Luxx Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Υπαρχει κανεις που να μη εχει βγαλει Α.Μ.Κ.Α. ακομα ή ειμαι ο μοναδικος;
Tenshi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Υπαρχει κανεις που να μη εχει βγαλει Α.Μ.Κ.Α. ακομα ή ειμαι ο μοναδικος; Να μήν έχει βγάλει ή να μήν έχει λάβει; Αν έχει δουλέψει για ένα Χ χρονικό διάστημα και έχεις ΑΜΑ,θα υπάρχει και το ανάλογο ΑΜΚΑ για σένα (ενας αριθμός+ημ/νια γέννησης).Εμένα δέν μου ήρθε ποτέ και το βρήκα απο εδώ.Μπορείς να πάρεις και βεβαίωση απο τα ΚΕΠ αν δέν κάνω λάθος.
black_widow Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Να μήν έχει βγάλει ή να μήν έχει λάβει;Αν έχει δουλέψει για ένα Χ χρονικό διάστημα και έχεις ΑΜΑ,θα υπάρχει και το ανάλογο ΑΜΚΑ για σένα (ενας αριθμός+ημ/νια γέννησης).Εμένα δέν μου ήρθε ποτέ και το βρήκα απο εδώ.Μπορείς να πάρεις και βεβαίωση απο τα ΚΕΠ αν δέν κάνω λάθος. Σωστός, τσεκάρεις στο site αν έχεις και αν δεν έχεις πας στα ΚΕΠ για να βγάλεις. Σημειωτέον ότι και οι προστατευόμενοι αποκτούν ΑΜΚΑ. Μόνο προσοχή αν ήσουνα ποτέ ασφαλισμένος σε παραπάνω του ενός ασφαλιστικά ταμεία μπορείς να βρεθείς με 2 ΑΜΚΑ και να μη το ξέρεις, 1 ΑΜΚΑ πρέπει να έχει καθένας μας. Όσοι απογράφονται τον τελευταίο καιρό στο ΙΚΑ για να ασφαλιστούν σε αυτό πρώτη φορά ο ΑΜΚΑ αναγράφεται δίπλα στον αριθμό μητρώου ΙΚΑ. Απλά αν κάποιος πάει να γραφτεί στο ΙΚΑ και έχει ΑΜΚΑ από άλλο ταμείο τους το λέει για να μη του βγάλουν και άλλο. Και εγώ από το site το βρήκα αλλά παρατήρησα μετά σε ένα απόσπασμα ασφάλισης που μου είχε έρθει ότι αναγραφόταν και το ΑΜΚΑ πάνω.
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Εμένα πάλι πριν χρόνια μου είχε στείλει κάρτα ΑΜΚΑ το τότε ΤΣΜΕΔΕ (να και σε κάτι που δούλεψε καλά) και πάλι πριν λίγο καιρό μου ξαναέστειλε πάλι "κάρτα" (ο θεός να την κάνει) το τώρα ΕΤΑΑ και έχω δύο (με ίδιο αριθμό βέβαια. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δε θα μπορούσε ο ΑΜΚΑ μας να ήταν ίδιος με τον ΑΦΜ μας ? (άντε με ένα ψηφίο πχ μπροστά)
apd453 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Υπαρχει κανεις που να μη εχει βγαλει Α.Μ.Κ.Α. ακομα ή ειμαι ο μοναδικος; Μου είπε ένας από τα ΚΕΠ πως και μη το γνωρίζεις η έχεις όταν χρειαστεί σε νοσοκομείο κλπ θα το βγάλεις εκείνη τι στιγμή. ---------- Προσθήκη στις 10:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:40 ---------- Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δε θα μπορούσε ο ΑΜΚΑ μας να ήταν ίδιος με τον ΑΦΜ μας ? (άντε με ένα ψηφίο πχ μπροστά) Για σπάει η μονοτονία.
beatshooter Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ:Παρελαβα τον ΑΜΚΑ μου απο το ΚΕΠ και το παρεδωσα σε μια δουλεια.Εννοω το προτοτυπο,δεν το εβγαλα φωτοτυπια.Μπορω να παω σε ενα οποιοδηποτε ΚΕΠ και να ξαναβγαλω?
insomniaK Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Πας στο link που δίνουν τα παιδιά παραπάνω και βρίσκεις το νούμερο... http://www.amka.gr
apd453 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ:Παρελαβα τον ΑΜΚΑ μου απο το ΚΕΠ και το παρεδωσα σε μια δουλεια.Εννοω το προτοτυπο,δεν το εβγαλα φωτοτυπια.Μπορω να παω σε ενα οποιοδηποτε ΚΕΠ και να ξαναβγαλω? απλά θα πρέπει να ξέρεις ένα νουμερο (βάλτο στο βιβλιάριο επάνω). Δεν χρειάζετε να έχεις κάποιο χαρτί.
random Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ΕΡΩΤΗΣΗ:Παρελαβα τον ΑΜΚΑ μου απο το ΚΕΠ και το παρεδωσα σε μια δουλεια.Εννοω το προτοτυπο,δεν το εβγαλα φωτοτυπια.Μπορω να παω σε ενα οποιοδηποτε ΚΕΠ και να ξαναβγαλω? ο ΑΜΚΑ ειναι ο αριθμός. Αριθμος Μητρωου Κοινωνικης Ασφαλισης (Α.Μ.Κ.Α.) . Οχι το αντικείμενο-κάρτα που αναγράφει τον αριθμό. άλλωστε χιλιάδες θα την χάσουν. θα τους εκδώσουν νέα νούμερα; no, no, no. αν ειμουν στη θέση σου θα έλεγα στον "μια δουλεια", : συμπλήρωσε τον ΑΜΚΑ μου εκει που θέλεις, κι φερε την καρτα. Αν θες ενα χαρτί που να τον αναγράφει, ψάξε εδώ τον εαυτό σου, και οταν βγάλει αποτέλεσμα, πάτα το κουμπί [Εκτύπωση] (στη σελίδα, όχι στον browser) Δηλ, αν πάς στο ΙΚΑ για υποθεση σου, δίνοντας τον αριθμό θα εξυπηρετηθείς, δεν ζητάνε να κουβαλας μαζί την συγκεκριμένη κάρτα. Αν κάποιος τρίτος (και κάργα τυπολάτρης, και κάργα τεμπέλης γιατι θα μπορουσε να μπει εκεινος στο amka.gr και να το διασταυρώσει)... σου ζητάει το ΑΜΚΑ, ισως πρεπει να πας αυτο το χαρτι σε ΚΕΠ ή ΙΚΑ, να του βαλουν μια σφραγίδα οτι ειναι γνήσιο.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Οκ, πήγα στο παραπάνω site και με βρήκα και το γαμίδι ξεκινάει με 2310. Πως το αλλάζω.
Achilles Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Οκ, πήγα στο παραπάνω site και με βρήκα και το γαμίδι ξεκινάει με 2310.Πως το αλλάζω. Δεν σε χάλασε καθόλου το 2310. :devil: Βασικά έχασες, γιατί τα πρώτα 6 ψηφία είναι η ημερομηνία γέννησής σου. Οπότε ΔΕΝ αλλάζει. Έτσι είναι πιο εύκολο να θυμάσαι το ΑΜΚΑ σου γιατί μπορείς να αποστηθίσεις μόνο τον αύξωντα αριθμό μετά τα πρώτα 6 ψηφία.
Luxx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δε εχω αμκα, αλλα βαριεμαι να παω να βγαλω. λολ..
QUANTAS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Έχουμε ΑΜΚΑ αλλά παρόλου την διαφημιση για να αποκτήσουμε και ότι θα εφαρμοζόταν απο 1η Οκτκωβρίου 2009,ακόμα δεν μου έχει χρησιμεύσει πουθενα..Περιττό να πω ότι ούτε η κάρτα δεν ήρθε...
Xdanger Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 εγώ έχω 2 αριθμούς, μου είπανε απο το κεπ το καλοκαιρι πως θα επιλέξει το υπουργίο έναν και θα ισχύει αλλα με έχου γράψει κανονικά
arxaggelos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Εγώ έχω ΑΜΚΑ εδώ και πολύκαιρό (δεν ξέρω απόπότε), το είχα δει στο site και λέω ΟΚ. Κάποια στιγμή πήγα σε ΚΕΠ για άλλη δουλειά και λέω δεν παίρνω και μια βεβαιώση ΑΜΚΑ μέχρι αν έρθει η κάρτα (αν έρθει)? Περιττό να σας πω ότι τα στοιχεία ήτνα ό,τι να'ναι, είχαν κάνει ένα ποτ-πουρι από στοιχεία που έχω δώσει σε διάφορε υπηρεσίες εδώ και χρόνια, με κάποια φυσικά να μην ισχύουν, και για όσα δεν βρήκαν αυτοσχεδίασαν....Εννοείται έβαλα την κοπέλα στο ΚΕΠ και τα διόρθωσε όλα. Damn, ωραία αυτοφακελώθηκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.