ήταν άψογα τα πράγματα

Δημοσ.
Δοκίμασε τους οδηγούς για τα Vista. Μπορεί να δουλέψουν σωστά.

τους έχεις? στο site της τοσιμπα δεν βλέπω να έχει οδηγους για πληκτρολόγιο, για κανένα λειτουργικό εκτός από ΧΡ....

Δημοσ.

Απ'ότι βλέπω έχεις τον T5600, άρα κατά 99% η μητρική έχει το 945 chipset.

Και το δικό μου tablet έχει το ίδιο chipset και βλέπει μόνο τα 3.25 από τα 4GB. Είναι περιορισμός του chipset. Για να βλέπει ο δικός σου ακόμα λιγότερα, υποθέτω ότι έχεις κάρτα γραφικών με ανεξάρτητη μνήμη (256ΜΒ να υποθέσω;).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...