Προς το περιεχόμενο

Πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. (Άλλος ένας λόγος για να μην γεννηθείς Έλληνας)

NetworkMeltdown

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντα ήξερα ότι υπήρχε κάτι βαθιά μέσα τους. Κάτι που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και τους κρατάει σε εγρήγορση να

σκέφτονται κάθε λεπτό την καριέρα τους, την ζωή τους, την θέση τους και την καταξίωση τους στην κοινωνία. Είναι απλός

πιο καλλιεργημένο σε αυτούς.

Έτσι όταν σου μιλάνε τήνουν στο να σε αγνοούν και να προσπαθούν να σε εξευτελίσουν μόνο και μόνο που κάθονται σε αυτήν

την καρέκλα. Σκέφτονται: "Ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις σε εμένα? Είσαι Απλός άλλος ένας ασήμαντος. Μια χαμένη υπόθεση.

Ξέρεις έχω ήδη σκεφτεί τι θα πεις και μια πιθανή απάντηση για το κάθε ένα από αυτά (αν όχι γραμμένη σε χαρτί) που θα μου

εξασφαλίσουν την θέση μου ότι και να γίνει. Χωρίς να έχει σημασία αν σε αυτά που λες έχεις δίκιο ή άδικο."

Αυτό δεν είναι που βλέπετε πραγματικά στα μάτια τους όταν μιλάνε? Στις κινήσεις τους, στον τρόπο που κουνάνε το κεφάλι

τους, σε όλα. Και τι γίνεται όταν γίνεις λίγο πιο επιθετικός και πας να τους αποκαλύψεις? Τα παρατάνε. Προστατευμένοι

από το ίδιο τους το πολίτευμα. Γιατί η δημοκρατία δεν σου επιτρέπει να μιλάς όποτε θες και να εκ φέρεις άποψη για όποιο

θέμα θες αλλά σου επιτρέπει και να σταματήσεις να μιλάς όποτε θες. Αυτός είναι ο πραγματικός τρόπος σκέψης κάθε

πολιτικού σήμερα χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως εξαίρεση.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον αστείο τρόπο σκέψης κατάφεραν να κάνουν πράγματα αδιανόητα σε εμάς. Η αλήθεια είναι ότι μας

ελέγχουν. Κάθε ένας υποστηρίζει τον άλλο σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας. Γιατί πολύ απλά όλοι σκέφτονται με τον ίδιο

τρόπο: "Αν κάτι πάει στραβά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα αποκαλυφτώ και ίσως αρχίσω μία νέα φωτιά στην σκηνή της

πολιτικής." Τελικά καταλήγουν στο ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Δεν είναι αρκετά έξυπνοι ή ικανοί για

να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για αυτό βασίζονται στους άλλους. Με την βοήθεια τους στο τέλος καταλήγουν να έχουν κτίσει

ολόκληρες αυτοκρατορίες γύρω από το όνομα τους.

Αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιοι πολιτικοί είναι τόσο βλάκες που δεν μπορούν καν να εφαρμόσουν αυτήν την απλή στρατηγική

εν όποιον τον πολιτών? Αυτήν την γελοία τακτική που απευθύνεται σε παιδάκια του δημοτικού? Χρειαζόμαστε μόνο έναν έξυπνο

δημοσιογράφο:

Η απάντηση του θα μείνει στη ιστορία: "Γιατί δεν πας να σβήσεις τις φωτιές?" 10:00 - 10:10

Ας πάρουμε παράδειγμα από άλλες χώρες όπως την Γερμανία, την Ελβετία, την Αγγλία. Όλες έχουν καταλάβει πως εν έτη

2010 πρέπει να βρίσκονται ακόμα ένα βήμα μπροστά. Η Ελλάδα έχει κολλήσει, μαζί της όμως δεν σκοπεύω να κολλήσω και εγώ.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε εσείς οι υπόλοιποι, γνήσιοι Έλληνες είναι να ελπίζεται.

Ναι οι ανεπτυγμένες χώρες μπορούν να βρίσκονται μπροστά σε μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά μας όμως όπως λέει ο

Αϊνστάιν: "Αν δεν έχεις κάνει ποτέ λάθος δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα καινούργιο". Οπότε σας ρωτάω:

-Πώς γίνεται σε μια χώρια με 12.000.000 άτομα όπου πολιτικά λάθη γίνονται κάθε μέρα τίποτα να μην έχει αλλάξει, τίποτα

να μην έχει εξελιχθεί, τίποτα να μην έχει ανανεωθεί αντίθετα να χειροτερεύομε μέρα με την μέρα?

Όλα είναι ένα ψέμα. Μα δεν το βλέπετε? Το έθνος μας παλεύει να εξισωθεί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέσο της

παιδείας. Τώρα οι ίδιοι πολιτικοί που μας θέλουν έξυπνους και μορφωμένους και μας φορτώνουν με "Advanced Mathematics"

σε ηλικία των 10 ετών προσπαθούν να μας πείσουν με τους ηλιθιότερους δυνατούς τρόπους, υποτιμώντας φανερά την νοημοσύνη μας.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμία και απαιτούν για άλλη μια ακόμα φορά να τα πληρώσουμε όλα εμείς

δηλαδή να κάνουμε κάτι εμείς για αυτούς πριν κάνουν αυτοί για εμάς.

Όπως είπα οι πολιτικοί είναι ηλίθιοι. Υπάρχουν για να εξουσιάζει και να ελέγχει ο ένας τον άλλο. Όμως εμείς είμαστε

έξυπνοι, είμαστε δημιουργικοί και καταφέρνουμε να ζούμε αξιοπρεπώς με το 1 εκατοστό από τα χρήματα που διαθέτουν αυτοί.

Αλλά από την άλλη όψη του νομίσματος η Έλληνες πολίτες μου θυμίζουν το τηλεοπτικό κοινό στο "Ο διάδοχος του Uri Geller".

Παρακολουθούμε την ζωή μας από την άνεση του καναπέ μας λες και είναι Show. Ενημερωνόμαστε καθημερινά για τα μέτρα και

τις αποφάσεις που παίρνονται στην χώρα μας που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που ζούμε την ζωή μας άμεσα ή έμμεσα

όμως παρόλα αυτά δεν κάνουμε τίποτα. Αδιαφορούμε τόσο πολύ που έχουμε πραγματικά πιστέψει ή μας έχουν καταφέρει να

πιστέψουμε ότι με το να δράσουμε έγκαιρα τώρα δεν θα επωφεληθούμε στο μέλλον αντίθετα φοβόμαστε για τις συνέπειες που

μπορεί να φέρουν οι προσπάθειες μας.

Γιατί όπως σε ένα μαγικό κόλπο του Uri Geller όσο και στην ζωή μας. θέλουμε να ξεγελαστούμε.

Σας παρακαλώ ας κρατήσουμε την συζήτηση σε ένα επίπεδο.

Δημοσ.

Δεν φταίνε οι πολιτικοί, ο λαός φταίει. Εμείς δεν είμαστε που για μια θεσούλα στο δημόσιο ψηφίζουμε οτιδήποτε κινείται?

Το τομάρι μας να είναι καλά και ας βουλιάξει ο τόπος. Ξεχνάμε όμως ότι στο τόπο που θα βουλιάξει θα ζούνε τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε για δημοκρατία εμείς, αυτοκαταστρεφόμαστε.

(ο κανάκης θα σκίσει κανένα καλσόν)

Δημοσ.

Είναι πολιτικό το θέμα, κι ας βάζεις στο κόλπο και την γενικότερη αδράνεια, όσον αφορά τα κοινά, του Έλληνα Πολίτη. Οπότε δε βλέπω να γίνεται συζήτηση, μιας και τέτοιας θεματολογίας συζητήσεις δεν επιτρέπονται στο insomnia.

Βέβαια μπορεί να κάμω και λάθος, και να παραλειφθεί το πρώτο σκέλος, απ' όπου πήρες λαβή για να φτάσεις στο κλου της υπόθεσης, που είναι η τελευταία σου μεγάλη παράγραφος.

Παρακαλώ όχι εμείς. Δεν 'ν' σωστό.

Τομάρι να είναι καλά = αγώνας για επιβίωση; Λογικό μου ακούγεται.

Αυτοκαταστρεφόμαστε; Ποικιλοτρόπως.

Ο Κανάκης καλά του τα είπε, καλσόν δε νομίζω να φόραγε εκείνη τη μέρα.

Δημοσ.
Δεν φταίνε οι πολιτικοί, ο λαός φταίει. Εμείς δεν είμαστε που για μια θεσούλα στο δημόσιο ψηφίζουμε οτιδήποτε κινείται?

Αυτό πάντα μου τη σπάει να το ακούω (σε πρώτο πληθυντικό). Ε να πάτε να πνιγείτε εσείς που τους ψηφίζετε. Εγώ δεν τους ψήφισα ποτέ. Εγώ τι φταίω;

Δημοσ.

(σόρι αλλά ο Κανάκης και το τσάμπιονς λινγκ είναι οι μοναδικοί λόγοι που αξίζει να έχεις κεραία).

:P

Δημοσ.
Αυτό πάντα μου τη σπάει να το ακούω (σε πρώτο πληθυντικό). Ε να πάτε να πνιγείτε εσείς που τους ψηφίζετε. Εγώ δεν τους ψήφισα ποτέ. Εγώ τι φταίω;

Να σου την σπάει που γίνεται και όχι που το ακούς.

Το πρώτο πληθυντικό έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού που τους ψήφισε, εσύ επειδή πράγματι δεν φταις προτείνω να αλλάξεις χώρα.

Δημοσ.
Να σου την σπάει που γίνεται και όχι που το ακούς.

Το πρώτο πληθυντικό έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού που τους ψήφισε, εσύ επειδή πράγματι δεν φταις προτείνω να αλλάξεις χώρα.

Αμήν και πότε.

Δημοσ.

Παρακαλώ όχι εμείς. Δεν 'ν' σωστό.

Τομάρι να είναι καλά = αγώνας για επιβίωση; Λογικό μου ακούγεται.

Αυτοκαταστρεφόμαστε; Ποικιλοτρόπως.

Ο Κανάκης καλά του τα είπε, καλσόν δε νομίζω να φόραγε εκείνη τη μέρα.

Σωστότατο είναι, αν ανήκεις σε μια μικρή πλειοψηφία που είναι έξω από το εμείς δεν λέει κάτι, σχήμα λόγου είναι εξάλλου. Ως προς τον αγώνα για επιβίωση, να δω πως θα επιβιώσουμε όταν φτάσουμε στα πρόθυρα της πτώχευσης. Όταν ο αγώνας για προσωπική επιβίωση μπλέκεται με την συλλογική τότε το καράβι βουλιάζει και πνιγόμαστε όλοι σε βάθος χρόνου.

Καλά τα είπε δεν λέω .

---------- Προσθήκη στις 03:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:03 ----------

Αμήν και πότε.

Με την ευχή μου, εδώ είναι να ρχεσαι για διακοπές να γουστάρεις, εκτός αν καταφέρεις να βολευτείς κι εσύ να κάνεις διακοπές μόνιμα.

Δημοσ.

Ως κάτοικος εξωτερικού (εδώ και μερικούς μήνες), χαίρομαι απίστευτα που δεν τα ζω αυτά στην Ελλάδα. Σιχαίνομαι την πολιτική, δεν περιμένω τίποτα. Τσαντίζομαι υπερβολικά με αυτούς που κλαίγονται για τα οικονομικά αλλά θα βγουν 3-4 φορές την βδομάδα και ας στριμωχτούν οικονομικά. Σε όσους φίλους μου παλεύουν στην Ελλάδα (και δεν έχουν υποχρεώσεις με οικογένειες) τους λέω να φύγουν, για μένα Έλληνας είσαι στην καρδιά όχι επειδή μένεις στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας (και εμείς) κάναμε την Ελλάδα ουγκάντα. Ακριβαίνουν τα πάντα στην Ελλάδα και ο Έλληνας κάθετε στον καναπέ του και βρίζει. Στην Γερμανία μου έλεγαν μια περίοδο ακρίβυναν κάποια προιόντα και βγήκαν στους δρόμους για πορείες. Βέβαια εκεί πέρα οι πολιτικοί είναι πιο λογικοί, όχι σαν τους δικούς μας. Βαριέμαι οικτρά που διευθυντές εταιρειών που εκμεταλλεύονται την κρίση και απολύουν κόσμο ή απαιτούν 12ωρο εργασία ως στάνταρ ωράριο. Όποιος μπορεί να φύγει, αυτή είναι η συμβουλή μου (που την ξέρουν προφανώς όλοι) αλλά όταν έχω φίλους που πέρνουν 750 ευρώ και τους λένε πάρε τώρα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα αργότερα και πρέπει αναγκαστικά να ζουν με τους γονείς τους ε λυπάμαι δεν την γουστάρω αυτή την χώρα. Πριν κάποιος από εσάς πει ότι είμαι εναντίον της Ελλάδας θα πω ότι έχω ήδη υπηρετήσει την πατρίδα. Πριν πάω να υπηρετήσω ήμουν σε φάση οκ πρέπει να γίνει δεν τρέχει κάτι όταν υπηρέτησα έλεγα ότι ήταν μια βλακεία και μισή και εννοείται οι στρατιωτικοί δεν έχουν εξουσία, παρά μόνο οι πολιτικοί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωτηρία. Η ρομαντική (αλλά μάλλον αδύνατη) ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα νέο κόμμα από τον λαό για τον λαό να πάρουν τα 10 καλύτερα άτομα από κάθε αντικείμενο (γιατρούς, δικηγόρους και λοιπά) και να φτιάξουν ένα νέο κόμμα. Ουτοπία? Ναι φυσικά. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι απαιτεί πιο πολλά κότσια? Να μετακομίσεις σε μια χώρα που δεν μιλάς καν την γλώσσα ή να μείνεις στην χώρα που λέγεται Ελλάδα? Ναι την αγαπάω αλλά δεν θέλω να ζω εκεί. Για διακοπές είναι υπέροχη και ακριβή βέβαια. Ήμουν στισ γιορτές στην Ελλάδα με φίλους Έλληνες που μένουν Ελβετία και αυτό λέγαμε... για διακοπές καλή είναι. Όσοι μου λένε μα σε όλους αρέσει η Ελλάδα, τους λέω ναι για διακοπές, αν μείνουν ως κανονικοί κάτοικοι και όχι για τουρισμό θα δούμε αν τους αρέσει. Συγνώμη αν ξέφυγα από το topic αλλά όλα σχετίζονται λίγο πολύ, αυτή η χώρα διώχνει τα παιδιά της. Κάποτε (και ακόμα ίσως) έλεγα γουστάρω που ο Έλληνας κάνει ό,τι γουστάρει όποτε το γουστάρει σε σχέση με τους ξένους, όμως να τα αποτελέσματα όταν κάνουν ό,τι γουστάρουν πολιτικοί. Τι να πω εύχομαι να πάνε όλα καλά σε όλους.

Δημοσ.

Νομιζω οτι ολοι μπορουμε να διακρινουμε την αλαζονεια και τον εγωισμο του υποτιθεμενου ''κυριου υπουργου'' μεσω των απαντησεων του... γιαυτο η χωρα δεν παει μπροστα πλεον ολοι κοιταμε το εγω μας..και με τοσα ''μεγαλα εγω'' αρχιζουμε να μην χωραμε στην ιδια μας την χωρα..τελικα ισως να χουν δικιο καποιοι που λενε αυτοι ειμαστε αυτα αξιζουμε!!!ωραιες οι απαντησεις του κανακη..!!!

Δημοσ.

Το τομάρι μας να είναι καλά και ας βουλιάξει ο τόπος. Ξεχνάμε όμως ότι στο τόπο που θα βουλιάξει θα ζούνε τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε για δημοκρατία εμείς, αυτοκαταστρεφόμαστε.

Εδω βεβαια να πω και εγω οτι αν το προβατο παει και πεσει στο γκρεμο δεν φταιει το προβατο αλλα ο τσομπανης. Δεν διαφωνω σε καμια των περιπτωσεων σε αυτο που λες αλλα ειναι γνωστο οτι λαος = προβατα (ο περισσοτερος τελος παντων) και ακριβως επειδη ισχυει αυτο εχει και ο τσομπανης τη λιγο μεγαλυτερη ευθυνη.

edit: Ειδα μολις ολοκληρο το βιντεο. Μια χαρα τα λεει ο Αντωνακης. Για τον υπουργο δεν εχω να σχολιασω, ειναι αυτο ακριβως που φενεται.

Δημοσ.

Αυτό που πραγματικά φταίει είναι ότι ακολουθείτε κάποια "Standards" 24 ώρες το 24 ορώ από το να μετράτε τον λογαριασμό της WIND και το

πόσες ώρες έχετε μιλήσει για να δείτε αν σας έχουν κλέψει μέχρι το πόσο χαρτί θα χρησιμοποιήσετε στην τουαλέτα και το πώς θα επωφεληθείτε

από τις αποδείξεις. Έχουν καταφέρει να σας κάνουν καρμίρηδες που σπαταλάνε τα πολύτιμα δευτερόλεπτα της ζωής τους σε ένα σορό μαλακίες.

Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν ασχολείστε αλλά σας υπόσχομαι ότι αν αλλάξετε γνώμη θα δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια.

Όλα αυτά για την κρίση που ακούτε κάθε μέρα είναι για να σας κάνουν να ελπίζεται για ένα καλύτερο αύριο γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να τα

βγάλετε πέρα με το σήμερα. Είναι τόσο δελεαστικά όσο μια φωτογραφία οξυγόνου σε έναν άνθρωπο που πνίγεται.

Υπάρχουν εκατοντάδες θέματα που θα μπορούσα να σχολιάσω από το ότι φοιτητές 25 χρονών που έχουν πραγματικά τη δύναμη και την θέληση

να κάνουν την πέτρα χώμα ξημεροβραδιάζονται στο Facebook και στο insomnia μέχρι την ύλη και τον τρόπο διδασκαλίας στα σχολεία. Καλά το

τελευταίο και αν είναι θέμα. Είναι για γέλια. Πραγματικά για γέλια. Λένε οτι η ρίζα όλων των προβλημάτων σε μια κοινωνία είναι η παιδεία.

Αν πραγματικά είναι έτσι τότε την γαμ-σατε.

Μου θυμίζετε το παράδειγμα με τον άνθρωπο που έχασε τα κλειδιά του και τα έψαχνε δίπλα στο πορτατίφ του κομοδίνου.

Όταν λοιπόν τον ρώτησα γιατί ψάχνει εκεί τα κλειδιά του αφού μπορεί να τα έχει χάσει αλλού, αυτός μου απάντησε:

-Αφού εδώ είναι το φως.

Έτσι και εσείς ψάχνατε να βρείτε την αιτία του προβλήματος σε αυτά που σας παρουσιάζουν οι πολιτικοί και η τηλεόραση.

Όμως πάλι καλά που σας έχω με το μέρος μου αυτήν την φορά γιατί την προηγούμενη ως NIXZ ήταν διαφορετικά τα πράγματα:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=294831

Αλλά έχω αλλάξει και εγώ. Απλός παρατηρώ τι γίνεται γύρω μου και δεν διαβάζω τα γαμ-μένα τα θρησκευτικά. Περίεργο, στο τέλος είχα πιστέψει

ο ίδιος ότι τα έλεγα όλα αυτά επειδή δεν μπορώ να περάσω εδώ γιατί θέλει υψηλή βαθμολογία. Όμως χρειάστηκε ένας χρόνος για να καταλάβω ότι

ως ασθενείς που πάσχουν η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες δεν δέχονται καμιά θεραπεία άρα το μόνο που μπορεί να κάνει ένας σαν και εμένα είναι

να το εκμεταλλευτεί (με την κακή έννοια).

Για αυτό λοιπόν σας αφήνω στην τρέλα σας. Προς το παρόν.

Δημοσ.

Μ' αρέσει η συλλογικότητα των αντωνυμιών.

Εμείς, εσείς, αυτοί.

Mind that κάποια μέρα το insomnia θα αλλάξει τον κόσμο. Έχε πίστη νέε μου.

Ο καιρός γαρ εγγύς, το παλούκι δε μακρύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...