svanakas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα σε ολους!!! Λοιπον τον τελευταιο καιρο ακουο για αυτους τους δισκους πολλα και καλα λογια αλλα εχω μερικες αποριες για να δω αν αξιζει ακομα να προχψρησω σε μια τετοια αγορα δεδομενου του κοστους.. 1) Τι θα κερδίσω πραγματικα σε λειτουργικο και εφαρμογες περα απο την μειωση του χρονου εκκινησης?? 2) Τι διαφορα θα δω σε αποδοση στα παιχνιδια περαν ξανα του χρονου loading? 3) Θα δουλευουν καλυτερα αλλοι απλοι εσωτερικοι για αποθηκευτικη χρηση? Το συστημα μου για να εχω πιο τεκμηριομενες απαντησεις ειναι : core2duo 8400 oc 3.6, ram corsair 4gb 1066hz, psu tagan 1100w, dvd blu ray sata, vga 2x gf 260 gtx sli, hd seagate 7200 250gb(για τα win) και wd green 500 gb για αποθηκευση δεδομενων!!
stergi17 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Εδω ισως σου λυθουν αρκετες αποριες...http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=352319&page=5
ultraxmode Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ανάλογα τον SSD. Εγώ πχ που αγόρασα τον Intel Postville , τί να σου πώ.. σε όλους τους τομείς που έχεις γραμμένους στο Post σου, έχω δεί τρελές διαφορές.. Προσωπικά , πλέον έχω να κάνω με άλλο σύστημα (απο πριν, που δεν είχα SSD ) .. απλά πετάει ..!!! ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
linuxovios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Έλα ρε μεγάλε... Έχεις και πιο πολλά FPS επειδή έβαλες postville ? Έλεος... 1) Τι θα κερδίσω πραγματικα σε λειτουργικο και εφαρμογες περα απο την μειωση του χρονου εκκινησης??2) Τι διαφορα θα δω σε αποδοση στα παιχνιδια περαν ξανα του χρονου loading? 3) Θα δουλευουν καλυτερα αλλοι απλοι εσωτερικοι για αποθηκευτικη χρηση? Γνώμη μου , πάντα (μιλάμε για postville 80GB+ ή SLC SSD έτσι? Όχι άλλους MLC "φτηνούς" ): 1) Αποκρισιμότητα, αν και -κακά τα ψέματα - η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης 2) Καταρχήν, θα πάρεις τόσο μεγάλο SSD που θα του βάζεις και παιχνίδια μέσα ? Π.χ. το modern warfare 2 είναι 12GB παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός, τόσο ο όγκος των παιχνιδιών θα μεγαλώνει. Από 'κει και πέρα , εκτός από τους χρόνους loading δε θα δεις διαφορά σε ένα σύγχρονο σύστημα. 3) Όχι δε θα δουλεύουν καλύτερα. Θα δουλεύουν όπως δούλευαν και πριν.
ultraxmode Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Έλα ρε μεγάλε... Έχεις και πιο πολλά FPS επειδή έβαλες postville ? Έλεος... Γνώμη μου , πάντα (μιλάμε για postville 80GB+ ή SLC SSD έτσι? Όχι άλλους MLC "φτηνούς" ): 1) Αποκρισιμότητα, αν και -κακά τα ψέματα - η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης 2) Καταρχήν, θα πάρεις τόσο μεγάλο SSD που θα του βάζεις και παιχνίδια μέσα ? Π.χ. το modern warfare 2 είναι 12GB παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός, τόσο ο όγκος των παιχνιδιών θα μεγαλώνει. Από 'κει και πέρα , εκτός από τους χρόνους loading δε θα δεις διαφορά σε ένα σύγχρονο σύστημα. 3) Όχι δε θα δουλεύουν καλύτερα. Θα δουλεύουν όπως δούλευαν και πριν. Καταρχήν άλλαξε στυλάκι και άσε τα "μεγάλε" κτλ οκ?.. Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω... Κατα δεύτερον, τράβα άνοιξε κανένα Virtual Machine σε απλό δίσκο και σε Postville και ξαναέλα και πές μας το σόκ που θα έχεις πάθει .. (αυτό πάει στο "1) Αποκρισιμότητα, αν και -κακά τα ψέματα - η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης") κατα δεύτερον, δεν παίζουν όλοι τόσα παιχνίδια όσα παίζεις κ εσύ. Εγώ πρίν τον Intel είχα (και έχω ακόμα) έναν Raptor και όλα έπαιζαν ρολόϊ και χωρούσαν σε 74GB χώρο.. Κατα τρίτον, πήγαινε και βάλτους σε AHCI (γιατι σε AHCI θα βάλεις να παίζει ο Controller έτσι και βάλεις SSD, ENNOEITAI..) και αν δεν βλέπεις εσύ διαφορά άσε άλλους που έχουν γράψει και δυό ρημαδοάρθρα σε ξένα sites να το βλέπουν.. . Μην το παίζεις ξερόλας... εσύ ρεζιλεύεσαι.. ΚΑΙ ΝΑΙ βλέπεις καλύτερη απόκριση σε Games... όχι φοβερή αλλά βλέπεις.. Τώρα αν βάζεις εσύ τα FPS πάνω απο όλα.. τί να σου πώ.. κάτσε με τον 8MB buffer στις 5400rpm...
linuxovios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Όλα αυτά που γράφεις είναι άσχετα. Ο svanakas ρωτάει 3 συγκεκριμένα πραγματάκια και εσύ του απαντάς : Εγώ πχ που αγόρασα τον Intel Postville , τί να σου πώ.. σε όλους τους τομείς που έχεις γραμμένους στο Post σου, έχω δεί τρελές διαφορές.. Σε αυτή την περίπτωση εσύ ρεζιλεύεσαι γιατί είσαι εντελώς άκυρος. Εσύ που πιστεύεις ότι βάζοντας SSD θα βελτιωθεί η αποκρισιμότητα των παιχνιδιών (με μαγικό τρόπο θα βελτιωθούν τα FPS / το input lag κτλ ) (σημείο 2) και οι παραδοσιακοί δίσκοι θα δουλεύουν καλύτερα (σημείο 3) Εσύ τα έχεις γράψει τα ρημαδοάρθρα? Ε ρε γλέντια .... ---------- Προσθήκη στις 19:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:24 ---------- Καταρχήν άλλαξε στυλάκι και άσε τα "μεγάλε" κτλ οκ?.. Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω... Μετά την επαίσχυντη διαφήμιση που κάνεις στην αγορά σου (???? ) , ζητάω συγγνώμη. Κατα δεύτερον, τράβα άνοιξε κανένα Virtual Machine σε απλό δίσκο και σε Postville και ξαναέλα και πές μας το σόκ που θα έχεις πάθει .. (αυτό πάει στο "1) Αποκρισιμότητα, αν και -κακά τα ψέματα - η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης") Η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης λειτουργκού / εφαρμογών σε ένα σύγχρονο σύστημα. H περίπτωση που αναφέρεις - δε γνωρίζω - είναι μεμονομένη. Μήπως επειδή η το κασάρισμα που απαιτείται είναι μνημοβόρο και χρησιμοποιείται συνέχεια ο δίσκος? Πόσα τέτοια σενάρια σε καθημερινή χρήση παίζουν ? Πάντως κανείς δε θα αισθανθεί διαφορά στο word / surfing κτλ σε δουλειές που κανουμε καθημερινά. θα αισθανθεί διαφορά σε loading times. κατα δεύτερον, δεν παίζουν όλοι τόσα παιχνίδια όσα παίζεις κ εσύ. Εγώ πρίν τον Intel είχα (και έχω ακόμα) έναν Raptor και όλα έπαιζαν ρολόϊ και χωρούσαν σε 74GB χώρο.. LOL . Ποιος σου είπε ότι έχει σχέση με τα παιχνίδια? Εμένα το αρχείο εργασίας μου είναι περί τα 40 GB + 30 GB λειτουργικό και προγράμματα = 70 GB. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για ένα game. Τώρα αν εσύ έχει 0 αρχείο εργασίας, τότε πάω πάσο... Ή μήπως προτιμάς να πηγαίνουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια από την εργασία σου ? Κατα τρίτον, πήγαινε και βάλτους σε AHCI (γιατι σε AHCI θα βάλεις να παίζει ο Controller έτσι και βάλεις SSD, ENNOEITAI..) και αν δεν βλέπεις εσύ διαφορά άσε άλλους που έχουν γράψει και δυό ρημαδοάρθρα σε ξένα sites να το βλέπουν.. . γλέντια... Μην το παίζεις ξερόλας... εσύ ρεζιλεύεσαι.. ΚΑΙ ΝΑΙ βλέπεις καλύτερη απόκριση σε Games... όχι φοβερή αλλά βλέπεις.. Τώρα αν βάζεις εσύ τα FPS πάνω απο όλα.. τί να σου πώ.. κάτσε με τον 8MB buffer στις 5400rpm... διαφημισούλα? διαφημισούλα ?
mchrisober Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 linuxovios πρεπει να εισαι μεθυσμενος για να τα λες αυτα... σορυ κι ολας αλλα ναι, στους χρονους αποκρισεις βλεπεις τρελη διαφορα... τωρα τα αλλα δεν τα πολυ καταλαβα ετσι πως τα εγραψες...
linuxovios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 linuxovios πρεπει να εισαι μεθυσμενος για να τα λες αυτα...σορυ κι ολας αλλα ναι, στους χρονους αποκρισεις βλεπεις τρελη διαφορα... Για πες τη διαφορά σε χρόνο. Δώσε ένα παράδειγμα. Π.χ. εκεί που σου άνοιγε ο windows explorer το D: σε 0,χ sec, τώρα σου ανοίγει σε πόσο ? Σε τι βλέπεις καλύτερη απόκριση και πόσο αισθητή είναι σε σχέση με τα -χ ΟΛΟΚΛΗΡΑ sec που κάνει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ή να ανοίξει ένα μεγάλο αρχείο ? τωρα τα αλλα δεν τα πολυ καταλαβα ετσι πως τα εγραψες... Πού να καταλάβεις... Χρειάζονται γνώσεις ... Άσε που είμαι και μεθυσμένος είπαμε... Στην υγειά μας... Προσοχή στο hang over και καλά ξυπνητούρια
ultraxmode Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Για πες τη διαφορά σε χρόνο. Δώσε ένα παράδειγμα. Π.χ. εκεί που σου άνοιγε ο windows explorer το D: σε 0,χ sec, τώρα σου ανοίγει σε πόσο ? Σε τι βλέπεις καλύτερη απόκριση και πόσο αισθητή είναι σε σχέση με τα -χ ΟΛΟΚΛΗΡΑ sec που κάνει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ή να ανοίξει ένα μεγάλο αρχείο ? Αλήθεια ποιόν SSD έχεις ?.. Όλο δικό σου κ δεν συνεχίζω άλλο να μιλάω.. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4[/ame]
N.I.C Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ηρεμία ρε παίδες . Τι κακό είπε ο linuxovios όσον αφορά τους τομείς που ενδιαφέρεται το παιδί να μάθει; Τα παιχνίδια θα παίζουν καλύτερα; Θα δουλεύουν γρηγορότερα οι υπόλοιποι δίσκοι επειδή θα βάλει SSD; Ουχί. Απλά η αντιμετώπισή του ήταν κάπως απότομη Chill Out @svanakas αφού υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσεις έναν SSD τότε κάντο χωρίς ενδοιασμό. Θα μας θυμηθείς. (μην μου πειράζεις τον ultraxmode, θα γίνει χαμός )
linuxovios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Αλήθεια ποιόν SSD έχεις ?.. Όλο δικό σου κ δεν συνεχίζω άλλο να μιλάω.. http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4 Τι έχω γράψει από το #4 ? 1) Αποκρισιμότητα, αν και -κακά τα ψέματα - η αισθητή διαφορά είναι στους χρόνους εκκίνησης Αποδεικνύεις με το video κάτι διαφορετικό ? Καλημέρα @svanakas αφού υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσεις έναν SSD τότε κάντο χωρίς ενδοιασμό. Θα μας θυμηθείς. Συμφωνώ και εγώ. Αν έχεις τα φράγκα και τα διαθέτεις, κάνε το. Εγώ δε δίνω 200 για postville π.χ. διότι τη στιγμή που θέλω OS + αρχείο εργασίας + 20% ελεύθερο χώρο στο δίσκο για optimal performance του SSD, δε με φτάνουν τα 80GB. Όταν μπορώ να αγοράσω 256GB με τα ίδια χρήματα, θα αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά.
mchrisober Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 linouxovios ανοιξε κανενα photoshop και μετα ελα βρες μας....
ultraxmode Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ήμαρτον ρε... ήήήμαρτον.. !!! (που λέει κ ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γεωργίου)... Όση βιντεοθεραπεία και να κάνεις Linuxovios, εσύ το βιολί σου... οπότε..άσκοπο... Πές τα ρε mchrisober... ΝΙC ένα ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΙΡΕ στην όμορφη Θεσσαλονίκη !!!! ;) και πού σαι ??!!! Και πού να βάλεις τον SSD δίπλα απο έναν q9450 έτσιιιι ???? ΧΑΟΣ!!! :lol:
linuxovios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 linouxovios ανοιξε κανενα photoshop και μετα ελα βρες μας.... Αυτό δεν έχει να κάνει με loading time ? Ήμαρτον ρε... ήήήμαρτον.. !!! (που λέει κ ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γεωργίου)... Συνεχίζεις χωρίς επιχειρήματα... Ακόμα και το video Που πόσταρες, τα γραπτά μου επιβεβαίωσε... Καλύτερα loading times επιβεβαιώνεις... Άσκοπο να συνεχίσω. Διακοπή συνδρομής. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας λένε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.