Προς το περιεχόμενο

Ενίσχυση σήματος

HarisS2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κλέβω ασύρματο ίντερνετ από τον γείτονα. Θέλω να βελτιώσω το σήμα μου και αν γίνεται να πιάνω και στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού μου. Σε κάποια μαγαζια που ρώτησα μου είπαν να βάλω access point ή router. Δεν ξέρω όμως αν θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν ξέρω αν για την εγκατάσταση τους χρειαζεται καποια ρύθμιση απο το modem(κατι που δεν γινεται). Αλλος μου πρότεινε μια εξωτερική κάρτα δικτύου. Οποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, ας μου πει τι να κάνω. Sorry αν εχει ξαναγραφτει το ίδιο θέμα.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αλουμινόχαρτο

μονο αυτο σου λεω

κανε το pc να μιαζει με δοριφορικο πιατο

θα σου ανεβασει πολυ σήμα!

παρε wifi αυτα που ειναι λιγο πιο μεγαλα απο τα flashακια(~30 ευρο)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=yDVydiiBfiE&feature=related[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=lfHjVyilTb8] [/ame]

Δημοσ.
Παιρνεις router με δυνατότητα repeater.

και αν σου το κλεισει ο γειτονας κλαις τα λεφτα...

αν ο γειτονας ειναι γνωστος σου, πες του να μετακινισει το router.

αν οχι να εισαι ευχαριστημενος με αυτο που εχεις.

Δημοσ.
Παιρνεις router με δυνατότητα repeater.

Εγω αυτο εκανα. Router στο ισογειο, repeter (1) στον 1 οροφο και repeter (2) στον 3 οροφο.

Τωρα και 4 οροφοι εχουμε δωρεαν internet και πληρωνει μονο το ισογειο

(Θα μου πειτε γιατι δεν εβαλα ενα access point?? Δεν ηταν δυνατον να περασω καλωδιο αλλα και να βρω και ρευμα εκει)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το ιντερνετ το κλεβω, αρα ο γειτονας δεν ξερει κατι. το θέμα ειναι οτι αν πάρω ενα router με repeter θα θελει σεταρισμα με το modem του γειτονα; γιατι κατι τετοιο δεν γινεται,αφου ο γειτονας δεν το ξερει.

Δημοσ.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το ιντερνετ το κλεβω, αρα ο γειτονας δεν ξερει κατι. το θέμα ειναι οτι αν πάρω ενα router με repeter θα θελει σεταρισμα με το modem του γειτονα; γιατι κατι τετοιο δεν γινεται,αφου ο γειτονας δεν το ξερει.

οχι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα στο δικο του. Να πω και μπραβο που το παραδεχεσε αμεσα, διοτι βαριομαστε να κανουμε ιερα εξεταση (παντα με χιουμορ) στον καθε εναν που ρωταει.

Δημοσ.

βεβαια εκτος απο του γειτονα,υπαρχουν και αλλα ξεκλειδωτα δικτυα ελευθερα,οπως του δημου της ηλιουπολης,που μενω εκει. παντως εψαξα στο ebay και βρηκα καποιες εξωτερικες κεραιες που βελτιωνουν το σημα τυπου yagi στα 14dbi. τις εχει δοκιμασει κανεις? λενε οτι οι καρτες του laptop ειναι στα 3dbi ενω αυτες στα 14dbi υποσχονται πολυ μεγαλη εμβελεια!

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να πάρεις κεραία μιας και το σήμα που πιάνεις είναι σίγουρα από ανακλάσεις, έτσι μια κατευθυντική κεραία όπως η yagi πιθανόν να κάνει τα πράγματα χειρότερα, εγώ σου προτείνω να πάρεις ένα φτηνό access point ή router που να παίζει client mode ή μια bridge να το βάλεις έξω από το παράθυρο ή στο μπαλκόνι και ότι καταφέρεις. βέβαια σκέψου και την περίπτωση να βάλεις δικιά σου σύνδεση, και να έχεις υπ όψιν σου ότι τα δεδομένα σου σε ένα μη ασφαλές δίκτυο όπως αυτό του γείτονα είναι προσβάσιμα σε όλους.

Δημοσ.

Ένα access point τι διαφορά έχει από ένα router η μια κεραία; μπορώ να το χρησιμοποιήσω αντί για φλασάκι wifi ή αντί για router;

Απλά έχω και ρούτερ και φλασάκι και κεραία για καλύτερο σήμα αλλά παρόλα αυτά το σήμα μου εξακολουθεί να μην είναι τόσο καλό και να μην πιάνω όλα τα δίκτυα. Δεν είχα ασχοληθεί με access point (repeater).

Και κάτι ακόμα. Μπορώ να συνδέσω ένα τέτοιο access point (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612415) με το στικάκι wireless και να ενισχύει το σήμα που στέλνει η κεραία μου;

Thanks!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...