vag3d Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Έχω ένα ερώτημα σημαντικό και θέλω τις απόψεις σας. Ως γνωστόν, η μετάβαση από PC σε Mac, έγινε..!!! Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας HDD για το Mac OSX Snow Leopard ο οποίος είναι ~500 GB και ένας 250 GB εξωτερικός για Time Machine (οι άλλοι είναι γεμάτοι και έχει να πέσει αρκετό παίδεμα για την οργάνωση). Κάποια στιγμή θα γεμίσει ο Main HDD και επίσης σύντομα δεν θα χωράει ο Time Machine (external HDD) να παίρνει backup το σύστημα (δεν έχω περάσει σχεδόν τίποτα στον Mac ακόμη, για να δουλεύει το Time Machine και να μπορεί να παίρνει backup τουλάχιστον τα βασικά, μέχρι να οργανωθώ). Υποθέτουμε ότι αγοράζουμε 2 Χ νέους HDD's (2 Tera byte ο καθένας). α) Ποιος είναι ο (ευκολότερος) τρόπος: Για να μεταφέρουμε όλα τα δεδομένα μας από τον Main HDD (~500 GB - OS X) στον νέο HDD 2 TB? Για να μεταφέρουμε (όλα) τα δεδομένα (και το ιστορικό) από τον Time Machine HDD 250 GB στον νέο Time Machine External HDD που θα είναι 2 TB? Χρειάζεται κάποιου είδους "maintenance" στους δίσκους πριν και μετά την μεταφορά? Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς (π.χ. κάτι να προσέχει, κλπ) β) Επίσης επειδή αυτή τη στιγμή τα δεδομένα των High Definition Footage από την Canon HG21 HD Camcorder μου είναι υπερβολικά μεγάλα σε χωρητικότητα συνολικά (και διαρκώς αυξάνουν), καθώς επίσης, επιπρόσθετα είναι υπερβολικά πολλές οι φωτογραφίες και το υλικό που διαθέτω σε images, και επειδή ακόμα και εάν ίσως "χωράνε" αρχικά στον νέο 2 TB HDD (για το OSX) που σκοπεύω να αγοράσω, και επειδή ο Mac Pro έχει 4 Slots για internal HDD's, θέλοντας κανείς να οργανώσει όλη αυτή την κατάσταση με το iLife (imovie, iphoto,iTunes κλπ) και ταυτόχρονα να παίρνει και backup, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μια τέτοιου είδους "οργάνωση" στον Mac Pro? Και για να μην σας μπερδέψω με το μακροσκελές ερώτημά μου ας ξεδιαλύνω λίγο το ερώτημα: Υπάρχει δυνατότητα να έχω πχ. 2 X HDD's (ή και περισσότερους) αφιερωμένους για το iMovie σε περίπτωση που δεν χωράνε όλα τα footage μου σε έναν HDD και το iMovie να "αντλεί τα δεδομένα" (ή να μοιράζει τα δεδομένα) και στους δυο HDD's (ή και περισσότερους), και όταν θα είμαι στο iMovie και βλέπω τα footage μου να μπορώ να δουλέψω και από τους δυο HDD's (ή και περισσότερους)? (οχι raid) Μπορεί να γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εφαρμογές? (iPhoto, iTunes, κλπ) Με το Time Machine τι γίνεται? Πως το ρυθμίζουμε για να είμαστε "οργανωμένοι" και "backap-αρισμένοι"? Τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαζόμαστε upgrade χωρητικότητας η και μηχανήματος όταν και εάν έχουμε καταφέρει να εφαρμόσουμε την παραπάνω διάταξη οργάνωσης? Μην μου δώσετε λύση του στύλ "πάρε ένα HDD Container external ( και βάλε εκεί το λειτουργικό με τα δεδομένα του ilife κλπ και πάρε και άλλο ένα container για το time Machine, διότι αφενός το έχω σκεφτεί, αφετέρου είναι πολύυυυ ακριβή λύση...!!! (οπότε καταλαβαίνω και την μοίρα μου - ότι πολύ πιθανόν να μην υπάρχει λύση στο θέμα που θέτω με "απλές διαδικασίες"....looll...χιχιχ) Υστερόγραφο: Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο και χρήσιμα τα ερωτήματα που θέτω, έτσι? Όλο δύσκολα ερωτήματα σας θέτω...(πως με αντέχετε...?? χιιχι) Γιατί πάντα θέτω τόσο περίπλοκα και δύστροπα ερωτήματα? Γιατί πάντα έχω περίεργες απαιτήσεις και ερωτήματα? Κλάψ-κλάψ... (γκρρρρ....) Το ερώτημα θα "αυτοκαταστραφεί" μετά από 7 ημέρες μοναξιάς χωρίς απαντήσεις...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Για να μεταφερεις λοιπον ολα τα δεδομένα ενος σκληρου σε αλλο :disk utility ,restore Το timemachine με που του πεις σε ποιον σκληρο να κανει αποθήκευση θα στον φτιαξει ανάλογα... Απο τα options του timemachine μπορεις να επιλέξεις τι δε θες να αποθηκευει αν ύπαρχει πρόβλημα χώρου. Τα υπολοιπα που ρωτάς δεν ξερω ακριβώς αλλα πιστευω οτι δεν θα συναντησεις προβλημα όταν βαλεις επιπλεον σκληρο μεσα στο κουτί.Εξαλου αν γεμισει το timemachine θα σε ενημερωσει οτι σβήνει καποιες ημερομηνίες για να βαλει τα update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Έχω ένα ερώτημα σημαντικό και θέλω τις απόψεις σας. Ως γνωστόν, η μετάβαση από PC σε Mac, έγινε..!!! Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας HDD για το Mac OSX Snow Leopard ο οποίος είναι ~500 GB και ένας 250 GB εξωτερικός για Time Machine (οι άλλοι είναι γεμάτοι και έχει να πέσει αρκετό παίδεμα για την οργάνωση). Κάποια στιγμή θα γεμίσει ο Main HDD και επίσης σύντομα δεν θα χωράει ο Time Machine (external HDD) να παίρνει backup το σύστημα (δεν έχω περάσει σχεδόν τίποτα στον Mac ακόμη, για να δουλεύει το Time Machine και να μπορεί να παίρνει backup τουλάχιστον τα βασικά, μέχρι να οργανωθώ). Τι ακριβως θελεις να πεις με "τα βασικα" ? Το back up στο Time Machine θα γινεται κανονοκα εκτος εαν ορισεις τι δεν θελεις να γινεται bac up. Υποθέτουμε ότι αγοράζουμε 2 Χ νέους HDD's (2 Tera byte ο καθένας). α) Ποιος είναι ο (ευκολότερος) τρόπος: Για να μεταφέρουμε όλα τα δεδομένα μας από τον Main HDD (~500 GB - OS X) στον νέο HDD 2 TB? Με το Time Machine φυσικα !!! Για να μεταφέρουμε (όλα) τα δεδομένα (και το ιστορικό) από τον Time Machine HDD 250 GB στον νέο Time Machine External HDD που θα είναι 2 TB? Δοκιμασε ενα προγραμμα για back up Χρειάζεται κάποιου είδους "maintenance" στους δίσκους πριν και μετά την μεταφορά? Το μονον που χρειαζεται ειναι να φορμαρεις το δισκο σε MacOSX format Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα πρέπει να γνωρίζει κανείς (π.χ. κάτι να προσέχει, κλπ) Δεν νομιζω !! Υπάρχει δυνατότητα να έχω πχ. 2 X HDD's (ή και περισσότερους) αφιερωμένους για το iMovie σε περίπτωση που δεν χωράνε όλα τα footage μου σε έναν HDD και το iMovie να "αντλεί τα δεδομένα" (ή να μοιράζει τα δεδομένα) και στους δυο HDD's (ή και περισσότερους), και όταν θα είμαι στο iMovie και βλέπω τα footage μου να μπορώ να δουλέψω και από τους δυο HDD's (ή και περισσότερους)? (οχι raid) Μονον σε raid , και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη δεν γινεται. Μπορεί να γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες εφαρμογές? (iPhoto, iTunes, κλπ) Το ιδιο οπως παραπανω Με το Time Machine τι γίνεται? Πως το ρυθμίζουμε για να είμαστε "οργανωμένοι" και "backap-αρισμένοι"? Απο το system preferences τικαρεις να φαινεται το Time Machine στην μπαρα και απο εκει οριζεις τον σκληρο που θελεις να χρησημοποιησεις για Τime Mahine. To Time Machine δεν κανει τιποτα παραπανω απο το να παιρνει "φωτογραφιες " ολοκληρου του συστηματος σου σε τακτα χρονικα διαστηματα. Δεν σου οργανωνει κατι !! Τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαζόμαστε upgrade χωρητικότητας η και μηχανήματος όταν και εάν έχουμε καταφέρει να εφαρμόσουμε την παραπάνω διάταξη οργάνωσης? Να προβλεψεις απο τωρα τι χωρο χρειαζεσαι η να παρεις ενα .... container !!! Υστερόγραφο: Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο και χρήσιμα τα ερωτήματα που θέτω, έτσι? Εξαρταται σε ποιον υποβαλεις τα ερωτηματα Όλο δύσκολα ερωτήματα σας θέτω...(πως με αντέχετε...?? χιιχι) Υπαρχουν και ............. χειροτερα !! Γιατί πάντα θέτω τόσο περίπλοκα και δύστροπα ερωτήματα? Γιατί πάντα έχω περίεργες απαιτήσεις και ερωτήματα? Κλάψ-κλάψ... (γκρρρρ....) Διοτι εισαι ... ασχετος απο mac. Και γι'αυτο ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε. Εκει που ησουν ημασταν και εδω που ειμαστε θα ερθεις :lol::lol: Το ερώτημα θα "αυτοκαταστραφεί" μετά από 7 ημέρες μοναξιάς χωρίς απαντήσεις...!!! Καλα να ...... παθει !!! :-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Εκει που ησουν ημασταν και εδω που ειμαστε θα ερθεις :lol::lol: Η με πιο απλά λόγια...(δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει ποτέ το παρακάτω...(lool)) "Όταν εσύ έτρωγες αυγά,..... εγώ είχα χοληστερίνη..." (χαχαχαχα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 α) Ποιος είναι ο (ευκολότερος) τρόπος: Για να μεταφέρουμε όλα τα δεδομένα μας από τον Main HDD (~500 GB - OS X) στον νέο HDD 2 TB? SuperDuper! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 SuperDuper! Δείχνει πολύ καλό και είναι και Free for Cloning HDD's..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 SuperDuper! Καλο το SuperDuper αλλα τι να το κανεις εαν εχεις το TimeMachine ?? Οταν εχεις τον Θεο γιατι να πας στους παπαδες ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Καλο το SuperDuper αλλα τι να το κανεις εαν εχεις το TimeMachine ??Οταν εχεις τον Θεο γιατι να πας στους παπαδες ?? Οχι οχι, το Super Duper κάνει απλώς Clone τον HDD σε έναν άλλο. Με το time machine, θα πρέπει να κάνεις πρώτα εγκατάσταση το Snow Leopard, και από το μενού να επιλέξεις Restore (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε χάνεις λίγο παραπάνω χρόνο. Ενώ με το Super Duper κοτσάρεις τον νέο δίσκο, μετά βάζεις Source HDD τον Mac OSX HDD σου και target hdd τον νέο δίσκο. Κάνεις το Clone και είσαι έτοιμος. Μετά απλώς boot-άρεις από τον νέο δίσκο και είσαι κυριλέ. Το πλεονέκτημα με το time machine πρέπει να είναι ότι σε περίπτωση πχ. που έχεις backup από leopard και μετά περάσεις το Snow Leopard, σου κάνει restore τα applications και τις ρυθμίσεις μόνο (μόνο τα απαραίτητα). Οπότε το Restore από time Machine πρέπει να είναι και ένας ωραίος τρόπος να "καθαρίσεις" το σύστημα από "βρωμιές"...(κατά κάποιον τρόπο)!!! Ενώ με το Cloning έχεις και τα σκουπίδια που πιθανόν έχει ο HDD μέσα από την προηγούμενη κατάσταση. (η κάνω λάθος σε αυτό? Δεν τα ξέρω καλά ακόμα - δεν τα έχω δοκιμάσει yet) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmarimos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Οχι οχι, το Super Duper κάνει απλώς Clone τον HDD σε έναν άλλο.Με το time machine, θα πρέπει να κάνεις πρώτα εγκατάσταση το Snow Leopard, και από το μενού να επιλέξεις Restore (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε χάνεις λίγο παραπάνω χρόνο. Ενώ με το Super Duper κοτσάρεις τον νέο δίσκο, μετά βάζεις Source HDD τον Mac OSX HDD σου και target hdd τον νέο δίσκο. Κάνεις το Clone και είσαι έτοιμος. Μετά απλώς boot-άρεις από τον νέο δίσκο και είσαι κυριλέ. Το πλεονέκτημα με το time machine πρέπει να είναι ότι σε περίπτωση πχ. που έχεις backup από leopard και μετά περάσεις το Snow Leopard, σου κάνει restore τα applications και τις ρυθμίσεις μόνο (μόνο τα απαραίτητα). Οπότε το Restore από time Machine πρέπει να είναι και ένας ωραίος τρόπος να "καθαρίσεις" το σύστημα από "βρωμιές"...(κατά κάποιον τρόπο)!!! Ενώ με το Cloning έχεις και τα σκουπίδια που πιθανόν έχει ο HDD μέσα από την προηγούμενη κατάσταση. (η κάνω λάθος σε αυτό? Δεν τα ξέρω καλά ακόμα - δεν τα έχω δοκιμάσει yet) Μαλον δεν τα ξερεις καλα, Με το superduper κανεις ενα bootable backup, με το time machine κανεις ενα ΠΛΗΡΕΣ backup ολου του συστηματος. Εφαρμογες, αρχεια καθε ειδους (ταινιες, φωτογραφιες, μουσικη, word, exel κλπ), ρυθμισεις, τα παντα. Οταν κανεις restore απο το time machine βρισκεις τα παντα εκει που τα ειχες αφισει, οπως τα ειχες αφισει, το χρονο που τα ειχες αφησει. Το time machine δεν καθαριζει τιποτα. Σου επαναφερει το συστημα οπως ακριβως το ειχες. Τιποτα παραπανω , τιποτα λιγοτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Με το time machine, θα πρέπει να κάνεις πρώτα εγκατάσταση το Snow Leopard, και από το μενού να επιλέξεις Restore (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε χάνεις λίγο παραπάνω χρόνο. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις εγκατάσταση πρώτα το λειτουργικό, απλά κάνεις boot από το dvd του λειτουργικού και από τη menu bar -> Utilities -> Restore System from Time Machine και επιλέγεις την ημερομηνία επαναφοράς του συστήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.