Προς το περιεχόμενο

Προβλημα Συνδεσης Πικαπ

kate23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!αυτο ειναι το 100000000 θεμα που κανω εδω περα!:lol:

πηρα ενα πικαπ( αυτο εδω http://images.thomann.de/pics/prod/108392.jpg )

και εχω ενα προβλημα... ενω το εχω συνδεσει με το στερεοφωνικο δεν ακουω τιποτα απο τα ηχεια. Tο στερεο εχει διαφορες ρυθμισεις,εγω το ρυθμιζω εκει που λεει aux ή κατι τετοιο? αν εχετε καμια ιδεα,πειτε την γιατι εχω σκασει που δεν μπρω να ακουσω!:lol:

thanx in advance! :-)

Δημοσ.

ελπιζω να μην το εχεις συνδεσει στο auxilary (aux) του στερεοφονικου. το πικαπ δεν εχει προενισχυση και πρεπει να συνδεεται στην εισοδο phono

Δημοσ.

μμμ... ναι το ασπρο και το κοκκινο καλωδια τα εχω βαλει!αλλα εχω 3 ζευγαρια!παιζει ρολο σε ποιο? να δοκιμασω σε ολα? και μετα να το βαλω να λεει aux?

βασικα τωρα που το ειδα δεν λεει phono... λεει in, out, in ... πειραζει ε? :-(

επειδη μαλλον πρεπει να λεει phono εψαξα λιγο και βρηκα κατι. Αν παρω αυτο εδω περα http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17639&cat=282&page=1

8α ειμαι οκ ε? :-)

εβγαλα και μια φωτο DSC01109.jpg

αυτο το πραγματακι που ειναι σαν Υ πρεπει να το συνδεσω καπου?

Δημοσ.

Aν δεν λεει πουθενα phono τότε χρειάζεσαι κανονικό ενισχυτή με aux,phono,md,tape και ότι άλλα inputs μπορεί να έχει οπως σου ειπανε και τα παιδιά...το συνδέεις στο phono και είσαι τζετ..αυτό το Υ ειναι η γείωση...(ground)

Αν έχει phono input το στερεοφωνικό που εχεις, το συνδεεις στο phono και το βαζεις εκει που λεει phono και οχι aux και θα παίζει κανονικά...

Δημοσ.

Οχι παιδια δυστυχως δε λεει που8ενα phono... :-( αρα χρειαζομαι κανονικο ενισχιτη?αυτο που ποσταρα πιο πανω δεν κανει?

Δημοσ.

Το τρίτο είναι γείωση και είναι απαραίτητο για να δουλέψει. Αν ο ενισχυτής σου δεν έχει είσοδο phono δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πρέπει να υπάρχουν και ειδικοί phono προ ενισχυτές για να αξιοποιήσεις τον δικό σου ενισχυτή.

Δημοσ.

Για να ακούσεις μουσική θα πρέπει να πάρεις τον προενισχυτή phono που λες παραπάνω (http://www.emimikos.gr/shop/product....cat=282&page=1). Ο λόγος είναι ότι οι κεφαλές του πικάπ βγάζουν πολύ χαμηλό ρεύμα εξόδου (mVolt οι κεφαλές κινητού μαγνήτη ΜΜ) και πρέπει να ενισχυθούν μέχρι τα 2 Volt περίπου που χρειάζονται οι άλλες είσοδοι (Aux, Tuner, CD κλπ).

Η γείωση ( το μαύρο καλώδιο με τον ακροδέκτη σε σχήμα U ) βιδώνεται στη βίδα που λέει GND. Αν δεν υπάρχει μπορείς να την βιδώσεις κάπου στο σασί του ενισχυτή σου. Χωρίς τη γείωση λειτουργεί το πικάπ αλλά όταν το αγγίζεις (σασί, βραχίονας) θα ακούς ένα βόμβο από τα ηχεία.

Ελπίζω να βοήθησα και καλές ακροάσεις!

Δημοσ.

Ναι θές ένα phono σαν το παραπάνω. Το παραπάνω είναι φθηνό – τυπικό. Δε ξέρω βεβαία πόσο είχε και το πικάπ σου. Υπάρχουν και phono με usb – κοιτά λ.χ. project πιο ακριβά μεν αλλά μπορεί να θές να ηχογραφείς μέσω usb.

Καλή Διασκέδαση!

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω παρα πολυ! :-) ειστε φοβεροι! και thanx και για την επεξηγηση με τη γειωση! το στερεο μου δεν εχει κατι που να μπορω να το συνδεσω αυτο το U οποτε σιγουρα χριεαζομαι τον προενισχυτη!θα παρω τον παραπανω! :-) θα ξαναποσταρω οταν ειναι ολα οκ!

---------- Προσθήκη στις 22:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:22 ----------

λοιπον... ακουω τωρα απο το πικαπ! :-)

επρεπε να το δυναμωσω παρα πολυ για να ακουω. τωρα αυτο ειναι το προβλημα μου... :-( μηπως ξερετε γιατι πρεπει να το χω στο τερμα για να ακουω σε σχετικα μεσαια ενταση? παιζει ρολο που δεν εχω βαλει ακομα τη γειωση? ( θα τη βαλω αυριο )

Δημοσ.

[/color]λοιπον... ακουω τωρα απο το πικαπ! :-)

επρεπε να το δυναμωσω παρα πολυ για να ακουω. τωρα αυτο ειναι το προβλημα μου... :-( μηπως ξερετε γιατι πρεπει να το χω στο τερμα για να ακουω σε σχετικα μεσαια ενταση? παιζει ρολο που δεν εχω βαλει ακομα τη γειωση? ( θα τη βαλω αυριο )

Συνδεσες το μηχανηματακι που ελεγες να αγορασεις; χωρις αυτο ετσι θα ακους γιατι οπως ειπαμε το πικαπ δεν προενισχυει τον ηχο οπως οι συσκευες που προοριζονται για auxiliary συνδεση (discman, ipod κλπ)

Δημοσ.

βασικα ρωτησα κατι τυπους σε ενα μαγαζι και μου ειπαν να μην το παρω αυτο γιατι δεν ενισχυει τον ηχο αλλα την ποιοτητα!κατι τετοιο! και οτι μονο με κανονικο ενισχυτη θα ακουω οσο δυνατα θελω!βλακειες μου λενε???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...