akpe Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παίδες. Προ ολίγου προκειμένω να αποφύγω κάποιον που πετάχτηκε στην κυριολεξία μπροστά μου, έκοψα αριστερά και κοπάνησα πάνω στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς δεν ήταν ψηλό και κοπάνησα με την μπροστά αριστερή ρόδα. Αποτέλεσμα, ένα χαμένο καπάκι ζάντας (το έψαξα αλλά δεν) και η ζάντα στο σημείο που χτύπησε στο κράσπεδο στράβωσε λιγάκι προς τα μέσα. Στον υπόλοιπο δρόμο μέχρι το σπίτι μου δεν παρατήρησα κάποια διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αν και οδηγούσα με μικρή ταχύτητα. Το λάστιχο δεν φαίνεται να επηρρεάστηκε, τουλάχιστον με το μάτι και με το... χέρι/πόδι κ.λπ. (flame away) αλλά καλού κακού θα το πάω σε κάποιο βενζινάδικο το πρωϊ. Ρητορική ερώτηση (άσχετος γαρ): Εκτός από τρέμουλο στο τιμόνι και την ανάγκη ευθυγράμμισης (τα οποία είναι τα μόνα που έχω ακούσει που μπορεί να προκληθούν από στραβή ζάντα), υπάρχει άλλος σοβαρός λόγος να το πάω στο συνεργείο; Ρωτάω αρχικά, για να έχω μια εικόνα ώστε να μην το πάω στο συνεργείο και μου φορτώσουν χίλιους-δυο ελέγχους ξέρω γω, αλλά και για την γνώμη σας σχετικά με το αν είναι κάτι επείγον. Και αυτό γιατί με κάποια μικρή στάθεια στο τιμόνι και γενικώς χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή συμβιβάζομαι να το στείλω συνεργείο σε 2-3-5-6 ημέρες, αν πρόκειται όμως να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος τότε να μην το ρισκάρω. Θένξ ιν αντβάνς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα, Καταρχήν η ζάντα ισιώνει. Το λάστιχο απο την πρόσκρουση μπορεί να έχει κάνει "βυζί" απο την εσωτερική του πλευρά και να πρέπει να αντικατασταθεί. Αν δεν έχεις πάει ακόμα να το κοιτάξεις, θα σου πρότεινα να βάλεις τον χτυπημένο τροχό στον πίσω άξονα ώστε σε περίπτωση κλαταρίσματος να μην χάσεις (εύκολα) τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Επίσης ανάλογα την δύναμη της πρόσκρουσης, μπορεί να έχει στραβώσει κάτι στα άκρα του τροχού (ψαλίδια ακρόμπαρα κλπ), τσέκαρέ το για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ψαλιδια, ακρομπαρα, ημιαξονια, ρουλεμαν.. κοιταξε τα ολα...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 αντωνιε....το πιο συνηθισμενο να φαει ζορι απο τετοιο πραγμα ειναι το ψαλιδι (ειδικα αν ειναι ψιλομουφα η κατασκευη του). τι αμαξι εχεις; αν παντως ειχε φαει χοντρο ζορι και ειχε παρε καποιο ψαλιδι θα το καταλαβαινες στην πορεια, θα σου τραβουσε το αμαξι αριστερα η δεξια...δεν θα πηγαινε το αμαξι ισια με το τιμονι στην ευθεια κτλ. βεβαια μπορει να εχει παρει πολυ λιγο...δεν χανεις τιποτα να πας να στο κοιταξουν. κατα τα αλλα...η ζαντα λογικα ειναι σιδερενια ε; εδω ειναι οι δυο καλυτεροι στην αθηνα (και γενικα τους στελνουν στραβωμενες κτλ ζαντες απο ολη την ελλαδα...το ιδιο και το 98% των βουλκανιζατερ της αθηνας): Λ.ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΒΑΛΑΣ) 261 ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ 210-5900621 http://www.stergiosgroup.gr και Λ. ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΒΑΛΑΣ) 185 ΑΙΓΑΛΕΩ (ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΦΙΣΣΟΥ) ΤΗΛ: 210 57 62 789 & 210 53 17 040 http://www.pavlospettas.gr/ διαλεξε και παρε ergaleios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostastnt Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Ανάλογα τι ζάντα έχεις μπορεί να σε συμφέρει να πάρεις και μεταχειρισμένη... Αν είναι απλή σιδερένια πάρε καινούρια η μεταχειρισμένη κατευθείαν και έλεγξε ότι είπαν τα παιδιά από πάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Τελικά δεν έχει στραβώσει η ίδια η ζάντα (τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να φαίνεται), αλλά το στεφάνι. Το τιμόνι δεν τραβάει δεξιά/αριστερά, δεν ακούω τίποτε περίεργο στη μηχανή και γενικώς η συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ακόμα δεν το έχω κατεβάσει στο συνεργείο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά καλού κακού πέρα από τους απαραίτητους ελέγχους θα αλλάξω τελείως την ζάντα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θένξ παίδες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Τι εννοείς το <<στέφανι>>; Δεν στραβώνει στο κέντρο η ζάντα, εκτός αν τρακάρεις με τον Δημόκριτο και σκάσει ο αντιδραστήρας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Εννοει το εξωτερικο μερος της ζαντας, εκει που βαζουμε και τα βαρακια στη ζυγοσταθμιση... Αυτο δε παταει καπου αμεσα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Septum Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 αντωνιε....το πιο συνηθισμενο να φαει ζορι απο τετοιο πραγμα ειναι το ψαλιδι (ειδικα αν ειναι ψιλομουφα η κατασκευη του). τι αμαξι εχεις; αν παντως ειχε φαει χοντρο ζορι και ειχε παρε καποιο ψαλιδι θα το καταλαβαινες στην πορεια, θα σου τραβουσε το αμαξι αριστερα η δεξια...δεν θα πηγαινε το αμαξι ισια με το τιμονι στην ευθεια κτλ. βεβαια μπορει να εχει παρει πολυ λιγο...δεν χανεις τιποτα να πας να στο κοιταξουν. κατα τα αλλα...η ζαντα λογικα ειναι σιδερενια ε; εδω ειναι οι δυο καλυτεροι στην αθηνα (και γενικα τους στελνουν στραβωμενες κτλ ζαντες απο ολη την ελλαδα...το ιδιο και το 98% των βουλκανιζατερ της αθηνας): Λ.ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΒΑΛΑΣ) 261 ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ 210-5900621 http://www.stergiosgroup.gr και Λ. ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΒΑΛΑΣ) 185 ΑΙΓΑΛΕΩ (ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΦΙΣΣΟΥ) ΤΗΛ: 210 57 62 789 & 210 53 17 040 http://www.pavlospettas.gr/ διαλεξε και παρε ergaleios μηπως ξερεις αν φτιαχουν ακτινωτες ζαντες απο μηχανες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλ. να ρωτήξεις; Πάντως, τις δικές μου ο Πέττας τις έκανε τζι τζι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.