Προς το περιεχόμενο

mozilla + privacy

manosmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το παρακατω κολπακι υποτιθεται οτι βοηθαει αν και δεν μπορω να το τεσταρω.

Είναι σημαντικό για όσους χρησιμοποιούν mozzila από την έκδοση 3.5. και πάνω...

Ο συγκεκριμένος browser έχει μία νέα ρύθμιση, που μπορεί η αστυνομία και γενικά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπίσει ακριβώς το γεωγραφικό σημείο (τη διεύθυνση του σπιτιού κλπ) που βρίσκεται ο υπολογιστής. Αυτό για όσους κατεβάζουν ταινίες και μουσική από ιστοσελίδες που δεν είναι "κλειστές" αλλά έχει πρόσβαση ο καθένας είναι πολύ επικίδυνο.

Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι μπορεί να σε βρουν από την ip, δυσκολότερα βέβαια, αφού αλλάζει σε κάθε επανεκκίνηση, μιας και η ip που έχουμε δεν είναι στατική.

Για τη απενεργοποιήση αυτής της λειτουργίας κάνουμε τα εξής βήματα:

1) Εκεί που πληκτρολογούμε τις διάφορες διευθύνσεις γράφουμε

about:config (έτσι όπως το γράφω ενωμένο)

2) Σου βγάζει ένα μήνυμα να προσέχεις κι εσύ πατάς οκ...

3) Εκεί που γράφει φίλτρο πληκτρολογείς τη λέξη geo (απλά για να βρεις ευκολότερα αυτό που ψάχνεις)

4) Aνάμεσα σε αυτά που βγαίνουν έχει και αυτή τη γραμμή:

geo.enabled; true

5) Κάνετε διπλό κλικ στη μπάρα και το true γίνεται false. ;)

Δημοσ.
Mozzila από την έκδοση 3.5. και πάνω...

Ο συγκεκριμένος browser έχει μία νέα ρύθμιση, που μπορεί η αστυνομία και γενικά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπίσει ακριβώς το γεωγραφικό σημείο (τη διεύθυνση του σπιτιού κλπ) που βρίσκεται ο υπολογιστής. Αυτό για όσους κατεβάζουν ταινίες και μουσική από ιστοσελίδες που δεν είναι "κλειστές" αλλά έχει πρόσβαση ο καθένας είναι πολύ επικίνδυνο.

Αυτό δεν ισχύει σε παλαιότερες εκδόσεις του Mozilla?

Ξέρεις αν γίνεται το ίδιο και σε άλλους browsers εκτός του Μοζίλα?

Αν ναι, τότε καλό θα είναι το μας πεις.

Δημοσ.
το παρακατω κολπακι υποτιθεται οτι βοηθαει αν και δεν μπορω να το τεσταρω.

Είναι σημαντικό για όσους χρησιμοποιούν mozzila από την έκδοση 3.5. και πάνω...

Ο συγκεκριμένος browser έχει μία νέα ρύθμιση, που μπορεί η αστυνομία και γενικά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπίσει ακριβώς το γεωγραφικό σημείο (τη διεύθυνση του σπιτιού κλπ) που βρίσκεται ο υπολογιστής. Αυτό για όσους κατεβάζουν ταινίες και μουσική από ιστοσελίδες που δεν είναι "κλειστές" αλλά έχει πρόσβαση ο καθένας είναι πολύ επικίδυνο.

Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι μπορεί να σε βρουν από την ip, δυσκολότερα βέβαια, αφού αλλάζει σε κάθε επανεκκίνηση, μιας και η ip που έχουμε δεν είναι στατική.

Για τη απενεργοποιήση αυτής της λειτουργίας κάνουμε τα εξής βήματα:

1) Εκεί που πληκτρολογούμε τις διάφορες διευθύνσεις γράφουμε

about:config (έτσι όπως το γράφω ενωμένο)

2) Σου βγάζει ένα μήνυμα να προσέχεις κι εσύ πατάς οκ...

3) Εκεί που γράφει φίλτρο πληκτρολογείς τη λέξη geo (απλά για να βρεις ευκολότερα αυτό που ψάχνεις)

4) Aνάμεσα σε αυτά που βγαίνουν έχει και αυτή τη γραμμή:

geo.enabled; true

5) Κάνετε διπλό κλικ στη μπάρα και το true γίνεται false. ;)

Αυτό, πού ακριβώς το διάβασες; Μπορείς να μας παραθέσεις μια αξιόπιστη πηγή;

Δημοσ.

το πετυχα σε ενα blog.

δεν το εψαξα περαιτερω.

αλλα πιστευω οτι αν ενδιαφερεται καποιος μπορει να βρει περισσοτερες πληροφοριες στο νετ

Δημοσ.

θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος πώς γίνετε αυτό ? γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν γίνετε. Πως ο browser ξέρει που βρισκεσε? Νομίζω πως μόνο από την ip μπορεί η αστυνομία μπορεί να βρεί σε ποιον ανήκει η γραμμή και αυτό με εντολή εισαγγελέα

μέ ένα google search βρήκα αυτό , είναι στα ελληνικά

http://www.mozilla.com/el/firefox/geolocation/

Δημοσ.
θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος πώς γίνετε αυτό ? γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν γίνετε. Πως ο browser ξέρει που βρισκεσε? Νομίζω πως μόνο από την ip μπορεί η αστυνομία μπορεί να βρεί σε ποιον ανήκει η γραμμή και αυτό με εντολή εισαγγελέα

μέ ένα google search βρήκα αυτό , είναι στα ελληνικά

http://www.mozilla.com/el/firefox/geolocation/'>http://www.mozilla.com/el/firefox/geolocation/

Νομίζω πως αν έχεις παροχέα ίντερνετ ας πούμε την εταιρία "αυγά με πατάτες" καλή ώρα

έχει μόνο αυτή πρόσβαση στην ip σου και για να μαθευτεί θα θέλει δικαστική εντολή..Λογικά εμένα και εσένα που όλο και όλο μόνο 50 προγράμματα θα έχουμε "δεί"

πειρατικά δεν θα ιδρώσει το αυτάκι τους.Αν τώρα όμως ένας είναι γνωστός χάκερ και δε ξέρω και 'γω τι άλλο και παρακολουθείται, τότε αλλάζει το πράγμα.Αν και δεν νομίζω η Firefox να έχει τίποτα με εμάς..

επίσης αν πας στο Url http://www.mozilla.com/el/firefox/geolocation αυτό θα δεις πως λέει το εξής στην πρώτη συχνή ερώτηση...

Αυτή η υπηρεσία είναι εντελώς προαιρετική – ο Firefox δεν γνωστοποιεί την τοποθεσία σας χωρίς την άδεια σας – και πραγματοποιείται με τον μέγιστο σεβασμό στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Και όπως όλα τα συστατικά στοιχεία του Firefox, υλοποιείται πάνω σε ανοικτά πρότυπα ώστε να διευκολύνει την υιοθέτηση της από τους δημιουργούς εφαρμογών για τον Ιστό

Firewall

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...